2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bide benim kendi annem söylüyor işte Allah tan annem söylediği için çok batmıyor bana :)) gerçi gene bildiğinden vazgeçtiğini sanmıyorum ama en azından mama demekten vazgeçti artık :)
Zaten yeterince yorucu bi süreçten geçiyoruz bi de laf anlatmakla uğraştırıyorlar

cnm gogus kalkani kullan ve hic cikarma ben krem ne birsey kullananmadim hic ama aventin gogus kalkanini kullamiyorum temizlemek ve dezenfekte etmek icin çıkarınca 1 saat sonra kuruyo o yüzden ikinci seti aldim hic gogus problemi çekmedim

Aynen öyle canım her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum ben de. Ve gün içinde de sürekli su tüketmeye çalışıyorum. Yemedikçe ve dinlenemedikçe süt üretimi azalıyor sanki benim kendimde gözlemlediğim bu şekilde. Çünkü ilk başlarda gece çok uykusuz kalıyordum iştahsızdım sabaha karşı süt çok azalıyordu. Bebeğimin Uykusu Düzene girmeye başladıkça düzeldi sanki.

Bende cnm geceleri emzirip gaz çıkarma isini esime verip hemen mutfakta giidyorum emzirdikce birseyler cnm istiyo hemen su fln iciyorim bi daha ki kalkisima sut oluyo

Çok sağol canım cok kötüydü durumum gerçekten bebeğime bakamıyordum. İnşallah düzelirim. Biberon avent aldım daha iyisi varsa alırım tabi. Çok sinirleniyo meme de bende çok ağlayınca üzülüp sagıyorum . Ağlayarak uyanıyo ve ortalığı yıkıyor telaş yapıyorum bende. Memeyi veriyorum hemen sinirleniyo çok agliyo pes ediyorum : (

Haklısın canım böyle örnekler gördükçe insan biraz daha rahatliyo ama şimdi düşünüyorum ya hiç almazsa dışarı çıkınca nasıl olacak hep makinayla mi dolaşıcam ben diyorum bide sürekli acıkıyo. Hastaneye gittik bugün hep tedirgin oldum ya acıkıp ağlarsa naparim diye.

15 gundur kullaniyorum gogus kalkani ama duzelme olmadi malesef pek fazla.
Benimki biraz ekstrem bir durum sanirim, herkeste kesin sonuc veren seyler bende ise yaramadi.
Biraz da meme yapısıyla ilgili herhalde. Silikon ucla emziriyorum belki o da tetikliyor.

Ben süreli cikiyordum disari.
Evde doyurup cikiyorduk,iki saate geri dönüyorduk.
Zaten tam doyurabildiysem 2 saate acikmasi mumkun olmuyordu, aglarsa emzik vs idare ediyorduk bir sekilde.
Ek gidaya gecene kadar biraz sıkıntı oldu ama sonrasinda yanima bir yoğurt ya da meyve puresj alip cikiyordum.
Bak bunlari dusunme simdi,
Ben her seyin bir oluru var demek icin yazdim bunlari.
Sen emzirmek icin cabala ve olumlu dusun. Gecici bir surec bu insallah hicbirine gerek kalmayacak ve emecek bebeğin.

Selam kizlar, iki hafta oldu oglum dogali. Hic firsatim olmadi girip de bakmaya. Cok sukur saglikli bi oglum var. Sezaryani da kolay atlattim masallah ilk bi hafta kv kaldi yardim icin. 1 haftadan sonra bi basima devam ediyorum.

Ten tene temasi cok sevdigim icin bebegim goguste uyumata alisti. Uykusuz kaliyorum vs ama hic sikayetim yok bu konuda. Sadece son bi kac gundur kusmaya basladi. Giderek artti maalesef kusma sayisi. Her yedikten sonra kusuyor dunden beri. Doktora sordum. Fazlayi cikariyodur dedi. Cok uzun sure memede kaldigi icin mantikli geliyor.

Bu sabahtan beri emzik cok istemesemde vermeye calisiyorum. Yeme saatini ayarlrsam kusmasi azalir diye umuyorum.

Cnm bende silikonucla emziriyorum
Sen gogus lerin kotu olduktan sonra taktin galiba duzelince devam tak

canım herkesin başka başka sıkıntıları var..Allah hepimize sabırlar versin..lohusalık bunalımındayız ister istemez..doğum sürecim zor geçti..doğumdan beri sürekli aklıma geldikçe ağlıyorum..ama Rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etti ya buna şükredip başka bir şeyi kafaya takmamalıyız..bizde bir haftalık olduk..yavaş yavaş atlatcaz tüm sıkıntıları inşallah..

Esracım anlattığın durumun cok benzerni ben de yasıyorum. Oğlum bazen 5-6 dk da memede uyuyakalıyor. Bazen de yanağına dokunuyorum ayaklarıyla oynuyorum filan o zaman 20 dk emebiliyor. Az emip uyuduğunda doymamıs olduğu için uykudayken kasıkla sağdığım sütten 30 cc kadar içiriyorum. Hatta kasıga alışmasın diye özellikle uykudayken veriyorum.

Bu arada benim gögüslerim de sürekli yara oluyor. Bahsettiğin acıyı çok iyi biliyorum. Pompayla sağma işlemi daha cok yara yapıyor bende. Ama yine de dişimi sıka sıka günde bir sefer iki gögsümü de sağıp gece ya da az emdiği zamanlarda içirmek için süt biriktiriyorum. Böylece doymadığı zaman mama vermek yerine sütümü veriyorum. Sen de bu yöntemi deneyebilirsin belki.

kusmugu kokuyosa usutmustur canim biraz dikkat edersen biseyi kalmaz. Olcak boyle seyler uzulme :) bagirsaklarindan ses geliyosa oda gazdandir. Sen kendinrde dikkat et sen usutursen sutunden onada gecer

Sagol canim yaptim dun aksam bu aksam surerim artik. Yikamaya falan gerek varmi ki acaba

Mama ısıtıcı kullanan varmı hangi markayı tavsiye edersiniz almak istiyorum ama kararsız kaldım sütüm yetmiyor mama veriyorum

Kızlar goz çapaklanması için ne yaptınız
Sol gözü bebegimin capaklaniyor yapis yapis gözler i yapışıyor resmen. Kaynamış su ile sildim anne sütü vs hala aynı

Herkes isine baksin diyeceksin onlara :) ceviz sutu yaglandiriyor bademde kalsiyum destegi icin :)
Herkes isine baksin diyeceksin onlara :) ceviz sutu yaglandiriyor bademde kalsiyum destegi icin :)
:))) :))) daha yeni anneme mama ile anne sutunun hazmedilme sekli ve suresinin farkliligindan bahsettim. Neden mama alinca daha uzun sure uyudugunu vs. onlari da dolduruyor dış mihraklar masallah ne guzel kilosunu da almis yavrucak kaniti da var yani :) bakalim bizde cuma gunu ilk asimizi olurken ogreniriz kilomuzu

Sol gözü bebegimin capaklaniyor yapis yapis gözler i yapışıyor resmen. Kaynamış su ile sildim anne sütü vs hala aynı
Demlenmis ilik caya pamuk batirip gozunu gunde 3-4 kez silebilirsin bizimkinin gozu acilmiyordu capaktan 2 gundr düzeldi sukur. Aile hekimimizde ayni tavsiyeyi verdi guvenle yapabilirsin.

bizimde öyle sutumle sildim fayda etmedi ilik çayla sildik biraz iyi geldi sağlık ocagina gotrduk bazı bebeklerde göz kanallari tıkalı oluyomus masaj yapin dedi simdi geçti sayılır

Denas14__ canım ne yaptın doktora gittin mi kontrole bi bizimkiler kaldı inatla doğmayan Biz gittik kontrole sancı filan çıkmadı valla kafam karıştı iyice. Doktor ihtimalleri saydı yorumunu yaptı kararı bize bıraktı. Bebek hala kanala girmemiş pozisyonu ii ama hala yukarıda görünüyormuş. İri bir bebek belkide ondan kanala giremiyor dedi 3900-4 kilo civarı çıktı ultrasonda hata payı filanda versekte en az 3800 doğar bu bebek dedi normal doğumda baya yırtılma olabilir dedi. Açılma var mı diye baktı çok çok az parmak ucu kadar bi açılma var dedi 2 -3 cm açılma olsa bekleyelim normal doğar bu bebek diyeceğim ama oda yok dedi 2 günde bir nst ye sokalım takip edelim olmazsa pazartesi bi şekilde doğacak artık ya normal ya sezeryan hangisi olursa artık. Hayırlısı bakalım beklemeye devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…