- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
En azindan gunduz uyuyormus o bile buyuk nimet. Bizimki sadece bir gun gecegunduz uyumadi felegim sasti. Ama gece olmasida cok zorlar insallah duzelir.Kızlar benim oğlan iyice sapıttı geceleri zombi gibi diriliyoruz
Geceleri saat 2 3 4 kucakta oda oda geziyoruz turluyoruz. uyuyor yerine yatırıyorum bas bar bagiriyor beni kucağınıza alın diye.
Bundan 1 hafta önce böyle bir sorunumuz yoktu yeni başladı.
Gündüz full yatış gece olunca zombi mod
Rezene mezene yok etkilemiyor sizce neyapmalıyım
Kitabı gercekten merak ettim. Bu taktikler doğumdan öncede burda söylenmişti. Belki de sen soylemişindir. Aynen deniyorum. Vr bence de işe yarıyor. Gece karanlıkta bi mayışma geliyor. Gözünü kapatmaya daha yatkın oluyorHamileyken Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını alıp okumuştum canım, çok faydasını gördüm. Okumaya ilk başladığımda yöntemleri bana biraz fazla disiplinli gelmişti. Sonuçta asker yetiştirmiyoruz bebek büyütücez demiştim. Sonra ilk 3 aya daha ılımlı yaklaşan yazarları da okudum, mesela Ayşe Öner gibi.. Ama sonra kızım doğupta Tracy ablanın dediklerini biraz da kendime ve bebeğime uygun yumuşaklığa getirince demek istediklerini daha iyi anladım. Sanırım pdf olarak kitabı indirme şansın var. Ama hiç öyle uzun boylu kitap okuyacak zamanım yok dersen internette kısa kısa uyku eğitimi taktikleri var.
Belli bir rutin oluşturman gerekiyor. Mesela gündüzleri belli bir saat itibariyle bebeğinle iletişimde aktif olup, gece oldu mu sadece emzirip uyutman lazım. Geceleri odada loş ışıklı ortamda uyutup, gündüzleri de aksine gün ışığında uyutman lazım. gündüz bebeğine gece konforu yaratıp sırf uyusun diye güneşlikleri kapatmaman lazım. Gece uyumadı bir türlü diye kucağına alıp evin içinde gezdirmemen lazım. İyice karnının doyduğundan emin olarak yatırman gerekiyor. Uyku öncesi ritüeli yaratabilirsin. Bir süre sonra ritüel başladığında bebek zaten uyku zamanının geldiğini anlayacaktır.
Bunlar gibi daha birçok önemli nokta var ama en önemlisi bebeğinin yapısına uygun şekilde eğitim vermen. Her yöntem her bebekte işlemez. Kimi bebekler kitap gibidir, yazılanları çok kolay uygularsın. Kimi bebekler de daha hareketli, daha huysuzdur biraz daha kişisel taktikler uygularsın. Ama uyku eğitimi verilemeyecek bebek yoktur. Sadece bebeğe uygun doğru eğitim teknikleri ile yaklaşmak gerekir. Bebeğini en iyi sen tanırsın. Naçizane tavsiyem eğitim tekniklerini araştırıp bebişine uygun olanları bulup tatbik etmendir. Artık bebeklerimiz büyüdü ve bence güvenli bağlanma sürecinde yeterince mememizde durdular. Artık kucağımızdan ve mememizden bağımsız da birşeyler yapmalarına fırsat yaratmalıyız. Dediğin kesinlikle çok doğru, bebeğimizle yapışık ikiz gibi yaşamak en çok da bizi yorar. En az bebişler kadar bizim ruh sağlığımız için de uyku eğitimi şart :)
Hakiki zeytinyagini azicik isitim ilindirdim yani ocakta sonra fisfisli kolonya sisesine doldurdim 2-3 alt acmada bir suruyorum kicina. Hic pisik olmadik henuz. Isitinca asiti gittigi icin olasi yan etkilerinin de onune geciyorsun deneyebilirsin istersen.50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var
Ay yok artık bir de anlatıyor mu yani yıkamadan giydirdiğini.kızının çocuklarını o büyütmüştü ben pımpırıklıyım dıye
Aklınca bana örnek verıyo
Onların yenı ALINAN kıyafetlerını doğduklarında yıkamadan gıydırmış
Çocuklara hıçte bışey olmamış
Bu da iyiymiş bizde verelim biberonu oturtalım tv başına :) allahım neler var gercektenAy yok artık bir de anlatıyor mu yani yıkamadan giydirdiğini.
Bana da geçen gün gelen misafirlerden biri "açardım televizyonu koyardım çocuğu önüne, biberonu da altına yastıkla destekleyip verirdim eline işime bakardım" diyor :))
Aynı kadın sonra da vay efendim benim bebeğim çok gazlıydı, çok geç konuştu, çok asosyal oldu diyor. Ver biberonu öyle yutsun havaları sonra niye bu çocuğun gazı var de. Oturt tv karşına hiç konuşma çocukla ilgilenme sonra niye geç konuştu. Tamam yapmışsın bir hata bari başkalarına anlatma kendi içinde kalsın ayıbın değil mi. Senin kv nin işine benziyor bu da :)))
Doğumdan önce çok büyük laflar da ettik gerçi, bazılarını çok pis yedirtti bize veletler :)) Şu bi gerçek ki her zaman işler kitaplarda yazdığı gibi işlemiyor. Eminim ki hepimizin mutlaka şunu asla yapmam, kitaplarda yapma diyor zaten deyip yaptığı birçok şey olmuştur. Olacaktır da..Kitabı gercekten merak ettim. Bu taktikler doğumdan öncede burda söylenmişti. Belki de sen soylemişindir. Aynen deniyorum. Vr bence de işe yarıyor. Gece karanlıkta bi mayışma geliyor. Gözünü kapatmaya daha yatkın oluyor
U ugurluduru kizimi kbb ye goturdum. sag burun deligi dogustan tikaliymis. ondan burun tikanikligi yasiyormus. ince hortum soktu sola rahatca girdi, sag ilerlememis takilmis. emara girmesi gerekiyor. biraz daha toparlasin 1-2 ay daha sabredelim ondan sonra emara aliriz, burnunu da kucuk operasyonla acariz dedi. sizde bir kbb ye gosterin isterseniz dogumsal birsey mi baktirirsiniz.
3 aydan sonra uyku egitimi veriliyor diye biliyorum daha fazla arastirmis olsn arkadaslar aydinlatacaktir. 3 aydan sonra belli rutinlerle duzene sokmak gerek. e tabi birgun kalkip pat diye o duzeni olusturamazsin. Simdiden birseyler yapmak lazim. aliskanliklar bizim icin de gecerli. Bahsettigim gece gunduz ayrimini yetiskinlerdeki kadar saglayan hucreler 6. Aydan sonra tam faaliyet gosteriyor. 3 aydan sonra ya damuhakkak iyu kotu bir duzen olur yinede.50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var
Canim benim kızım 40 günlük bazen çok huzursuz oluyor ne emebiliyor ne uyuyabiliyor, öyle zamanlarda gogsumun üstüne yüzüstü yatırıp pispisliyorum ama öyle yavaş yavaş değil baya pat pat poposundan ses çıkararak pispisliyorum uyumasa bile huzursuzlugu geçiyor zaten genelde de bir süre sonra uyuyor bu şekilde, bi dene istersenKızlar merhabalar bir kaç gündür pek giremiyorum topiğe maşallah canlanmış topiğimiz bir sürü yazışma olmuş. Hepsini tek tek okuyamadım ama umarım herkes iyidir.
Annem gitti artık yalnız bakıyorum bebeğime. Koştur koştur bayağı yorucu geçiyor. Bebeğim 50 günlük oldu ama hala bir düzen oturtamadık. Gece 2 den önce uyuduğu pek olmuyor. Bir günü bir gününü tutmuyor. Uyanıkken ağlamadan geçirdiği süre oldukça az. Bir şekilde oyalamak istiyorum ama kısa süre sonra ağlıyo ve ancak meme verince susuyor. Çok zorlanıyorum gerçekten. Eşimden de pek destek alamıyorum malesef. Neyse umarım biraz daha büyüyünce atlatırız bu günleri.
Sizler bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benimki genelde memede uyuyup kalıyor ve yatağına yatırıyorum. Ama memede uyutmak istemiyorum. Yatağına direk yatırsam ağlıyor. Emzik verip sallayarak uyutmayı da denedim ama o şekilde de uyumuyor. Bana fikir verir misiniz? Nasıl uyutmalıyım bebişi? Bir de belli saatlerde mi yatırıp kaldırıyorsunuz?
Canım çok sağolHamileyken Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını alıp okumuştum canım, çok faydasını gördüm. Okumaya ilk başladığımda yöntemleri bana biraz fazla disiplinli gelmişti. Sonuçta asker yetiştirmiyoruz bebek büyütücez demiştim. Sonra ilk 3 aya daha ılımlı yaklaşan yazarları da okudum, mesela Ayşe Öner gibi.. Ama sonra kızım doğupta Tracy ablanın dediklerini biraz da kendime ve bebeğime uygun yumuşaklığa getirince demek istediklerini daha iyi anladım. Sanırım pdf olarak kitabı indirme şansın var. Ama hiç öyle uzun boylu kitap okuyacak zamanım yok dersen internette kısa kısa uyku eğitimi taktikleri var.
Belli bir rutin oluşturman gerekiyor. Mesela gündüzleri belli bir saat itibariyle bebeğinle iletişimde aktif olup, gece oldu mu sadece emzirip uyutman lazım. Geceleri odada loş ışıklı ortamda uyutup, gündüzleri de aksine gün ışığında uyutman lazım. gündüz bebeğine gece konforu yaratıp sırf uyusun diye güneşlikleri kapatmaman lazım. Gece uyumadı bir türlü diye kucağına alıp evin içinde gezdirmemen lazım. İyice karnının doyduğundan emin olarak yatırman gerekiyor. Uyku öncesi ritüeli yaratabilirsin. Bir süre sonra ritüel başladığında bebek zaten uyku zamanının geldiğini anlayacaktır.
Bunlar gibi daha birçok önemli nokta var ama en önemlisi bebeğinin yapısına uygun şekilde eğitim vermen. Her yöntem her bebekte işlemez. Kimi bebekler kitap gibidir, yazılanları çok kolay uygularsın. Kimi bebekler de daha hareketli, daha huysuzdur biraz daha kişisel taktikler uygularsın. Ama uyku eğitimi verilemeyecek bebek yoktur. Sadece bebeğe uygun doğru eğitim teknikleri ile yaklaşmak gerekir. Bebeğini en iyi sen tanırsın. Naçizane tavsiyem eğitim tekniklerini araştırıp bebişine uygun olanları bulup tatbik etmendir. Artık bebeklerimiz büyüdü ve bence güvenli bağlanma sürecinde yeterince mememizde durdular. Artık kucağımızdan ve mememizden bağımsız da birşeyler yapmalarına fırsat yaratmalıyız. Dediğin kesinlikle çok doğru, bebeğimizle yapışık ikiz gibi yaşamak en çok da bizi yorar. En az bebişler kadar bizim ruh sağlığımız için de uyku eğitimi şart :)
cok gecmis olsun kulak burun bogaza goturdunuz di mi. sikinti olmasa neden oyle nefes alsin, heralde darlik var.. cocuk arastirma hastanesi varsa orayi deneyinAynı durum bende var doğumdan itibaren. Hatta bizimki daha şiddetli galiba. Çocuk resmen nefes alamıyo horultu harıltı gürültüden yanında uyuyamıyoruz. Doktora götürdüm bişey yok dedi.
Her gören bu çocuk niye böyle nefes alıyor diyo. Ne yapacağımı şaşırdım. Bikezde araştırmaya götür dediler
Bide onu denicez sanırım.
Doğumdan önce çok büyük laflar da ettik gerçi, bazılarını çok pis yedirtti bize veletler :)) Şu bi gerçek ki her zaman işler kitaplarda yazdığı gibi işlemiyor. Eminim ki hepimizin mutlaka şunu asla yapmam, kitaplarda yapma diyor zaten deyip yaptığı birçok şey olmuştur. Olacaktır da..
Ama ben elimden geldiğince uygulamaya çalıştım ve faydasını kendi hayatımı da bebeğimin hayatını da kolaylaştırarak gördüm. Aynı kitapta ilk okuduğumda sinir olduğum şimdi ise hak verdiğim bi terim var mesela "Hatalı Ebeveynlik" diye. Anı kurtarmak adına yaptığımız hareketlerin aslında bebeğimiz de nasıl bir alışkanlık yarattığının farkına varamıyoruz. Sonra o alışkanlıktan en çok da biz şikayet ediyoruz. Sorunu anlık çözmekten ziyade sebebini bulup doğru ve kalıcı çözümü uygulamak en doğrusu gibi geliyor bana. Taktiklerin senin bebişte de işe taramasına çok sevindim cnm :)
disardan herhangi bir sorunu yoktu diger mesajimda yazdim doktor kateter ile muayene edince oynatti heralde evde temizliyim diyince büyükçe et parcasi gibi parca geldi. ondan beri rahat derinde takilip kalmis o tikamis meger. doktor da hortumla oynayınca kaydirmis bende serum fizyolojik ve burun aspiratörüyle cekebildim. suan cok rahatız cok sukur.Denas14__ çok geçmiş olsun Allah kolaylık versin size ve miniğe. Uyarı için teşekkür ederim bende hemen randevu alayım gerçekten. Normalde dışarıdan herhangi bir değişiklik yoktu değil mi deliklerde muayene olmasa anlaşılmıyordu?
evet bir kac model gordum bende cok abarti olan dedigim gibi sonucta bir kumas o kadar etmeyecegini dusunuyorum. Acikcasi bende hekimim ama yuzu disari donuk olmasi ile ilgili bilgiye rastlamamistim bir bakacagim. Bizimki de malesef kucak delisi esim gelene kadar hic bir sey yapamiyorum.Kızım ishal olmuştu birkaç gündür sonra da hemen pişik oldu. Burts bees pişik kremi kullanıyorum doğduğundan beri ama ishalden sonra hemen pişik oldu. Eczaneden
Ergobaby den daha çok daha pahalı modeller de var ya bu kanguru işi derya deniz. Ama ergobaby 360 diyorsun sanırım dışa dönük kullanım için ama model ne olursa olsun dışa dönük kullanımı doğru bulunmuyor ortopedi uzmanları da diyor. En sağlıklısı sana dönük olması sırtta da önde de kullanırken. Hem zaten içe dönük olduğunda da etrafı görebiliyor aslında. Ben şimdi sling aldım bi de, evde de dışarıda da kullanıyorum. Benim kızım maalesef hep kucakta durmak istediği için daha çok taşıyıcı kullanırım ben
Malesef bebislerle ilgili hic birsey kitaplarda yazdigi gibi olmuyor.Evet ayni durum bizde de var. Hani bu bebisler ilk ay hep anneyi gormek istiyordu diyorum :) illa ki disa donuk bir sekilde etrafi inceleyecek. sling almistim son zamanlarda pek kullanamadim.
Evimiz cok sicak ince kumas battaniye ile yatiriyorum ve uzun kollu ince tek bir citcitli giyiyor yuzustu yatiriyorum genelde ama sirtustu yan sekildede yatirsam koltuk altina kadar ortup kollarini disari çıkartıyorum.Hanımlar bebekleriniz gece battaniye vb ile mi uyuyor? Uyku tulumu kullanan var mı? Biz 2.5 aylık olmak üzereyiz ve hareketler hat safhada. Battaniyesin ya yüzüne çekiyor ya da çok aşağı itiyor. Omuzları kolları üşüyerek ya da yüzüne çok çekip nefes alamayacak diye az kalan uyku vaktimde de kalkıp kalkıp bakıyorum. Yarım kundak yapıyordum epeydir onu da yapmıyorum, rahatsız oluyor gibi geliyor artık. Sizde nasıl bu durum? Bir öneriniz var mı?
@lilipit Fisher price ınkini kullanıyorum. Çok uyanıkken, 10-15 dakka duruyo ki bu çok iyi bi süre, kucak meraklısı bebişim için. Demek ki hakkaten ana kucağı gibi. Yani memnunum.Eki Görüntüle 1963402
Merhaba arkadaslar
İcinizde bu tarz urun kullanan var mi
Tabsiye edermisiniz
Marka model
Amerikan pediatri akademisi yastiksiz ve uzerine birsey ortmeden yatmasini oneriyor. Ama acikcasi uyku tulumu olsa bile bisey ortulu olmayinca cocuk usuyormus gibi geliyor insana. Ben besik icinde babynest kullandim. Yapan kisiden de rica etmistim sert sunger kullanmasini onun icin icim rahat. Babynestin icine battaneyiye kundak yapacak gibi seriyorum bebisi yatirip kenarlardan sarkan yerleri bebegin ustune kollari disarda olacak sekilde kapatiyorum bebeigin yaninda kalan bosluklarada guvenli yatis yastiklari var ondan koyuyorum. Sadece kollari ve basini rahat hareket ettiriyor battaniyeyide agzina cekemiyor. Biraz uzun ve karisik oldu ama insallah gozunde canlanabilmistir bana gayet guvenli geliyor boyle.Hanımlar bebekleriniz gece battaniye vb ile mi uyuyor? Uyku tulumu kullanan var mı? Biz 2.5 aylık olmak üzereyiz ve hareketler hat safhada. Battaniyesin ya yüzüne çekiyor ya da çok aşağı itiyor. Omuzları kolları üşüyerek ya da yüzüne çok çekip nefes alamayacak diye az kalan uyku vaktimde de kalkıp kalkıp bakıyorum. Yarım kundak yapıyordum epeydir onu da yapmıyorum, rahatsız oluyor gibi geliyor artık. Sizde nasıl bu durum? Bir öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?