Ama emzirmeden sonra sagdigimda yagli kismi sagmis olmayacak miyim? Onu zaten veremiyorum bebege.Onsutu cok aliyorsa sutun var demektir. Ben yerinde olsam her emzirme sonrasi goguslerimi sagarim en kotu 2 emzirmede bir. Az cok deme boylelukle her emmesinde dengeli alir. Gerekirse iki gogus birden verirsin.
Benimki yesil beyaz bir kutuda. Öncekinde anne bebek resmi vardi.Teşekkürler ambalaj değişimine gitmiş sanırım
Dil bagina doktor bakmamis miydi fsrk edilmedi mi daha once? Cok gecmis olsun insallah canı cok yanmamistir.Esra valla seni okudukça şu ön süt konusunda kendim yazmış gibi hissediyorum. Bizim de durum aynı. Ben bi' memenin 5 dakikada emse, 15 dakikada emse boşaldığına hiç şahit olamadım maalesef. İlk 5 dakikada bebeğin sütün %90'ını alma olayı bizde de geçerli değil. Bi' ara isyan ediyordum, sütün dibi, önü, arkası neresi belli değil diye. Süt bırakma refleksiyle alakalı bi' şeymiş. Vitesi boşa almak gibi bi' şey yani bizimkisi. İlk üç aydan sonra düzene girer diyolla. Bu seferde süt yavaşlayacağı için bebek sadece meme ucunu alıp kahverengi kısmı uyaramadığı için beslenme problemleri çıkıyormuş ortaya. Bu ön arka sütü kestirememe olayından ötürü iki saat boyunca bebek kaç kere isterse istesin aynı memeyi verin, iki saat sonra ötekine geçip dönüşümlü bu düzeni uygulamak gerekiyormuş. Cino da zırt pırt emen bi' bebek. Öyle saati zamanı yok. Çok mu susuyor ve vücut ona göre fazla ön süt üretiyor falan diye de düşünmedim değil.
Ha bi' de bu arada dil bağı vardı bizim oğlanda. Hemşirenin dikkati sayesinde öğrendik. Pek rastlanan bi şey olmadığı için dikkat edilmiyormuş. Meme ucunu tutması, sıkıştırması, tut-bırak yapmaları, tıkanmaları bundan da kaynaklanabiliyormuş. Bebeklerde beslenememeye bağlı zayıflık, konuşma problemi falan yapabiliyomuş ileride. 10 gün önce falan minik bi' operasyonla kestiler. Buna rağmen gelişimi falan gayet güzel başından beri. Doktor dil bağı yüzünden memeyi ucundan tutmayı öğrendi. Kahverengi kısmını almayı zamanla öğrenir dedi. Şimdi de daha çok çektiği için daha çok tıkanır oldu emerken, kusmaları arttı. Kahverengi kısmını komple sokuyorum, çıkarıp sadece ucunu alıyor. Resmen benimle oynuyor hergele. :)
Goguslerim cok doluyorsa onsut fazla geliyor bendende. Sagdiktan misal yarim saat sonra falan emzirdigimde sut daha az oldugu icin onsut az oluyor hemen ardindan yagli kisim basliyor. Cunku birini emzirip digerini sagdigimda cikan suttende anliyorum bunu. Bir dene istersen bu sekilde.Ama emzirmeden sonra sagdigimda yagli kismi sagmis olmayacak miyim? Onu zaten veremiyorum bebege.
Mirayda memeyi kavrayamiyor surekli cakcuk yapiyor bana daral geliyor o emerken bende dil bagini dusundum ama kilo alimi iyi diye onemsemedim aslinda hazir anneme gelmisken kbb ye goturup baktirayim hastana dibimizde.Dil bagina doktor bakmamis miydi fsrk edilmedi mi daha once? Cok gecmis olsun insallah canı cok yanmamistir.
Ben ememiyor diyerek doktora goturdugumde baktilar dil bagina sorun yok dedi dr.
Birkac gun önce bir emzirme danismaniyla yazistim, o da israrla dil baginin kbb uzmani tarafindan kontrol edilmesi gerektigini söyledi. Emerken cikardigi o şakir sukur sesker memeyi kavrayamadığı icin cikiyordur dedi.
Peki Cihan da boyle emdigine gore senin meme uclarin yara olmuyor mu? Ben bir kisir döngünün icindeyim resmen. Bu ara etrafiyla daha cok ilgileniyor, agzibda memeyle kafasını çeviriyor falan yine cok kotu yara oldu memeler. Bıktım artik yemin ederim. Her seferinde Allah beterinden saklasin diyorum ama cok yorucu oldu artik.
Dil bagina doktor bakmamis miydi fsrk edilmedi mi daha once? Cok gecmis olsun insallah canı cok yanmamistir.
Ben ememiyor diyerek doktora goturdugumde baktilar dil bagina sorun yok dedi dr.
Birkac gun önce bir emzirme danismaniyla yazistim, o da israrla dil baginin kbb uzmani tarafindan kontrol edilmesi gerektigini söyledi. Emerken cikardigi o şakir sukur sesker memeyi kavrayamadığı icin cikiyordur dedi.
Peki Cihan da boyle emdigine gore senin meme uclarin yara olmuyor mu? Ben bir kisir döngünün icindeyim resmen. Bu ara etrafiyla daha cok ilgileniyor, agzibda memeyle kafasını çeviriyor falan yine cok kotu yara oldu memeler. Bıktım artik yemin ederim. Her seferinde Allah beterinden saklasin diyorum ama cok yorucu oldu artik.
Esra valla seni okudukça şu ön süt konusunda kendim yazmış gibi hissediyorum. Bizim de durum aynı. Ben bi' memenin 5 dakikada emse, 15 dakikada emse boşaldığına hiç şahit olamadım maalesef. İlk 5 dakikada bebeğin sütün %90'ını alma olayı bizde de geçerli değil. Bi' ara isyan ediyordum, sütün dibi, önü, arkası neresi belli değil diye. Süt bırakma refleksiyle alakalı bi' şeymiş. Vitesi boşa almak gibi bi' şey yani bizimkisi. İlk üç aydan sonra düzene girer diyolla. Bu seferde süt yavaşlayacağı için bebek sadece meme ucunu alıp kahverengi kısmı uyaramadığı için beslenme problemleri çıkıyormuş ortaya. Bu ön arka sütü kestirememe olayından ötürü iki saat boyunca bebek kaç kere isterse istesin aynı memeyi verin, iki saat sonra ötekine geçip dönüşümlü bu düzeni uygulamak gerekiyormuş. Cino da zırt pırt emen bi' bebek. Öyle saati zamanı yok. Çok mu susuyor ve vücut ona göre fazla ön süt üretiyor falan diye de düşünmedim değil.
Ha bi' de bu arada dil bağı vardı bizim oğlanda. Hemşirenin dikkati sayesinde öğrendik. Pek rastlanan bi şey olmadığı için dikkat edilmiyormuş. Meme ucunu tutması, sıkıştırması, tut-bırak yapmaları, tıkanmaları bundan da kaynaklanabiliyormuş. Bebeklerde beslenememeye bağlı zayıflık, konuşma problemi falan yapabiliyomuş ileride. 10 gün önce falan minik bi' operasyonla kestiler. Buna rağmen gelişimi falan gayet güzel başından beri. Doktor dil bağı yüzünden memeyi ucundan tutmayı öğrendi. Kahverengi kısmını almayı zamanla öğrenir dedi. Şimdi de daha çok çektiği için daha çok tıkanır oldu emerken, kusmaları arttı. Kahverengi kısmını komple sokuyorum, çıkarıp sadece ucunu alıyor. Resmen benimle oynuyor hergele. :)
doğduğunda kafası çok güzeldi şimdi arkası düzleşmeye başladı.alayım da acaba kullanışlı mı? sen almışsın sence nasıl
Bu kadar uzun surmemesi lazim esasen acaba diyorum burun tikanikligindan dolayi memeye gelmiyor reddediyor olabilirmi. Kizimda sabahlari uyaninca emmiyor agliyor tutmuyor memeyi. Burnuna serum fizyolojik sikiyorum hapsirip atiyor icindekini ve aliyor memeyi. Ayni sebepten dolayi olabilir mi ?Merabalar kızlar
Bu meme reddi denen şey ne kadar sürüyo bilen varmı. Ben tam iki aydır zorla emziriyorum. Uyanıkken asla almıyo uyurken veriyorum.
Geçen hafta sünnetinide yaptırdık.kolay sorunsuz atlattık çok şükür.
Aynı zamanda doğumdan itibaren geçmeyen hırıltı ve zor nefes alması var yarın uzman hekime göstericez dualarınızı bekliyorum inşallah önemli birşeyi yoktur.
Bu kadar uzun surmemesi lazim esasen acaba diyorum burun tikanikligindan dolayi memeye gelmiyor reddediyor olabilirmi. Kizimda sabahlari uyaninca emmiyor agliyor tutmuyor memeyi. Burnuna serum fizyolojik sikiyorum hapsirip atiyor icindekini ve aliyor memeyi. Ayni sebepten dolayi olabilir mi ?
Benimki çok tembel hiç niyetlenmiyor dönmeye... bir tek elinden tutunca öne doğru itiyor kendiniDönmeye baslayan bebis var mi kizlar? Bizimki yatagi biraz meyilli bulursa donuyor ama kolunu kurtaramıyor tabi. Ama tamamen duz oldugunda dönemiyor.
Ellerinden tutunca gövdesini kaldirmaya basladi iki gundur. Ama hala dolu dolu bir agulamasi yok. Aau uuu deyip birakiyor.
Lütfen böyle düşünme! Zaten maalesef toplum böyle bir baskı yapıyor annelere. İlk sordukları soru sütün yetiyor mu oluyor. Yaa her annenin sütü kendi çocuğuna yeter. Öyle düşün. Sıkma canını. Annenin rahatlığı ya da stresi bebeği kesinlikle etkiliyor. Rahat ol. Sütüm bol de kendi kendine. Bebeğin kaç haftalık oldu? Zaten 7. haftadan sonra artık göğüsler çocuğunun ihtiyacına göre süt üretmeye başlıyor o yüzden eskisi gibi ağrılı ve şişkin olmuyor. Açıkçası bu da Allahun bir hikmeti bence. Kim aylarca öyle gezmek ister ki? yani senin yumuşak sandığın göğüsler aslında gayet de süt dolu. 10 dakikadan sonra emmemesi de çok normal. Bir bebeğin emme süresi 5-45 dakika arası değişebilir deniyor. Yani çocuk 45 dakika da emebelir 5 dakika da. Ne kadar sürede doyarsa. Sen pozitif düşün bak nasıl etkileyecek her şeyi görürsünHerkese iyi geceler
Ben feci yoğun yorgun ve uykusuzum... Göğsüm hala yumuşak ve sütüm az psikolojim iyice bozuldu ne kadar devam edecek bu durumum bilmiyorum. Artık emzirmenin zevkine varmak istiyorum. Meme reddini tam anlamıyla aşamamışlen birde süt azaldı. İki gündür önce göğsümü direk veriyorum güzelce emiyor 10. Dakikadan sknra inkanı yok emmiyor bende daha fazla çeksin diye silikon uç kullanıyorm nerdeyse bi 10 dakikada onunla emiyor.
Dua edinde bize teyzeleri sütümüz artsın
Sizlerde ne var ne yok
İyiyiz biz aynen kıpırdaklığa devam :)Herkese iyi geceler
Ben feci yoğun yorgun ve uykusuzum... Göğsüm hala yumuşak ve sütüm az psikolojim iyice bozuldu ne kadar devam edecek bu durumum bilmiyorum. Artık emzirmenin zevkine varmak istiyorum. Meme reddini tam anlamıyla aşamamışlen birde süt azaldı. İki gündür önce göğsümü direk veriyorum güzelce emiyor 10. Dakikadan sknra inkanı yok emmiyor bende daha fazla çeksin diye silikon uç kullanıyorm nerdeyse bi 10 dakikada onunla emiyor.
Sizlerde ne var ne yok
Canım 10 dakika gayet guzel bir süre niye silikonla zorluyorsun bir de? Hic gerek yok inan, bir de ona alisirsa seni dogrudan emmez.Herkese iyi geceler
Sizlerde ne var ne yok
Saglik ocagi 3damla demisti bize kasiga 3 4 damla damlatip veriyorz,her gün gunese cikarma imkaniniz var mi,vitamin konusunda ben de kararszm ama d vit eksikligi olmasini istemiyrm onun da etkileri oluyr gelişimindeKızlar bişey sormak istiyorum d vitaminini günde kaç damla veriyorsunuz benim ki üç ay bir haftalık oldu multivitamin vermek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?