Yuzustu yatis ani bebek ölümü sendromu acisindan kesinlikle ebeveyn gozetimi altinda olmadan onerilmez.Evimiz cok sicak ince kumas battaniye ile yatiriyorum ve uzun kollu ince tek bir citcitli giyiyor yuzustu yatiriyorum genelde ama sirtustu yan sekildede yatirsam koltuk altina kadar ortup kollarini disari çıkartıyorum.
aynen benzer durumlarımız çoğumuzun. KV em ve KP imin, bebeği sevme tarzı, benim üzerime kurulu. Laflar sürekli şöle, 'ah yawrum, aç mısın sen, meme vermiyo mu sana, yetmiyo mu süt, gel annesiii, gel kızımı emziiirrr, süt verr annesiiii, vermiyo mu yavrummm, yazık sanaaa, aç bu çocuk annesiiiiiiiii'Aman sakın kafana takma 45 gün kendi annemde kaldım stres topuna döndüm benim kendi babam torunuma süt anne bulacağım deyip duruyordu sözde espiri yapıyor ama ben çok sinirlenıyordum çünkü sütüm vardı .
Allah tan 4 gün oldu evime geleli ohh mis. Canını sakın sıkma stresten Allah korusun sütun azalır. İnşaAllah akupunkturdan fayda görürsün sütun çoğalır
bence artık bişey olmaz. Kuvvetlendiler. Nefessiz kalmaz gibime geliyo. Allah korusun tabi ki, ben koltuk altına sıkıştırıp, yün yorganını örtüyorum.Hanımlar bebekleriniz gece battaniye vb ile mi uyuyor? Uyku tulumu kullanan var mı? Biz 2.5 aylık olmak üzereyiz ve hareketler hat safhada. Battaniyesin ya yüzüne çekiyor ya da çok aşağı itiyor. Omuzları kolları üşüyerek ya da yüzüne çok çekip nefes alamayacak diye az kalan uyku vaktimde de kalkıp kalkıp bakıyorum. Yarım kundak yapıyordum epeydir onu da yapmıyorum, rahatsız oluyor gibi geliyor artık. Sizde nasıl bu durum? Bir öneriniz var mı?
Yuzustu gunduz yatiriyorum ve yanındayım surekli en rahat ettiği ve uzun soluklu uyudugu pozisyon bu diger turlu tilki uykusunda resmen :)Yuzustu yatis ani bebek ölümü sendromu acisindan kesinlikle ebeveyn gozetimi altinda olmadan onerilmez.
Hiç sorma gorumcemın soyledıgını sımdı yazıyorum sıkı dur 3 gun ağızın acık gezıcenAy yok artık bir de anlatıyor mu yani yıkamadan giydirdiğini.
Bana da geçen gün gelen misafirlerden biri "açardım televizyonu koyardım çocuğu önüne, biberonu da altına yastıkla destekleyip verirdim eline işime bakardım" diyor :))
Aynı kadın sonra da vay efendim benim bebeğim çok gazlıydı, çok geç konuştu, çok asosyal oldu diyor. Ver biberonu öyle yutsun havaları sonra niye bu çocuğun gazı var de. Oturt tv karşına hiç konuşma çocukla ilgilenme sonra niye geç konuştu. Tamam yapmışsın bir hata bari başkalarına anlatma kendi içinde kalsın ayıbın değil mi. Senin kv nin işine benziyor bu da :)))
Gözümde canlandı :))aynen benzer durumlarımız çoğumuzun. KV em ve KP imin, bebeği sevme tarzı, benim üzerime kurulu. Laflar sürekli şöle, 'ah yawrum, aç mısın sen, meme vermiyo mu sana, yetmiyo mu süt, gel annesiii, gel kızımı emziiirrr, süt verr annesiiii, vermiyo mu yavrummm, yazık sanaaa, aç bu çocuk annesiiiiiiiii'
Allah affetsin, normalde severim bu insanları, ama o anda çift elle dalıp, duvarda çerçevelerini çıkarmak istiyorum!.....
Hanımlar bebekleriniz gece battaniye vb ile mi uyuyor? Uyku tulumu kullanan var mı? Biz 2.5 aylık olmak üzereyiz ve hareketler hat safhada. Battaniyesin ya yüzüne çekiyor ya da çok aşağı itiyor. Omuzları kolları üşüyerek ya da yüzüne çok çekip nefes alamayacak diye az kalan uyku vaktimde de kalkıp kalkıp bakıyorum. Yarım kundak yapıyordum epeydir onu da yapmıyorum, rahatsız oluyor gibi geliyor artık. Sizde nasıl bu durum? Bir öneriniz var mı?
Evimiz cok sicak ince kumas battaniye ile yatiriyorum ve uzun kollu ince tek bir citcitli giyiyor yuzustu yatiriyorum genelde ama sirtustu yan sekildede yatirsam koltuk altina kadar ortup kollarini disari çıkartıyorum.
Çok güzelmiş. Benzer bir hazır kundak doğduğunda kullanmıştım ama o zaman bile kollarını zapt edememişti. Hemencecik küçük geldi zaten. PolaRabbim uyku tutumunu nereden temin ettin. CarterEki Görüntüle 1963773 Ben 10 gun oncesıne kadar bunlardan kullanıyodum hem yarım kundak hem de uyku tulumu,resmen hayat kurtardı.sımdı polar uyku tulumu kullanıyorum cok rahat
Ayrıca bızım besık ovalımsı altına cArsaf degıl uzunlamasına polar battanıyesını örtüyorum ayakucundan fazla gelen uzun kısmı Oğlumu yatırdıktan sonra Ustune kıvırıyorum
İçim rahat oluyo Örtünün kendı altta oldugu ıcın yuzunu kapatamaz
Aman yarebbim şaka falan yapmış olmasın ciddi miydi bunu söylerken :)) Hep derim cahil insanla uğraşmak daha kolaydır, bilmediğini anlatırsın öğrenir. Ama böyle yanlış bildiğini doğru sanan yarı cahil insana laf anlatmak daha zor.Hiç sorma gorumcemın soyledıgını sımdı yazıyorum sıkı dur 3 gun ağızın acık gezıcen
Mama anne Sütünden daha ıyıymış çünkü her gun herseyı yıyıp tüm vıtamınlerı alamıyomussun ama mamada tüm vıtamınler varmış
Bebegının kakasından ıgrenıp kocasına temızleten ınsanlarda anne oluyo ne yazıkkı
Amerikan pediatri akademisi yastiksiz ve uzerine birsey ortmeden yatmasini oneriyor. Ama acikcasi uyku tulumu olsa bile bisey ortulu olmayinca cocuk usuyormus gibi geliyor insana. Ben besik icinde babynest kullandim. Yapan kisiden de rica etmistim sert sun
ger kullanmasini onun icin icim rahat. Babynestin icine battaneyiye kundak yapacak gibi seriyorum bebisi yatirip kenarlardan sarkan yerleri bebegin ustune kollari disarda olacak sekilde kapatiyorum bebeigin yaninda kalan bosluklarada guvenli yatis yastiklari var ondan koyuyorum. Sadece kollari ve basini rahat hareket ettiriyor battaniyeyide agzina cekemiyor. Biraz uzun ve karisik oldu ama insallah gozunde canlanabilmistir bana gayet guvenli geliyor boyle.
Biz sabitleyemiyoruz ve 29 30 dereceyi buluyor sicaklik bunaldik resmen acikta kalsa bile elleri kollari sicak oluyor surekli kontrol ediyorum benimde icim elvermiyor ama terlerse hemen isilik dokuyoruzBizim kombili olduğu için 24 derecede stabil tutabiliyoruz. Ben yorganı üstüme çekip o Polar battaniyede yatınca e bir de kollar açıkta kalınca acaba üşüyor mu diye düşünmeden edemedim.
5 ay bitene kadar risk devam ediyor 2-4 aylar arasi riskin en cok oldugu donem. Babayneati tepe tepe kullaniyorum ben cok menunum. Gunduzde koltuk uzerine koyuyorum orda uyuyor. Yanimda yatirmak istedigimdede babynestle guvenli oluyorDoğumdan önce hangi ürün gerçekten gerekli kestiremiyor insan. Babynest almadığım için pişman olduğum şeylerden biri. Ben de besik içinde güvenli olduğunu düşündüğüm yan yastıklarla destekliyorum. Evet birşey örtmeyi düşünmüyordum ama yenidogana uygun bir tulum bulamamıştım ilk zamanlar
kundak, hareketleri sınırlı diye battaniye kullandım ama şimdi çok hareketli. Ani bebek olumlerinde tehlikeli dönem 2 aydan sonra başlıyor diye biliyorum.
Oha hakikaten diycek bişi bulamadımHiç sorma gorumcemın soyledıgını sımdı yazıyorum sıkı dur 3 gun ağızın acık gezıcen
Mama anne Sütünden daha ıyıymış çünkü her gun herseyı yıyıp tüm vıtamınlerı alamıyomussun ama mamada tüm vıtamınler varmış
Bebegının kakasından ıgrenıp kocasına temızleten ınsanlarda anne oluyo ne yazıkkı
Çok gecmiş olsnn canımeveeeett kızlar biz yine hastaneye yattık.ciğerlerimize inmiş tedavi başlattı doktorumuz.ben yine dua istiyorum sizlerden
Rabbim sifa versin cok gecmis olsuneveeeett kızlar biz yine hastaneye yattık.ciğerlerimize inmiş tedavi başlattı doktorumuz.ben yine dua istiyorum sizlerden
eveeeett kızlar biz yine hastaneye yattık.ciğerlerimize inmiş tedavi başlattı doktorumuz.ben yine dua istiyorum sizlerden
Aynen senin gibi ben de soğuk sıkma zeytinyağı kullanıyorum :)) komik ama millet salataya dökmez ben kıçına sürüyorum :))Hakiki zeytinyagini azicik isitim ilindirdim yani ocakta sonra fisfisli kolonya sisesine doldurdim 2-3 alt acmada bir suruyorum kicina. Hic pisik olmadik henuz. Isitinca asiti gittigi icin olasi yan etkilerinin de onune geciyorsun deneyebilirsin istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?