2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Durduk yere is karistirirsan utanirsim tabi yapisiklik olsa anlardin bu zamana kadar zaten iste herseyi bilmekte bu yuzden iyi degil hep acabalarla bogusuyoruz o zamanda :)
doktorumuz birde 4 senedir devamlı doktorumuz 4 yıldır kızlarımıda sürekli ona götürüyorum hatta keremin doğumunda da özellikle yunus hoca girsin doğuma ilk muayenesini o yapsın istedim.yani beni biliyor pimpirik bir anne olduğumu.ben sorunca adamda huyumu bildiği için uzun uzun anlattı.dudaklarından başladı çiş yaptığı yerden çıktı.aynen dediğin gibi herşeyi bilmek iyi değil ah bu internet yok mu?

Neyse basimiza gelirse sen ve esra artik deneyimli bu konuda bilgi verebilecek duzeyde anlatmış doktorun faydalaniriz senden :))

Canım yapışıklık bizde de vardı önce krem kullandık açılma olmayınca 6 aylıkken drumuz bunun için narkoz almasın dedi ve kremle masaj yapıp kendisi açmıştı. Şükür bir daha kapanmadı.
Aslı ben emzirme minderi almıştım ona benziyor onu kullanacam. 90 liraya da gerek yok valla

Asli senin bu doktorun muayene ucreti ne kadar merak ediyorum. Bütçenin ciddi bir kismini ona ayiriyorsunuz galiba siz :)

Hep erkek bebeklerin sünneti pipisi vs duyardık. kız bebeklerin de oluyormuş demek. Esra geçmiş olsun umarım bir daha gerek duymazsınız. Biz de bugun aile hekimimize gittik. Burnu temizle buhar ver dedi. Öksürük şurubu ve gıcığı azaltan bir karışım verdi. Büyük insan gibi uzun uzun çok kötü oksuruyor kuzucum. Başka dert olmasın inş. O öksürünce ben kahroluyorum. Çocuk hasta olan ola büyüyecek. Sizler ameliyathane önünde beklemişsiniz. Bir daha yaşatmasın Rabbim

Asli senin bu doktorun muayene ucreti ne kadar merak ediyorum. Bütçenin ciddi bir kismini ona ayiriyorsunuz galiba siz :)
canım normalde 205 tl ama çocukların özel sigortası var 30 tl ödüyoruz 15 günde kontrol süresi var.muayenelerde çok sarsılmıyoruz ama sigorta yı öderken sarsıntı değil bildiğin bütçemiz zelzele ye uğruyor

ya bildiğim kadarıyla öksürük şurubu vermek iyi değilmiş.bebişin buhar verecek kadar sıkıntılı ise bi çocuk doktoruna götürmeni tavsiye ederim canım

Bu konuyu ben de yine kkforumdan tanistigum bir arkadasima danistim o da ayni seyi yazmis ,mendillerde koruyucu varmis biz evde saglayamaz bakteri uretimine sebep olablrmisz,bu yuzden o siseye su koyup her silmede sisedeki suyla islatiyormus bana bu yontem de guzel geldi, sirf pamuk koyacagim diye tupper islak mendil kutusu almistim ve aylarca aramistim o kutuyu cabama yandim

Sut arttirma ile ilgili su uyku ve moral en guzeli arkadaslar ,ben firsat buldukca sevdigim muzikleri aciyorm,eglenceli seyler izliyorum.dogru duzgun haber izlemez oldum, keyfimi kaciran seylerden uzak.kalmaya calisiyrm,suyu da aslinda3lt icsem en iyisi ama 2litreye yakin.iciyrm tahin pekmez benim sutumu arttirdi bence bir de emzirme caylari da etkili sanirim

Bir de sorum olacak kalca usg de acilar farkli cikti,ultrasonda surulen jel vucuduna deyince cok agladi kizim.durmadi muhtemeln o yuzden ölçüm net olmadi doktor çift bez onerdi 1.5ay, bugun kv kafami bulandirdi,cift bez kullanan iki tanidigimizin cocugu da yeni yurumeye basladiklarinda ayaklarini acarak.yuruyolarmis,kosarken zorlaniyolarmis falan...zarari olsa.doktor uyarirdi sanirim.diye dusunuyrm.ama.doktor ozellikle.cift bezden zarar gelmez 1.5ay kullanalim dedi bilemedim sizin kullanan tanidignz var mi her bebekte mi ayni sey oluyo yoksa bizimkiler mi.abartiyo anlamadm

Cok gecmiş olsun
Tabıkı hastada olucak düşeceklerde bunların olacağını bılıyoruz ama ınsanın içi gıdıyo :/
Allah kımseye evladının hastalıgını uzuntusunu yasatmasın :/

Cok gecmiş olsun
Tabıkı hastada olucak düşeceklerde bunların olacağını bılıyoruz ama ınsanın içi gıdıyo :/
Allah kımseye evladının hastalıgını uzuntusunu yasatmasın :/

Amin canim. Cok sagol. Rabbim beterinden korusun. Küçücük bedeniyle sarsıla sarsıla oksurune insan kötü oluyor. Gece uykusunu bile böldü öksürük . Şaşırdı yavrucum. Aman hasta birini duyarsanız eşikten içeri almayın.

ya bildiğim kadarıyla öksürük şurubu vermek iyi değilmiş.bebişin buhar verecek kadar sıkıntılı ise bi çocuk doktoruna götürmeni tavsiye ederim canım

Dün doktorumuz dan randevu alamadım. Bugün götüreceğim inşallah. Anne sütü korur vs denirdi korumadi. ilaç vermek hiç istemiyorum başka bir yol bilmiyorum. Şurup baskılayici olarak görev gördüğünde yetişkinlerde de istenmiyor. Balgam attırancak vs dedi. Bilmiyorum. Ne yapılıyor peki ilaç verilmediğinde ? Ahhh bugün doktorumuz etkili ve doğru birşey yapar inş.

Cok geçmiş olsun.
Verilen sey doğrudan Oksuruk surubuysa eger kesinlikle yanlis. Cok zor durumda kalinmadigi surece verilmiyor cunku o da ciddi hastaliklar icin gecerli oyle grip falan degil yani.
Ama balgam sokucu verdiyse kullanilabilir. Yalniz o da bir miktar oksurugunu arttirir cunku o sekilde atacak balgami.
Burnu acik tutmak ve bol sivi vermek her daim en etkili ilac.
Bir de aile hekiminden ziyade bir cocuk doktorunun görmesi daha uygun olur.

dün drumuzla konuşurken dediki bu seneki bebeklerde gördüğüm hastalık sıklığını hiç görmedim bu sene ciddi bir artış oldu bütün bebekler bronşit geçirdi hatta geçenngün bronşitten 25 günlük bebek yatırdım dedi.evet bende anne sütü korur diye bilirdim.artık anne sütlerimizbile yapaylığa dayanamadı.canım benim biz ne yiyip ne içiyoruz ki sütümüz de ne olsun.şurubun adını yazar mısın merak ettim.bir de havayı mutlaka ver bronşite çevirmesin

Ben her kullanimda islatiyorum islatip bekletmiyorum.
Kaynamis su kullanmiyorum yalniz, o derecesine gerek oldugunu da düşünmüyorum.
Banyo tasi aldim bunun icin, kombiden gelen sicak suyu kullaniyorum.
Yalniz birwz fazla su israfi oluyor gercekten. Su isinana kadar bir hayli akiyor bosa.

Sabah sok oldum Asli.
Barış bildigin balgam cikardi.
Bu nedir ben anlamiyorum ya hasta fslan degil ama cocugun sumugu geniz akintisi bitmiyor.
31 yasindayim 3 aylik bebek kadar rahat balgam cikarmisligim yok.
Resmen bir Recep Ivedik dogurmusum

Çok güzel çok sirinmis insan ilk görünce heves ediyor ama birincisi çok kısa süre kullanılacak ikicisi artık kullanılmayinca nereye konacak artık bebeğe böyle büyük boyutlu şeyler alırken iki kez düşünüyorum. genelde katlanip daha az hacimle depolananilecek şeyler alıyorum çünkü bir dünya eşyası var ve kısa bir süre sonra onları kullanmayacak mecbur kaldirip bi kenara koyacam ama nereye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…