2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ninocin
Canım rotavirüs aşısını seninle konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Henüz yaptırmayan arkadaşlara da bilgi olur diye yazayım dedim.
Bugün 2.ay kontrolümüz vardı. Normalde canlı virüs aşıları aynı gün yapılmalıymış. Verem aşısı da Rotavirüs aşısı da canlı virüs aşısı. Ama verem aşısı koldan rotavirüs aşısı ağızdan damla şeklinde olduğu için aynı gün ya da 28 gün arayla yapılma zorunluluğu yokmuş. İkisi de koldan olsaymış o zaman aynı gün yaptırmak zorundaymışız.
Bu ay aşı takvimindeki aşılarını yaptırıp 3.ay da Rotateq markalı rotavirüs aşısının ilk dozunu yaptırıcaz inş. 3-5-7.aylar şeklinde olacak.

Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun...
bizimkiler de memede sakinlesip uyuyor, sutun yetmemesiyle ne ilgisi var..
az once de bahsettim, bizim toplum herseye karismaya bayilir, herkes ayri bi gergin..
benim arkamdan baskalariyla bebegimin gidisi cikmis diye konusanlar kendilerini ultra mukemmel anne saniyorlar :))
google dan kopya cekip burda uzun uzun yazilar yazmak kisinin bilgi paylasmasi olmuyor malesef bu konuda bi yanlis anlasilma var..
bilgisayarini acip kadinlar kulubune girebilen herkes, google da aratip okur zaten :)))

biz burada googledan destanlar yazmak yerine kendi deneyimlerimizi paylasmaliyiz.
hepimiz belli bi gorguye bilgiye akla sahibiz, bilincli insanlariz..
burda bilmislik taslamaya gerek yok.
"cocuga cok mama veriyor, obez edecek"
hayatimda bu kadar sacma bisey duymadim.
sanki bunu diyen prof.dr.bilmem kim, biz de okuma yazmasi olmayan cahil cuhelayiz:)

bana emzirmeyen anne sayilmaz diyen arkadasim beni ciddi anlamda kiskanan biri zaten, bilincli yapilmis bisey.. baya da cahil bi insan.. hic cevap da vermemistim kirildigimla kalmistim :)

Destan işini geçiyorum haklısın da
Bizim topikte gerçekten bi şey var
İlle birileri yanlış anlaşılıyor
Konunun saçma bi yerinden yakalayıp olumsuz şekilde msj yazılıyor
Şimdi biri diğerine yorum yazacakken kırk kez düşünür artık acaba kim yanlış anlar kime ne zarar verrim diye
Neyse
Bizimkisi şu an tam da bi deli bi kuyuya taş atmış hesabı oldu :)) kimseye deli demedim bu da yanlış anlaşılmasın :)))

her soylenen birine batmiyor.
yarası olan gocunuyor zaten.
burda sut verebilen oldugu gibi veremeyenleri dusunmeden, sut sut sut sut diye tutturanları ben Allah'a havale ediyorum.
bu sut konusunu da
"mama verenleri kinayanlara ikiz üçüz çocuklar ver ya Rabbimmm" diyerek kapatiyorum :)

:)) canim dusunmek lazim ama,
sutu yetmeyen her annenin bir yani kiriktir zaten..
neyse ben de sikildim bu sut muhabbetinden bosver :)
hava iyiydi carsamba eymire gittik kizlarla, ilk kez acik havaya ciktik, cok hoslarina gitti :)))
gece cok iyi uyudular, su yaz bi gelse artik :)

Asagi tukursem sakal yukari tukursem bıyık misali her soylenen muhakkak birine dokunuyor ve yazim amacindan cok farkli algilanabiliyorsa yazmanin anlami yok diye dusunuyorum an itibariyle.
Ne münasebet canım neden yazmayacakmışsın. Şimdiye kadar kötü niyetle, ille de canını acıtmak için kime birşey yazdın ki yazmaktan vazgeçeceksin. Bildiğin, duyduğun, okuduğun ne varsa onu yazıyorsun. Ha senin her yazdığından olumsuz bi mana çıkaran varsa o da senin sorunun değil. İster Google dan kopyalar yapıştırırsın istersen okulunu okur da yazarsın kime ne!!! Ben verdiğin bilgi doğru mu, faydalı mı, bi arkadaşımın derdine deva mı ona bakarım. Bana lazım olanı alır olmayanı es geçerim olur biter. Buradaki herkes çocuk doktoru da öyle mi yazıyor, benim mi haberim yok :) Hiç değilse sen bildiğin konuda yazıyor bilmediğini soruyorsun. Her konuda maşallah Prof gibi asıl destanları yazanları da gördü bu topik sen rahat ol arkadaşım :)

Ay ben bi yere çıkaramadım daha ya
Avm ye gittik. bak geçenlerde de avm konusu geçmişti ben hiç ortaya atlayıp da aa ben gittim nolmuş yani demedim kimseye :)) dogru söylüyorlar ama gittim gidiyorum gene de gideceğim yani napayım :)
Kendim yürüyorum hava alıyorum iyi geliyor da annem hala bebek için hava soğuk diyor yada annemin olmadığı bi zamanda hava güzel oluyor tek başıma da üşeniyorum :) çok alıştım ben bu anneyle bakım işine :)

Valla kizlar cok uzasin istemiyorum da kendinde olmayan anlamiyor maalesef. Hic mi olumlu birsey konusmayalim seklinde dusunen arkadaslara katilmiyorum. Bazi konular var herkesin ekstra kalbine dokunan. Ozellikle yeni anne olmus. bizler icin her yerde bas bas yapilan anne sutu kampanyalari ve aairi toplum baskisi.
Hepimizin cocugu var. Gelen sorular hep ayni. Bebegi goren yapistiriyor neyle besliyorsum sorusunu. Hepimizin basina geliyodur eminim. Dolayisiyla bu kadar eksik hissediyorken yapilan bazi yorumlari okuyunca yine kanayan yaralara parmak sokulmus oluyor.
Hic mi iyi birseyden bahsetmeyelim, bahsedin, bahsedelim de bence evet dusunerek yazalim birbirimizi.

Birseylerden aliniyor olmak da kimsenin logusa depresyonunda oldugunu gostermez bu arada. Eksiklik hissettirip uzerine "belki de biz cok iyi kotardik bu isi bilmiyorum" diyebilecek zihniyet varken depresyonda kimin oldugunu farketmesini bekleyemiyorum tabiki.
Hepimizin bebekleri iyi olsun, hepimiz iyi olalim. (;
İkizim hamileyken ne guzel.alisveris cilginligimiz vardi. Kizlari disariyi sevdileer mi?
Ben gunesi girdukce cikartmak istiyorum da lojistik problemim var. Surekli cikamiyoruz.

Asagi tukursem sakal yukari tukursem bıyık misali her soylenen muhakkak birine dokunuyor ve yazim amacindan cok farkli algilanabiliyorsa yazmanin anlami yok diye dusunuyorum an itibariyle.
Canım paylaşımlarını zevkle okuyorum
Şu anki durum içinse katılıyorum sana
illa ki birilerinin hoşuna giden digerinin hoşuna gitmeyebiliyor ama Süt konusu hassas bi konu sanırım çünkü bi çok kişi aynı görüşte . biliyorlar yanlış degil söylediklerin yada övünmek için konuşmuyor kimse ama yine de farklı hissediliyor demekki bi şey diyemiyorum ama senden o konuda çok güzel şeyler öğrendim kesinlikle

keyfini cikar anneyle bakim isinin :)))
ben de annemle bakiyorum cogu zaman :)
ya herkes istedigi yere gitsin, gecen gun panorada bi amca geldi bebeklerle avm ye niye geliosun diyo bana :)
ya elimde bebek goren illa bi akil verecek :)))

Bari yanlış bilgi verilmese?
Mama vermek -miktarı ne olursa olsun- obeziteye yol açmaz. Obezitede beslenme miltarı bir sebep değil sonuçtur; çok yediğin için obez olmazsın, çeşitli sebeplerden/sorunlardan dolayı yersin ve obezite ortaya çıkar.
Bebek obezitesi hakkında Dünya Sağlık Örgütü(WHO) mama miktarına dair tek bir kelime etmez.
Ben uydurmuyorum, buyurun kaynak: http://www.who.int/end-childhood-obesity/facts/en/
Bi tarafımızdan element uydurmayalım lütfen.

deli oldular gunesi gorunce :))
gezmeyi sevecek bunlar da analari gibi :)
yandikk :)

deli oldular gunesi gorunce :))
gezmeyi sevecek bunlar da analari gibi :)
yandikk :)
Hahahah harika. Beraber gezersiniz iste ne guzel
Yarin 2. Ay kontolumuz ve asilari var bebemin. Suan uyuyo misil misil. Aksi gibi benim uykum yok. Yarin sanirim bu saatlerdd kendime bi dunya sayacagim

Onun tarzını buldıgımden mamayı nıye ovduğunu bılıyorum
Gece kalkmasın yatağından :/
Gelışımı yeterlı degılse tabıkı mama takvıyesı olucak

İşte dedıgım oydu,sen uyanmayıp mamayı baskası verınce kolay oluyo :)) yoksa mamayı hazırla bıberonu sterıl et,dışarı çıkarken termoslar doldur,tabıkı sıkıntılı

Onun tarzını buldıgımden mamayı nıye ovduğunu bılıyorum
Gece kalkmasın yatağından :/
Gelışımı yeterlı degılse tabıkı mama takvıyesı olucak

e ben mama versem de kalkiom :)))
hatta kalkmiyorum, 21 araliktan beri uyumuyorum sabaha kadar :)
gececek bu gunler :)
2ay sonra ek gidaya gecince moraller duzelecek insallah :)

Evet canım tam da dedıgın gıbı bızde 3. Aya erteledık aşıyı,damla oldugu için gun sıkıntısıda yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…