2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Insallah canim ustesinden geleceksiniz hayırlısı ile

Anladım canım çok sağol sizlerin sayesinde öğrenmeye devam :)

Esra kesinlikle bebeğinin gazı var aynılarını benim oğlum da yapıyor hem kasıyor kendini hemde memeyi bırakmak istemiyor sürdürüyor ama sonra bırakmak zorunda kalıyo gazını çıkartıyorum tekrar veriyorum alıyor. .

Kızlar karnabahar gaz yapar mı. Yemiş bulundum şuan tedirgin oldum ya zaten kolik bebeğim var bide karin agrisi var.

Meraba annişleer, bebeğini yanında yatıran var mı, ben de eşimde çok seviyoruz bebisle uyamayi iki gündür sabaha karşı yatagimiza alıp 2 3 saat uyuyoruz. ama bugün annem durumu fark etti ve bi güzel azar isittim. 1 yaş olana kadar yanına alma sakin uykuda elin kolun çarpar falan dedi yatağın yanına küçük bi beşik koydu gitti. Ama Pedagog ların bazıları da dogumdan 2 yaşına kadar yanınızda yatirin diyor nasil yapsam bilemedim.

O zaman kesinlikle gazı vardır
Benim bebiş de gazlı olduğunda kaka sayısı azalıyor zorlanıyor
sen bulmuşsun bak sebebi bulunduysa çözümü kolay artık :))

Kızlar karnabahar gaz yapar mı. Yemiş bulundum şuan tedirgin oldum ya zaten kolik bebeğim var bide karin agrisi var.
Ben de yedim geçen hafta bi şey olmadı canım
Bebekteki gazın annenin yediklerinden geçmediğini söylüyor doktorlar ben o yüzden ayırt etmiyorum yerken
Ayaklarına masaj yaptığımda acayip rahatlıyor canım bebekler dokunulmaya bayılıyor
Bebeğininiz gazlıysa enmiyorsa huzursuzsa mutlaka ten tene temas kurun diyorlar göğsüne al bastır kendine anne karnındaki gibi huzurlu hissediyorlar öyle

Evet ben yatırıyorum ama babynest koyuyorum yatağıma direk yanıma alırsam huzurlu uyuyamıyorum korkuyorum elim kolum gelir diye
2 yaşa kadar yanınızda yatırın derken bence aynı odada olmayı kasdediyorlar ben öyle anladım yani :)

Nette sutun tadını bile değiştirdiği yazıyordu emin olamadım canım ya.
Çok ağrısı var yavrumun hiçbirsey fayda etmiyor felaket ağlıyor agridan neler denedim. O yüzden herşeye çok dikkat eder oldum.

mevlut yapacak var mi :))
ne yapiosunuz yemelik :)
İvettt ben gene ankaradayım Mevlüt yapıcigiz inş 10 güne kadar :)
Biz de kararsız kaldık
Ama sanırım şerbet, pilav ve et olacak . bizimkiler çay içmeden gitmez :) o yüzden sonrasında çay yanına açık büfe gibi mi olur bilemiyorum yapanlar varsa fikir olur bana da :)
Bebişler napıyor iyi mi nasıl gidiyor iki bebekli hayat :)

Can'ım pedagoglar 2yaşına kadar yanınızda yatırın derken aynı oda demek istiyorlar aynı yatak değil benim bildiğimde 6 aylık olana kadar aynı yatakta yatmak tehlikeli.6 aylık Bebek yanlışlıkla burnunu kapatsan dahi tepki verir ama küçük bebekler veremez.benim kaynanam 2 aylık bebeğini yanında yatırmış sabah cansız bedeniyle karşılaşmış.ve hala vicdan azabı çekiyor acabalar la boğuşuyor.ben o yüzden çok pimpirik yaparım bebeğim bugün 58 günlük asla gece yanıma da almadım geceleri yatarak ta emzirmedim

Sen gene dikkat et tabi bebekler aglayınca ve susturamayınca anneler çok çaresiz hissediyor biliyorum bazen o ağlayınca ben de ağlıyorum
Rezene içiyor musun faydasını gördük diyorlardı burda. ben hiç denemedim ama.

Yok canım ya adem güneş diye bi Pedagog var biliyorsundur, 2 yaşına kadar yatağın anne tarafında koyun koyuna yatmaktan bahsediyor. hatta ortaniza yatirmayin yatağın anne tarafında yatsın falan diyor. Baya baya aynı yatakta yatmaktan bahsediyor. Anne yanından aşamalı olarak ayrılacağı zaman önce aynı odada farklı yatakta sonra ayrı odalarda yatın diyor ki bu çocuğun 2 buçuk 3 yaşına denk geliyor. Bana kalsa 1 buçuk yaşında odasını ayırım.

Aynen canım ya o kadar çok ağlıyor ki sesi kısılıyor yavrumun oturup bende ağlamak istiyorum o an. Rezene denemedim ama hipp in emziren anneler için cayindan almıştım o da midemi bulandırdı bıraktım. İçinde var mı onun acaba bilmiyorum.

cok tesekkur ederim. Ben de arastiriyordum. Ona da bakayim insallah temini kolay olur. evet elimizden geldigi kadar dikkat edelim daha yolun basindayiz vitamini, demir ilaciydi vs derken azar azar vucutta zararli madde birikiyor.

Evet canim gazi cikarmayi basarirsak oglum da aliyor tekrar.
Yediklerime de inanilmaz dikkat ediyorum ama yine de gazi var .
Ya yediklerimizle ilgili degil, ya da dikkat etmesem gazdan havaya ucarmis cocuk :)

kızlar sağıp dolaba koyduğunuz sütler nasıl duruyor?benim altı su üstü yağ katmanı gibi olmuş acaba bozuldu mu? yoksa böyle mi oluyor? bide çıkarınca sütün sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz?

Dondurucu da ilk koyduğum gibi duruyor ama dondurucu dan çıkarıp dolabın alt kısmına çözülmesi için koydugumda yağ üstte birikiyor, biberonu bir iki kere ters düz edip karistiriyorum. isitirken de ben arzumun biberon isiticisini kullanıyorum pratik oluyor diye ama cozuldukten sonra sıcak suya koyup da isitabilirsin. Sıcaklığını kontrol ederken bilegimin iç kısmına damlatiyorum tenimde sıcaklık hissetmiyorsam veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…