İki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)Bugun kımse yok buralarda nerelerdesınız kızlar
Canım bi fotograf koyarmısın küvetiyle birlikte rica etsemKızlar şokta satılan bebek pratik yıkama aparatını kullandım cok memnun kaldım. Kuvetine tam geldi. Bebegi tutma derdi kalmadı bilginizee
Benim kızımda da çok ufak var doktor hiçbişey yapmana gerek yok kendi kendine geçecek dedi bana bide o kaka ile de ilgiliymiş zorlanan bebeklerde olurmuş
Basi yukarda egimli ne.guzelmis ben de alayim yarın kaldiysa ,file kullanıyor muydunuz öncesinde bi de sırtını yıkarken nasil yaptınızEki Görüntüle 1982994
Bebiş baya rahattı kollarını koydu ayakları çırptı rahat rahat :) cıbıl olmasa bebişli atardım resmi :)
Allah kabul etsin :)İki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)
Ama çok ağlıyor.merhaba canım ya burada kızlar bahsetmişlerdi sanırım bebeklerde kasları geliştiği için kaslarını sıkıyorlar ve kakalarını yapamıyorlar
An
Anne sütü alan bebekler ıkınarak ve sesli kaka yapıyorlar cıvık yapsalarda. Kasları kontrolü öğreniyorlarmıs. Ama neden ağladığını bilemedim
Ben aile hekimine sordum kabız değilse sorun yok onlara göre. Kabız değilde deli gibi ıkınıyor ve yapamıyor lavoboya tutuyorum bazen yapıyor bazen yapamiyor yine ağlıyor.Benımkı de hala aynı :/
Dun Dr la konuştum
Ikınma refleksı bazı bebeklerde daha geç gelışıyo
Aşırı kusma karında sışme yoksa endışelenme
Ama 1 ay daha sürerse cocuk cerrahısıne yonlendırıcem dedı
Kafama takmamaya çalışıyorum düzelecekler ınşallah
Ikinmak hemen kakayı yapamamak mi yorup da ağlatıyor acaba? Çünkü benim oglumda çok gaz var hala. Gece kolay gaz çıkaramayinca huysuzlasiyor sonra kucagima bile alınca ağlıyor bazen. İhtimaller ihtimaller.. ınsallah önemli birşeyi yoktur. Kefir maşallah ise yaramış bir şekilde. Bana yaradı ama oglumda tık yok. Biraz daha fazla içeyim bari.
İki gündür mevlüt hazırlıklarım vardı çok şükür bugun yaptım rahatladım hiç giremedim canım çıktı iki gündür. gecen yılda yapmıştım ama bebek olunca çok zorladı canım ben o yüzden yoktum :)
Bugun kımse yok buralarda nerelerdesınız kızlar
Filede suya değmiyor, korkuyor çocuk. Suyun içinde yüzüyor anne karnındaki gibi çok eğleniyor. Eşimle birimiz Kafasının altından tutuyorduk diğer yıkıyordu. Hareket ettikçe tutmak zor oluyodu. Bu aparatla kafa yukarda kulağada su girmedi. Sırtana kafasına sıra gelince birimiz elimizle kaldırdık ole yıkadık.Basi yukarda egimli ne.guzelmis ben de alayim yarın kaldiysa ,file kullanıyor muydunuz öncesinde bi de sırtını yıkarken nasil yaptınız
Benimkide kusuyor fena. Hele yeni emdiyse tehlike. Artık ballanarak emiyorsa alıyorum memeden. İnternetten baktım başka bulgu yoksa genel olarak normal yazıyordu. İnşallah oledir. Haftaya kontrolde sorucam bole devam ederseKızlar normalde bebeğim hiç kusmaz ama bugün 3. Kez ağız dolusu kustu oglum öyle böyle degil koca insan gibi bir sürü. 1 saat sonra falan yine emzirdim tekrar kustu şimdi yine tekrar . kesik kesik değil su gibi kıvamı ayran yaparken yoğurda çok su koyarsın da açık beyaz olur ya o şekilde sizce üşütmüş olabilir mı. Acil doktora götürmeli miyim ?
Zaten pimpirigin teki oldum iyice telaslandim
Az almis canim doktor mamaya basla demis olmali. Bencede baslamalisin 3.ay icin dusuk bir kilo. Hastalik falan atlattiniz mi o etkilemis olabilir. Huysuz aglayan bir bebek mi ac kaldigindan olabilir mi. Sut yaramiyor diye bir olay yok ona inanmiyorum ben sutun yetiyorsa muhakkak kilosuna yansir. Ne sıklıkta emiyor. Uykuları duzenli mi.İyi geceler arkadaşlar.3. Ay kontrolüne gittik ve oğlum sadece 200gr almış oncekinde 4800saymistik 5kg saydik bu seferde.3ayda toplam 1200kg aldı.böyle az alıp mama takviyesi başlayan oldu mu aranızda.
Canim kusmasi fiskirir tarzda degilse onemli degil. Cok emmistir fazlasini kusmustur benim kizin gun icinde kustugu sut seklinde olanla bir bebek daha doyar oyle soyleyeyim sana. Kusmugu kokmuyorsa eksi eksi usutme degildirm sen yinede ayağını sicak tut bebisin. Endise etme. Beslenme araligi ne kadar yani cok siksa biraz acmaya bak ben Mirayi 2 2.5 saatten once emzirmemeye calisiyorum ona ragmen her emme ardindan hemen cikartiyor su gibi.Kızlar normalde bebeğim hiç kusmaz ama bugün 3. Kez ağız dolusu kustu oglum öyle böyle degil koca insan gibi bir sürü. 1 saat sonra falan yine emzirdim tekrar kustu şimdi yine tekrar . kesik kesik değil su gibi kıvamı ayran yaparken yoğurda çok su koyarsın da açık beyaz olur ya o şekilde sizce üşütmüş olabilir mı. Acil doktora götürmeli miyim ?
Zaten pimpirigin teki oldum iyice telaslandim
Bende hic filede yikamadim suya degince mest oluyor. Legeninde sappidi sappidi yikaniyor yakinda dusa terfi edecegiz boudan zorlanmaya basladik sigmiyoruz bakalim onuda severmi :)Filede suya değmiyor, korkuyor çocuk. Suyun içinde yüzüyor anne karnındaki gibi çok eğleniyor. Eşimle birimiz Kafasının altından tutuyorduk diğer yıkıyordu. Hareket ettikçe tutmak zor oluyodu. Bu aparatla kafa yukarda kulağada su girmedi. Sırtana kafasına sıra gelince birimiz elimizle kaldırdık ole yıkadık.
Evet canim on sütüm fazla sağarken ben de fatkediyorum, emzirme seklimi değiştirdim eskiden iki göğsümü de verirdim şimdi sadece birini veriyorum umarım yağlı süte ulasiyordur ama hala göğsümü bosaltamiyormoryastik canim senin bebek muhtemelen daha cok on sutle besleniyor. Sahsi gorusum bu yonde. Gecen ay benim de sutum bir hayli fazlaydi, tek seferde bosaltamiyordu memeyi. Ama en az kilo alimi gecen ay oldu. Yagli kisma ulasamadiklarindan oldugunu dusunuyorum. Önceki aylarda daha az olmasina ragmen daha cok kilo aldi.
Bu ay da son derece yumusak goguslerim bilmiyorum kilo alimi nasil olur. Zaten azalacak artik kilolari.
Bir de benim oglum da gubde 5-6 kez kaka yapıyordu. 1 haftadir azaldi ne olduysa.
Hatta dogdugundan beri ilk kez dun hic kaka yapmadi bugun kutsal kakanin yolunu gozledik:)))
Sağol canım zaten bundan sonra sütün yaramıyor diyenin ağzını ayırıp bir Bidon süt icirecegimNasi ya nesi varmis gelisiminin ayda 600 gr almis 4cm boyu uzamis , kötü degil ki sadece hastanelerde sayisal verilere bakıldığı icin.oyle söylüyorlar, emzirdiginiz gogsunuzu tekrar verebilirsnz belki,kaka yapması da cok iyi birsey yapmayınca insan huzursz oluyor asil,zaten elinizden geleni yapiyor besliyormussunuz kendinizi strese sokarsanz sutunuz de etkilenir gonlunuzu ferah tutun
Hadi bakalım inşallah sever :)) yiğenimde boyle yıkanıyordu şimdi sudan vıkmıcam denizde yüzcem diye aglıyor. Darısı biizmkilere :)Bende hic filede yikamadim suya degince mest oluyor. Legeninde sappidi sappidi yikaniyor yakinda dusa terfi edecegiz boudan zorlanmaya basladik sigmiyoruz bakalim onuda severmi :)
KoptummEvet canim on sütüm fazla sağarken ben de fatkediyorum, emzirme seklimi değiştirdim eskiden iki göğsümü de verirdim şimdi sadece birini veriyorum umarım yağlı süte ulasiyordur ama hala göğsümü bosaltamiyor
Sağol canım zaten bundan sonra sütün yaramıyor diyenin ağzını ayırıp bir Bidon süt icirecegimbirde hemsireye sütüm çok diyince önemli olan miktarı değil kalitesi demez mi benim sütüm kalitesiz miş, gel kendin emzir ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?