Tesekkur ederim :) benim nişanla su Beraber geldi hemen gittik hastaneye. Hastanem 45dk uzaklıktaydı vardığımda 2cm acılmam vardı. Yani hepsinin zorlukları var ben suyu bitti diye suni sancı almak zorunda kaldım o zorladı. Yoksa kendi sancılarımda gülüp fotoğraf cekilmiştik :) kesikler daha uyusuk durumda o yüzden bişi diyemiycem. Ama şuna inanıyorum ki bi ay olmadan iyi ki normal olmus diycem :) sütüm geldi hemen mesela :)Merhaba hayrlısı uğurlu olsun bebeginiz.. Bir kaç sorum olacak malum yol üstündeyim.. Suyunuz gelince hemen hastaneye mi gttnz? Gidince kaç cm açıklık vardı? Dikkat etmemiz kolay doğum için önerileriniz varmı? Sancı mı zor ıkınmak mı? Son olarak kesik cok acıyor mu?
gozunuz aydin. Allah hayirli, saglikli, mutlu omur versin kuzucuga
Hadi gözünüz aydın süreç uzun olmuş sanki ama hayırlısıyla kurtulmuşsunuz bebege de maşallah evet pekte dobiş doğmamış. Ben hep bizimkine de diyorum tombul diyorlarda birde sıska bişi olmasın diye.
Bak onu diyecektim suyu azalmaya başlamış dedi bizimkide hareket etmediğini filan hissedersen hemen ara beni dedi oda beni gerdi. Bizimkide bana kalsa cumartesi suniyle başlar olmazsa sezeryanla alırız dedi. Biz kararsızız diye en fazla pazartesiyi bekleyelim dedi. Aksi gibi birde bu hafta sonu acikögretim sınavlarımız var eşiminde benimde girebilecek miyiz bilmiyorum ama bakalım bebek karar verecek galiba. Nedense bende pek pazartesiyi istemedim cumartesi sınav olmasa o gün olsun derdim herhalde. Perşembe ve Cuma nst ile bakıp açılma vs olmazsa beklemeyeceğiz sanırım. 2-3cm açılsa bekleriz geleceğini biliriz en azından diyor ama kanala bile girmemiş açılmada pek yok çok az.
Doktorumuzun benle aynı bir hastası vardı ama onun 2 cm açılması vardı öyle bir hafta bekledi iki gün önce normal doğum yapmış oda. Bakalım nasipte ne varsa artık hayırlısı.
Gozunaydin saglikla buyut evladini :)
Tesekkur ederim :) benim nişanla su Beraber geldi hemen gittik hastaneye. Hastanem 45dk uzaklıktaydı vardığımda 2cm acılmam vardı. Yani hepsinin zorlukları var ben suyu bitti diye suni sancı almak zorunda kaldım o zorladı. Yoksa kendi sancılarımda gülüp fotoğraf cekilmiştik :) kesikler daha uyusuk durumda o yüzden bişi diyemiycem. Ama şuna inanıyorum ki bi ay olmadan iyi ki normal olmus diycem :) sütüm geldi hemen mesela :)
Normal şartlarda evde vakit geçirmek çok iyi olur ama su geline Evde çekmek riskli olur bence. bebek mikrop kapabilir. Ya da başka bişi olabilir makinelerle devamlı takip ediyorlar.Su gelince hemen gitmek mi gerek evde çeksek biraz
anladim hayirlisi olsun insallah. yani miadını doldurduklari icin su azalmasi normal. doktorun bekleyebiliriz dediyse oyle sikintida değildir. bide düzenli nst bakacakmis o cok iyi, birsey olsa hemen müdahale eder. nst de nabiz direk degisiyormus çünkü..Hadi gözünüz aydın süreç uzun olmuş sanki ama hayırlısıyla kurtulmuşsunuz bebege de maşallah evet pekte dobiş doğmamış. Ben hep bizimkine de diyorum tombul diyorlarda birde sıska bişi olmasın diye.
Bak onu diyecektim suyu azalmaya başlamış dedi bizimkide hareket etmediğini filan hissedersen hemen ara beni dedi oda beni gerdi. Bizimkide bana kalsa cumartesi suniyle başlar olmazsa sezeryanla alırız dedi. Biz kararsızız diye en fazla pazartesiyi bekleyelim dedi. Aksi gibi birde bu hafta sonu acikögretim sınavlarımız var eşiminde benimde girebilecek miyiz bilmiyorum ama bakalım bebek karar verecek galiba. Nedense bende pek pazartesiyi istemedim cumartesi sınav olmasa o gün olsun derdim herhalde. Perşembe ve Cuma nst ile bakıp açılma vs olmazsa beklemeyeceğiz sanırım. 2-3cm açılsa bekleriz geleceğini biliriz en azından diyor ama kanala bile girmemiş açılmada pek yok çok az.
Doktorumuzun benle aynı bir hastası vardı ama onun 2 cm açılması vardı öyle bir hafta bekledi iki gün önce normal doğum yapmış oda. Bakalım nasipte ne varsa artık hayırlısı.
Eger korkuyosan genel anestezi ol canim. Ozelde olcaksan sondayi ameliyathanede takmalarini soyle ben sondayi ameliyathanede taktirdim. Vajinismus degildim ama alttan muayne falan beni hep korkutur. Genel anestezide tek sonda takildigini hissediceksin zaten sonra uyucaksin. Uyandiginda hersey bitmis bebegin yaninda olmus olcak. Tabiuyandikdan sonra biraz agrin olcak ama onuda agri kesiciyle hafifleticekler. Korkulacak hoc bisey yok inan. Rabbim kolay dogumlar nasip etsinSevgili ocak anneleri yardımınıza ihtiyacım var.
Ben 5 yıl boyunca vajinusmustum.tedavimi başarıyla sonuçlandırdıktan 3 ay kadar sonra hamile kaldım.her ne kadar iyileşsemde normal doğuma cesaretim yok.kısmet olursa sezeryan olucam ama ondandan korkuyorum cesarete ihtiyacım var.nasıl bi süreçten geçtiniz???
cok sagol canim aksam surdum sabaha bayaga hafifledi acisi. Gozlerimi kismis bebegin ağzına almasini beklerken onun emme sesiyle sasirdim hatta agzina alms da hissetmemisim :)Ayva oldu ıcın yok bebegede faydalı sonucta yıkama ayvanın jelı kımyasal yok emerken daha cabuk alıo tatlı oldu ıcın
Gecmis olaun canim hayirli olsun bebeginSelam kızlar. Akşam suyum geldi yazmıştımm. Bugun 2gibi normal doğum yaptım. 3050 gr bebişim doktor dombili diodu ole çıkmadı :) Dikişlerim var daha hissetmiyorum bakalım yarın neler olucak :)
Gecmis olsun canim.kızlar çok üzgünüm bebeğimin sağ kasığında fıtık çıktı tek çözüm ameliyat.ne yapcam bilmiyorum.sizin çevrenizde yaşayan var mı yada kendisi yaşayan
benim bildigim 15 gunluk olunca baslaniyo o damlayaKızlar 5 günlük olduk bugün sağlık ocağına topuk kanı için gittik monovit verdi başlayan varmı sanki kızımda 1 Aydan sonra başlamıştım gibi hatırlıyorum sizler başladınızmı ve hangisini kullanıyorsunuz
Benım ayva jelım bıttı buguayva alıp bıda yapcm acınn gıtıne sevıbdm benm cocuk mememı almıo henuz koruyucuyaalıo oa vakumdı ıcın yra oluo krem fyda etmıo bu jiel ıı gelıoEger korkuyosan genel anestezi ol canim. Ozelde olcaksan sondayi ameliyathanede takmalarini soyle ben sondayi ameliyathanede taktirdim. Vajinismus degildim ama alttan muayne falan beni hep korkutur. Genel anestezide tek sonda takildigini hissediceksin zaten sonra uyucaksin. Uyandiginda hersey bitmis bebegin yaninda olmus olcak. Tabiuyandikdan sonra biraz agrin olcak ama onuda agri kesiciyle hafifleticekler. Korkulacak hoc bisey yok inan. Rabbim kolay dogumlar nasip etsin
cok sagol canim aksam surdum sabaha bayaga hafifledi acisi. Gozlerimi kismis bebegin ağzına almasini beklerken onun emme sesiyle sasirdim hatta agzina alms da hissetmemisim :)
Gecmis olaun canim hayirli olsun bebegin
Gecmis olsun canim.
benim bildigim 15 gunluk olunca baslaniyo o damlaya
Bende kac gundur lansinoh suruyodum ama ayva cekirdegi kadar etkili gelmedi bana cok sagol. Insallah senin bebisde memeyi alir kisa zamandaBenım ayva jelım bıttı buguayva alıp bıda yapcm acınn gıtıne sevıbdm benm cocuk mememı almıo henuz koruyucuyaalıo oa vakumdı ıcın yra oluo krem fyda etmıo bu jiel ıı gelıo
15 gunlukken basladik biz.Kızlar 5 günlük olduk bugün sağlık ocağına topuk kanı için gittik monovit verdi başlayan varmı sanki kızımda 1 Aydan sonra başlamıştım gibi hatırlıyorum sizler başladınızmı ve hangisini kullanıyorsunuz
Hayirlisiyla al kucagina insallah. Bende bir dogurabilseysim keske.Kızlar suyum geldi dua edin bana
Güle güle büyütün insallahSelam kızlar. Akşam suyum geldi yazmıştımm. Bugun 2gibi normal doğum yaptım. 3050 gr bebişim doktor dombili diodu ole çıkmadı :) Dikişlerim var daha hissetmiyorum bakalım yarın neler olucak :)
Ilk bebeginizmi? Gule gule buyutun insallah. Hayirli olsunBenım sıyum geldınde az az akıyordu yapıs yapıstı ıt camasırım ve gunluk pedım hemen usgumu destım bekledım az az akıyordu
Cunku sonra ardan zaman grctı hemen hemn yarım saat sonra bırazdaha hıc durmadan bacaklrımdan akmaya basladı hastaneye asa yukarı 45 dk sonra fln gıttım nst bagladılar ben ozle gıtım ıcın oleydı devlete nasıl bılemem sonra nstyken gene akmaya basladı baya bor sonra yatısımı yaptılar aksam 18:00 gıbı syum geldı 18:30 cıvarı hastameye gıtok yatısım 7 gıbı yapıldı cunku hala karnıda su vardı 2 kılo kadr su cıktı 11 :12 gece coxum dogdu ama benım hıc sancım yokru erken suyım bosladı herkes aynı olcak dıe bor kaıde yok tabıkı ve gıtımde baktılar 3 cm acılmam vardı ılk gıtımde ama sancım yoktu 20:30 kadr kenı sancım cektım az az gelıyorsu susyum tamamanen bosladı ıcı. Kuru dogum yapmayayım dıye sunı sancı verıldı 20 :30 da acılmam 6 cm flandı sunı sancıdan sonra saat 10:30 8 do sanırım 11 de amalıyateneye aldılar acılmam 10 cm olmustu zaten 12 dakıka sonra dogum yaptım yanı benım boyle oldu
Ims tatlım bende ılk basta lansinoh kulanyordum hala arada suryorum koruyucuyla versım ıcın daha cok yara olyor cunku ama ayva en etkılsı hem coxuk daha cabuk alıo benım memeuxum buyuk benım coxun azı kucıkBende kac gundur lansinoh suruyodum ama ayva cekirdegi kadar etkili gelmedi bana cok sagol. Insallah senin bebisde memeyi alir kisa zamanda
hayatimda hic bu kadar yoruldugumu hatirlamiyorum..
ikiz zor diyorlardi ama "ne kadar zor olabilir ki" diye kucumserdim :))
"gece kalkinca hazir kalkmisken 2 bebege de bakar yatarsin" diye dusunurdum..
ne saf bi insanmışım :))
gece kalkmak gibi bi durum yok, cunku gece yatma gibi bisey de yok.. biri uyaniyor, altini al yedir uyut.. ohh uyudu azcik yatiym derken hooop digeri uyaniyor.. o uyuyunca digeri.. kisir dongu.. ki bu kolay olan formu, ikisi ayni anda uyaninca
Gozun aydin canim saglikli gazsiz bol sutlu gunler dilerimSelam kızlar. Akşam suyum geldi yazmıştımm. Bugun 2gibi normal doğum yaptım. 3050 gr bebişim doktor dombili diodu ole çıkmadı :) Dikişlerim var daha hissetmiyorum bakalım yarın neler olucak :)
Canim oncelikle cok gecmis olsun ,korkma benim 4 yaşındaki oglumda 35 gunlukken farkettim çok ağlıyordu zaten Dr ameliyat dedi bebiş büyümeden yapalım dedi hissetmez bile dedi .çok uzulmustum karar veremedim ama yapacak bişi yoktu tam bebegim 50 Günlukken fıtık ameliyatı oldu sabah 8 de oldu o minicik bedende ameliyat elbisesi giydirdiler çok üzüldüm ağladım ama hiç korktuğum gibi olmadı öğle vakti taburcu olduk eve geldik fitil verdi Dr ateslenmesin diye ağrısı olmasın diye ama çok şükür fitil kullanmadım bile o kadar rahatladıki yavrum ameliyattan sonra ne ateslendi ne ağladı sakin bi bebek oldu yavrum ondan sonra tek sıkıntısı fitikmis oyuzden catlarcasina aglarmis kuzucugum şimdi temkinliyim sürekli bebegimin kasigina bakıyorum erken yakalayim varsa diye .sende korkma bebiş ameliyattan sonra rahatlicak öyle düşün ağrısı gidecekkızlar çok üzgünüm bebeğimin sağ kasığında fıtık çıktı tek çözüm ameliyat.ne yapcam bilmiyorum.sizin çevrenizde yaşayan var mı yada kendisi yaşayan
Evett geldi gerçekten :)
Güle güle büyütün insallah
Çok saolun kızlar :)Gozun aydin canim saglikli gazsiz bol sutlu gunler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?