- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
Her hastane bir olmuyor demek ki cnm, olsun biz varız birbirimize yeteriz :)
Aşılarını sağlık ocağında yaptıracaksan 1.ay kontrolünü de orda yaptırabilirsin cnm. Boy, kilo, kafa çevresi ölçümü falan yapıp gelişimine bakacaklar birde aşı yapacaklar. Ama dersen ki sabit bi çocuk doktoru olsun düzenli aylık takibini ona yaptırıyım diye o zaman çocuk doktoruna da götürebilirsin. Bizim mesela sağlık ocağımız maalesef pek hijyenik değil. İlgi alaka dersen o da hak getire. Ben de hem kontrolünü hem de aşısını çocuk doktorumuza yaptırdım, sağlık ocağına hiç götürmedim. Sana hangisi daha uygunsa öyle yap cnm.
Tek aşısı var bu ay, o da hepatit b nin ikinci dozu. Ateş yapmıyor neyseki. İlaç falan da vermiyor doktor. Ama iğne kalındı valla bebiş biraz ağlayacak maalesef onun dışında başka bi sıkıntısı yok.
Yok canim ates olmuyormus bunda o yuzden ilacta vermedi bacaktan vuruldu. Azcik mizikladi aglamadi bile.
Cok az bir gerileme oldu canim ama hala dislerimi kenetliyorum emzirirken.
Duzelecek diye umutlanmistim ama oglum 1 haftadir bir tuhaf emiyor. Memeyle kavga ediyor adeta. Cekiyor sunduruyor hirslaniyor. Oyle olunca yind eski halini almaya basladi malesef.
Slm cnm biz iyiydik malesef dunden beri ishal oldum kizima gecermi bilmiyorum ama kakasi kokusu degisti biraz su kaybida var ne kadar icsemde cikiyor :) varmi bu konuda önerisi olan
Sen nasilsin ?[/QUOT
inşallah geçmez sen kendi ishalini geçirmeye çalış istersen .bol bol su içmeye devam et geçmiş olsun
Çekip hırslanıp sündürme geçmedi mi Hala sizdede canım... benimkinde de var bu huysuzluklarindan mi nedir anlayamadım.
Aynen canım kalça ultrasonu dışındaki tüm tetkikler sağlık ocağında yapılabilir. Kalça ultrasonu için hastaneye gitmek şart bildiğim kadarıyla. Çünkü ultrasonu çocuk doktoru değil radyoloji bölümü yapıyor. Ultrason işleminde radyasyon yok. Aynı gebelikte karnımızdan yapılan ultrason gibi, kalçaya cihaz ses dalgaları gönderiyor sadece. Gönül rahatlığıyla ultrason çektirebilirsin.Vallaha çok sagolun sizlerde olmasanız eyvah eyvah :) vay benim halime:)
o zaman anlaşırım kadarı ile ölçüm kilo baş çevresi hariç ,kalça çıkığı kontrolu usg yapilacak hastanede birinci ayda başkada birşey yok ozaman. Bunu sağlık ocagindakiler anlaya bilirmi dokunarak vs boşuna radyasyon yemesin cocugum
Bizimki küçük müçük Amaa biraz sinirli sesiyle yıkar orayı:))
Esra kızlar gaz geliyor olabilir mi bebişlerinize o yüzden çekip sündürüyo olabilirler mi?
Aynen canım kalça ultrasonu dışındaki tüm tetkikler sağlık ocağında yapılabilir. Kalça ultrasonu için hastaneye gitmek şart bildiğim kadarıyla. Çünkü ultrasonu çocuk doktoru değil radyoloji bölümü yapıyor. Ultrason işleminde radyasyon yok. Aynı gebelikte karnımızdan yapılan ultrason gibi, kalçaya cihaz ses dalgaları gönderiyor sadece. Gönül rahatlığıyla ultrason çektirebilirsin.
Rica ederim ne demek, ben de buradan çok şey öğrendim hala da öğreniyorum :)Çok sağol canım benim sen veSabirsiz61 sayesinde bayağı birşeyler öğrenmeye başladım.
Birşey daha sormak istiyorum yavaştan bıktıracağım sanki canım seni :))
Bu 40 sayma doğduğu gün itibariyle mi doğduğu günün ertesi gününden mi sayiliyor..
Annemler hep doğduğu günden itibaren bebeğin günü sayilir diyor.
Telefonumdaki program birgün sonradan saymaya başlatmış kafam allak bullak oldu
Bunun doğrusu nedir :)
Evet 2 dklık bişey. Kalça filmini unutmuşum ben onun için gitmek gerek ama bazı doktor 40 dan sonra diyor bazısı 2 aylıkken diyor bizde 1 aylıkken çektirmiştik.Aynen canım kalça ultrasonu dışındaki tüm tetkikler sağlık ocağında yapılabilir. Kalça ultrasonu için hastaneye gitmek şart bildiğim kadarıyla. Çünkü ultrasonu çocuk doktoru değil radyoloji bölümü yapıyor. Ultrason işleminde radyasyon yok. Aynı gebelikte karnımızdan yapılan ultrason gibi, kalçaya cihaz ses dalgaları gönderiyor sadece. Gönül rahatlığıyla ultrason çektirebilirsin.
Yok canim ya 1 hafta oldu dogru duzgun ememiyor hirsindan.Çekip hırslanıp sündürme geçmedi mi Hala sizdede canım... benimkinde de var bu huysuzluklarindan mi nedir anlayamadım.
Evet canim gazdan yapiyor bence de.Esra kızlar gaz geliyor olabilir mi bebişlerinize o yüzden çekip sündürüyo olabilirler mi?
Dogum yaptigim hastanedeki cocuk doktoru vitamin olarak vit ACD vermisti gunluk 1 ml. icinde sakkaroz formunda seker de bulunduruyor vitaminlerin tadi pek guzel olmadigi icin. Ama baktim benim kuzu cok seviyor bunu ohoo dedim guya seker vermiyoruz, tanistirmiyoruz ilaclarda ogrenecek bu tadi. saglik.ocaginda da monovit vediler onda oyle bir icerik gormedim. senin kullandigin sadece D vit. mi? Doktorumuza sorup degisecegim. Cok arastiramadim.
26 günlük olduk biz hâlâ aynıyız. Sadece karnını doyurmak için değil, sakinleşmek, uyumak vs için de emmek istiyor o yüzden bu ilk aylar böyleKizlar lütfen bana akil verin. Oglum 20 ocak dogumlu. Sürekli memede kalmak istiyor tüm gün emzirmekten artik heryerim agriyor. Gögüslerim zaten inanilmaz aciyor. Doymuyor desem her alt aciminda hem kaka hem ciş var. Bugun 4 kez kaka yapti onun disindakiler de hep cişliydi. Emziriyorum birakiyor sonra kiyamet kopuyor gogsumu verdigim anda susuyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bu gece nasil gececek bilmiyorum. Litfen bana akil verin
Yenidoğan aparatı oluyor canım sanırım onla kullanıyorlar ama memnun kalmayan bi sürü olumsuz yorum okudum momcomfortbaby ile ilgili iyi araştır istersenArkadaslar momcomfort baby almayi dusunuyorum oğlum icin.
Hep kucak istiyor hicbir isimi yapamıyorum, bir de kizim var malum,yemek vs sorun oluyor.
Aranizda alan, kullanan , duyan bilen var mi?
Guvenli oldugu net, araştırdım,ama bir türlü bilemiyorum 45 günlük bir bebek icin ne kadar uygun?
Slingler daha kullanisli ilk dönem icin sanirim ama once siling sonra kanguru alamam, bir de tarz olarak sevmiyorum onlari.
Bilgisi olan yorum yaparsa cok sevinirim.
Uzak durmakta fayda var sonra çok pişman olabilirsin benim gibi :)) hamileyken her canının istediğini yemek istiyor insan nasılsa hamileyim diyip :)selam ocak anneleri sizin cevaplariniz beni hem cok rahatlatiyor hem yakin tecrubeleriniz oldugu icin daha doğru oluyor.
Şimdi size sorum şu
son aylarda tuzlu yiyecek ve hamurdan yok denecek kadar uzak durdunuz mu?
33. haftaya girdim tuzlu ve hamurlu yiyeceklere devam ediyorum cunku birakirsam yapamam. şişlik olmadan hamileligimi bu şekilde devam ettirebilir miyim?
Arkadaslar momcomfort baby almayi dusunuyorum oğlum icin.
Hep kucak istiyor hicbir isimi yapamıyorum, bir de kizim var malum,yemek vs sorun oluyor.
Aranizda alan, kullanan , duyan bilen var mi?
Guvenli oldugu net, araştırdım,ama bir türlü bilemiyorum 45 günlük bir bebek icin ne kadar uygun?
Slingler daha kullanisli ilk dönem icin sanirim ama once siling sonra kanguru alamam, bir de tarz olarak sevmiyorum onlari.
Bilgisi olan yorum yaparsa cok sevinirim.
Canım seninki kadarken benim bebeğim de öyleydi hatta annem demekki doymuyor diyordu ama karnı doymasa dediğin gibi çiş de yapamaz. böyle kalmayacak düzelecek ama meme aşığıysa yine de gündüzleri diğer bebeklere göre daha sık emmek isteyecektir olsun büyüdükçe azalıyor emme sıklığı şimdilik başka işimiz mi var diyip ne zaman isterse vereceğiz :) gece uykuları da bi süre sonra düzene girer hiç merak etmeKizlar lütfen bana akil verin. Oglum 20 ocak dogumlu. Sürekli memede kalmak istiyor tüm gün emzirmekten artik heryerim agriyor. Gögüslerim zaten inanilmaz aciyor. Doymuyor desem her alt aciminda hem kaka hem ciş var. Bugun 4 kez kaka yapti onun disindakiler de hep cişliydi. Emziriyorum birakiyor sonra kiyamet kopuyor gogsumu verdigim anda susuyor. Ne yapacagimi sasirdim. Bu gece nasil gececek bilmiyorum. Litfen bana akil verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?