2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
En azindan gunduz uyuyormus o bile buyuk nimet. Bizimki sadece bir gun gecegunduz uyumadi felegim sasti. Ama gece olmasida cok zorlar insallah duzelir.

Kitabı gercekten merak ettim. Bu taktikler doğumdan öncede burda söylenmişti. Belki de sen soylemişindir. Aynen deniyorum. Vr bence de işe yarıyor. Gece karanlıkta bi mayışma geliyor. Gözünü kapatmaya daha yatkın oluyor

50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var
Hakiki zeytinyagini azicik isitim ilindirdim yani ocakta sonra fisfisli kolonya sisesine doldurdim 2-3 alt acmada bir suruyorum kicina. Hic pisik olmadik henuz. Isitinca asiti gittigi icin olasi yan etkilerinin de onune geciyorsun deneyebilirsin istersen.

Ay yok artık bir de anlatıyor mu yani yıkamadan giydirdiğini.
Bana da geçen gün gelen misafirlerden biri "açardım televizyonu koyardım çocuğu önüne, biberonu da altına yastıkla destekleyip verirdim eline işime bakardım" diyor :))
Aynı kadın sonra da vay efendim benim bebeğim çok gazlıydı, çok geç konuştu, çok asosyal oldu diyor. Ver biberonu öyle yutsun havaları sonra niye bu çocuğun gazı var de. Oturt tv karşına hiç konuşma çocukla ilgilenme sonra niye geç konuştu. Tamam yapmışsın bir hata bari başkalarına anlatma kendi içinde kalsın ayıbın değil mi. Senin kv nin işine benziyor bu da :)))

Bu da iyiymiş bizde verelim biberonu oturtalım tv başına :) allahım neler var gercekten

Doğumdan önce çok büyük laflar da ettik gerçi, bazılarını çok pis yedirtti bize veletler :)) Şu bi gerçek ki her zaman işler kitaplarda yazdığı gibi işlemiyor. Eminim ki hepimizin mutlaka şunu asla yapmam, kitaplarda yapma diyor zaten deyip yaptığı birçok şey olmuştur. Olacaktır da..
Ama ben elimden geldiğince uygulamaya çalıştım ve faydasını kendi hayatımı da bebeğimin hayatını da kolaylaştırarak gördüm. Aynı kitapta ilk okuduğumda sinir olduğum şimdi ise hak verdiğim bi terim var mesela "Hatalı Ebeveynlik" diye. Anı kurtarmak adına yaptığımız hareketlerin aslında bebeğimiz de nasıl bir alışkanlık yarattığının farkına varamıyoruz. Sonra o alışkanlıktan en çok da biz şikayet ediyoruz. Sorunu anlık çözmekten ziyade sebebini bulup doğru ve kalıcı çözümü uygulamak en doğrusu gibi geliyor bana. Taktiklerin senin bebişte de işe taramasına çok sevindim cnm :)

Denas14__ çok geçmiş olsun Allah kolaylık versin size ve miniğe. Uyarı için teşekkür ederim bende hemen randevu alayım gerçekten. Normalde dışarıdan herhangi bir değişiklik yoktu değil mi deliklerde muayene olmasa anlaşılmıyordu?

50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var
3 aydan sonra uyku egitimi veriliyor diye biliyorum daha fazla arastirmis olsn arkadaslar aydinlatacaktir. 3 aydan sonra belli rutinlerle duzene sokmak gerek. e tabi birgun kalkip pat diye o duzeni olusturamazsin. Simdiden birseyler yapmak lazim. aliskanliklar bizim icin de gecerli. Bahsettigim gece gunduz ayrimini yetiskinlerdeki kadar saglayan hucreler 6. Aydan sonra tam faaliyet gosteriyor. 3 aydan sonra ya damuhakkak iyu kotu bir duzen olur yinede.

Son düzenleme:
Canim benim kızım 40 günlük bazen çok huzursuz oluyor ne emebiliyor ne uyuyabiliyor, öyle zamanlarda gogsumun üstüne yüzüstü yatırıp pispisliyorum ama öyle yavaş yavaş değil baya pat pat poposundan ses çıkararak pispisliyorum uyumasa bile huzursuzlugu geçiyor zaten genelde de bir süre sonra uyuyor bu şekilde, bi dene istersen

Canım çok sağol
Ben baya araştırmıştım uyku eğitim yöntemlerini ama erken diye düşünüyordum açıkcası özellikle bağlanma döneminde sorun olmasın diye
İlk 3 ayı dolduralım diye bekliyordum :)
Zaten çok az kaldı dolmasına ama özellikle gündüz güzelce uykusunu uyusun istiyorum çok zorlanıyor gece de geç saate kalıyor. Rutinimiz var gibi ama henüz bi eğitim yöntemi denemedigimizden her zaman etkili olmuyor

cok gecmis olsun kulak burun bogaza goturdunuz di mi. sikinti olmasa neden oyle nefes alsin, heralde darlik var.. cocuk arastirma hastanesi varsa orayi deneyin

Tracy Hogg ve Aletha solter in kitaplarini okumaya calistim hamileyken. Calistim diyorum cunku bebek dogmadan, yasanmislik olmadan teorik bilgi uctu gitti adeta. Simdi tekrar okuyabilsem keske. Gerci senin de Aletha solter in da dedigin gibi bebegimizi en iyi biz gozlemleyip ona uygun duzeni kuracagiz insallah.

disardan herhangi bir sorunu yoktu diger mesajimda yazdim doktor kateter ile muayene edince oynatti heralde evde temizliyim diyince büyükçe et parcasi gibi parca geldi. ondan beri rahat derinde takilip kalmis o tikamis meger. doktor da hortumla oynayınca kaydirmis bende serum fizyolojik ve burun aspiratörüyle cekebildim. suan cok rahatız cok sukur.

evet bir kac model gordum bende cok abarti olan dedigim gibi sonucta bir kumas o kadar etmeyecegini dusunuyorum. Acikcasi bende hekimim ama yuzu disari donuk olmasi ile ilgili bilgiye rastlamamistim bir bakacagim. Bizimki de malesef kucak delisi esim gelene kadar hic bir sey yapamiyorum.

Evet ayni durum bizde de var. Hani bu bebisler ilk ay hep anneyi gormek istiyordu diyorum :) illa ki disa donuk bir sekilde etrafi inceleyecek. sling almistim son zamanlarda pek kullanamadim.
Malesef bebislerle ilgili hic birsey kitaplarda yazdigi gibi olmuyor.

Hanımlar bebekleriniz gece battaniye vb ile mi uyuyor? Uyku tulumu kullanan var mı? Biz 2.5 aylık olmak üzereyiz ve hareketler hat safhada. Battaniyesin ya yüzüne çekiyor ya da çok aşağı itiyor. Omuzları kolları üşüyerek ya da yüzüne çok çekip nefes alamayacak diye az kalan uyku vaktimde de kalkıp kalkıp bakıyorum. Yarım kundak yapıyordum epeydir onu da yapmıyorum, rahatsız oluyor gibi geliyor artık. Sizde nasıl bu durum? Bir öneriniz var mı?

Evimiz cok sicak ince kumas battaniye ile yatiriyorum ve uzun kollu ince tek bir citcitli giyiyor yuzustu yatiriyorum genelde ama sirtustu yan sekildede yatirsam koltuk altina kadar ortup kollarini disari çıkartıyorum.

Amerikan pediatri akademisi yastiksiz ve uzerine birsey ortmeden yatmasini oneriyor. Ama acikcasi uyku tulumu olsa bile bisey ortulu olmayinca cocuk usuyormus gibi geliyor insana. Ben besik icinde babynest kullandim. Yapan kisiden de rica etmistim sert sunger kullanmasini onun icin icim rahat. Babynestin icine battaneyiye kundak yapacak gibi seriyorum bebisi yatirip kenarlardan sarkan yerleri bebegin ustune kollari disarda olacak sekilde kapatiyorum bebeigin yaninda kalan bosluklarada guvenli yatis yastiklari var ondan koyuyorum. Sadece kollari ve basini rahat hareket ettiriyor battaniyeyide agzina cekemiyor. Biraz uzun ve karisik oldu ama insallah gozunde canlanabilmistir bana gayet guvenli geliyor boyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…