Bide benim kendi annem söylüyor işte Allah tan annem söylediği için çok batmıyor bana :)) gerçi gene bildiğinden vazgeçtiğini sanmıyorum ama en azından mama demekten vazgeçti artık :)Benim de ilk kızımda kayinvalidem burnumdan getirmisti.
Kizim emmedi sagarak verdim diye.
Oyle olur mu bebek dedigin emer vs vs.
Sonra benim kiza bir cos geldi masallah cok guzel büyüdü,ondan sonra benden iyisi olmadi sulalede:)
Once elestiren kadin sonradan Esra hic yilmadi,bikmadan sut sagdi vs vs.
Bazen cok komik oluyorlar gercekten :)
cnm gogus kalkani kullan ve hic cikarma ben krem ne birsey kullananmadim hic ama aventin gogus kalkanini kullamiyorum temizlemek ve dezenfekte etmek icin çıkarınca 1 saat sonra kuruyo o yüzden ikinci seti aldim hic gogus problemi çekmedimSağol canim uzun uzun anlatmissin.
En buyuk sorunumuz su, oğlum pek cok zaman memede uyuyakaliyor, gun icinde 1-2 kez 20 dk kadar emiyor onlar da iste sonu mamayla biten emmeler oluyor.
Genelde5-6 dk emip uyuyakaliyor. Oyle olunca ben sut sagamiyorum cunku en fazla 15 dk sonra tekrar emmek istiyor. Eger sagarsam o an emzirecek sut bulamiyorum.
Bir ara denedim bu sefer de sagdiklarimi biberonla vermek zorundz kalinca baktim iyice biberona donuyoruz, birakmak zorundz kaldim.
Bir de tebrik ediyorum sebi2her seferinde sagabilmen cok iyi. Ben isittigim yemegi yiyemiyorum pek cok zaman. Bir de kızım var evde onunla da ilgilenmem gerekiyor ki onlar da hayati ihtiyaclar yani, yemek vs. Cocukla adam akilli ilgilenmeyeli cok zaman oldu.
Su an kendimi meme yaralarina sartlandirdim. Bu konu psikolojimi bozdu resmen emme zamani aglama hisleriyle doluyorum. Belki bunlar da etkiliyor sutumun azalmasini. Su yaralarim bir geçseydi de her dk emzirebilseydim keşke.
Tarif etmek imkansiz ama oyle bir aciyor ki sirtimdan ayak parmaklarima kadar titriyorum anlatirken bile sizladi goguslerim.
Bugun doktora gorundum yeni ilaclar verdi insallah fayda eder de ben de kurtulurum artik
Aynen öyle canım her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum ben de. Ve gün içinde de sürekli su tüketmeye çalışıyorum. Yemedikçe ve dinlenemedikçe süt üretimi azalıyor sanki benim kendimde gözlemlediğim bu şekilde. Çünkü ilk başlarda gece çok uykusuz kalıyordum iştahsızdım sabaha karşı süt çok azalıyordu. Bebeğimin Uykusu Düzene girmeye başladıkça düzeldi sanki.Durumumuz ayni cnm
Benim kizda 2 saate bir kalkip emiyor uyuyor
Her arandigi acligindan degil gaxi oldugi zamanda memede rahatliyor zaten tok olunca devamli cekmiyor ama dursun rahatlasin
Bendechep emzirmeden sonra hurma incir ceviz fındık tahlin helva atistiriyorum ama bunlar su icittiriyor 4 lt yakin tuketiyorum su hatts daha fazla ..
Benimde annelere tavsiyem bol su yemenize dikkat edin ben gece yatmadan önce yiyorum gece gogusler dolu oluyor ac yatarsam bos gibi oluyor
Bende cnm geceleri emzirip gaz çıkarma isini esime verip hemen mutfakta giidyorum emzirdikce birseyler cnm istiyo hemen su fln iciyorim bi daha ki kalkisima sut oluyoAynen öyle canım her emzirmeden sonra bir bardak su içiyorum ben de. Ve gün içinde de sürekli su tüketmeye çalışıyorum. Yemedikçe ve dinlenemedikçe süt üretimi azalıyor sanki benim kendimde gözlemlediğim bu şekilde. Çünkü ilk başlarda gece çok uykusuz kalıyordum iştahsızdım sabaha karşı süt çok azalıyordu. Bebeğimin Uykusu Düzene girmeye başladıkça düzeldi sanki.
Çok sağol canım cok kötüydü durumum gerçekten bebeğime bakamıyordum. İnşallah düzelirim. Biberon avent aldım daha iyisi varsa alırım tabi. Çok sinirleniyo meme de bende çok ağlayınca üzülüp sagıyorum . Ağlayarak uyanıyo ve ortalığı yıkıyor telaş yapıyorum bende. Memeyi veriyorum hemen sinirleniyo çok agliyo pes ediyorum : (Allah yardımcın olsun canım benim sen de mecburiyetten kullanıyorsun sonuçta üzme kendini inş çok iyi olursunuz ikiniz de.
Gece sürekli biberon alınca sabah memeden çekmek zor geliyor olabilir. Biberon hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ama. Yavaş akışlı olan anne memesine benzer üretilenler var onlardan denesen. Bide acıktıgında kendi kendine uyanıp ağlayorsa biraz daha acıkmasını bekleyip meme versen alır mı acaba
Haklısın canım böyle örnekler gördükçe insan biraz daha rahatliyo ama şimdi düşünüyorum ya hiç almazsa dışarı çıkınca nasıl olacak hep makinayla mi dolaşıcam ben diyorum bide sürekli acıkıyo. Hastaneye gittik bugün hep tedirgin oldum ya acıkıp ağlarsa naparim diye.Canim gecmis olsun. Hassasiyetini anliyorum, hepimiz bebeklerimiz icin en iyisini istiyoruz ama once biz iyi olmaliyiz ki onlar da iyi olsun.
Bak benim ikinci bebegim ama en cok akil danisanlardan biri benim burda.
Kizim 6 yasinda,ve kirki ciktiktan sonra sadece 1,5 ay emdi, onu da kavga kiyamet.
Geri kalan günler hep sagip verdim ustelik ne biberon ne kasik kabul etti.
Sadece uyurken verirsem aliyordu yoksa mumkun degil saatlerce ac kaliyordu. Acliktan kan sekerinin dusup ateslendigi gunler bile oldu benim sutum sakir sakir aliyordu o gunlerde. Psikolojimi tahmin edersin. Cok agladim zirladim, dunyayi kendime dar ettim.
Ama ne oldu,gecti işte. Kizimin masallahi var , 8-9 yas kiyafeti giydiriyorum, yasitlarindan 3 yas buyuk duruyor boyuyla.
Simdi kendimi hirpaladigim o gunlere yaniyorum.
Evet oglum icin de panikliyorum zaman zaman ama hep yasadiklarimi kendime hatirlatiyorum. Burda arkadaslarin da desteğiyle geçip gidiyor pek cok sey.
Emse harika olur ama emmezse de dunyanin sonu degil yasadim o yuzden söylüyorum,kendini hirpalama.
15 gundur kullaniyorum gogus kalkani ama duzelme olmadi malesef pek fazla.cnm gogus kalkani kullan ve hic cikarma ben krem ne birsey kullananmadim hic ama aventin gogus kalkanini kullamiyorum temizlemek ve dezenfekte etmek icin çıkarınca 1 saat sonra kuruyo o yüzden ikinci seti aldim hic gogus problemi çekmedim
Ben süreli cikiyordum disari.Haklısın canım böyle örnekler gördükçe insan biraz daha rahatliyo ama şimdi düşünüyorum ya hiç almazsa dışarı çıkınca nasıl olacak hep makinayla mi dolaşıcam ben diyorum bide sürekli acıkıyo. Hastaneye gittik bugün hep tedirgin oldum ya acıkıp ağlarsa naparim diye.
Bi de benim bebiş dün gece de kustu bu sabah da.. ya acaba üşüdü mü neden kusuyor o kusunca moralim çok bozuluyor sanki acı çekiyor da derdini söyleyemiyor gibi geliyor ateşi yok ağlamıyor ama bu kadar çıkarmazdı hiç sütleri.
15 gundur kullaniyorum gogus kalkani ama duzelme olmadi malesef pek fazla.
Benimki biraz ekstrem bir durum sanirim, herkeste kesin sonuc veren seyler bende ise yaramadi.
Biraz da meme yapısıyla ilgili herhalde. Silikon ucla emziriyorum belki o da tetikliyor.
canım herkesin başka başka sıkıntıları var..Allah hepimize sabırlar versin..lohusalık bunalımındayız ister istemez..doğum sürecim zor geçti..doğumdan beri sürekli aklıma geldikçe ağlıyorum..ama Rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etti ya buna şükredip başka bir şeyi kafaya takmamalıyız..bizde bir haftalık olduk..yavaş yavaş atlatcaz tüm sıkıntıları inşallah..Kızlar merhaba bizde 1 haftalik olduk bugün. Hala memeyi almiyo sağıp veriyorum nasıl alışacak bilmiyorum genelde geceleri mama veriyorum doymuyo agliyo çok fena.
Ayrıca ruh halim çok berbat önceden de antidepresan kullanıyordum birden birakinca ve lohusaliktan depresyona girdim hergün ağlıyordum. Mecbur doktorum ilaca başlattı.
Sütten geçer dedi gece ilacı iç bebege mama ver sabah ilk sütünü sağ dök sonra gündüz verebilirsin süt bebeğine birşey olmaz dedi ama yine de korkuyorum ben. Lütfen bizim için dua edin. Ben duzeliyim bebeğimin bana ihtiyacı var. Memeyi de alsa benden mutlusu olmayacak.
Esracım anlattığın durumun cok benzerni ben de yasıyorum. Oğlum bazen 5-6 dk da memede uyuyakalıyor. Bazen de yanağına dokunuyorum ayaklarıyla oynuyorum filan o zaman 20 dk emebiliyor. Az emip uyuduğunda doymamıs olduğu için uykudayken kasıkla sağdığım sütten 30 cc kadar içiriyorum. Hatta kasıga alışmasın diye özellikle uykudayken veriyorum.Sağol canim uzun uzun anlatmissin.
En buyuk sorunumuz su, oğlum pek cok zaman memede uyuyakaliyor, gun icinde 1-2 kez 20 dk kadar emiyor onlar da iste sonu mamayla biten emmeler oluyor.
Genelde5-6 dk emip uyuyakaliyor. Oyle olunca ben sut sagamiyorum cunku en fazla 15 dk sonra tekrar emmek istiyor. Eger sagarsam o an emzirecek sut bulamiyorum.
Bir ara denedim bu sefer de sagdiklarimi biberonla vermek zorundz kalinca baktim iyice biberona donuyoruz, birakmak zorundz kaldim.
Bir de tebrik ediyorum sebi2her seferinde sagabilmen cok iyi. Ben isittigim yemegi yiyemiyorum pek cok zaman. Bir de kızım var evde onunla da ilgilenmem gerekiyor ki onlar da hayati ihtiyaclar yani, yemek vs. Cocukla adam akilli ilgilenmeyeli cok zaman oldu.
Su an kendimi meme yaralarina sartlandirdim. Bu konu psikolojimi bozdu resmen emme zamani aglama hisleriyle doluyorum. Belki bunlar da etkiliyor sutumun azalmasini. Su yaralarim bir geçseydi de her dk emzirebilseydim keşke.
Tarif etmek imkansiz ama oyle bir aciyor ki sirtimdan ayak parmaklarima kadar titriyorum anlatirken bile sizladi goguslerim.
Bugun doktora gorundum yeni ilaclar verdi insallah fayda eder de ben de kurtulurum artik
kusmugu kokuyosa usutmustur canim biraz dikkat edersen biseyi kalmaz. Olcak boyle seyler uzulme :) bagirsaklarindan ses geliyosa oda gazdandir. Sen kendinrde dikkat et sen usutursen sutunden onada gecerBi de benim bebiş dün gece de kustu bu sabah da.. ya acaba üşüdü mü neden kusuyor o kusunca moralim çok bozuluyor sanki acı çekiyor da derdini söyleyemiyor gibi geliyor ateşi yok ağlamıyor ama bu kadar çıkarmazdı hiç sütleri.
Sagol canim yaptim dun aksam bu aksam surerim artik. Yikamaya falan gerek varmi ki acabaLaynatımız suda tatlım sogut once sonra dolaba koy 1 2 gun sonra jel olyor dene bak memeun kalcaksın he bırde su var bır cay bardagına bır tam lımon sıkyorsun ıcıne 1 cay kası karbonat katyoruz ıcıne bu akarısımı camın dısında 1 gun brkletyoruz dısarıjı. Sogunu alhor ertesı gun meme uclarına suryosun bunu henuz yapmadım teyzem soledı buda cok ıyımıs bende bu geve yapcam su lımonla karbonatı :) bılgolerı orendıkce aktrrm :)
Herkes isine baksin diyeceksin onlara :) ceviz sutu yaglandiriyor bademde kalsiyum destegi icin :)
Herkes isine baksin diyeceksin onlara :) ceviz sutu yaglandiriyor bademde kalsiyum destegi icin :)
:))) :))) daha yeni anneme mama ile anne sutunun hazmedilme sekli ve suresinin farkliligindan bahsettim. Neden mama alinca daha uzun sure uyudugunu vs. onlari da dolduruyor dış mihraklarAy bende de boyle soyleyen cok var. Ne meraklilar insanlar bunlari soylemeye. Benim bebegim 1 ayda 1 kg aldi ona ragmen aksamlari aglayinca annem bu bebek doymuyor diyor. Doktora bile gittik sorf bu yuzden. Bi de demez mi mama verelim ne olacak diye. Insajin kendi annesi boyleyse baskalarinda suc bulmamak lazim
Demlenmis ilik caya pamuk batirip gozunu gunde 3-4 kez silebilirsin bizimkinin gozu acilmiyordu capaktan 2 gundr düzeldi sukur. Aile hekimimizde ayni tavsiyeyi verdi guvenle yapabilirsin.Kızlar goz çapaklanması için ne yaptınız
Sol gözü bebegimin capaklaniyor yapis yapis gözler i yapışıyor resmen. Kaynamış su ile sildim anne sütü vs hala aynı
bizimde öyle sutumle sildim fayda etmedi ilik çayla sildik biraz iyi geldi sağlık ocagina gotrduk bazı bebeklerde göz kanallari tıkalı oluyomus masaj yapin dedi simdi geçti sayılırKızlar goz çapaklanması için ne yaptınız
Sol gözü bebegimin capaklaniyor yapis yapis gözler i yapışıyor resmen. Kaynamış su ile sildim anne sütü vs hala aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?