2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Esra asli2434 çokk teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için. Doktor Asist balgam söktürücü verdi. Öksürüğü yönelik olduğu için ben öksürük şurubu yazdım. Hatalı ifade oldu. Ama bu ne kadar masum ki? Prospektusunde bebekler için yalnızca hayatı durumlarda ve doktorumuza kontrolünde verilmelidir yazıyor. Bol bol emzirmeye gayret ediyorum ama dediğin gibi aslı ne yiyorum ki ne alsın kuzum. Oldugu kadar artık. Buhar makinem yok. Olumsuz yazılar okumuştum hijyenik yönelik sonra almadım. Nem %40 ve üzerinde evde. Odada ısıtıcı kaynatarak buhar yapıyorum şimdilik. Bugüne randevu alabildim doktorumuza ama WhatsApp tan sordum hirilti artarsa bakalim yazmisti. Benim doktor da çok relax galiba :)

Geçmiş olsun ya oksuruk yetiskin de bile zor bebekler eskiden cidden hastalanmazmis sutler de degisiyor demek cabucak iyilesirler insallah

Canim yanlis bilgi vermek istemiyorum ama bildigim kadariyla odayi nemlendirmek icin kullandigimiz buhar soguk buhar olmali.
Su isiticiyla, petegin ustune islak camasie vs koyarak sagladigimiz buhar ise sicak buhar. Bunlar oda icinde bakteri vz olusumunu tetikliyor diye biliyorum ben.
Buhar makinelerinin haznesini kullandiktan sonra tuzlu ya da karbonatli suyla bekleterek temizleyebiliyoruz. Kullanma talimatlarinda yaziyor nasil temizlenmesi gerektigi. Bir de surekli kullanilmadigi surece zarar verme ihtimali de pek olmuyor.

bizde 1aydır kullanıyoruz. Yarın kontrolümüz vqr. Umarım düzelmiştir. Ne gibi zararı olabilir ki bez parcası zaten ikinci kat ikinci değiştirmede deforme oluyo inceliyo. Benim kuzenimin cok gec farkedildi alıcıya almak zorunda kaldılar kac ay hem anneye hem bebeğe çok zor oldu o bile gayet normal yürüyor

Çook gecmiş olsun umarım hemen toparlarr

Kaynamıs suyu cam şişeye koyuyorum. Onunla ıslatıyorum ben. Petek üstüne koyup ılık kalmasını sağlayabilirsin sende daha pratik olur sanki. Suyu azar azar koyup bi iki günde doldurursan mikrop da oluşmaz bence

Doğru evet doğru diyorsun. Resmen şapşal oldum araştırdigim bildiğim ne varsa unutuyorum böyle zamanlarda. Ani müdahale olarak böyle birşey yaptık üzeri açık yenilenen birşey olduğu için bakteri vs oluşumu yapmaz diye düşündüm açıkçası. Buhar makinelerinde aksami içerisinde bakteri üretip buharlaşıp yayılıyor ısıtıcı daha farklı bir düzenek.. öyle düşündüm ama sıcak buhar kısmını atlamışım haklısın. Tekrar bi araştırayım doktorumuza da sorayım bakalım son duruma göre gerek olursa alacağım artik

Kızlar merhaba uzun zamandır giremiyordum nasılsınız. Benim oğlum biraz rahatsız ateşi çıktı bu yüzden 2 aylık aşısını erteledik. Iyilesince vurulacak. Sağlık ocağını aradım bilgi verdim bana dediler zaten elimizde verem aşısı yok nisanda gelecek o zaman vurulacak dediler olur mu böyle ayrı ayrı anlamadım.

Bu arada kabız da oldu oğlum sadece mama veriyorum ilaç kullandigim için. sizce ne yapayım zeytinyağı katsam mı biraz mamasina

Bizimkini diyen de saglik ocagindaki ebe, emin ol bildiğinden demiyor. Günlük 40 gr almali dedi hatta. O kadarini her seferinde nasil alsinlar.
Canım bugün bi arkadaşım söyledi bebeklerimiz bir hafta arayla doğdular onunki de bu ay 750 gram almış ve 1 cm uzamış bi dahaki ay da böyle olursa mamaya başla demiş doktoru
E bizimki daha az aldı ama normal dedi
Ebeden ebeye doktordan doktora bu kadar fark etmemeli diye düşünüyorum
Kafam karıştı benim hem de üzüldüm yeterli beslenemiyor mu diye

Ben her seferinde ıslatıyorum evet nedense zor gelmiyor bana normalde çok üşenirim Aslında her şeye :)) popoya torpil geçiyorum :))

Çok geçmiş olsun inşalalh çabucak iyileşir
Hiç bilmiyorm aşı konusunu ama sağlık ocağı daha önce de böyle durumlar olduğu için biliyordur öyle yapıyorlardır
Aslında 3ü aynı gün ağır olabiliyor bebeklere bi yandan iyi olmuş
Zeytinyağını içirmek yerine bence önce poposuna sür birazcık uyarabilirsin o bölgeyi hafifce
Kaç gündür yapmıyor 10güne kadar normal diyorlar ?

Size de çok geçmiş olsun canım
İnşallah bir an önce düzelir
Doktorun bu günlerde tüm bebekler aynı şikayetlerden gittiği için rahattır ama sen bekleme istersen

ben mi çok pimpiriğim bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam götürürdüm dokroruna

Senin doktorun normal dediyse hic endiselenme bence cunku gerçekten fark ediyor doktorlarin yaklasimlari. Sirf bu yuzden su an bizim bir doktorumuz yok.
Ben kizimi emziremedim diye bahsediyorum ya sık sık. Iste onun 1 aylik kontroluydu gittik doktora. Sagip veriyorum ama sadece sagmayla yetmiyor daha dogrusu 1 ogunluk sutu bulamiyorum gunde 1 kez de mama veriyordum. O ay 1500 kg almis. Buyuk bir sevincle o zaman mamaya gerek yok fazlasiyla almis, bir ogunde verdigik sut miktarını dusurup mamayi keseyim dedim. Doktor hayir aynen devam et bu buyuk bir avantaj dedi. Ikisinden de besin alsin falan dedi hatta.
Bir daha o doktora goturmedim. Kucuk yer zaten burası istedigin an bulamıyorsun dr. Isten cikip gidene kadar devletteki doktorlar kotamiz doldu deyip almiyor. Ozelde de bir tek bu adam var.
Oglumu da ona goturdum ve ayni muhabbet tekrar yasandi. Adam resmen mamaya yönlendiriyor.

ben mi çok pimpiriğim bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam götürürdüm dokroruna
Gideceğiz saat 3 te. Karar verince de randevu almak zor pat diye goturemiyorum . Salı günü aramıştım bugüne alabildim. Ben de biraz soğukkanlı olmaya çalışıyorum ipin ucunu kaçırırsam çok pimpirikli olurum :) doktorumuz da bir o kadar rahat geliyor. Bugün pek öksürmedi dün bir kez balgam söktürücü vermiştim esra nin dediği gibi o daha çok öksürttü sanırım balgami attırmak için. Neyse bi gideyim de içimdeki tüm şüpheler kaybolsun

Size de çok geçmiş olsun canım
İnşallah bir an önce düzelir
Doktorun bu günlerde tüm bebekler aynı şikayetlerden gittiği için rahattır ama sen bekleme istersen

Çok çok teşekkür ederiz. Insallah düzelir. Haklısın mesleki deformasyon gibi birşeya sıradan geliyordur onlara biz tutuşurken:)

Anne sutuyle 10 gun canim mama aliyorsa sadece hergun yapmasi lazim

Ay çok zor ya doktor diyip de güvenemiyorsun işte
Ben sünnet için araştırırken bir tanesi resmen az daha sünnet yaptırın diyen doktoru dövecekti çok sinirlendi küçücük Bebek bu ne sünneti falan ddi kızdı baya :))
Küçücük şeylerde bile farklı görüşleri oluyor
Ben de bi panik oldum bi de uyku düzeni yok hala diye beslenemiyordur doymamıştıra getirdi lafı arkadaşım :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…