2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar benim oğlan iyice sapıttı geceleri zombi gibi diriliyoruz
Geceleri saat 2 3 4 kucakta oda oda geziyoruz turluyoruz. uyuyor yerine yatırıyorum bas bar bagiriyor beni kucağınıza alın diye.

Bundan 1 hafta önce böyle bir sorunumuz yoktu yeni başladı.

Gündüz full yatış gece olunca zombi mod
Rezene mezene yok etkilemiyor sizce neyapmalıyım

Tesekkur ederim bilgi icin. Biraz daha buyuyunce sanki ice donuk durmak istemeyecek gibi simdi bile kucaktayken disa donuk olmak istiyor. Ergobaby de falan var o ozellik ama ciddi fiyat farki var. Bu arada terleme sorunu malesef bende de var

Evet ayni durum bizde de var. Hani bu bebisler ilk ay hep anneyi gormek istiyordu diyorum :) illa ki disa donuk bir sekilde etrafi inceleyecek. sling almistim son zamanlarda pek kullanamadim.

6 aydan once tam bir gece gunduz ayrimi olmuyor bebeklerde ama yine de bir rutinde muamele isterler diye dusunuyorum. Senin kuzucuk kac gunluk/ aylik? Hala gun gun farkli benimki. Birgun oh be dedigim seyi ertesi gun mumla ariyorum. Gecicidir sizin durumda.

Kızım ishal olmuştu birkaç gündür sonra da hemen pişik oldu. Burts bees pişik kremi kullanıyorum doğduğundan beri ama ishalden sonra hemen pişik oldu. Eczaneden
Tesekkur ederim bilgi icin. Biraz daha buyuyunce sanki ice donuk durmak istemeyecek gibi simdi bile kucaktayken disa donuk olmak istiyor. Ergobaby de falan var o ozellik ama ciddi fiyat farki var. Bu arada terleme sorunu malesef bende de var
Ergobaby den daha çok daha pahalı modeller de var ya bu kanguru işi derya deniz. Ama ergobaby 360 diyorsun sanırım dışa dönük kullanım için ama model ne olursa olsun dışa dönük kullanımı doğru bulunmuyor ortopedi uzmanları da diyor. En sağlıklısı sana dönük olması sırtta da önde de kullanırken. Hem zaten içe dönük olduğunda da etrafı görebiliyor aslında. Ben şimdi sling aldım bi de, evde de dışarıda da kullanıyorum. Benim kızım maalesef hep kucakta durmak istediği için daha çok taşıyıcı kullanırım ben

50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var

50 günlük olduk bugün. Su an Yanimda Hala uyuyor gece uykusunda yapması gerekenleri gündüz yapıyor. Umarım düzene biner tez zamanda 6 Ay deyince birden derin bir nefes aldım eyvah eyvah daha 6 aya çok var
Bebişin geceyle gündüzü karıştırmış canım, maalesef bazen olabiliyor böyle durumlar. Benim kızımda net hatırlamıyorum ama henüz 30 günlük yoktu daha birgün ansızın gündüzü gece gibi yaşadı. İki günde eski düzene döndürdüm çok şükür.

Ben bebeklere birşeylerin öğretilmesi gerektiğini ve erken dönemde uyku eğitimi verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Nitekim 2 saatte bir emzirme ve sarılık riski dönemi geçer geçmez ben kızımda öyle yaptım.
Sen nasıl düşünüyorsun bilmiyorum ama işi zamana bırakmak sadece senin işini zorlaştırır. Gündüzleri yatak odanın stor perdesini çekip gayet güzel uyutursun bebeği. Ama bu sadece o anlık bir çözüm olur. 6 ayı beklerim dersen önünde 4 ayın var.. Ama uyku eğitimi vericem dersen en fazla iki günde çözersin bu işi.

Aynı durum bende var doğumdan itibaren. Hatta bizimki daha şiddetli galiba. Çocuk resmen nefes alamıyo horultu harıltı gürültüden yanında uyuyamıyoruz. Doktora götürdüm bişey yok dedi.

Her gören bu çocuk niye böyle nefes alıyor diyo. Ne yapacağımı şaşırdım. Bikezde araştırmaya götür dediler
Bide onu denicez sanırım.

Son düzenleme:
Kızlar merhabalar bir kaç gündür pek giremiyorum topiğe maşallah canlanmış topiğimiz bir sürü yazışma olmuş. Hepsini tek tek okuyamadım ama umarım herkes iyidir.

Annem gitti artık yalnız bakıyorum bebeğime. Koştur koştur bayağı yorucu geçiyor. Bebeğim 50 günlük oldu ama hala bir düzen oturtamadık. Gece 2 den önce uyuduğu pek olmuyor. Bir günü bir gününü tutmuyor. Uyanıkken ağlamadan geçirdiği süre oldukça az. Bir şekilde oyalamak istiyorum ama kısa süre sonra ağlıyo ve ancak meme verince susuyor. Çok zorlanıyorum gerçekten. Eşimden de pek destek alamıyorum malesef. Neyse umarım biraz daha büyüyünce atlatırız bu günleri.

Sizler bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Benimki genelde memede uyuyup kalıyor ve yatağına yatırıyorum. Ama memede uyutmak istemiyorum. Yatağına direk yatırsam ağlıyor. Emzik verip sallayarak uyutmayı da denedim ama o şekilde de uyumuyor. Bana fikir verir misiniz? Nasıl uyutmalıyım bebişi? Bir de belli saatlerde mi yatırıp kaldırıyorsunuz?

canim gerilme ya, esin soylesin eller yikanacak diye.. sen hic muhatap olma.. ben napiymher hafta gelip 3-4 gun kaliyor kadin
Off ıyıce bahane çıktı sımdı gelıp gıtmelerıne
Gelıp bı işe yarasa tamam avm avm kendını gezdırırler anca oğullarına
Allah sanada sabır versın ıkızcım
Bızımkı sımdı 6-7 ay turkıyede
Evı Bursa da canı sıkıldıkça IST kalmaya gelır artık

Sankı rakıp fırma

Uyku eğitimini nasıl verdin derin ??
Ben erken diye düşünüyordum Aslında ama artık çok yoruluyorum uyutmak büyük mesele oluyor bazı günler..
gece gündüz ayrımımız var bizim ama saatler çok ileri ve değişken :)
İlk 3 ay yenidoğan dönemi o ne isterse öyle olsun diyorm.kucaksa kucak memeyse meme. ama yorucu gerçekten. Benim bebişin artık acıktığından degil de alışkanlıktan gece uyandığını düşünüyorum.

kızının çocuklarını o büyütmüştü ben pımpırıklıyım dıye
Aklınca bana örnek verıyo
Onların yenı ALINAN kıyafetlerını doğduklarında yıkamadan gıydırmış
Çocuklara hıçte bışey olmamış

yok ya pis insan pistir.ben bunu tanıdım tanıyalı pis.zaten hastalıklardan başımızı kaldıramadık bidaha hasta olur oğlan diye çok korkuyorum

Doğuştan pis
Sokaktan gelır ellerı yıkamaz,dışarda yerlere koyduğu poşetı mutfak tezgahına koyar,piijamasıyla yemek yapıp SOĞAN kokusuyla yatağa gırer
Sonra senı benı beğenmez

İki mesajım birbirine girmiş de pişik sorunu yaşayan olursa aklında bulunsun diye yazıyordum. Bebeğim doğduğundan beri Burts bees pişik kremi kullanıyorum ama ishal olduktan sonra hemen pişik oldu. Eczaneye sorunca menazinc diye bi krem verdi ve iki günde geçirdi. Tabi altını sık sık açıp her defasında hava aldırdım bir de. Umarım sizin bebişlere olmaz, yavrum kakasını yapar yapmaz başlıyordu ağlamaya acısından.

Benım kv de Bursalı :))
Pek bi severız bırbırımızı

Hamileyken Tracy Hogg'un "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını alıp okumuştum canım, çok faydasını gördüm. Okumaya ilk başladığımda yöntemleri bana biraz fazla disiplinli gelmişti. Sonuçta asker yetiştirmiyoruz bebek büyütücez demiştim. Sonra ilk 3 aya daha ılımlı yaklaşan yazarları da okudum, mesela Ayşe Öner gibi.. Ama sonra kızım doğupta Tracy ablanın dediklerini biraz da kendime ve bebeğime uygun yumuşaklığa getirince demek istediklerini daha iyi anladım. Sanırım pdf olarak kitabı indirme şansın var. Ama hiç öyle uzun boylu kitap okuyacak zamanım yok dersen internette kısa kısa uyku eğitimi taktikleri var.

Belli bir rutin oluşturman gerekiyor. Mesela gündüzleri belli bir saat itibariyle bebeğinle iletişimde aktif olup, gece oldu mu sadece emzirip uyutman lazım. Geceleri odada loş ışıklı ortamda uyutup, gündüzleri de aksine gün ışığında uyutman lazım. gündüz bebeğine gece konforu yaratıp sırf uyusun diye güneşlikleri kapatmaman lazım. Gece uyumadı bir türlü diye kucağına alıp evin içinde gezdirmemen lazım. İyice karnının doyduğundan emin olarak yatırman gerekiyor. Uyku öncesi ritüeli yaratabilirsin. Bir süre sonra ritüel başladığında bebek zaten uyku zamanının geldiğini anlayacaktır.

Bunlar gibi daha birçok önemli nokta var ama en önemlisi bebeğinin yapısına uygun şekilde eğitim vermen. Her yöntem her bebekte işlemez. Kimi bebekler kitap gibidir, yazılanları çok kolay uygularsın. Kimi bebekler de daha hareketli, daha huysuzdur biraz daha kişisel taktikler uygularsın. Ama uyku eğitimi verilemeyecek bebek yoktur. Sadece bebeğe uygun doğru eğitim teknikleri ile yaklaşmak gerekir. Bebeğini en iyi sen tanırsın. Naçizane tavsiyem eğitim tekniklerini araştırıp bebişine uygun olanları bulup tatbik etmendir. Artık bebeklerimiz büyüdü ve bence güvenli bağlanma sürecinde yeterince mememizde durdular. Artık kucağımızdan ve mememizden bağımsız da birşeyler yapmalarına fırsat yaratmalıyız. Dediğin kesinlikle çok doğru, bebeğimizle yapışık ikiz gibi yaşamak en çok da bizi yorar. En az bebişler kadar bizim ruh sağlığımız için de uyku eğitimi şart :)

Valla canım tüm bebişler farklı farklı kucakta omuzda uyumayı cok seviyor benimkide ama hem büyüyünce zor olur diye hemde yatırınca zaten uyandığı için olabildiğince yerde yatırıp emzikle oyalıyorum. Kendi kendine bi zaman sonra uyuyor. Geceyse ya da daha hızlı uyusun diyorsamda yataga yatırıyorum bende yanına yatıyorum kokumu alsın diye dalana kadar o şekilde yatıyoruz. Tabi bazen tutuo bazen tutmuyo :) dene istersn yanında yatmayı
Saat konusunda kızıma kalmış her sey ben gece uyusun diye dua ediyorum sadece

"Zombi gibi diriliyoruz" ay çok güldüm gündüzleri uyanık tutmaya çalış diycem ama küçücükler henüz hiç bir şey dikkatlerini çekmiyo uyuyası varsa havada karada illa ki uyuyolar, ALLAH kolaylık versin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…