2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Tam basinin ustunde olunca sasi bakmaya sebep olabiliyor diye biliyorum yan bakcak sekilde ayarlanabilir

Penti emzirme sytyenu kalıpli mi gogus ucu belli etmiyorsa yaza bende bakaym
belli olmuyor için rahat alabilirsin

Ben tayt gibi olanini 5.gunden itibaren giydim cok rahat ettim ilk zamanlar giyerken azicik aci oluyordu ama giyince cok rahat ediyordum simdide disariya cikarken giyiyorum. Sezeryanin ilk doneminde korse ile yuruyusum bile degisti cok kullanisliydi benim icin.

Canım ben de daha ilk gün verdim onu hatta doğum fotoğraflarının çoğunda ağzında o emzik ama şimdi almıyo malesef

Kızlar aranızda memur olanlar ya da bilenler bakabilir mi? 1ay ücretsiz izne ayrılıcam gelecek ayın 24ünde. Ne zmana başvurmalıyım maaş nasıl yatıyor. Geri mi ödeme yapmam gerekecek

Kızlar aranızda memur olanlar ya da bilenler bakabilir mi? 1ay ücretsiz izne ayrılıcam gelecek ayın 24ünde. Ne zmana başvurmalıyım maaş nasıl yatıyor. Geri mi ödeme yapmam gerekecek
Canim ben personel subede calisiyordum ayin 14 ya da 15 inde ayrilman gerekiyor geri odeme yapmamak icin ama dilekceyi en az 15 gun onceden vermen gerekiyor ki mutemetlik maas yapmasin mesela nisanin 15 inde ayrilacaksan nisan basinda dilekce veriyorsun isleme giriyor ve maas yapilmiyor 15 nisanda gidip imza atip izne ayriliyorsun...bizde sistem boyleydi ama en iyi cevabi calistigin kurum verecektir arayip sorabilirsin bence...

Kızlar merhaba hamilelikten beri aktif olmasada sizi takipteyim açıkçası tecrübesiz bir anne olarak çok şey öğrendim çok teşekkür ederim ve bundan sonra bende aranıza katılmak istiyorum çocuk büyütmek dışarıdan çok kolaymış gibi geliyordu iş hayatında aktif çalışan biri olarak ama altmış günlük anneliğim sonucunda hiçte öyle kolay olmadığını anladım ve pazartesi on yıllık kariyerime biraz da olsa ara vermeye karar verdim istifa ediyorum bebeğim bu gelişme sürecinin her saniyesinde yanında olmak için

Ama 24üne kadar doğum izninde olucam 15inde ayrılamamki. Pazartesi sorup iyice bi ogrenicem artık

Hoşgeldin aramıza :) hayırlısı olsun sizin içinn

Ama 24üne kadar doğum izninde olucam 15inde ayrılamamki. Pazartesi sorup iyice bi ogrenicem artık
24 ünden 15 ine kadar varsa yillik izin kullaniyordu bizim personeller yoksa da 15 ine kadar olan süre icin maliyeye maaş iadesi yapiyorlardi canim neyse sen kurumunu ara bence de yol gösterirler yardimci olurlar kurumdan kuruma degisiyor işleyiş...

İyi geceler güzel anneler, nasıl gidiyor annelik. Uzun zamandır takip edemedim baya mesaj birikmiş okuyamadım. Eminim güzel paylaşımlar olmuştur ilk fırsatta okumaya çalışıcam. Bir sorum olacak süt sağan annelere. Sağdığım sütü buzdolabında beklettikten sonra buzluğa atmam sorun olurmu,yoksa sağar sağmazmı atmak lazımm.

sorun olmaz, eğer bozulmadan, yani 3 gün (ya da bence riske atma 2 gün) içinde buzluğa atarsan bişey olmaz. adoniss34

Sağılan sütleri ne yapıyorsunuz? Ocakta ilk doğduğunda sağdığım sütler buzlukta ve 2,5 ay oldu. 3 ay olunca atıcak mıyız onları? Yazık ya. Aktif sütüm var, bebiim emiyo. Yine de, ilk süt şifalıdır, onu da içsin diye , bi paket eritip çay kaşığı ile vermeye çalıştım ama almıyo. Sevmedi. Tükürüyo.
Bi ihtiyacı olana ulaştırsam mı acaba? Sütü yoktur, anne hastadır vs..
Fikrinizi alabilir myim?

Bugün bebeğim doymak bilmedi ben de ilk iki hafta dolaba atmıştım bari ondan vereyim dedim ama bu da istemedi kusacak gibi oldu galiba tadı farklı geldi

3 gun bekletebilirsin ama 3 gunu bulmasin tabiki. Buzluga atacagin sut isitilmamamis yada ilk sagdiginda bebek tarafından biberona agiz degmemis olmali. Sagdigin sutleri bir araya getiril atacaksanda son sagdigini dolapta digerine eklemeden bekelt soguyunca ilave et oyle buzluga at yani biri ikiside ayni sogukluga gelince karistir.

Ayni durumu bende yasadim. Birde biberonla denemeni tavsiye ederim agiz sutu cok kiymetli 2 3 kez biberon almayla alismaz en azindan gece emmesini bu sutu vermeyi dene. Benim kizim hicbir kosulda almadi. Benim sutlerim buzdolabi dondurucusunda degil ayri derin dondurucuda -18 derecede. Bu sekilde 6 ay muhafaza edilebiliyor. Acikcasi sut anneligi dusunuyorum arastiriyorum islami olculerde takip edebilecegim alakayi kopartmayacagim bir kiz cocugu bakiyorum henuz bulamadim ama bulamazsamda 6.ayda ek gida doneminde kahvaltisini bu sutlerle yapmaya baslayacagim muhallebisini ve yogurdunuda. Suan dusuncem bu.

Bugün bebeğim doymak bilmedi ben de ilk iki hafta dolaba atmıştım bari ondan vereyim dedim ama bu da istemedi kusacak gibi oldu galiba tadı farklı geldi
Neyle verdin ? Eger kasik yada biberon aliskanligi yoksa almiyorlar. Birde gece uykusunda vermeyi dene. Agiz sutu agir gelir tadida cok farkli belki onu ayırt etmistir. Birde bazi annelerin sutu buzluga girdiginde lipaz enzimi diye bir enzim var bu devreye girerek sutun tadini bozuyor acilastiriyor yada demir tadi veriyor cozulen sutun tadina bak. Bununda cozumu eger boyle bir durum olusuyorsa sutu buzluga koymadan cazirdatma şeklinde biraz isitmak ama kaynatmak degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…