2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

sırt üstü iken yüz üstü olmadı , ne zaman olur onu da bilmiyorum. Sırt üstü iken tam sağ ya da tam sol yanının üzerine dönüyor. Altını açarken özellikle. Ses Bayadır çıkarıyor. Uzun uzun birşeyler söyler gibi bağırıyor bir de. Oyuncaklarla konuşuyor sanki. Auu sesleri daha çok gibi ama. Ağu da yapıyor.

Bizimki dönüyor azicik meyil bulmasi yeterli dedigin gibi kolu kurtaramiyor ama olsun. Ana kucaginda gel bana diye ellerimi uzattigimdada kendini kasip basiyla birlikte one ittiriyor. Ellerimi tutturdugumdada kalkmaya calisiyor. Ana kucaginin uzerindeki maymunlara bakip auuu uuu yapip sesli guluyor. Tam donemleri yavas yavas kipirdanmalara basliyorlar iste :)

Bizimde aksine sirt ustu asla yatmiyor yatsada kafasi ya saga ya sola donuyor ve yuz ustu yatmaya bayiliyor bilhassa yuzustu daha derin ve kesintisiz uyuyor. Doktorumuza yatis seklini sordugumuzda hic onemi yok tamamen genetik kafa sekli ilerleyen donemde anneye babaya gore neyse o hale gelecek zaten demisti.

O altini acarken yarim daire ciziyor resmen donerek birgun bos bulunacagimda koltuktan dusecek diye korkuyorum valla :)

Bu arada hic dogru bulmasamda dun 11 ayin ardindan ilk kez sacimi komple boyattim diplerimin gelmesi bir yana beyazlarim 1 karis olmustu. Cok tedirgin oldum tereddutlerim oldu ama kendimi inanilmaz mutlu ve iyi hissettim cok berbat haldeydim. Sonucta anneninde psikolojisi onemli dimi bu boya bana bir 11 ay daha gider :)

Gule güle kullan. Ben de firsat bulsam boyatacagim ama olmuyor bir turlu. Baristan uzakta 2-3 saat hic mumkun görünmüyor su an.
Miray bir tepki verdi mi peki?
Hani boyanın cok keskin bir kokusu oluyor ya, acaba sutun tadinda da bir degisim yapar mi birkac saatligine bile olsa diye soruyorum kendi kendime.

Evet bizim de en cok altini acarken donuyor saga sola.
Ses çıkarıyor ama cok keyifli olacak da karsisinda konusup iyice costuracagiz iste o zaman. Kizim cok sesli bir bebekti onunla kiyasliyorum sanirim. Agulasa da hep sonuk geliyor bana. Ama kahkahalar çok sirin

2 saat uzak kaldim emzirip ciktim alt komsuma biraktim. Geldim emzirmek istedim ayak diredi cok agladi bildigin ikimizde ter doktuk. Sonraki emzirmemdede ayni seyi yapti baskada sorun cikartmadi ya boya kokusundan yada birakip gittigimden yapti bilemiyorum ama huysuzluk etti.

Dun rota asisini yaptirdigimizdan beri hatunun kici hic durmuyor ishal degil gayet normal yapiyor ama dun aksam ensesine kadar pok icindeydi ici temizlendi resmen. Sanirim asinin etkisi bu varmi yasayan?

Bnm de birkaç gündür öyle akşam sağdığımda da gece sağdığımda da eskisinden az çıkıyo belki de bi süreç geçecek bozaya abanıyorum ama düzelmedi henüz
Sutunuz gogsunuzde agri yaptigi icin mi sagiyorsunuz,ben kirk gun sagdim sonra şişlik olmadi sagmiyorum ama sagmak.mi.saglili bilemedim

Yan yatma.ile ilgili benin kizim cok kustugu icin sirtustu yatiramiyorum,battaniyeye sariyorum gece hala basit kundak gibi sıkı yapmıyorum o sekilde reflu yatagina yan yatiriyorum kusup boğazına gitmesindenkorkuyrm reflu yastigi kenarlari kollu oldgndan donemiyor 67gunlugz buarada

Dun rota asisini yaptirdigimizdan beri hatunun kici hic durmuyor ishal degil gayet normal yapiyor ama dun aksam ensesine kadar pok icindeydi ici temizlendi resmen. Sanirim asinin etkisi bu varmi yasayan?
Biz de pazartesi yaptiracagiz. Asinin etkisidir muhtemelen yasadiginiz.
Miray da kusuyor demistin, bu takildi benim aklima. Ac karna gotursem asi dokunur mu acaba?
Her emzirmeden sonra mutlaka kusuyor hem de oyle bir kere falan degil.
Asiyi da kusarsa diye stres basti şimdiden beni.
Verilen miktar ne kadar ki? Birkac damla bir sey mi? Emzirip bir saat sonra falan mi yaptırsak asiyi? Ooff daraldim

Evet kusuyor ama asiyi kusmadi ve asidan sonra yarim saat emzirme emzik biberon yasak. Bence 1 saat once emzir. Asi bu burun damlalari varya onun yarisi kadar birsey bizimki biberon almadigi kasik falan kabul etmediği icin ebe bayagi bi uğraştı yutsun diye.
Bu arada Miray artık kesik kusma disinda kusmuyor oda fazla degil gazla geliyor. 2.5 saatten once emzirmiyorum gunduz boylelikle tika basa dolmuyor midesi.

Ben bundan aldim cnm ama kullanmadim kizim yuz ustu yatiyo arkasi duzlesmeye başladı ise biran once al cunku belli bi aydan sonra duzelmiyor erkek anneleri daha cok dikkat etmeli
doğduğunda kafası çok güzeldi şimdi arkası düzleşmeye başladı.alayım da acaba kullanışlı mı? sen almışsın sence nasıl

bazen ağlamasına uyanıtorum ki beşikte enlemesine yatıyor ::))

Anladim cok sagol.
Baris halabir memeyi bosaltacak kadar emmiyor tek seferde. Iki seferde veriyorum tek memeyi. Bazen o iki seferin arasi 1 saat oluyor, sonra tekrar ayni memeyi emince biraz daha uzun durabiliyor.
Internetten okuduklarima gore ve kaka sekline de bakarak daha cok onsutle besleniyor gibi duruyor,yagli kismi pek alamiyor sanirim.
Daha oncelerde kakasinda beyaz parcaciklar oluyordu, son donemlerde olmuyor. Gecenlerde yine yazmistim hatirlarsan, memelerim yine sondu sizin de oluyor mu diye.
O zaman o beyaz parçalardan oluyordu yine. Sut az olunca yagli kisma daha kolay ulasiyordu sanirim. O dönem gecti ve yine su gibi kaka yapıyor.
Ben bu on sut son sut olayini cozemedim zaten.
deniyor ki hangi memede kaldiysan diger emzirmeye onunla basla ki yagli kismi alsin. Burdan benim anladigim o yagli kisim one gelip belli bir sure duruyor sonra sulu sutle karisiyor. Peki bu durma suresi ne :)) emzirme isi boyle matematige dokulunce ben strese giriyorum zaten, bunları dusunmek istemiyorum.eskiden bunlar mi varmis demek istiyorum kabaca :))
Yine kendi kendime konuşur gibi yazıp konuyi dagittim oysa rotadan bahsediyorduk degil mi :))))

Esra gene güldürdün beni :)))))
Sonuna kadar okuyoruz acaba nereye bağlanacak diye ama olsun böyle de güzel :))
Şimdi ben de içimi dökeceğim :)
Kaynanamla görümcem gelmişti deli ettiler gittiler sinir oldum ya başım ağrıdı 2 gündür ağrıdan uyuyamadım o derece gıcık oluyorum

Bi de görümcem demez mi çalışmaya başlayınca istersen ben gelir kalırım bakarım bebeğe diye kaynanam da bir ay o gelir bir ay ben diyor. Ya sizle anlaşamıyorum her halimden belli ediyorm daha ne dememi bekliyorlar acaba
Çalışmam izne ayrılırım gene de istemem onları
Yavrumun her yerini öptüler elini sürekli ağzına götürdüğünü bile bile devamlı elini öptüler yerdeki peçeteyle ağzını silmeye kalktı ay bi sürü şey ya
evde kalmış görümcem sanki 10tane Bebek büyütmüş gibi davranıyor ya iyice sinir ediyor beni

Bızde olmadı ama Dr aşıyı yaparken aşı sonrası bıkac günün böyle olabılecegını soylemıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…