2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Esra bızımkı yarım tüp şırınga gıbı bışeydı ve aşı sonrası açtı Dr da hemen emzırebılırsın demiştı

Merhaba arkadaşlar sizden bi ricam var bi arkadaşım var kendisi hamile kalamıyor Allah rızası için 41 tane hamile den 41 tane yasin i Şerif niyetlendik yardım larınızla inşallah niyetimizi tamamlarız. Her hamile 1 tane okumalı buda 41 tane hamile gerekli Rabbim kimseyi darda koymasın hepinizden Allah razı olsun şimdiden. ZEYNEP NİYETİNE.

Canım benimki gece uykusunu uzun uyuyo o yüzden yatmadan önce sağıyorum gece kalktığımızda dolmuş oluyo yine gece de genelde tek göğsümü emip uyuyo tekrar diğeri şiş oluyo gece de onu sağıyorum yoksa gündüz mümkün değil sağmaya fırsat kalmıyo

Dun rota asisini yaptirdigimizdan beri hatunun kici hic durmuyor ishal degil gayet normal yapiyor ama dun aksam ensesine kadar pok icindeydi ici temizlendi resmen. Sanirim asinin etkisi bu varmi yasayan?

Biz yaşamadık ama doktorumuz hafif ateş de ishal de olabilir demişti. İkisi de olmadı biz de.

burada bahsedilmişti daha önce ama hamileliğimizin ilk dönemlerindeyken.yanlış hatırlamıyorsam cordeliac bahsetmişti

Benim bebe biberon almıyor. Alsa cidden çok güzel çözüm Aslı, Aysel'in dediği gibi. Ben dışarıda emzirmekten pek hazzetmiyorum açıkçası. Bela meraklı bi' toplumu var buranın. Bi' kere kullanabildim, o da ağzına ben sıktım sütü zor bela içti ama ondan bile mutlu oldum. Biberon alsa tereddütsüz kullanırım. O yüzden tavsiye ederim yani.

İnşallah en kısa zamanda dilediği olur
Sadece hamileler mi okuyacak o zaman burda kimse okuyamaz çünkü burda herkes Doğum yaptı

Benim zihnim cok karmaşık son donemlerde gerçekten beni boyle kabullenin:))
Gorumceyle kayinvalidenin donusumlu kalma fikri cok kotu. Ne kadar iyi olsa da ben evimde bu şekilde asla rahat edemem. Kendi ozel alanimi ararim. Ki sen bir de anlasamiyormussun mutlaka alternatif düşün.
Ben kizim 20 aylik olana kadar ucretsiz izin kullanmistim, sonra babannesi bakti kendi evinde. Şimdi kredi odedigimiz icin eylulde baslayacagim ama dua ediyorum bir yerden miras falan kalda da izin kullansam diye :)
Bence maddi olarak zorlanmayacaksaniz kesinlikle kendin bak. Birikim yapmak, vs gibi dusuncelerle kasma kendini. Varsa gelecege donuk planlariniz 1 sene daha erteleyiverirsiniz. Kredimiz yakin tarihte bitecek olsa ben sirf bu yuzden cocuk fikrini ertelerdim ama daha uzuun yillar var malesef.

Yaşayan bilir eminim gerilmene neden olacak ufak ufak şeyler birikmiştir. Yine de bu kadar üzme kendini. Olumlu yanları da var. Benimsemek, sahip çıkmak gibi. Benim görümcem bebeği seviyor mu o bile belli değil. Ayıp olmasın diye ay canım falan diyor gibi. Herkese birşey batıyor iste. sen bakmak istiyorsan ve böyle bir imkanın varsa zaten en güzeli. İnsan yeri geliyor annesine müdahale edemiyor derdini anlatamıyor. Farklı değerlere alışkanlıklara sahip bir aileye çok daha zor kırmadan müdahale etmek. Havalar ısınınca bizim de gelirler. Erkek bebek olduğu için pipi üzerinden muhabbetler ,yok babannene işe para vericem oooaahhaaaa kekkkehhkehh gulmeler.. büyüyünce de yapmazlar inşallah. Pipili fotoğrafını falan atsam bayram ederler erkek ya.. Ama kız olsaydı öyle değil. Zavallı erkek bebeğin niye yok mahremiyeti . Ben de bunlara kızıyorum. Bizimkilerde yapıyor bunu toplumumuz buna meyilli. Tavrımı koyuyorum artık yettiği kadar. Ama öyle gelmişler bugünlere ve sevgilerini ifade etmenin bir yolu olarak görüyorlar. Ben de içimi dökmüş oldum :))

Esra valla seni okudukça şu ön süt konusunda kendim yazmış gibi hissediyorum. Bizim de durum aynı. Ben bi' memenin 5 dakikada emse, 15 dakikada emse boşaldığına hiç şahit olamadım maalesef. İlk 5 dakikada bebeğin sütün %90'ını alma olayı bizde de geçerli değil. Bi' ara isyan ediyordum, sütün dibi, önü, arkası neresi belli değil diye. Süt bırakma refleksiyle alakalı bi' şeymiş. Vitesi boşa almak gibi bi' şey yani bizimkisi. İlk üç aydan sonra düzene girer diyolla. Bu seferde süt yavaşlayacağı için bebek sadece meme ucunu alıp kahverengi kısmı uyaramadığı için beslenme problemleri çıkıyormuş ortaya. Bu ön arka sütü kestirememe olayından ötürü iki saat boyunca bebek kaç kere isterse istesin aynı memeyi verin, iki saat sonra ötekine geçip dönüşümlü bu düzeni uygulamak gerekiyormuş. Cino da zırt pırt emen bi' bebek. Öyle saati zamanı yok. Çok mu susuyor ve vücut ona göre fazla ön süt üretiyor falan diye de düşünmedim değil.
Ha bi' de bu arada dil bağı vardı bizim oğlanda. Hemşirenin dikkati sayesinde öğrendik. Pek rastlanan bi şey olmadığı için dikkat edilmiyormuş. Meme ucunu tutması, sıkıştırması, tut-bırak yapmaları, tıkanmaları bundan da kaynaklanabiliyormuş. Bebeklerde beslenememeye bağlı zayıflık, konuşma problemi falan yapabiliyomuş ileride. 10 gün önce falan minik bi' operasyonla kestiler. Buna rağmen gelişimi falan gayet güzel başından beri. Doktor dil bağı yüzünden memeyi ucundan tutmayı öğrendi. Kahverengi kısmını almayı zamanla öğrenir dedi. Şimdi de daha çok çektiği için daha çok tıkanır oldu emerken, kusmaları arttı. Kahverengi kısmını komple sokuyorum, çıkarıp sadece ucunu alıyor. Resmen benimle oynuyor hergele. :)

Son düzenleme:
Aynen öyle Esra insanın kendi evinde özgür takılması gibi var mı
Bir de ben çocuğumu babaanne anneanne gibi büyüklerle büyütmeyi hiç istemiyorum. hep söz dinlemeyen , kuralları bozulan çocuklar oluyor öyle büyüyenler gibi geliyor.
en güzeli ilk iki yıl kritik dönemlerinde yanında olmak aslında dedigin gibi

Benimkiler öyle uzaktan sevse sadece "ne biçim hala şuna bak" der geçerim Belki de hiç sevmediğim için işime bile gelir :) ama bunlar baya sinirlerime zarar veriyor ve bebeğime de zarar vereceklerini düşünüyorum
Ben kendi evimde anneme bile uzun süre kalamam onlarla hiç düşünemiyorum
Valla o erkek kız mevzusu da toplumumuzun kanayan yarası bence malesef
Benimki ağlayınca babaannesi hemen 'aa ağlama erkekler ağlamaz' diyor mesela görünüşte çok basit bi cümle ama o bile kötü geliyor bana ne demek ağlamaz insan değil mi erkek
Cinsiyet ayrımının hepsine karşıyım ay destan yazarım çok doluyum da daha fazla boş konuşmak istemiyorum :)))

Öyle.. ozen gösterip gelişimleri ile ilgili kafa yorup plan yapınca insana bazı cümleler gerçekten batıyor. Boş konuşmak da değil ya hu :)) Burada birçok aynı kafadan kişi yazıp çiziyor ve ben ya tek olmadığını görüyorum ya da paylaşmak istiyorum. On yargısız .. ınsallah cok gelivermezler inşallah rahat rahat büyütürsün bebişini..

İnşallahhh :)
En güzel yanı onlarla aramızda 2bin km kadar mesafe var ha diyince gelemiyorlar :)))
Aynen öyle ya o kadar oku geliştirmeye çalış kendini ona göre yetiştireyim de sonra birileri gelsin o kitaplarda yazan olumsuz örnekleri çocuğunda uygulasın :))

Kızlar merhaba
Galactago kullanan var mi? Bir şişe bitecek diye 2. Sini aldım ama siseler farklı
Orjinalliginden şüpheye dustum. Siselerin birinde galactago yaziyo amblem var digerinde ise bebek ve anne resmi
Sizdeki şişe hangisi?

Benimkinde uyuyan anne bebek resmi var.

Onsutu cok aliyorsa sutun var demektir. Ben yerinde olsam her emzirme sonrasi goguslerimi sagarim en kotu 2 emzirmede bir. Az cok deme boylelukle her emmesinde dengeli alir. Gerekirse iki gogus birden verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…