- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Dusunemedim keske birgun onceden yazsaydim benim haberim olmustu beklemedeydim uzuldum simdi. Bezlerimizde geldi az once :)Gördüğümde saat 1 disayende diğerlerine baktım ama canım
Kac gunluk oldu kilo alimi neye gore az kac gram almis kaçıncı gunde onuda yazarmisin canimKızlar iki gün önce kontrolümüz vardı. Doktor bebeğin kilo alımı yavas dedi. Her emzirmeden sonra sütünü sağ onu ver üstüne de yediği kadar mama ver dedi. Mama seceneğini şimdilik biraz erteledim. Belki hiç gerek kalmaz.
Emzirdikten sonra pompayla sağamıyorum. Meme uclarım yara ve sağma sırasındaki acıya dayanamıyorum. Günde bir kez silikon uc takıp zar zor sağıyorum.
Şimdilik emzirme sıklığını arttırdım. Arası bir bucuk saati gecmeyecek sekilde sürekli emziriyorum. Sizce doğru mu yapıyorum. Bana fikir verir misiniz.
Bir de bebeğim genelde çok kısa emip hemen uykuya dalıyor. Ayaklarıyla filan oynayarak süreyi uzatmaya calışıyorum. Şimdiye kadar bir kez bile bir memeyi tamamen boşaltamadı bence. O yüzden uyandırıp ya da altını acıp tekrar emzirmeye calışıyorum. Daha uzun emzirebilmek için ne yapabilirim?
Bugün 20 günlük oldu.bebeğin ne kadarlık? Kaç gün?
İlk kontrolde cok iyi kilo almıştı. Doktor böyle devam et demişti. 8 Gün sonra tekrar cagırdı. 8 Günde 170 gr almıs sadece. Doktor günlük en az 30 gr almalıydı dedi. Çok üzüldüm. Sık sık da emziriyorum. Acaba uzun süre emmediği için mi böyle diyırum. Bazen 20-25 dk emdiği oluyor ama genelde 5-10 dk arası emiyo o da arada duraklayarak. Ben de senin gibi önce emzirip sonra alt değiştirip sonra bir daha emziriyorum.Arkadaşta sormus. Kaç günde kaç kilo aldı canım. Bende emziriyorum 15dk sonra uyuyup kalıo. Altını değiştiriyorum. Uyanıyo bi daha emziriyorum. İkincide daha kısa sürede uyuyo
20 gunluk ve toplamda kac gram aldi 20 gunde onu yazabilir misinİlk kontrolde cok iyi kilo almıştı. Doktor böyle devam et demişti. 8 Gün sonra tekrar cagırdı. 8 Günde 170 gr almıs sadece. Doktor günlük en az 30 gr almalıydı dedi. Çok üzüldüm. Sık sık da emziriyorum. Acaba uzun süre emmediği için mi böyle diyırum. Bazen 20-25 dk emdiği oluyor ama genelde 5-10 dk arası emiyo o da arada duraklayarak. Ben de senin gibi önce emzirip sonra alt değiştirip sonra bir daha emziriyorum.
Canım 8 günde 170 gr almış.Kac gunluk oldu kilo alimi neye gore az kac gram almis kaçıncı gunde onuda yazarmisin canim
En bastan yazayım. 3035Gr doğdu. Hastaneden 2770 gr ile çıktı. 4. Günde kontrolümüz vardı. İyice kilo verip 2660 gr olmuştu. 5-6 gün sonraydı yanılmıyorsam tekrar çağırdı. O zaman kilosu 2940 gr olmuştu. Bu arada güzel kilo almış aynen devam et dedi. 8 Gün sonra tekrar gittik(18. gün oluyor) 3110 Gr olmuştu. Bu dönemde 170 gr almış sadece.20 gunluk ve toplamda kac gram aldi 20 gunde onu yazabilir misin
18 gunde 450gram almis bakma doktorun lafina sen bizimki 15.gun kontrolunde 400 gram almisti sirf rahatla diye yaziyorum kimse kiyaslamasin ama 1.ay kontrolumuzde 1400gr almisti toplamda ortada kotu bir tablo yok sen gak meme guk meme devam et emzir surekliEn bastan yazayım. 3035Gr doğdu. Hastaneden 2770 gr ile çıktı. 4. Günde kontrolümüz vardı. İyice kilo verip 2660 gr olmuştu. 5-6 gün sonraydı yanılmıyorsam tekrar çağırdı. O zaman kilosu 2940 gr olmuştu. Bu arada güzel kilo almış aynen devam et dedi. 8 Gün sonra tekrar gittik(18. gün oluyor) 3110 Gr olmuştu. Bu dönemde 170 gr almış sadece.
Bugün 20.gün son durumda kilosu ne kadar oldu bilmiyorum.
Bebeklerin emzirmenin ilk 10 dakikasında uyuya kalmalarının sebebi, ilk gelen sütte yüksek miktarda bulunan ve uyku getiren oxytocin hormonuymuş canım. 10 dk sonrasında gelen sütler yağlı sütler ve kilo alımını sağlıyor. Bebeğe iki göğsünü de en az 20 dk emzirmen lazım.En bastan yazayım. 3035Gr doğdu. Hastaneden 2770 gr ile çıktı. 4. Günde kontrolümüz vardı. İyice kilo verip 2660 gr olmuştu. 5-6 gün sonraydı yanılmıyorsam tekrar çağırdı. O zaman kilosu 2940 gr olmuştu. Bu arada güzel kilo almış aynen devam et dedi. 8 Gün sonra tekrar gittik(18. gün oluyor) 3110 Gr olmuştu. Bu dönemde 170 gr almış sadece.
Bugün 20.gün son durumda kilosu ne kadar oldu bilmiyorum.
Insallah dedigin gibi olur canim. 1 saat oldu emzireli su an hala sanki uclari makasla kesilmis gibi aciyor.Canım biliyosun ben de senin gibi meme ucu yaralarından çok çekiyorum. Hatta son iki gündür iyice beter bir hal aldı. Ama zamanla gececek inşallah. Çoğu kişide ilk emzirirken bu sorunlar oluyo ama zamanla atlatıyorlar. Belki bizim yapı biraz daha hassastır ama inanıyorum ki eninde sonunda gececek.
Bende pompayla sağma işlemi emmeden daha cok acı veriyor. Meme ucu büyüyor sonra bebeğin tutması da zorlasıyor. Sen hangi pompayla sağıyorsun? Canın acımıyor mu?
:)Ay dogrusu oda bana cok dengesiz yatiyor gibi geliyor o zamanda :)
Ben artik internetten sac kurutma makinesi muzigi aciyorum. Fonda o caliyorbunu hiç denememiştim canım..bunu da deneyeyim..teşekkürler..
Gecmis olsun acil sofalar dilerimBebişim bikaç gündür hafif öksürüyordu tek tük bugün artınca dr a götürdük bronşit başlangıcı dedi moralim alt üst oldu ev sıcak üşümemesi için elimden geleni yapıyorum abisi hastaydı ondan mı bulaştı acaba yüzüne yüzüne eğildi kıskanmasın diye engel olmadım antibiyotik verdi artarsa mutlaka getir dedi dilinde beyazlık vardı pamukçuk değilmiş süt kesiği dedi inşallah bir an önce iyileşir miniğim kızlar(
:)
Ama sadece basinin altina koyarsan boyun yapisinda bozukluk olabilir.
Aslinda en dogrusu yastık degil de yatagini alttan yukseltmek.
Bu süreler biraz da bebeğin emme gücüne göre değişir. Dinlene dinlene emen bir bebeğin 10 dk da içeceği süt ile, aralıksız güçlü çekişle 10 dk emen bebeğin içeceği süt miktarı elbetteki bir olmaz. Senin bebiş memede randımanlı bi 10 dk geçiriyorsa kafi geliyor olabilir. Birde verdiğin mama miktarı da önemli. Günde 2 kez mama veriyorsundur ama her bir mama atıyorum 120 cc dir, günde 240 cc yapar ki bu da az bir ölçü değil sonuçta. Kilo alımı güzelse sorun yok demektir, aynı sistem beslemeye devam cnm :)Bir de benim oglan cok çok nadir 20 dk emiyor. Genelde 10 dakikada bitiyor emmesi ve hic ayni anda iki gogsumu emmiyor.
Beslenmesi yuzde 90 anne sutu. Günde1 bazen 2 kere mama veriyorum. Aslinda kilo alimi guzel cikti mama vermesem olur ama ben yaralardan ötürü dayanamayinca vermek zorunda kaliyorum. Gece saatlerinde yarim saatte bir emmek istedigi oluyor. Ard arda emziremiyorum aciya dayanamiyorum. O zaman mama veriyorum malesef.
Yani kilo aliminda mamanin cok cok bir katkisi yok. O zaman 10 dakika gibi bir surede memeyi bosaltabiliyor mu demek ?
Sizler 20ser dakika falan deyince ben hep ac kaliyor dusuncesindeydim.
Aynen gak meme guk meme modundayım. Bazen saatlerce uyumuyo cevirip cevirip emziriyorum. Bazen 15-20 dk da uyanıyo. Annem de sürekli basımda doymuyor mama verelim diyor. Vermemek için sürekli emziriyorum. İnş sonraki kontrole toparlamış olur biraz.18 gunde 450gram almis bakma doktorun lafina sen bizimki 15.gun kontrolunde 400 gram almisti sirf rahatla diye yaziyorum kimse kiyaslamasin ama 1.ay kontrolumuzde 1400gr almisti toplamda ortada kotu bir tablo yok sen gak meme guk meme devam et emzir surekli
Ben direkt memeyi veriyorum hicbirsey yapmıyorum bizimki ilk zamanlar 20dk tek gogus emiyordu hic ayni anda 2 gogsumu vermedim simdide tek gogus emiyor her seferinde ve 7-8dk ya dustu emmesi 33 gunluguz ama atli kosturur gibi emiyor onunden alan varmis gibi :) bu sekilde 20dk emse çatlar zaten burada bu tespiti sen yapabilirsin ancak bebegini gozlemleyerek. Derininde yazdigi gibi randimanli emiyorsa alacagini aliyordur ac kalmaz ama memede uyuyup duruyorsa devam etmesini sagla. Emmeyi bıraktığında gogsunu siktiginda sut geliyorsa obur memeni vermeye gerek yok zaten sonraki emzirmendede yine o memeyi vermen lazimki yagli sutu alsin. Baktin sut gelmiyor ver digerini almazsa doymustur ac durmazlar zaten mizildanirlar ortaligi ayaga kaldirirlar.Bir de benim oglan cok çok nadir 20 dk emiyor. Genelde 10 dakikada bitiyor emmesi ve hic ayni anda iki gogsumu emmiyor.
Beslenmesi yuzde 90 anne sutu. Günde1 bazen 2 kere mama veriyorum. Aslinda kilo alimi guzel cikti mama vermesem olur ama ben yaralardan ötürü dayanamayinca vermek zorunda kaliyorum. Gece saatlerinde yarim saatte bir emmek istedigi oluyor. Ard arda emziremiyorum aciya dayanamiyorum. O zaman mama veriyorum malesef.
Yani kilo aliminda mamanin cok cok bir katkisi yok. O zaman 10 dakika gibi bir surede memeyi bosaltabiliyor mu demek ?
Sizler 20ser dakika falan deyince ben hep ac kaliyor dusuncesindeydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?