- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Sor bakalim ne diyecek :)Çok geçmiş olsun..
Benim de sütüm ilk ay az olmasına rağmen mastit olmuştum. Oğlum gece 5 saat boyunca uyumuş ,ben de o gece sütyen giymeden yatınca sabahında hem şiş hem ağrılı göğüs ile uyandım. Neyse ki ateş olmadı. Gün içinde saat başı emzirme sıcak uygulama ve sağma ile 3 günde atlattım ama o memeden o dönem 20-30 cc süt gelirken 5-10 ccye kadar düşmüştü. Şimdilerde arttı ama yine de mastit geçirdiğim memeden diğerinin yarısı geliyor sadece. Zaten süt az olunca bi de böyle bir şey yaşamak çok can sıkıcı oluyor..
Senin neden mastit oldu acaba?
Canım ben mastit olduğumu göğüste ağrı ile hissettim ilk. Sonra dokununca elime fındık gibi kitle geliyordu ve çok ağrıyordu.
Sütü bol olanlarda ise göğüste kızarıklık ve ateş ,halsizlik titreme oluyor.
Gündüz iyi beslenen bebekler gece daha uzun uyurmuş. Hele bir de banyo yaptıysa daha güzel uyuyorlar.
Ben de uykusuna hiç müdahale etmem ama 8.5 saatte çok uzun olmuş.
Yarın doktora gideceğim ,bi sorayım bakalım gitmişken
Biz eşinle yıkıyoruz. Birimiz tutuyor birimiz yıkıyor. Hareketlenmeye uzamaya başlayınca tutana zor oluyor. Bu gun gidip bu urun bi bakayımKuveye mi konuyor ki ona.bakmadik ben kendim yikayamiyorum her banyoda babannesi geliyor ikimiz yikiyoruz eşimle yikamaya cesaret edemedk
Uyku düzeni değişmezse ilerde çok rahat ediceksin :) maşallahWbet kizlar 8.5 saat banada uzun geldi ama hep parmak emmesinin spnuclari bunlar duymayinca kaldiramiyorum zilliyi ilk uykusu en az 5 saat suruyordu zaten ben dediginiz gibi en guzeli yatirinca saati kurayim o kalkmasa bile 5 6 saat sonra en azindan ben mudahale edeyim :)
hay maşallah bence hergün değil ya miray kız banyonun etkisiyle ne güzel uyumuş.bide heralde bugün bebeişlerin uyku günü keremde 5 saat uyudu ben uyandırıp emzirdim daha da uyuyordu
Aminnnn insallah canim ya hepimoze nasip olsun boyle guzel uykular uyumuyor diyenlerinize cok uzuluyorum bisey deyip koral bozmak istemedigimden susuyorum ama zilli bugun abartinca yazayim dedimUyku düzeni değişmezse ilerde çok rahat ediceksin :) maşallah
A101 markette altinkilic kefir var migros lar da da var onlar katkisiz kefir ben onu içiyorum. katkisiz olsun diyorsanız onu alabilirsiniz.Hadi gözünüz aydın. Daha öncede yazmıstımninocin le konuşmuştuk benim kızımda tam olarak kabız deģilde aşıdan beri kaka yapamiyor bezine arada bi baya fena oluyor şuan o anlardan mesela ağlayıp duruyordu simdi fon makinası açtım sakinleşti kakasını yapsa sakinleşecekte ıkınıp duruyor ama bişey yok malesef. Lavoboya çişe tutuyorum oraya yapiyor genelde zorlana zorlana ama şuan orayada yapamadı. Kefir hiç içmedim sevmem gibi ama bulsam denerdim de nereden bulacağız onuda. Hazırlarda işe yarar mi bilemiyorum onlarda katkılı koruyuculu filan faydası mı olur zararı mı Allah bilir.
Amaaan bı düzeltip bı cozutuyolar zatencanım yanlış hatırlamıyorsam burada yazmıştın işinle alakalı sorunlar yaşamıştın aynı zamanda eşinle alakalı sorunlarda yaşıyordun.ne yaptın halledebildin mi sorunlarını?inşallah halledebilmişsindir.bu aralar benimde eşimle problemlerim var ayrıntıya girip kimseyi üzmek istemiyorum 2. melina olmak istemiyorum :) karşıma alıp bi konuşucam inşallah faydası olur
Böyle gogsunun teklı şişiyo şişiyo taşş gıbı oluyobu mastit nasıl oluyor yaw
Bebek niçin beze yapmak istemez çok ilginç değil mi? Ben de 6 aylıkken böyle yapmışım. Çişi de kakayı da annem tutarak yaptırmış. Almanya dan bez gobderiyorlarmis ananem, o zaman hazır bez herkeste yok. Bir hevesle kullanmak istemiş ama ben beze yapmamisimsenin bebe de öyle demek ki.
Eker marka aldık sabah gidip şimdi içiyorum tahmin ettiğim gibi kefır pek benlik bi içecek değil 1 bardak elimde yudum yudum zorla içiyorum.A101 markette altinkilic kefir var migros lar da da var onlar katkisiz kefir ben onu içiyorum. katkisiz olsun diyorsanız onu alabilirsiniz.
Sagol canım benımBenimde pek ilgimi çeken birşey değil kefir seveceğim birşey olduğunu sanmıyorum ama dediğin gibi yeterki bebişlere iyi gelsin içeriz ne yapalım.
Bi deneyelim bence.
Geçmiş olsun.
Canım sen kefiri nasıl tüketiyordun bende hazır kefir aldım bi deneyeyim diye zorla içiyorum şuan. Günde ne kadar içmek yeter acaba?Kızlar benim kızım bugün de 2 kere kaka yaptı :) sonunda şu kabızlığı atlattık sanırım hala uğraşan varsa şiddetle kefir tavsiye ediyorum
Ama işte orda da sunu ayırt etmek muhımslm cici anneler az önce instgramda yazar bi bayanın bi video sunu izledim diyor ki;çocuklarımız bebekken beşikte çıngırağıyla oynar bi süre sonra sıkıldığı için mızıldanmaya başlar bizler hemen yanına gitmeyiz ve biraz daha zaman açarız bi müddet sonra bebek iyice sıkıldığı için artık strese girer ve ağlamaya başlar o zaman kucağımıza alırız ve farkında olmadan çocuğumuza istediklerini ağlayarak yaptırmayı kodlarız..sizce?katılıyor musunu?aslında bana çok mantıklı geldi 31 yaşında birşey daha öğrendim
Cok sagol canım benım :)Gecmis olsun canim
Canım pekı mıray iştahlı bı bebek mıKizlar bu da dertmi demeyinde aksam Miray kizi yikadik pakladik 10 da emip uyudu. Ben uykusuna mudahalde etmiyorum uzun zamandir ne zaman uyanirsa emiyor ama 5 6 saati gecicek gibiyse uyanirsam ben emziriyorum. 8.5 saat olmus bir uyandim hatun uyuyor. Normal mi? Uykuda onemli artik su donemlerde tamam ama ac kalmiyordur degil mi kafamda deli sorular.
Evet canımBendede oluyordu. Sicak koyup 15 dk beklettikten sonra emzirmeye calisin. Ben sicak uygulamadan sonra emziriyordum yada sagiyordum sut daha kolay akiyor. Yoksa gelmiyor
Ben ıkı kere oldum canım ıkısıde aynı memedenÇok geçmiş olsun..
Benim de sütüm ilk ay az olmasına rağmen mastit olmuştum. Oğlum gece 5 saat boyunca uyumuş ,ben de o gece sütyen giymeden yatınca sabahında hem şiş hem ağrılı göğüs ile uyandım. Neyse ki ateş olmadı. Gün içinde saat başı emzirme sıcak uygulama ve sağma ile 3 günde atlattım ama o memeden o dönem 20-30 cc süt gelirken 5-10 ccye kadar düşmüştü. Şimdilerde arttı ama yine de mastit geçirdiğim memeden diğerinin yarısı geliyor sadece. Zaten süt az olunca bi de böyle bir şey yaşamak çok can sıkıcı oluyor..
Senin neden mastit oldu acaba?
Canım ben mastit olduğumu göğüste ağrı ile hissettim ilk. Sonra dokununca elime fındık gibi kitle geliyordu ve çok ağrıyordu.
Sütü bol olanlarda ise göğüste kızarıklık ve ateş ,halsizlik titreme oluyor.
Gündüz iyi beslenen bebekler gece daha uzun uyurmuş. Hele bir de banyo yaptıysa daha güzel uyuyorlar.
Ben de uykusuna hiç müdahale etmem ama 8.5 saatte çok uzun olmuş.
Yarın doktora gideceğim ,bi sorayım bakalım gitmişken
Ay bende gittim diyetisyene ama bir türlü başlayamadım tam anlamıylaBen diyetisyene gittim 1 hafta olacak diyete basladim.
Kendimi motive etmek icin diyet gunlugu actim burda. Istersen gel günlük gidelim orda birlikte:)
Beni bir hafta sonra tekrar gel diye cagirinca korkuyla basladim. Yarin kotrol var bakalim ne cikacak ortaya:)Ay bende gittim diyetisyene ama bir türlü başlayamadım tam anlamıyla
Canım ben günde bir kupa içiyorum yaklaşık 250 ml diyeyim 1 büyük bardak da olur ben de tadını çok sevmiyorum dikliyorum direk bide az bişey su ile açıyorum bnmki bayağı yoğurda yakın oluyoCanım sen kefiri nasıl tüketiyordun bende hazır kefir aldım bi deneyeyim diye zorla içiyorum şuan. Günde ne kadar içmek yeter acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?