2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Vallaha çok sagolun sizlerde olmasanız eyvah eyvah :) vay benim halime :)
o zaman anlaşırım kadarı ile ölçüm kilo baş çevresi hariç ,kalça çıkığı kontrolu usg yapilacak hastanede birinci ayda başkada birşey yok ozaman. Bunu sağlık ocagindakiler anlaya bilirmi dokunarak vs boşuna radyasyon yemesin cocugum

Yok canim ates olmuyormus bunda o yuzden ilacta vermedi bacaktan vuruldu. Azcik mizikladi aglamadi bile.

Bizimki küçük müçük Amaa biraz sinirli sesiyle yıkar orayı :))

Çekip hırslanıp sündürme geçmedi mi Hala sizdede canım... benimkinde de var bu huysuzluklarindan mi nedir anlayamadım.

im

Aynen canım kalça ultrasonu dışındaki tüm tetkikler sağlık ocağında yapılabilir. Kalça ultrasonu için hastaneye gitmek şart bildiğim kadarıyla. Çünkü ultrasonu çocuk doktoru değil radyoloji bölümü yapıyor. Ultrason işleminde radyasyon yok. Aynı gebelikte karnımızdan yapılan ultrason gibi, kalçaya cihaz ses dalgaları gönderiyor sadece. Gönül rahatlığıyla ultrason çektirebilirsin.

Çok sağol canım benim sen ve Sabirsiz61 sayesinde bayağı birşeyler öğrenmeye başladım.

Birşey daha sormak istiyorum yavaştan bıktıracağım sanki canım seni :))

Bu 40 sayma doğduğu gün itibariyle mi doğduğu günün ertesi gününden mi sayiliyor..

Annemler hep doğduğu günden itibaren bebeğin günü sayilir diyor.

Telefonumdaki program birgün sonradan saymaya başlatmış kafam allak bullak oldu

Bunun doğrusu nedir :)

Rica ederim ne demek, ben de buradan çok şey öğrendim hala da öğreniyorum :)

Birgün sonra başlıyor canım, senin telefonundaki program doğru olanı. Bebek doğduğu günün ertesi günü 1 günlüktür.
Şöyle düşün; bebeğin yaşı ilk Doğum günü kutlanana kadar ay ile ifade edilir, 1 aylık 2 aylık gibi.. Ne zaman ki 12 ayı dolu dolu yaşar ve bitirir Doğum günü kutlanır o zaman 1 yaşında olur. Aynı şekilde ilk doğduğu günü dolu dolu yaşayıp bitirmesi laZım ki 1 günlük bebek diyebilelim.

Evet 2 dklık bişey. Kalça filmini unutmuşum ben onun için gitmek gerek ama bazı doktor 40 dan sonra diyor bazısı 2 aylıkken diyor bizde 1 aylıkken çektirmiştik.
Aylık kontrolde kalbinide dinliyor doktor. Gerçi sağlıkocağı doktoruda onu dinliyor sıkıntı olursa yönlendiriyor.

Esra kızlar gaz geliyor olabilir mi bebişlerinize o yüzden çekip sündürüyo olabilirler mi?
Evet canim gazdan yapiyor bence de.
Bu sekilde emmeyi birakiyor kisa bir sure sonra gaz cikariyor cunku.
Bir de boyle sinirli sinirli emerken daha cok hava yutuyor bildigin kisir donguye giriyoruz.

kimya87 Merhaba, usa de yaşayan arkadaşıma sordum, bebeğine D Drops kullanmış, d vitamini olarak. Dr u vermiş.
Tr de dr ların verdikleri adı geçen tüm ürünlerde BHA var. ZaraRını internetten okuyabilirsiniz.
Biz, D Drops u Amazon.de den bulduk, ısmarladık, yolda. Onda BHA yok güya.
Bebekleri katkılardan ne kadar koruyabiliriz, evet tartışılır, ama elimizden geleni de yapmak lazım diye düşünüyorum.

26 günlük olduk biz hâlâ aynıyız. Sadece karnını doyurmak için değil, sakinleşmek, uyumak vs için de emmek istiyor o yüzden bu ilk aylar böyle akşam yatmadan önce tuvaletim vardı, sabah zor gittim tuvalete, bir türlü fırsat bulamadım. Ki döndüğümde ağlıyordu bebeğim. Çok zor ama sabretmekten başka çare yok gibi.

Arkadaslar momcomfort baby almayi dusunuyorum oğlum icin.
Hep kucak istiyor hicbir isimi yapamıyorum, bir de kizim var malum,yemek vs sorun oluyor.
Aranizda alan, kullanan , duyan bilen var mi?
Guvenli oldugu net, araştırdım,ama bir türlü bilemiyorum 45 günlük bir bebek icin ne kadar uygun?
Slingler daha kullanisli ilk dönem icin sanirim ama once siling sonra kanguru alamam, bir de tarz olarak sevmiyorum onlari.
Bilgisi olan yorum yaparsa cok sevinirim.

Yenidoğan aparatı oluyor canım sanırım onla kullanıyorlar ama memnun kalmayan bi sürü olumsuz yorum okudum momcomfortbaby ile ilgili iyi araştır istersen

Uzak durmakta fayda var sonra çok pişman olabilirsin benim gibi :)) hamileyken her canının istediğini yemek istiyor insan nasılsa hamileyim diyip :)
hepsinden yiyebilirsin ama porsiyonları azaltmak lazım bence

Ben varım! :) kızımın 40 ı çıkar çıkmaz tam 41 günlükken uçakla ailemin yanına gitmem gerekiyordu ve ana kucağı hem ağır hem de çok yer kapladığı gibi bebeğim de hep huzursuzdu onda. Ben de biraz araştırdım ve momcomfort baby kafama yattı, yenidoğan aparatıyla birlikte sipariş verdim. Siparişin geldiği günün ertesi gününde yola çıkacağım için daha önce kullanma fırsatım da olmadı. O nedenle endişe ettim direkt yola nasıl çıkıcam diye ama iyi ki almışız dedim. Kızımı içine yerleştirir yerleştirmez uyudu ve havaalanına kadar uyudu, benim için de rahattı hiç ağrı sızı yapmadı. Yalnız benim boyum biraz kısa olduğu için bel kısmını ayarlamakta zorlandım ama sonra onu da hallettim. Sonuçta ben beğendim, askılarının rahatlığı, kumaşı falan baya kaliteli

Canım seninki kadarken benim bebeğim de öyleydi hatta annem demekki doymuyor diyordu ama karnı doymasa dediğin gibi çiş de yapamaz. böyle kalmayacak düzelecek ama meme aşığıysa yine de gündüzleri diğer bebeklere göre daha sık emmek isteyecektir olsun büyüdükçe azalıyor emme sıklığı şimdilik başka işimiz mi var diyip ne zaman isterse vereceğiz :) gece uykuları da bi süre sonra düzene girer hiç merak etme
ben de gece sürekli uyanmaktan hatta uyuyamamaktan helak olmuştum ama düzeldi çok şükür

Kızlar haftasonu ilk uzun soluklu gezmemizi yaptık biz oğluşla
Bebek arabasında Evdekinden daha rahat uyudu diyebilirim :)
3 kez emzirdim tabi hatta birini tam ayakkabı alırken istediği için sağolsun oradaki görevli adamlar alışmış sanırım bebekli gezmeci kadınlara :) hemen kabini ayarladılar bana :)
Zaten emzirme odaları çok güzel artık çok rahat
Yalnız 2. Emzirmede bebeğim biraz uzun emmek istedi tek kişilik yer vardı emzirme odasında o yüzden bizden sonra gelen bi kadın beklemek zorunda kaldı resmen bizi taciz etti sürekli açıp ne zaman biter diyip durdu halbuki onun Bebeği büyümüştü ve hiç ağlamadan bekliyordu ben de benimki küçük olduğu için uzun emiyor bıraktırırsam da ağlar malesef dedim uzun dediğim de en fazla 20 dakika sürmüştür

Anne olmuş bebeğini büyütmüş ama başından geçenleri çok çabuk unutmuş.. bir annenin başka bir anneye bunu yapması çok üzücü bi durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…