Yaa ben farkını bilmiyordum canım yanlış bi şey yazmış olmayayım iyi dedinAnne sutuyle 10 gun canim mama aliyorsa sadece hergun yapmasi lazim
moral ve dinlenmiş olmanın kesinlikle süt miktarında etkili olduğunu düşünüyorum..moralmen çok kötü olduğum bir günde farkettim bunu..yavrum ne gece ne gündüz hiç uyumamıştı..eşim çalışıyor zaten..oturdum ağladım akşama kadar..o ağladı ben ağladım..sonra baktım ki bebeğim ne kaka ne çiş yapmış..göğüslerim boş boş..sıktığımda da süt felan gelmedi..o gün bebeğim aç kalmış yani..onun için yavrum için artık takmıyorum kafaya bir şeyi..her şey olacağına varıyor..Sut arttirma ile ilgili su uyku ve moral en guzeli arkadaslar ,ben firsat buldukca sevdigim muzikleri aciyorm,eglenceli seyler izliyorum.dogru duzgun haber izlemez oldum, keyfimi kaciran seylerden uzak.kalmaya calisiyrm,suyu da aslinda3lt icsem en iyisi ama 2litreye yakin.iciyrm tahin pekmez benim sutumu arttirdi bence bir de emzirme caylari da etkili sanirim
Buna kendi cocugumu katarak da yorum yapiyorum.Ay çok zor ya doktor diyip de güvenemiyorsun işte
Ben sünnet için araştırırken bir tanesi resmen az daha sünnet yaptırın diyen doktoru dövecekti çok sinirlendi küçücük Bebek bu ne sünneti falan ddi kızdı baya :))
Küçücük şeylerde bile farklı görüşleri oluyor
Ben de bi panik oldum bi de uyku düzeni yok hala diye beslenemiyordur doymamıştıra getirdi lafı arkadaşım :/
Ben de senin gibi düşünüyorum bu konuda canımBuna kendi cocugumu katarak da yorum yapiyorum.
Velev ki doymuyorlar, ne yapılabilir?
Tamamen anne sutuyle besleniyor, surekli aglama huzursuz olma gibi bir durum yok görüntüde. Duzensiz de olsa uyuyor.
Gereken sey mama tskviyesiyse eger o zaman anne sutu aldigi ogunlerden kisip mama vermek gerekecek.
Peki bu mantikli mi yani? Sut varken bu yola bir kere girilirse o sut bir daha asla yeterli olmaz diye dusunuyorum ben.
Cok mantikli bir aciklama yapilmadigi, sagligini tehdit eden bir durum olmadigi surece kendi sutumden kisip mamaya yonelmem acikcasi. Sut olmasa eyvallah ama varken mama takviye etmek yerine ek gida zamani beklenebilir istersek onumuzdeki ay bile gecebiliyoruz sonucta.
Ben hala tam adet olmadım ya resmen özledim :))Ay kızlar dün adet oldum vee resmen ortaokulda ilk olduğum zamanki gibiyimnerdeyse 1sene olmayınca insan unutuyor demekki :))
Doktoruma sormadım su anda. Anne sütü yeterse 6aya kadar bişi vermem ama yetmezse 4ayda başlarım diye düşünüyorumBen de senin gibi düşünüyorum bu konuda canım
Zaten uyku düzeni yok evet ama bu sürekli uyanık demek degil bazı günler çok güzel uykusunu alıyor bazen de istemiyor ben de sallamıyorum belki sallasam uğraşsam uyuyacak bilemiyorum
Bu arada hatırlattığın iyi oldu 4. Ayda ek gıdaya başlayanlar oluyor tavsiye eden doktorlar da var siz ne düşünüyorsunuz kızlar doktorunuza sordunuz mu hiç ?
Ben ben benBen hala tam adet olmadım ya resmen özledim :))
Ortaokulda lisede ayağa kalkarken yanındaki Arkadaşına "arkamda bi şey var mı? " diyenler el kaldırsın :)))
Kizimi emziremedigim ve beslenmesinde problem oldugu icin 4.ayda baslatti de ek gidaya.Ben de senin gibi düşünüyorum bu konuda canım
Zaten uyku düzeni yok evet ama bu sürekli uyanık demek degil bazı günler çok güzel uykusunu alıyor bazen de istemiyor ben de sallamıyorum belki sallasam uğraşsam uyuyacak bilemiyorum
Bu arada hatırlattığın iyi oldu 4. Ayda ek gıdaya başlayanlar oluyor tavsiye eden doktorlar da var siz ne düşünüyorsunuz kızlar doktorunuza sordunuz mu hiç ?
Biz anne sütü artı mamayla gittiğimiz için ebemiz 4. Ayda yavaş yavaş başlayalım dedi ama açıkçası bilmiyorum. Kızımda sadece mama veriyordum 4. Ayda başlamıştım.Ben de senin gibi düşünüyorum bu konuda canım
Doktoruma sormadım su anda. Anne sütü yeterse 6aya kadar bişi vermem ama yetmezse 4ayda başlarım diye düşünüyorum
Kizimi emziremedigim ve beslenmesinde problem oldugu icin 4.ayda baslatti de ek gidaya.
Ama sutum yeterli olurza bu sefer insallah 6.ayda baslamayi düşünüyorum.
Biz anne sütü artı mamayla gittiğimiz için ebemiz 4. Ayda yavaş yavaş başlayalım dedi ama açıkçası bilmiyorum. Kızımda sadece mama veriyordum 4. Ayda başlamıştım.
Ayy ciddi misin, ne acayip davranis. 2 aylik bebek kaldirabildi mi ki onlari :/Hadi bakalım inşallah her şey gönlümüzce en güzelinden faydalısından olsun
Bu arada benim gene tanıdığım biri var. anlat anlat bitmedi şu benim tanıdıklarım da neyse :))) bebeğine 2. Ayında başlamıştı ek gıda vermeye yoğurt yumurta sarısı su peynir reçel tereyağı
Bildiginiz kahvaltı ettiriyordu yani :))
Sebebi de birinci çocuğu çok iştahsız olmuş 6.ayda başladığı için
2. Çocuk da böyle yapmış her şeyin tadına alışsın iştahlı olsun diyor
Ve bunu yapanı çok duydum
Su bile vermeyen biri olarak çok şaşırıyorum iyi cesaret etmişsin diyorum bu kadar düşünme diyor o da bana :)
Ben her seferinde ıslatıyorum evet nedense zor gelmiyor bana normalde çok üşenirim Aslında her şeye :)) popoya torpil geçiyorum :))
ben mi çok pimpiriğim bilmiyorum ama ben senin yerinde olsam götürürdüm dokroruna
Hadi bakalım inşallah her şey gönlümüzce en güzelinden faydalısından olsun
Bu arada benim gene tanıdığım biri var. anlat anlat bitmedi şu benim tanıdıklarım da neyse :))) bebeğine 2. Ayında başlamıştı ek gıda vermeye yoğurt yumurta sarısı su peynir reçel tereyağı
Su bile vermeyen biri olarak çok şaşırıyorum iyi cesaret etmişsin diyorum bu kadar düşünme diyor o da bana :)
Mudahale etmelisin eger tatli tatli kiziyorsan olmaz.Aynı bizzz. Bizim babamız sağolsun oğlana peynir sarelle domates salatalık ne bulduysa ağzına sürüyor tadını alsın diye kiziyorum ama nafile :)
hadi gözün aydın canım biran önce iyileşsin kuzucukGittik geldik. Tosbagamin burnu çok doluymuş. Öksürüğü de duydu doktor ciğerleri dinledi temiz dedi. Hiriltiyi boğazından duyuyorsundur muhtemelen dedi. Buhara ihtiyaç duyacak kadar ciddi bir durum yokmuş. Serum fizyolojige devam. Bir tupu iki tarafa kullanarak bitir dedi o biraz tuhaf geldi. Cok olmaz mi zaten hemen genzine gidiyor. Aile hekimi de 2 -3 damla yeterli cok inmesin asagi demisti. Kendi doktorumuza daha cok guveniyorum ama burnu cok doku gordu ondan herhalde. Göğsüne okaliptus içerikli bir damla verdı nefesini de açar diye. Hasta olmasına rağmen kilo alımı da iyiymiş. Boşuna dün balgam söktürücü verdiktüm bebişlere ve annelerine bol güneşli sağlıklı mutlu günler dilerim
Tek bi şey soleyebilirimHadi bakalım inşallah her şey gönlümüzce en güzelinden faydalısından olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?