bence beslenme değil tamamen genetik faktör olduğunu düşünüyorum.benim çocuklarım 47-50-49 cm doğdular sırasıyla yazdım.büyük kızım 47 doğdu şuan 2.sınıfa gidiyor sınıfın en uzunu.dün eşimin iş yerinde bi kadınla sohbet ettik biraz kızını 62 cm doğurmuş kızı liseye gidiyor şuan boyu 1.62.yani demek istediğim mesela benim çocuklarım çokta uzun doğmuyor ama sonradan boy atıyorlar.tamamen henetik bir getiri olduğunu düşünüyorum
Ben kızımda 93 şe doğuma gittim. Doğumdan çıktım ilk ay 80e kadar düştüm sonra süt olsun diye ye ye 88 oldum. Baktım olmayacak diywte girdim kızım 10 aylıkken 63 kiloydum. Haftaya diyetisyene gidecem bu yüzden kilo beni depresyona itiyor
bence beslenme değil tamamen genetik faktör olduğunu düşünüyorum.benim çocuklarım 47-50-49 cm doğdular sırasıyla yazdım.büyük kızım 47 doğdu şuan 2.sınıfa gidiyor sınıfın en uzunu.dün eşimin iş yerinde bi kadınla sohbet ettik biraz kızını 62 cm doğurmuş kızı liseye gidiyor şuan boyu 1.62.yani demek istediğim mesela benim çocuklarım çokta uzun doğmuyor ama sonradan boy atıyorlar.tamamen henetik bir getiri olduğunu düşünüyorum
Kısa değilmişsiniz demek ki sizinki de sonradan boy atacak annesi
Genetik faktör etkili olsa da ben dediğin gibi zarar gelmez yarar gelir :) dogru beslenmem Lazımdı diyip artıracağım
Canım siznki toplamda Doğumdan sonra 14 cm uzamış bizimki sadece 9 cm uzadı
Yoksa tabi git gide azalır bence de ama baya az gidiyor
Kilosu da geçen ay 1 almıştı ama bu ay yarısını almış bilmiyorm neden ya aynı şekilde emdi halbuki
Canim kac cm dogdu. Miray 47.5cm di. 1.ay kontrolunde 56cm di. 2.ay kontrolunde asi stresiyle kiloyu baktikta boyunu sormadim. Ama her bebegin ay ay gelisimi farklilik gosterebilir. Birde ben kisayim ama babamiz 1.84 cokta yemekle icmekle boyun o kadar farkedecegini sanmiyorum. Anne baba kisaysa bebegin boy gelisimide o olcude ilerler diye dusunuyorum.
Canım siznki toplamda Doğumdan sonra 14 cm uzamış bizimki sadece 9 cm uzadı
Yoksa tabi git gide azalır bence de ama baya az gidiyor
Kilosu da geçen ay 1 almıştı ama bu ay yarısını almış bilmiyorm neden ya aynı şekilde emdi halbuki
Yavrum normal degilmi her ay 1 kilo alsa 1 yasinda 20 kilo olacaklar. Gecen ay boyle hareketli degillerdi artik hareketlendiler. Kilo alimlari yavaslayacak emselerde dikkat dagilmasi basladi iki emip saga sola bakacaklar :) sahsen her ay 1 kilo alsin istemem nasil tasiyacagiz emzirecegiz el insaf :)
Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin.Bizim cumartesi eeg çekilecek. Çok kötüyüm
İrsey yiyemiyorum uyuyamıyorum mide bulantısı başladı. Kollarım bacaklarım güçsüz. Ne olur dua edin bizim için
Geç olsun güç olmasın
Kesinlikle tek başına zor olurdu çünkü insanın içi gidiyor zaten alt değiştirirken bile
Bizimki lokal oldu doktorunun anlattığı gibi 5 yerden iğne olarak çok mu ağladı dersen iğneleri olurken ağladı evet kesinlikle canı yandı ama aşı olurken de ağlıyorlar onun gibiydi iğne bitince sustu sonra bekleme süresi oluyor zaten emzirdim hemen sünnet olurken de önce bakındı sessizce sonra uyudu
Ama gözün korkmasın çok çabuk iyileşiyorlar inş siz de sorunsuz kolayca atlatırsınız
Canim kac cm dogdu. Miray 47.5cm di. 1.ay kontrolunde 56cm di. 2.ay kontrolunde asi stresiyle kiloyu baktikta boyunu sormadim. Ama her bebegin ay ay gelisimi farklilik gosterebilir. Birde ben kisayim ama babamiz 1.84 cokta yemekle icmekle boyun o kadar farkedecegini sanmiyorum. Anne baba kisaysa bebegin boy gelisimide o olcude ilerler diye dusunuyorum.
Yavrum normal degilmi her ay 1 kilo alsa 1 yasinda 20 kilo olacaklar. Gecen ay boyle hareketli degillerdi artik hareketlendiler. Kilo alimlari yavaslayacak emselerde dikkat dagilmasi basladi iki emip saga sola bakacaklar :) sahsen her ay 1 kilo alsin istemem nasil tasiyacagiz emzirecegiz el insaf :)
evet ya bizimki Zaten sağa sola bakmaya başladı bile :) çok hareketli ya kafası bile bi sağ bi sol oynak fasülye ayaklar kollar zaten durmuyor maşallah :)
Ne bilim az geldi bi anda :))
Boyu 48cm Doğdu bugün 57 ydi işte düşün yani sizin birinci aydaki nerdeyse :)
Her Bebeğin gelişimi farklıdır tabiki kıyaslamıyorum kimseyle ama kısa yani bizimki belki anası gibi minyon olacaktır bilemiyorum :))
İlk gün biraz zordu zor dediğim de işte uyuşturucu etkisi geçtikten sonraki çişi çok yaktı diye düşünüyorum çok ağladı çünkü ikinci gün biraz daha iyiydi pansumanda ağladı biraz 3. Gün bi şeyi kalmamıştı
Biraz ağlamasına dayanman Lazım canım
Tabi bizimki böyleydi ama herkesin ki böyle mi geçiyor bilmiyorm
evet ya bizimki Zaten sağa sola bakmaya başladı bile :) çok hareketli ya kafası bile bi sağ bi sol oynak fasülye ayaklar kollar zaten durmuyor maşallah :)
Ne bilim az geldi bi anda :))
Boyu 48cm Doğdu bugün 57 ydi işte düşün yani sizin birinci aydaki nerdeyse :)
Her Bebeğin gelişimi farklıdır tabiki kıyaslamıyorum kimseyle ama kısa yani bizimki belki anası gibi minyon olacaktır bilemiyorum :))
Yani birine benzeyecek artik belkide sonradan atak yapar sagligi yerindeyse takilmamak lazim. Bizimki 15 gun meme reddinden dolayi 100gram aldi sanirim bundan sonra toparlarsa toparlar yoksa 200 300gr almis olur bu ay :))
Evet canim hala titriyor iki ayagi da cok moralim bozuluyor ama sadece emzirirken esim tutus pozisyonundan ayaklar havada oldugu icin diyor ama ben korkuyorum insallah gecer
asli2434
Keremı banyo yaptiriyor musun şimdi? Banyo esnasinda veya sonrasında iyice mahvetmekten korkuyorum. Bugün bir kez hiriltili bir öksürük duydum ama tekrar etmedi. Arac sorunumuz var birkaç gün için, aile hekimine götürsem yeterli olur mu, bilgilerinizi alabilir miyim?
Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin.Bizim cumartesi eeg çekilecek. Çok kötüyüm
İrsey yiyemiyorum uyuyamıyorum mide bulantısı başladı. Kollarım bacaklarım güçsüz. Ne olur dua edin bizim için
Canim seninkinde de mi titreme vardi ne kadarlik bebegin? Bizimki 68 günlük 3. ay sonunda gecmesi gerekiyor dedi cocuk dr u gecmezse bizim de eeg cekilecek... epilepsi ve serebral palsi belirtilerine baktim hicbirisi yok bebegimde mental ve bedensel gelisimi ayina gore ileride sadece emzirirken ayaklari titriyor tutubca geciyor...insallah cabucak gecer ve sadece reflekstir ikimizinki de...