2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar iyi akşamlar sizlere bir şey soracağım. Biz bugün 60 günlük olduk. Ben 40ımdan sonra regl oldum bugünde biraz kanamam olmuş normal midir? Drada haftaya gidecektim.

Benımkı dun 13 saatte 1 saat uyudu. Bügünde gündüz uyuyo gece yaşadım
Eşimde iş ıçın 3 gun evde olmayacak
Kara kara düşünüyorum
Bügünde mısafır vardı uykusuz offf :/
Allah kolaylıklar versin valla hepimize..işimiz zor..azcık büyüseydiler diyorum..o zamanda diş ağrısıydı felan derken 2 yaşına kadar rahatlamak yok diyorlar..ben 2 ayda yaşlandım napcaz bilmiyorum:)

Arkadaşlar, çok kötü grip oldum. Ateşim yok. Burnum akıyo ve seri hapşırıyorum ve üşüyorum.. Emziriyorum, sorun yok, hiç tereddüt etmedim.
Sorum şu ki, nasıl iyileşicem ben.. : ( Gideyim mi dr a? Parol aldım 1 kere, bi işe yaramıyo..

Cok guzel aciklamissin cnm . Ben de mama takviyesi yapiyorum .sut icin elimden egeleni yaptim .ilk zamanlar tecrubesizlikten mama verdigim zamanlar kendimi zehir veriyomusum givi hissediyodum cunku çevre baskisi mama verme mama verme aliamasin diye verdirmediler sonra kilo almadigini gorduk ve mecburen veriyorum . Benm esim de sadece bir ay emebilmis daha sonra mama ile büyümüş . Hem en iyi univ. Bitirmis hemde cok iyi bi isi var . Hic de bagisikligi zayif degil . Mama yiyen bebek yarim insan olmuyir. Mama da mi veriyosun diyene evet diyince boyle bi acinasi bakislarsan kucumsemelerden nefret ettim . Annelik dunyasina girene kadar boyle bi durumdan habersizdim acicasi cok garipsedim gicik oldum.

Mustelanın Konak sampuanı var sadece 1 seferde bıtırdı,Dr umuz onermıştı
gerçekten hiçbir şey yapmadan tek yıkamayla bitirdi mi?bende alayım o zaman.bende oğlanın iyileşmesini bekliyordum zeytinyağı sürüp bekleticem 1 saat.sonra yıkayacaktım

mama tartismasi olmus sanirim :))
ben de veriyorum, vicdan azabi fln da cekmiyorum.. ama dediginiz gibi toplumda mama vermeye karsit bi kesim var.. her firsatta insanin moralinin icine ediolar..
hamilelikte ve ozellikle emzirirken fosur fosur sigara icip sonra mama verenleri kinayanlar var :)
benim kv mesela :)
bilmemkimin ikizleri olmusmus, hic mama vermiolarmis, sutu yetiomusmus..
-eee? dedim
benimki yetmiyor!
bu muhabbetlerden bunaldigimiz icin mama konusunda negatif bi soylem oldugunda biraz alingan olabiliyoruz.. tam gecmisi okumadim ama ayselin kotu niyetli bisey demedigine eminim :))
o da vermis zaten di mi kizz mrs_aysel :)))

yaaaaw diyelim ki elimden geleni yapmadim!!!
nolcak aq..
diyelim ki hic sut arttirici icmedim, canim da emzirmek istemedi...
kime ne?? neden herkes herseye karisiyor?
kaldi ki, islamda anne cocugunu emzirmek zorunda degil. istemezse emzirmeme hakki var, sut anne tutuluyor vs vs..
Allah (cc) bile izin vermisken, bu sut de sut, sut de sut... neyin kafasi?
isteyen emzirir, istemeyen mama verir.
iste o kadar!

Yok zaten o arkadasla tartismadik ikimizde duygularimizi paylastik mama veriyorum ne yapabilirim ki sutum hep nazik nazik geldi insanlar diyo ya oyle sutum vardiki tasiyodu fiskiriyodu emzirsen gelir gelmiyo iste napim yapi meselesi bu insanlar yeni anne olmus birinin psikolojini dusunmuyolar buda bizi alingan yapiyor

Bende de var aynı durum 59 da kaldım öyle
Emzirince gider de benim iştahım fazla açık sürekli tatlı yiyorum :))
Bide 5-6 kilo fazlam varken hamile kaldım onun da kilolu gözükmemde etkisi var

Ben 47 kiloydum hamile kaldığımda, hep zayıftım, iştahımda yok öyle zaten oğlum gündüz nadir 2 saat uyur ve sürekli yanında olmamı istiyor hani zor kahvaltı yapıyorum emzirince 2000 kalori almak lazımmış ya, ben sabah 57.100 falan oluyorum akşam 58,5 aldığım kaloriye bakınca 2000 bile değil. Ama neden veremiyorum anlamış değilim..

Helal olsun tam aklımdakileri dile yazıya döktün. Allah işini gücünü Rast getirsin inşaAllah.

81 den 65 e düştüm şuan, çok hızlı kilo verdim bendeki de pek normal değil sanıyorum ama bende iştah sıfır ondan olsa gerek :)

Bende de iştah yok, sırf süt olsun diye öğünlerimi yiyorum. Zaten emzirmesem ne yapar eder verirdim. Günde 1.500 kalori ancak alıyorum ama genede vermiyorum..

Ben de aynı durumdayım 65te kaldım 59la hamile kalmıştım. Haftaya salı 8 haftalık olacak oğlum. Artık ben de baya iyi hissediyorum. Düzenli yürüyüşlere başlayacağım.

Bende bir tek kendimi böyle zannediyordum. Bir arkadaşım var 1 gün aramız var oğluyla, 20' den fazla kilo almış ve eski kilosuna 5 kilo fazlası varmış. Üstelik çok yiyorum, akşamları malum bebek tost yiyorum demiş şaşırdım :) Yani ben hem o kadar almadım, hemde hiç kilo problemimde olmadı bugüne dek :) ama yine de veremiyorum :)

Son düzenleme:
Allah kolaylıklar versin valla hepimize..işimiz zor..azcık büyüseydiler diyorum..o zamanda diş ağrısıydı felan derken 2 yaşına kadar rahatlamak yok diyorlar..ben 2 ayda yaşlandım napcaz bilmiyorum:)
Ben 12 yıl gecesı Gündüzü olmayan bı işte çalıştım ama eve geldıgımde Kafayı vurup uyurdum.şimdi kulağım seste uyandımı burnu tıkandımı
Ama herseye deyermiş :))

Gecmiş olsun vıtamın ve organık tavuk suyu Çorba tavsıye ederım
Ağzına maske tak ıstersen özellıkle emzırırken
Ben öyle yaptım

Helal olsun tam aklımdakileri dile yazıya döktün. Allah işini gücünü Rast getirsin inşaAllah.

ya afedersiniz,
gunlerdir hatta haftalardir bakiyorum, sutu yetenler yetmeyenler, mama verenler vermeyenler.. cocuk dogurdum diye kendini azize fln sananlar..
yuzyillardir cocuk doguruyor kadinlar..
bu bir marifet degil, alt degistirmek, memeden sut vermek fln bunlar övünülecek seyler degil.
benim kedim de dogum yapti, emzirdi fln...
mesele "insan" yetistirmek.
bilincli, akli basinda, elindekiyle yetinen, baskasinin malina namusuna goz dikmeden, kiskanmadan yaşayan, mutlu saglikli..vs bir "insan" yetistirmek.

kusura bakmayin ama, farkinda olarak ya da olmayarak;
diger anneleri dusunmeden, "benim sutum masallah çok, sutum cok yağlı, sütüm çok yaramis.." gibi soylemler hoş degil..
olmayan napsin?
bi de "haaa ugrastiysan da sutun yoksa tamam haklisin, ama ugrasmadiysan demekki bir rrrspusun"a getirenler var.
lutfen kendinize gelin hanimlar.

Arkadaşlar herkese merhaba bende Aralık annesiyim kızım 24 Aralık doğumlu ama sizin bilgilerinizden de faydalanıyorum haklarınızı helal edin...son 5 güne kadar sadece anne sütüyle beslenen kızım bir anda meme reddine gitti ve ben hayal dünyamda "kızımı 6 ay sadece anne sütüyle besleyeceğim"i canlandırmıştım...sanıyorum doktorumun da baskısıyla...öyle ki süt sağıp dolabıma bile atmadım...5 gündür 3 doktor 2 emzirme danışmanına gittik...problem psikolojik ayrılık kaygısı yaşıyor yavrum...o kadar çok gelen giden mıncıklayan oldu ki endişeden emmek istemedi...ne yazık ki hala devam ediyor...bırak aç kalsın emecektir söylemlerine uyup kızımı 10 saat aç bıraktım üzülerek söylüyorum ki o ağladı ben ağladım ama emmedi...sağarak vermeye çalışıyorum biberonla henüz mama vermedim ama hazır da mutfağımda...hiç büyük laf söylememek gerekiyormuş...süt arttırımına yönelik paylaşımlarınızı bende uyguluyorum ama olmaz da mamaya yönelirsek dünyanın sonu değil elimden geleni yaptım...Rabb'im bu kadar vermiş evladımın rızkını der olduğu kadar sağmaya devam ederim...

gerçekten hiçbir şey yapmadan tek yıkamayla bitirdi mi?bende alayım o zaman.bende oğlanın iyileşmesini bekliyordum zeytinyağı sürüp bekleticem 1 saat.sonra yıkayacaktım
Aslıcım açıkcası benım Oğlanın Konak cok cok kalın bı tabaka degıldı
Ince bı katmandı
Oyuzdende çabuk etkı etmıştır ama gerçekten etkılıydı
Banyonun oncesı kopuk halınde susuz basına suruyosun
Vücudunu yıkarken bekletıp sonra durulayıp,kendı şampuanını kullanıyosun
Ben Önlem Amaçlı sonrakı ıkı banyosundada kullandım
Hıç bışey yok suan gerçekten
Eczacı tarıf ederken Konak ve Konak onleyıcı şampuan demıştı ayrıca canım

haydaaaaaa şimdi de topikte bir anne sütü polemiği....

:))
canim polemik yaratmayi kimse istemez tabiki..
ama abartanlar oluyor..
Rabbim cok sukur eli ayagi tam, saglikli evlatlar verdi hepimize..
ama buraya baktikca sut sut sut muhabbetinden gercekten moralimiz bozuluyor.
kim istemez ki şakır şakır sutu aksin, evladi doya doya icsin..
kendi haline bilgisine gorgusune bakmadan milletin anneligini sorgulamaya kadar gitti konular.
kocasi cocugunun altini degistirsin diyen kadina da anne diyorlarmis!! beklerim tabi, yardim edecek..

şu kadar cc mama vercekmisim, çok vermicekmişim,
herkes mama uzmani :))
benim kizim ada, çok kilo almismis, gıdısı cok cikmis, mamayi çok veriyormuşum, hic bu isi bilmiyormusum..
neler duydum asli ben...
benim cocugumun resmine bakip da gidisina mi dikkat ettin be ey gafil.
kendileri bilir cunku mama ayarlamayi..
hacettepenin prof.undan daha iyi bilirler..
12 senelik eczacidan daha iyi bilirler.

Ben yakın arkadaşıma bile samimiyetim olduğu halde karışmıyorum burda kimseye kalkıp neden sütünü artırmıyorsun neden mama veriyorsun demek haddim değil hatta tarzım degil
Kim nasıl besliyorsa beslesin
Kaldı ki dediğin gibi dinde bile süt anne hakkı var
Burda birileri soruyor sütüm yok ne yapayım diye birileri de kendinde işe yarayan şeyleri yazıyor kendi duygularını paylaşıyor sonra da bambaşka biri çıkıp vay efendim sen süt veriyorsun ama yarın bi gün kola içirirsin cips yedirirsin o nolcak diyor :) yarım yamalak okunan msjlara negatif yorum yapılıyor hatta bu ilk degil onu da biliyorum.
Ya sen mama ver banane, ben de cips yedireyim ya sanane bize ne kime ne
Burda kimse kimseye kötü bi şey demiyor ama arkadaşların hassasiyeti var ve sanırm çevreden çok olumsuz şey duydukları için bizim de cümlelerimizi olumsuz algılamaları
Ben de mama verdim evet gerekirse de gene veririm bundan da zerre gocunmam benim çocuğum benim hayatım derim
Sütü varken mama veren ve mama verdiği için övünen ondan da vitamin alır diyen arkadaşımı örnek vermiştim konu nerelere geldi
sizce de sütü varken mamadan vitamin alsın demek abes degil mi ya ben mi yanlış düşünüyorum ? Ben bu mantıgı eleştirmiştim sadece şahsi kimseye karşı olumsuz konuşmadım.
Canınız ne istiyorsa onu yedirin arkdaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…