Allah kabul etsın gözün Aydın kurtulmuşsanızİki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)
Onlar ıkındıkça bız mahvoluyoruz işte :/Ama çok ağlıyor.
Ben aile hekimine sordum kabız değilse sorun yok onlara göre. Kabız değilde deli gibi ıkınıyor ve yapamıyor lavoboya tutuyorum bazen yapıyor bazen yapamiyor yine ağlıyor.
Bizimkide çok gazlıydi çok ağlıyordu bacaklarını sallar ve kasardı tam o geçti bu başladı. Valla bende anlamadım ki ağlamasa neysede canı acıyor sancı mı oluyor neyse ağlıyor çırpınıyor. Çözemedim gitti Allah beterinden korusun ne diyelim. Geçmezse çocuk doktorumuza bi götürürüm. Zaten bu ayın sonunda 3. Ay kontrolü var.
Gecmiş olsun canım benım bıldıgım üşütmede kusmuk balgamlı gıbı sumuksu oluyoBurdayimmm :) kusmuklarla kakalarla uçan sidiklerle uğraşıyorum:))
Allah kabul etsın gözün Aydın kurtulmuşsanız
Bıde ben yapabılsem
Aman neysekı Ailede 10 aylık bı bebe var ona yenı Mevlüt yapılacak
Hemde aılenın en cok laf sokmayı sevenlerının torunu
Ondan bana daha laf soylıyemıyo kımse
Allah kabul etsin.İki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)
Hayırlı olsun mevlüdünüz :) Allah kabul etsin :)İki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)
Kilo alımı az gibi ama doktorunuz bi şey söyledi mi? Doktora danışıp mama konusunda tavsiye almalısın bence. Emme sıklığı nasıl ? Hasta mıydı bu aralar? kaç kg doğmuştu ? bizimki geçen ay 500 gram almıştı bu ayı hiç bilmiyorm gözümde hiç büyümedi sanki ama kıyafetleri küçüldüİyi geceler arkadaşlar.3. Ay kontrolüne gittik ve oğlum sadece 200gr almış oncekinde 4800saymistik 5kg saydik bu seferde.3ayda toplam 1200kg aldı.böyle az alıp mama takviyesi başlayan oldu mu aranızda.
Fileyi biraz gevsek koyuyorum ben de suyla temas etsin diye. Bugün aldım bahsettiğin aparattan biraz sert degil mi o? Sadece onun içine mi koydun? Kopuk file var bende onu ya da bir havluyu koymayı düşündüm üstüne.Filede suya değmiyor, korkuyor çocuk. Suyun içinde yüzüyor anne karnındaki gibi çok eğleniyor. Eşimle birimiz Kafasının altından tutuyorduk diğer yıkıyordu. Hareket ettikçe tutmak zor oluyodu. Bu aparatla kafa yukarda kulağada su girmedi. Sırtana kafasına sıra gelince birimiz elimizle kaldırdık ole yıkadık.
Benimki de çok emdiğinde illa ki çıkarıyor aynı anlattığın gibi beyaz şekilde bence çok emmdiğindendirKızlar normalde bebeğim hiç kusmaz ama bugün 3. Kez ağız dolusu kustu oglum öyle böyle degil koca insan gibi bir sürü. 1 saat sonra falan yine emzirdim tekrar kustu şimdi yine tekrar . kesik kesik değil su gibi kıvamı ayran yaparken yoğurda çok su koyarsın da açık beyaz olur ya o şekilde sizce üşütmüş olabilir mı. Acil doktora götürmeli miyim ?
Zaten pimpirigin teki oldum iyice telaslandim
Biz yaptık 2 ay oldu . kurtulduk darısı size :)Biz de yapamadık hala :) çok da üşeniyoruz. Yapan arkadaslar ne ikram ettiniz hediye verdiniz mi? Fikir alsak
Köpük fileler çok iyi oluyor bence rahat oluyor suyun içine koyuyorum ben de yukarda olunca üşür gibi geliyorFileyi biraz gevsek koyuyorum ben de suyla temas etsin diye. Bugün aldım bahsettiğin aparattan biraz sert degil mi o? Sadece onun içine mi koydun? Kopuk file var bende onu ya da bir havluyu koymayı düşündüm üstüne.
Ben bondigo kullaniyorum seruven ormaniArkadaslar biberon cam mi alsam plastik mi naturel mi alsam normal mi kafam karıştı, bir de oyunhalisi var bondigo oyun halisi kullanan var mi,ya da oyun halisi kullaniyor musunuz hangi model bebekler seviyor mu
Maşallah. Allah kabul etsin sizin de. Destek kuvvet var mıydı :)) oğlum bişey yapmama pek fırsat vermiyor. Hala yemeğimi bile dar zor yiyorum. Annemı de çok yormak istemiyorum. Yetiştirdiğimiz kadariyla yaparız artikBiz yaptık 2 ay oldu . kurtulduk darısı size :)
Biz Mevlüt sonrası lokum Gül suyu verdik sonra pilav et salata sarma ayran şerbetli tatlı ikram etmiştik üstüne de çay bide masada şekerlemeler falan vardı isteyenler onlardan aldı
Hediye olarak da Yasin ve tesbih verdik bi de Doğum hediyelerimden artmıştı kokulu keseler onlardan verdik ama artmasa ayrıca yaptırmazdım :)
Arkadaslar biberon cam mi alsam plastik mi naturel mi alsam normal mi kafam karıştı, bir de oyunhalisi var bondigo oyun halisi kullanan var mi,ya da oyun halisi kullaniyor musunuz hangi model bebekler seviyor mu
Tabi canım annem ve yengem halletti yemek temizlik işlerini yoksa ben mümkün degil :))) kendimi bile zor hazırladım zaten daha minikti o zamanlar daha bi zorluyordu sankiMaşallah. Allah kabul etsin sizin de. Destek kuvvet var mıydı :)) oğlum bişey yapmama pek fırsat vermiyor. Hala yemeğimi bile dar zor yiyorum. Annemı de çok yormak istemiyorum. Yetiştirdiğimiz kadariyla yaparız artik
Ben de seruven ormanini.inceledim ama.internetten bakinca emin olamadim,halisi cok.ince.yazanlar olmus,bir de sesli oyuncak kisa sure çalıyor demisler,halisi nasil uzerinde hisirtili sesli yerler var mi ,cekince titreyen oyuncagi var degil miBen bondigo kullaniyorum seruven ormani
Seviyor ilave olarak muzikli baska oyu caklarda alip astim hayli dikkatini cekiyor.
arkadaşım da tinylove almis güneşli olandan 130civari simdi onlar sen ne kadara almıştın hatırlıyor musunTek tek oyuncak almaktansa oyuncakları da güzel bir oyun halisi alayım demiştim ben de. Tiny love maymun adası indirimdeydi e bebekte onu aldık. 4 oyuncağı, aynasi, hali zeminde hisirtili yaprak ve farklı kumaşlar bir de bip sesi çıkaran bir yer var. Gunde 2 kez 20 dk falan birakmaya calisiyorum. Cogunlukla içinde oynuyor ama bazen istemeyip kucağımdayken yukardan heyecanlı heyecanlı bakiyor sesler çıkarıyor.
Tabi canım annem ve yengem halletti yemek temizlik işlerini yoksa ben mümkün degil :))) kendimi bile zor hazırladım zaten daha minikti o zamanlar daha bi zorluyordu sanki
Sen desteksiz olacaksa yapma bence boşver :)
Açıkcası amacımız tüm misafirler tek seferde gelsin bitsindi tek tek hepsine farklı günler farklı hazırlıklar çok zor olur diye düşünerek yaptık biz
Ben de seruven ormanini.inceledim ama.internetten bakinca emin olamadim,halisi cok.ince.yazanlar olmus,bir de sesli oyuncak kisa sure çalıyor demisler,halisi nasil uzerinde hisirtili sesli yerler var mi ,cekince titreyen oyuncagi var degil mi
arkadaşım da tinylove almis güneşli olandan 130civari simdi onlar sen ne kadara almıştın hatırlıyor musun
Hayir titresimli oyuncagi yok malesef. Halisi kalinda olsa yere koymam tek basina zaten o anlamda hic endise etmedim ince diye. Ama kardesimden kalan oyuncaklarda vardi birde kuzu aldim muzikli o uzun caliyor. Kendinde tek muzikli var ve evet cok uzun calmiyor bakinca ne olumsuz sey varmis ama ben memnunum onemli olan onun uzerine uzanmasi dikkatini cekmesi bu haliyle sağlıyor. Alternatiflere bak bence bu durumda mBen de seruven ormanini.inceledim ama.internetten bakinca emin olamadim,halisi cok.ince.yazanlar olmus,bir de sesli oyuncak kisa sure çalıyor demisler,halisi nasil uzerinde hisirtili sesli yerler var mi ,cekince titreyen oyuncagi var degil mi
arkadaşım da tinylove almis güneşli olandan 130civari simdi onlar sen ne kadara almıştın hatırlıyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?