Allah kolaylıklar versin valla hepimize..işimiz zor..azcık büyüseydiler diyorum..o zamanda diş ağrısıydı felan derken 2 yaşına kadar rahatlamak yok diyorlar..ben 2 ayda yaşlandım napcaz bilmiyorum:)Benımkı dun 13 saatte 1 saat uyudu. Bügünde gündüz uyuyo gece yaşadım
Eşimde iş ıçın 3 gun evde olmayacak
Kara kara düşünüyorum
Bügünde mısafır vardı uykusuz offf :/
Senin icin yazmiyorum ama bir kere mama verdi diye dunyanin sonu gelmis gibi davrananlar olunca otomatik olarak uzuluyoruz biz vermek zorundayiz cunku hic bir mamanin turkiye dagiticisi degilim bir karim yok bunu yazarken bile elimde sut artirici cayim var ama bazi gunler iki mememden toplam 50 ml sut geliyor kimi gun 140 50 gelince mecburum takviye yapmaya bebegimi zehirledigimi de dusunmuyorum sadece sutu yeten anneler tembellige kacmiyoruz yada kolayimiza gelmiyor ugrasiyoruz cabaliyoruz sicacik evde sicak su torbalariyla gezip bir suru tadi kotu seyler yiyip iciyoruz esimden boza istedigimde gozleri acildi onu da icecekmisin diye hic sevmemde ne yapim evlat icin katlaniliyo dedim istegimiz sadece kendimizi kotu hissettirmeyin bize mama vererek bebegimizi zehirlemiyoruz sutu varkende mama verene bende cok kiziyorum ben neler yapiyorum sut gelsin diye onun gelmis vermiyor
gerçekten hiçbir şey yapmadan tek yıkamayla bitirdi mi?bende alayım o zaman.bende oğlanın iyileşmesini bekliyordum zeytinyağı sürüp bekleticem 1 saat.sonra yıkayacaktımMustelanın Konak sampuanı var sadece 1 seferde bıtırdı,Dr umuz onermıştı
Senin icin yazmiyorum ama bir kere mama verdi diye dunyanin sonu gelmis gibi davrananlar olunca otomatik olarak uzuluyoruz biz vermek zorundayiz cunku hic bir mamanin turkiye dagiticisi degilim bir karim yok bunu yazarken bile elimde sut artirici cayim var ama bazi gunler iki mememden toplam 50 ml sut geliyor kimi gun 140 50 gelince mecburum takviye yapmaya bebegimi zehirledigimi de dusunmuyorum sadece sutu yeten anneler tembellige kacmiyoruz yada kolayimiza gelmiyor ugrasiyoruz cabaliyoruz sicacik evde sicak su torbalariyla gezip bir suru tadi kotu seyler yiyip iciyoruz esimden boza istedigimde gozleri acildi onu da icecekmisin diye hic sevmemde ne yapim evlat icin katlaniliyo dedim istegimiz sadece kendimizi kotu hissettirmeyin bize mama vererek bebegimizi zehirlemiyoruz sutu varkende mama verene bende cok kiziyorum ben neler yapiyorum sut gelsin diye onun gelmis vermiyor
Cok guzel aciklamissin cnm . Ben de mama takviyesi yapiyorum .sut icin elimden egeleni yaptim .ilk zamanlar tecrubesizlikten mama verdigim zamanlar kendimi zehir veriyomusum givi hissediyodum cunku çevre baskisi mama verme mama verme aliamasin diye verdirmediler sonra kilo almadigini gorduk ve mecburen veriyorum . Benm esim de sadece bir ay emebilmis daha sonra mama ile büyümüş . Hem en iyi univ. Bitirmis hemde cok iyi bi isi var . Hic de bagisikligi zayif degil . Mama yiyen bebek yarim insan olmuyir. Mama da mi veriyosun diyene evet diyince boyle bi acinasi bakislarsan kucumsemelerden nefret ettim . Annelik dunyasina girene kadar boyle bi durumdan habersizdim acicasi cok garipsedim gicik oldum.
Yok zaten o arkadasla tartismadik ikimizde duygularimizi paylastik mama veriyorum ne yapabilirim ki sutum hep nazik nazik geldi insanlar diyo ya oyle sutum vardiki tasiyodu fiskiriyodu emzirsen gelir gelmiyo iste napim yapi meselesi bu insanlar yeni anne olmus birinin psikolojini dusunmuyolar buda bizi alingan yapiyormama tartismasi olmus sanirim :))
ben de veriyorum, vicdan azabi fln da cekmiyorum.. ama dediginiz gibi toplumda mama vermeye karsit bi kesim var.. her firsatta insanin moralinin icine ediolar..
hamilelikte ve ozellikle emzirirken fosur fosur sigara icip sonra mama verenleri kinayanlar var :)
benim kv mesela :)
bilmemkimin ikizleri olmusmus, hic mama vermiolarmis, sutu yetiomusmus..
-eee? dedim
benimki yetmiyor!
bu muhabbetlerden bunaldigimiz icin mama konusunda negatif bi soylem oldugunda biraz alingan olabiliyoruz.. tam gecmisi okumadim ama ayselin kotu niyetli bisey demedigine eminim :))
o da vermis zaten di mi kizzmrs_aysel :)))
Bende de var aynı durum 59 da kaldım öyle
Emzirince gider de benim iştahım fazla açık sürekli tatlı yiyorum :))
Bide 5-6 kilo fazlam varken hamile kaldım onun da kilolu gözükmemde etkisi var
yaaaaw diyelim ki elimden geleni yapmadim!!!
nolcak aq..
diyelim ki hic sut arttirici icmedim, canim da emzirmek istemedi...
kime ne?? neden herkes herseye karisiyor?
kaldi ki, islamda anne cocugunu emzirmek zorunda degil. istemezse emzirmeme hakki var, sut anne tutuluyor vs vs..
Allah (cc) bile izin vermisken, bu sut de sut, sut de sut... neyin kafasi?
isteyen emzirir, istemeyen mama verir.
iste o kadar!
81 den 65 e düştüm şuan, çok hızlı kilo verdim bendeki de pek normal değil sanıyorum ama bende iştah sıfır ondan olsa gerek :)
Ben de aynı durumdayım 65te kaldım 59la hamile kalmıştım. Haftaya salı 8 haftalık olacak oğlum. Artık ben de baya iyi hissediyorum. Düzenli yürüyüşlere başlayacağım.
Ben 12 yıl gecesı Gündüzü olmayan bı işte çalıştım ama eve geldıgımde Kafayı vurup uyurdum.şimdi kulağım seste uyandımı burnu tıkandımıAllah kolaylıklar versin valla hepimize..işimiz zor..azcık büyüseydiler diyorum..o zamanda diş ağrısıydı felan derken 2 yaşına kadar rahatlamak yok diyorlar..ben 2 ayda yaşlandım napcaz bilmiyorum:)
Gecmiş olsun vıtamın ve organık tavuk suyu Çorba tavsıye ederımArkadaşlar, çok kötü grip oldum. Ateşim yok. Burnum akıyo ve seri hapşırıyorum ve üşüyorum.. Emziriyorum, sorun yok, hiç tereddüt etmedim.
Sorum şu ki, nasıl iyileşicem ben.. : ( Gideyim mi dr a? Parol aldım 1 kere, bi işe yaramıyo..
Helal olsun tam aklımdakileri dile yazıya döktün. Allah işini gücünü Rast getirsin inşaAllah.
Aslıcım açıkcası benım Oğlanın Konak cok cok kalın bı tabaka degıldıgerçekten hiçbir şey yapmadan tek yıkamayla bitirdi mi?bende alayım o zaman.bende oğlanın iyileşmesini bekliyordum zeytinyağı sürüp bekleticem 1 saat.sonra yıkayacaktım
haydaaaaaa şimdi de topikte bir anne sütü polemiği....
Ben yakın arkadaşıma bile samimiyetim olduğu halde karışmıyorum burda kimseye kalkıp neden sütünü artırmıyorsun neden mama veriyorsun demek haddim değil hatta tarzım degilmama tartismasi olmus sanirim :))
ben de veriyorum, vicdan azabi fln da cekmiyorum.. ama dediginiz gibi toplumda mama vermeye karsit bi kesim var.. her firsatta insanin moralinin icine ediolar..
hamilelikte ve ozellikle emzirirken fosur fosur sigara icip sonra mama verenleri kinayanlar var :)
benim kv mesela :)
bilmemkimin ikizleri olmusmus, hic mama vermiolarmis, sutu yetiomusmus..
-eee? dedim
benimki yetmiyor!
bu muhabbetlerden bunaldigimiz icin mama konusunda negatif bi soylem oldugunda biraz alingan olabiliyoruz.. tam gecmisi okumadim ama ayselin kotu niyetli bisey demedigine eminim :))
o da vermis zaten di mi kizzmrs_aysel :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?