2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kac gunluk oldu kilo alimi neye gore az kac gram almis kaçıncı gunde onuda yazarmisin canim

Arkadaşta sormus. Kaç günde kaç kilo aldı canım. Bende emziriyorum 15dk sonra uyuyup kalıo. Altını değiştiriyorum. Uyanıyo bi daha emziriyorum. İkincide daha kısa sürede uyuyo
İlk kontrolde cok iyi kilo almıştı. Doktor böyle devam et demişti. 8 Gün sonra tekrar cagırdı. 8 Günde 170 gr almıs sadece. Doktor günlük en az 30 gr almalıydı dedi. Çok üzüldüm. Sık sık da emziriyorum. Acaba uzun süre emmediği için mi böyle diyırum. Bazen 20-25 dk emdiği oluyor ama genelde 5-10 dk arası emiyo o da arada duraklayarak. Ben de senin gibi önce emzirip sonra alt değiştirip sonra bir daha emziriyorum.

20 gunluk ve toplamda kac gram aldi 20 gunde onu yazabilir misin

20 gunluk ve toplamda kac gram aldi 20 gunde onu yazabilir misin
En bastan yazayım. 3035Gr doğdu. Hastaneden 2770 gr ile çıktı. 4. Günde kontrolümüz vardı. İyice kilo verip 2660 gr olmuştu. 5-6 gün sonraydı yanılmıyorsam tekrar çağırdı. O zaman kilosu 2940 gr olmuştu. Bu arada güzel kilo almış aynen devam et dedi. 8 Gün sonra tekrar gittik(18. gün oluyor) 3110 Gr olmuştu. Bu dönemde 170 gr almış sadece.
Bugün 20.gün son durumda kilosu ne kadar oldu bilmiyorum.

18 gunde 450gram almis bakma doktorun lafina sen bizimki 15.gun kontrolunde 400 gram almisti sirf rahatla diye yaziyorum kimse kiyaslamasin ama 1.ay kontrolumuzde 1400gr almisti toplamda ortada kotu bir tablo yok sen gak meme guk meme devam et emzir surekli

Bebeklerin emzirmenin ilk 10 dakikasında uyuya kalmalarının sebebi, ilk gelen sütte yüksek miktarda bulunan ve uyku getiren oxytocin hormonuymuş canım. 10 dk sonrasında gelen sütler yağlı sütler ve kilo alımını sağlıyor. Bebeğe iki göğsünü de en az 20 dk emzirmen lazım.

Ama şahsi fikrim zaten bebeğinin kilo alımının iyi olduğu yönünde. Sadece anne sütü ile beslenen bebekler 15.günden sonra Doğum kilolarına ancak ulaşıyorlar. Kilo alımının yeterliliğine ise en az 30.gün değerine bakılarak karar verilmeli. Hiç moralini bozma ve 2 saattir bir emzirmeye devam et cnm. Yağlı sütü vermeyi başarabilirsen zaten sorun kalmayacak. 1 ayda 600 gram ile 1 kg arası kilo alımı normaldir.

Insallah dedigin gibi olur canim. 1 saat oldu emzireli su an hala sanki uclari makasla kesilmis gibi aciyor.
Benim pompa medela, ve acitmiyor cok uzun sureli sagmazsam. Bir göğsümü24 saat kadar emzirmedim sagdim. Sonraki emzirme daha az aci verdi dinlenmiş bir hayli. En kotu ihtimal boyle devam ederim diyorum artik,bir gun emzirmem sagarim sonra devam ederim emzirmeye.
Tabi bu arada biberona alismazsa:/

Emzirmeyle ilgili bir sorum var toplasin kizlar :)
Emzirirken gogsunuze masaj yapiyor musunuz? Yoksa sadece tutup bebegin emmesini mi sagliyorsunuz?
Ben kizimda 6 ay sut sagdim , ve bu sürede fark ettim ki pompa cekerken gogsumu sagdan soldan( aslinda tam yerlerini biliyorum kendimde ama tarif edemiyorum ) sikistirirsam sut akışı hizlaniyor.
Bu takinti oldu bende emzirirken de yapiyorum.
Simdi size sorum;
Ben hic ellemesem bebek yine de o sute ulasir mi? Süre mi uzar sadece?bu masajlari yaparken oglumun sutu yutusu farklilasiyor duyabiliyorum yani sesini.

Bir de benim oglan cok çok nadir 20 dk emiyor. Genelde 10 dakikada bitiyor emmesi ve hic ayni anda iki gogsumu emmiyor.
Beslenmesi yuzde 90 anne sutu. Günde1 bazen 2 kere mama veriyorum. Aslinda kilo alimi guzel cikti mama vermesem olur ama ben yaralardan ötürü dayanamayinca vermek zorunda kaliyorum. Gece saatlerinde yarim saatte bir emmek istedigi oluyor. Ard arda emziremiyorum aciya dayanamiyorum. O zaman mama veriyorum malesef.
Yani kilo aliminda mamanin cok cok bir katkisi yok. O zaman 10 dakika gibi bir surede memeyi bosaltabiliyor mu demek ?
Sizler 20ser dakika falan deyince ben hep ac kaliyor dusuncesindeydim.

Gecmis olsun acil sofalar dilerim

:)
Ama sadece basinin altina koyarsan boyun yapisinda bozukluk olabilir.
Aslinda en dogrusu yastık degil de yatagini alttan yukseltmek.
Sabirsiz61 canım Esra'nın dediğine katılıyorum. Ya okuduğum kitaplarda ya da internette, bebek yastıkla yattığı zamanki omurilik yapısını ve yastıksız yattığı zamanki omurilik yapısını gösteren bi fotoğraf görmüştüm. Sana da göstermek için interneti talan ettim ama bulamadım maalesef. Sadece başının altına konulan yastık bebeğin bütün omurilik yapısını etkiliyor.

Ben babyjem'in reflü yastığını almıştım ilk günden beri onu kullanıyorum, kusma ve reflü şikayeti hiç olmadı. Ama sizler de alın diyemem çünkü onun da şöyle bi sıkıntısı var, bebeğim uzun doğdu kontrole henüz gitmedik ama illa ki daha da uzamıştır. 25 günlük ve şu an nerdeyse yatağın boyu kadar. Hareketli bi bebek ve yastıkta eğimli olduğu için tepine tepine aşağı iniyor iyice, ayakları bacakları falan sıkışıyor. Bu gidişle yastığı beşiğinden çıkartmam gerekecek. O zaman da beşiğin tabanını battaniyelerle falan bir şekilde besleyerek eğim verip reflü yastığı kıvamına getirmeyi deneyeceğim.

Bu süreler biraz da bebeğin emme gücüne göre değişir. Dinlene dinlene emen bir bebeğin 10 dk da içeceği süt ile, aralıksız güçlü çekişle 10 dk emen bebeğin içeceği süt miktarı elbetteki bir olmaz. Senin bebiş memede randımanlı bi 10 dk geçiriyorsa kafi geliyor olabilir. Birde verdiğin mama miktarı da önemli. Günde 2 kez mama veriyorsundur ama her bir mama atıyorum 120 cc dir, günde 240 cc yapar ki bu da az bir ölçü değil sonuçta. Kilo alımı güzelse sorun yok demektir, aynı sistem beslemeye devam cnm :)

Aynen gak meme guk meme modundayım. Bazen saatlerce uyumuyo cevirip cevirip emziriyorum. Bazen 15-20 dk da uyanıyo. Annem de sürekli basımda doymuyor mama verelim diyor. Vermemek için sürekli emziriyorum. İnş sonraki kontrole toparlamış olur biraz.

Ben direkt memeyi veriyorum hicbirsey yapmıyorum bizimki ilk zamanlar 20dk tek gogus emiyordu hic ayni anda 2 gogsumu vermedim simdide tek gogus emiyor her seferinde ve 7-8dk ya dustu emmesi 33 gunluguz ama atli kosturur gibi emiyor onunden alan varmis gibi :) bu sekilde 20dk emse çatlar zaten burada bu tespiti sen yapabilirsin ancak bebegini gozlemleyerek. Derininde yazdigi gibi randimanli emiyorsa alacagini aliyordur ac kalmaz ama memede uyuyup duruyorsa devam etmesini sagla. Emmeyi bıraktığında gogsunu siktiginda sut geliyorsa obur memeni vermeye gerek yok zaten sonraki emzirmendede yine o memeyi vermen lazimki yagli sutu alsin. Baktin sut gelmiyor ver digerini almazsa doymustur ac durmazlar zaten mizildanirlar ortaligi ayaga kaldirirlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…