2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Onsutu cok aliyorsa sutun var demektir. Ben yerinde olsam her emzirme sonrasi goguslerimi sagarim en kotu 2 emzirmede bir. Az cok deme boylelukle her emmesinde dengeli alir. Gerekirse iki gogus birden verirsin.
Ama emzirmeden sonra sagdigimda yagli kismi sagmis olmayacak miyim? Onu zaten veremiyorum bebege.

Teşekkürler ambalaj değişimine gitmiş sanırım
Benimki yesil beyaz bir kutuda. Öncekinde anne bebek resmi vardi.
Ben firmaya mail atmistim ilk aldigimda. Nasil guvenerek alabilirim Internetten vs diye. Piyasada sahte urun yok ambalajlari farkli tereddutsuz hepsini alabilirsiniz yazmislar

Dil bagina doktor bakmamis miydi fsrk edilmedi mi daha once? Cok gecmis olsun insallah canı cok yanmamistir.
Ben ememiyor diyerek doktora goturdugumde baktilar dil bagina sorun yok dedi dr.
Birkac gun önce bir emzirme danismaniyla yazistim, o da israrla dil baginin kbb uzmani tarafindan kontrol edilmesi gerektigini söyledi. Emerken cikardigi o şakir sukur sesker memeyi kavrayamadığı icin cikiyordur dedi.
Peki Cihan da boyle emdigine gore senin meme uclarin yara olmuyor mu? Ben bir kisir döngünün icindeyim resmen. Bu ara etrafiyla daha cok ilgileniyor, agzibda memeyle kafasını çeviriyor falan yine cok kotu yara oldu memeler. Bıktım artik yemin ederim. Her seferinde Allah beterinden saklasin diyorum ama cok yorucu oldu artik.

Ama emzirmeden sonra sagdigimda yagli kismi sagmis olmayacak miyim? Onu zaten veremiyorum bebege.
Goguslerim cok doluyorsa onsut fazla geliyor bendende. Sagdiktan misal yarim saat sonra falan emzirdigimde sut daha az oldugu icin onsut az oluyor hemen ardindan yagli kisim basliyor. Cunku birini emzirip digerini sagdigimda cikan suttende anliyorum bunu. Bir dene istersen bu sekilde.

Mirayda memeyi kavrayamiyor surekli cakcuk yapiyor bana daral geliyor o emerken bende dil bagini dusundum ama kilo alimi iyi diye onemsemedim aslinda hazir anneme gelmisken kbb ye goturup baktirayim hastana dibimizde.

Yok kuzucum fark edilmedi. 3-4 ayrı doktor görmüştü Cihan'ı doğumundan itibaren, pamukçuk vs bi' muayeneleri de yapılmıştı ağız içinde ama fark eden aşı yapan hemşire oldu. Ağlarken yakaladı. Emme problemiyle alakalı doktora hiç danışmadım. Gelişimi güzel olduğu için onun da tarzı bu herhalde diye sıkıntı etmedim pek ben. Hatta fark eden hemşire de şaşırdı, buna rağmen maaşallahı var diye. Doğumda apgar yapılırken de fark edilmedi. Öğrendikten sonra doktorlarla doğumda nasıl fark edilmedi vs. diye konuşunca aynı senin emzirme uzmanının söylediği gibi Kbb muayenesi gerekiyor dediler. Bebek çok taze olduğu için doğumda sağlıklı bi' tanı konulamayabiliyormuş. Arka dil bağı var bi de onun için muhakkak kbb muayenesi gerekiyor. Sıkıntılı bi' operasyon değil. Aksine büyüdüğü zaman o perde kalınlaştığı için daha teferruatlı olabiliyor. Sadece her doktorun tecrübesi olduğu bi' durum değil. Biz operasyondan sonra iyileşme muayenesi için eşimin yakını olan bi' pediatriste gittik. Kadın başhekim, neredeyse 30 yıllık doktor o bile çok sık karşılaşmıyorum iyileşmeden emin olamazsam kbb'ye yönlendiririm. Biz verem aşısının ertesi günü yaptırdık, aynı gün bi' de sünnet derisini açtılar. Ona rağmen ağrı kesici dahi kullanmadık. Sadece ertesi gün lokalin etkisiyle sanırım 7-8 kez kaka yaptı. Ağlama, huysuzluk vs. olmadı.
Yapısal mı bilmiyorum. Ben de ilk hafta hariç hiç yara olmadı. Zaman zaman acıyor ama meme ucunu kağıt gibi çıkarıyor ağzından ona da normal diyorum.

Bu arada tam "distractible baby" denen dönemdeler. Dikkatleri dağınık. Etrafı keşfediyorlar. O yüzden memeyle aynı zamanda aklı arkada. Nispeten sessiz ve karanlık odada emzirmenin, emzirme kolyesinin bayağı faydası oluyormuş bu döneme. Bi de üstüne yaralarla gelince gerçekten zor Esra'cım.

Kesinlikle şu şudur diyebilecek bilgi düzeyinde değilim ama az buçuk bildiğim ve kendimde gözlemlediğim kadarıyla sık emzirildiğinde ön süt son süt ayrımı çok olmuyor. İki saatte ya da üç saatte bir emziren annelerin memesinde ön süt son süt olayı oluyor daha çok. Gündüz oğlum sürekli memede ve sütümün renginin hep aynı olduğunu farkettim. Ama geceleri az emdiği için memede süt bekliyor ve ilk emzirdiğimde sütün daha açık renkli olduğunu farkediyorum. Bir de ilk emmeye başladığında hemen gazlanıyor, midesinden sesler geliyor ki ön süt gaz yaparmış. O memeyi uzun süre emzirdiğimde sonra gelen sütün rengi koyu oluyor, son süt olduğunu anlıyorum. Bir de, bildiğim kadarıyla memede sütün bitmesi, memenin boşalması diye bi durum söz konusu değilmiş. Süt üretimi durmadan devam ediyormuş, ama emzirilmeyen ve sütün bekletildiği memede süt üretiminin daha az oluyormuş. Yani ne kadar boşaltılan meme o kadar çok süt. O yüzden emzirmenin yanı sıra sağım yapılan memelerde kontrolsüz süt üretimi oluyor. Sadece emziriliyorsa, bebeğin ihtiyacını öğreniyor beyin ve ona yetecek kadar süt üretiyor. Ay böyle her daldan konuştum gibi ama anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır sizin bahsettiğiniz konularla ilgili olan :)

doğduğunda kafası çok güzeldi şimdi arkası düzleşmeye başladı.alayım da acaba kullanışlı mı? sen almışsın sence nasıl

Cnm dogduklarindw kafalari guzel oluyo yatirma pozisyonundan dolayi arkasi duzlesiyor suan 3 aylik bebisler 4 aydan sonra zaten oldugu giib kalırmış sirt ustu yatanlar icin guzel kullanisli

Merabalar kızlar

Bu meme reddi denen şey ne kadar sürüyo bilen varmı. Ben tam iki aydır zorla emziriyorum. Uyanıkken asla almıyo uyurken veriyorum.

Geçen hafta sünnetinide yaptırdık.kolay sorunsuz atlattık çok şükür.

Aynı zamanda doğumdan itibaren geçmeyen hırıltı ve zor nefes alması var yarın uzman hekime göstericez dualarınızı bekliyorum inşallah önemli birşeyi yoktur.

Bu kadar uzun surmemesi lazim esasen acaba diyorum burun tikanikligindan dolayi memeye gelmiyor reddediyor olabilirmi. Kizimda sabahlari uyaninca emmiyor agliyor tutmuyor memeyi. Burnuna serum fizyolojik sikiyorum hapsirip atiyor icindekini ve aliyor memeyi. Ayni sebepten dolayi olabilir mi ?

Daha önce çocuk doktoruna götürdüm tıkanıklık yok demişti. Ama çocuk bariz bi şekilde nefes almakta zorlanıyo. Bende ona bağlıyorum red edişini bakalım yarın doktor ne diyecek.

Herkese iyi geceler
Ben feci yoğun yorgun ve uykusuzum... Göğsüm hala yumuşak ve sütüm az psikolojim iyice bozuldu ne kadar devam edecek bu durumum bilmiyorum. Artık emzirmenin zevkine varmak istiyorum. Meme reddini tam anlamıyla aşamamışlen birde süt azaldı. İki gündür önce göğsümü direk veriyorum güzelce emiyor 10. Dakikadan sknra inkanı yok emmiyor bende daha fazla çeksin diye silikon uç kullanıyorm nerdeyse bi 10 dakikada onunla emiyor.
Dua edinde bize teyzeleri sütümüz artsın
Sizlerde ne var ne yok

Benimki çok tembel hiç niyetlenmiyor dönmeye... bir tek elinden tutunca öne doğru itiyor kendini
sesi çok çıkarıyor ablayla bildiğin sohbet ediyor.

Lütfen böyle düşünme! Zaten maalesef toplum böyle bir baskı yapıyor annelere. İlk sordukları soru sütün yetiyor mu oluyor. Yaa her annenin sütü kendi çocuğuna yeter. Öyle düşün. Sıkma canını. Annenin rahatlığı ya da stresi bebeği kesinlikle etkiliyor. Rahat ol. Sütüm bol de kendi kendine. Bebeğin kaç haftalık oldu? Zaten 7. haftadan sonra artık göğüsler çocuğunun ihtiyacına göre süt üretmeye başlıyor o yüzden eskisi gibi ağrılı ve şişkin olmuyor. Açıkçası bu da Allahun bir hikmeti bence. Kim aylarca öyle gezmek ister ki? yani senin yumuşak sandığın göğüsler aslında gayet de süt dolu. 10 dakikadan sonra emmemesi de çok normal. Bir bebeğin emme süresi 5-45 dakika arası değişebilir deniyor. Yani çocuk 45 dakika da emebelir 5 dakika da. Ne kadar sürede doyarsa. Sen pozitif düşün bak nasıl etkileyecek her şeyi görürsün

İyiyiz biz aynen kıpırdaklığa devam :)
Benim göğüsler uzun bi süredir çok yumuşak ama sütüm olmadığından degil.sen de öyle düşünme süt üretimi artık otomatikleşti.bide bana iyi gelen bi kaç çeşit yiyecek keşfettim azaldığını anladığımda onları tüketiyorum sen de biraz dinlenince kendini daha iyi hissedersin inşallah.
10dakika gayet iyi bi süre sen neden daha fazla alsın diye uğraşıyorsun ve silikon veriyorsun sütün artsın diye mi ? Yoksa az bi süre olduğunu düşündüğün için mi? Eğer öyleyse 10dk kesinlikle az bi süre degil artık hızlıca çekip doyuyorlar.

Canım 10 dakika gayet guzel bir süre niye silikonla zorluyorsun bir de? Hic gerek yok inan, bir de ona alisirsa seni dogrudan emmez.
Ben silikonla emzirmeyi biraktiktan sonra sutum artti ve sadece anne sutune gectik. Araya yabanci bir cisim hic sokma bence.
Memelerin yumusamasi olayini ben de daha cozemedim. Gecen haftalarda herhalde artik terbiye oldular ihtiyacs gore uretiyorlar dedim, annemdeyken yine gayet sertlerdi eve dondum simdi yine fosss. Bundan sonra artik eskisi gibi olmayacaklar sanirim. Bir de buna kafayi takmayalim bence :)

Kızlar bişey sormak istiyorum d vitaminini günde kaç damla veriyorsunuz benim ki üç ay bir haftalık oldu multivitamin vermek istemiyorum

Kızlar bişey sormak istiyorum d vitaminini günde kaç damla veriyorsunuz benim ki üç ay bir haftalık oldu multivitamin vermek istemiyorum
Saglik ocagi 3damla demisti bize kasiga 3 4 damla damlatip veriyorz,her gün gunese cikarma imkaniniz var mi,vitamin konusunda ben de kararszm ama d vit eksikligi olmasini istemiyrm onun da etkileri oluyr gelişiminde

nur_84 kendini dinleme lutfen,meme şişkinliği sütun kaniti degil 10dk emiyor benim kizim da ya da 5 dk emiyor sık emmek isytr sure tutmuyorum ben artık ac olsa cok ağlar bebeklermz keyfi iyiyse kilo aliyrsa kendini üzme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…