2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bence biraz sabret sen de vereceksin
Kaç günlük oldu bilmiyorm ama böyle giderse verirsin yada yürüyüşe başlarsın bi süre sonra
Ben sabit kaldım diyorm ama Doğumdan sonra aslında 12-13 kilo gitmiş hem de o kadar obur olmama rağmen
O yüzden yani ben verdiysem sen kesin verirsin :)

canim ben seni hedef alarak soylemedim, dedigim gibi onceki mesajini bilmiyorum..
sutu olup emzirmeyen ben hic duymadim,
haa sutu varken de emzirmemek kendi bilecegi istir..
"mamadan ayni vitamini alsin" diyen insan zaten cahilin daniskasidir..
ama cahil de olsa kendi secimidir.
ben kac gece agladim, bu sut konusunda kendimi inanilmaz yetersiz hissettirdiler.
bi arkadasim resmen yuzume
"emzirmedikten sonra anne sayilmazsin ki, biberonla herkes annelik yapar"
saka sandim baktim ama ciddiydi.
yani bu tepkiler bunlarin birikimi.
boyle dusunen anne sutu veriyorum diye kendini goklere cikaran, beni gecelerce aglatan bu zihniyette insanlara yaziklar olsun.

ya açıkçası ben de arada mama veriyorum ama burada yazılanlara hiç takılmadım.ne kadar sütüm varsa o kadar emziririm.kendi vicdanım rahatsa gerisi fasa fiso..kızlar da kötü niyetli yazmadılar.kadının biri sütü yeterli olmasına rağmen mamanında ayrıca vitaminleri oluyormuş diyemama veriyormuş bunu eleştirdiler hatta benimde garibime gitti ve Fabrikasyon bir ürünün Allah'ın yarattığından daha iyi olduğunu mu düşünüyorlar gibi bir yorum yapmıştım.ben kızların buradaki bilgi paylaşımlarını beğeniyorum açıkçası.hatta bir gün ben mama veriyorum diye üzüldüğümü belirtmiştim de Sabirsiz61 bana mama yiyen çocuklar sağlıksız mı sadece mamayla beslenen çocuklar var üzülme filan demişti.bu konunun bu kadar uzatılmasını yanlış buluyorum.sanırım mama veren annelere dışarıdan olumsuz çok fazla müdahale olmuş burda da patlama yaşamışlar.öyle düşünüyorum.

Anlıyorum seni
Ben de Zaten bana onu söyleyen arkadaşıma bile yanlış yapıyorsun sütten almayıp mamadan farklı ne vitamin alabilir bile demedim. ben onun çocuğunu ondan daha fazla düşünüyor olamam ki
Sana o cümleleri kurup seni üzen ağlatan insana da diyecek bi şey bulamıyorum onu söyleyince çok mu iyi anne oldu acaba
Ben hiç ikizi olup da sadece anne sütü veren duymadım :) sen kendini üzme lütfen böyle şeylerle
Ve ben sadece anne sütü de versek eleştirildiğimizi düşünüyorum aa sadece süt olur mı doymaz o diyorlar bu kez de ille mama ver diye tutturuyorlar
Mama verince de aa sütün Yok mu tüh tüh diyorlar
Kısacası ne yaparsan yap eleştiri üzerine kurulmuş insanlarımız
O yüzden hiç takmaya gerek yok

sana bunu söyleyen densiz senin arkadaşın değil bence seninle bi alıp veremediği var yada bir gocuntusu.ne demek sadece emzirmekle mi anne olunuyormuş densiz..asıl şimdi iyi günleri biraz büyüsünler o zaman başlayacak anneliğin zorluğu.ben her zaman derim çocuk büyütmek te birşey yok ki karnını doyur üstünü değiştir ne var ki asıl mesele çocuğu eğitebilmek gerçek insan yetiştirebilmek.

Evet tam olarak öyle düşünüyorum. hassasiyetleri anlıyorum ama burda kimse övünerek sütüm var yazmıyor hava atmıyor böyle düşünmeyin arkadaşlar yardımcı olmak adına bir kaç msj atıldıysa da lütfen kötü düşünmeyin

canim onceden de belirttigim gibi senin art niyetle yazmadigina eminim. asli ve sabirsiza da bi dedigim yok..
sizin gibi olmayanlara benim sozlerim.
burda isim vermicem :)
amacim tartisma yaratmak degil..
sadece "mama vermesem keske sutum olsa, mama verdim tuhh vahh" li yorumlar bizim gibi mama vermek zorunda olanlari uzuyor.
buna dikkat cekmek istedim.

ya Allah aşkına şu mesajı okudukça sinirden kuduruyorum.şu arkadaşını bozduğunu söyle lütfen.altında kalmadın de mi o lafın?sen kalmazsın bence

Arkadaşlar konuya Açıklık getırmek ıstıyorum
Hersey benım gorumcemın soyledıgı bı lafın tuhaf oluşunu yazmakla başladı
Gorumcem zamanında sutu olmasına rağmen hergun herseyı yıyıp gereklı vıtamınlerı alamayacağını dusunurek,mamada da gereklı her turlu vıtamının oldugunu dusunurek bılerek kendı sütunu vermemış
Bu benım tuhafıma gıttı bunu yazdım
Evet bende tüm mücadeleme rağmen sutum yetmedıgınden mama verıyorum
Yapıcak bışey yok
Ama keyfı yere sütunu bebegıne vermıyenıde tuhaf karsılArım bu da gerçek
Kımse kımseyı sorgulayamaz asaglıyamaz bu da net
Hatta sutum yetmedıgı ıcın benı sorgular tarzda konuşan çocukluk arkadaşımla bıle bı sure gorusmedım
Ama ayselın bana yazdığı cevapta da mama verenleri aşağıladığına dair bışey gormedım
Görsem ben tepkı verırdım
Çünkü bende mama verıyorum
Heee su da var benım sütümü sorgulayan arkadasım çocuğuna Butun gun makarna pogaca jelıbon verıyo
Evet ona benı sorgulamak yerıne sen çocuğunu dogru besle dıyebılırdım
Evet ınsanlar kendıne bakmadan yargılamayı cok sevıyo bızım toplumumuzda
Bende üzülüyorum sutum yetmedıgınden ama dedıgım gıbı kımse annelıgımı sorgulayamaz
Sütü yetende en ıyı anne olmuyo
Sütun bıle Allah Tarafından verılen nîmet oldugunu düşünüyorum
Çünkü naparsam yapıyım olmuyo yok yetmıyo
Evet burda cok ahkam kesenlerde oldu sunu yapmam bunu yapmam dıye
Ama öyle olmuyo ınsanın basına hersey gelıyo
Yapmam dedıgını yapıyosun
Sonuç olarak bızler elımızden gelenın fazlasını yapıp bu kadar sonuç alıyosak yapacak bışey yok
Sutu gelen arkadaşlarında ıyı nıyetle yardımcı olmak ıstedıklerını düşünüyorum

aaahh senin şu görümcen yok mu herşey onun başının altından çıktı

ya Allah aşkına şu mesajı okudukça sinirden kuduruyorum.şu arkadaşını bozduğunu söyle lütfen.altında kalmadın de mi o lafın?sen kalmazsın bence

kaldim canim
malesef bisey diyemedim..
lohusaydim zaten fazla alingandim, tartismaya girmek istemedim aglarim fln diye..
ama cok koydu yani..
sadece ben degilim, toplumda herkes sut sut sut kafayi yemis durumda..
aaa sutun yetmiyo mu, cik cik cik.. maydonoz ye, suyunu da ic.. aaa mama mi veriosun, tahin helvasi ye..
sunu ye bunu ye :)))
yeter ya gercekten abartiolar..

1.evli misin? aaa neden? ne guzel kizsin..
yuvani kur yawrummmm

2.evlisin demek..cocugunuz yok mu? aaa niye yok
cocuksuz olmaaaaaaz

3.aa cocugunuz mu oldu?
sutun yetio mu? anne sutsuz olmaaaazz
sanane lan :)))

4. eee bu buyudu, tek olmazzzz
2.yi yap
bak sonra cok pisman olursun...

ilk soylendiginde tuhaf gelmis olabilir canim ama bir eczaci olarak soyluyorum, gorumcenin haklilik payi var..
sadece anne sutu alarak gerekli kiloya ulasamayan, kilo alimi gerekli sinirlarda olmayan bebekler icin uretiliyor o mamalar. yani iceriginde anne sutune gore farkliliklar var.. ilave mama verebilir istiyorsa..
ama anne sutune de devam edecek..
yani o sut bebege verilmeyecek olsa mememizden sut akmazdi di mi :)))

konak sürekli kendini tekrarlayan birşey.bende alayım o şampuandan belliki lazım olacak ninocin

Ben de alsam mı diye düşünüyordum. Tekrarladigini bilmiyordum. Alayım o zaman.

I ikizcan2016
İkizcım Babaların alt degıstırmesıyle ılgılı yazdığın mesaj benım mesajıma hıtabenmıydı anlamadım ama öyleyse ona Açıklık getıreyım yanlış anlaşılmış
Yıne benım gorumcem cocuklarının Altını degıstırmeye ıgrenırmış
Ondan Kocası degıstırırmış 1-2 kere degıstırmek zorunda kalınca eldıvenle degıstırmış
Bunu konuştuk
Evet cocuk bızım oldugu kadar eslerımızınde yapacaklar tabıkı
Benım eşım uyutur mama verır yıkar Altını degısır
Hatta bı memede ben kendıme taktırıcam bı onu yapamıyorum dıyıp durur :))
Orda asıl degınmek ıstedıgım şey şuydu
Sen ben yıllarca uğraştık cocuk ıçın
Cocuğunun kakasından ıgrenen degılde keske hakedenler anne olsa

aynen onu dusundum, millet 1kez sevisip hamile kalio :)) biz neler cektik yaw
dis gebeligi ayri dusugu ayri kurtaji ayri..
emzirmekten mi kacicaz yani...
bu arada canim mama vermek emzirmekten zor.. hani vermeyen bilemez tabi..
gece gozun kapali memeyi cikarip uyuyarak emzirmekte ne var ki..
kalk mutfaga, su isit, bekle kaynasin, onceden kaynamis sogumus suyla ilistir, mamayi hazirla, aa hepsini icti doymadi mi? hadi bi daa mutfaga..
tabi biberonlar yikanmis hazir olacak bi sonraki beslenme icin....vs vs

Bende şuan anne sütü veriyorum inşallah Rabbim nasip ederse yettiği yere kadar emzirmeyi istiyorum. İlk günler bende çok ağladım emziremiyordum etrafımdaki insanlar da ya cahil ya da tecrübesiz '' annesinin memesini istemiyor'' Meğer emzirmeyi bilmiyormuşum. İnsanlar neden bu kadar üzmeye programlanmış? Çocuğum bazen sebepsiz huysuzluk ediyor bir tek memede sakinleşiyordu '' bu çocuk aç, sütün yetmiyor '' Halbuki memede de uyuyor hemen, aç olan çocuk uyur mu? Hemen sütün yetmiyor, midesi boş.. Emzirmedikten sonra anne sayılmazsın kelimesi çok ağır, benim rahmetli annemi ben 45 gün kız kardeşim 3 gün, erkek kardeşimde 3 ay emmiş. Çokta güzel anneydi annem, emzirmeyi bilinçli olarak istemeyen anne nadirdir sanırım, size bunları nasıl söylerler gerçekten o insanların aklından şüphe ederim.

Bu topik biz hamileyken daha bi güzeldi sanki.. Herkes okuduğunu, duyduğunu, yaşadığını paylaşır bebeklere hazırlardık kendimizi. Yeri gelir büyük büyük laflar eder, daha önce kucağımıza hiç yenidoğan almışlığımız bile olmamasına rağmen Prof gibi destanlar yazardık. Ne zaman ki doğum yaptık, bebeklerle gerçeklerle yüzleştik yavaş yavaş birşeylerin tadı kaçmaya başladı sanki..

Kimi çok kolay bi doğum yaptı, kimi zor. Kiminin yanında hep bi yakını destekçisi vardı, kimi el kadar bebeyle yapayalnızdı. Kiminin kocası hep destekçiydi, kiminin ki vurdum duymaz. Sütü ilk günden gelen de oldu hiç gelmeyen de. Bazılarımızın bebeği kolik iken, bazılarımız gaz sancısı nedir hiç bilmedi. Günde iki saat uykuyla duran da oldu, 16 saat uyuyan bebeği olan da. Bu liste böyle uzaaar gider.
Herşey iyi hoş da benim anlamadığım bütün bunların yaşanıyor olması bu kadar normal iken biz ne ara kutuplaştık? Çok şükür ki sağlıklı ve çok zor olmayan bir bebeği, ona yetecek kadar sütü olan bir anne olarak bugün de ben bazılarının yazılarından rahatsız oldum!

Zorluğun ne olduğunu elbette onu yaşayan bilir. Ama bu zorluk o insanı aşırı hassas ve alıngan yaparsa, iyi niyetle söylenmiş tavsiyelerden bile hep rahatsız olursa bu da karşısındaki insana kendini kötü hissettirir. Sütüm yetmiyor diyen arkadaşıma şunu yemeyi dene bir de diyemeyeceksem, sütüm yok kaygısıyla bebeğine fazla mama verip obez yapacak olana mama miktarları hakkında bilgi veremeyeceksem, göğüs yarasına ilaç söylemeyeceksem, fazla emmekten gazı olana saatli ve düzenli emzir demeyeceksem, tek başına zorlanıyorsun yakınlarından destek iste demeyeceksem, lohusa depresyonundasın gerekirse bir uzmandan yardım al demeyeceksem ne diyeceğim?? Herkes birbirinin şak şakcılığını yapsın o zaman. Aaa çok güzel bebek bakıyorsun, müthiş bir annesin, süpersin mi diyelim hep? Şahsen ben bi sıkıntımı yazsam, birileri de mesajımı okuyup içinden "şurada yanlış yapıyor aslında ama ben hiç o toplara girmiyim" deyip sürekli beni motive edici ama yanlışımı bana göstermeyen bi yorum yazsa ben daha çok üzülürüm. Burda hiçkimse bir başkasından annelikte daha üstün falan değil. Ama en önemlisi "zaten kimsenin böyle bir iddiası da yok" Sanki içimizden birileri annelik konusunda sürekli diğerlerine tepeden bakıyormuş gibi bir hava yaratmanın alemi yok. Daha önce de söylemiştim fikrimin hala arkasındayım yine söylüyorum; onun sütü gelmemiş süt konuşmayalım, bunun çocuğu kolikmiş hiç uyumamış uyku eğitimden bahsetmeyelim falan diyeceksek emin olun konuşacak hiç konu kalmaz. Neden mi? Çünkü sorunsuz çocuk büyüten insan yoktur! Birinde olmayan dert illa ki bir başkasında vardır. Ama kalkıpta her yazılana "aaa ama ne kadar da düşüncesizler canım nispet yapar gibi ne anlatıyorlar bunlar" denirse hiç hoş olmaz.

Valla ben bu çocuğa hiç kolay sahip olmadım. Maddi manevi yaşadığım zorlukları bir ben bir de Allah bilir. Şu an en kıymetlim yanımda huzurla uyuyor. Bu topiğe de ona faydası olacak bugün acaba ne öğrenebilirim, bir başka anne ve bebeğine ne faydam dokunabilir diye giriyorum. Canımın istediği zamana kadar da girer, bildiğim doğruları yazarım. Hoşuna gitmeyen benim mesajımı görünce direk okumadan geçebilir. Nitekim ben de artık öyle yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…