- 26 Ağustos 2008
- 1.742
- 1.576
- 333
ya benimki de oturmaya calisiyo ne zamandir kafasini kaldiriyo hatta kucagimda yatay oturturken bile dik oturmaya calisiyo ben de yazayim burda diyodum iyi oldu ...ama öne cok egiliyo bi de kafasini tam tutamiyor henuz...yuzu karsiyo donuk olarak kucagimda gezdiriyorum cok hosuna gidiyor...4. Ayda kontrolde sorayim dr a destekli oturtayim mi artik diye...kızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
Oturma konusunu ben de soracaktım.
Ben oturtmuyorum ama kendisi oturur pozisyona gecmeye çalışıyor.
Bu konuyu ilk bebeğimde cocuklarla çalışan bir fizik tedavi uzmani arkadasimla konusmustum.
Cocuk kendi yapabildiği surece engel olmamak gerekir falan demisti. Gelisimini tamamlamasa kendini zorlamazmis zaten.
Ama ben yine de oturtmamaya gayret ediyorum :) 1 ay daha bekleyebilir bence.
Ayni fikirdeyim bizimkide c seklini aliyor surekli ana kucagindayken, kucaktayken oturmaya calisiyor kasiyor kendini. Biraz daha beklesin dusuncesindeyim cok erken cunku.Oturma konusunu ben de soracaktım.
Ben oturtmuyorum ama kendisi oturur pozisyona gecmeye çalışıyor.
Bu konuyu ilk bebeğimde cocuklarla çalışan bir fizik tedavi uzmani arkadasimla konusmustum.
Cocuk kendi yapabildiği surece engel olmamak gerekir falan demisti. Gelisimini tamamlamasa kendini zorlamazmis zaten.
Ama ben yine de oturtmamaya gayret ediyorum :) 1 ay daha bekleyebilir bence.
kızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
Bizim pişige kremler fayda etmedi zeytinyağıyla kurtulduk şükür, tavsiye ederimkızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
canım 4 ayı bekle destekli oturtmak içinkızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
Canım ben de hiç sevmiyorum anlaşamıyorum kavga etmiyorum ama her halimle belli ediyorm anlaşamadığını. yine de seneye çalışmaya başlarsan ben gelir bakarım diyor bir ay kayınvalidem bir ay görümcem gelirmiş miş mişah ahh fena mı fena bir kayınvalide de bende var kızlar..evleneli beş sene oldu ben ne kadar sınırlarımı çizmeye araya mesafa koymaya çalışsam da bu kadın anlamadı anlamak istemedi..sizinkiler hadi çocuğu bahane edip odanıza giriyor bizimki evlendik evleneli sormadan danışmadan girer..her geldiğinde bu yüzden tartışmamız olur oğlu anne girme eşimin hoşuna gitmiyor der yine kendi bildiğini okur..ben evde yokken evi köşe bucak didik didik eder..kadın resmen laftan sözden anlamıyor ne desek de utanıp kızarmıyor..biz de öyle bir şey yok biz gelinin odasına gireriz diyor yüzsüzce benim kızımın odasına da kendi kayınvalidesi giriyor diyor..ya sizi bizi mi var ben istemiyorum girmeni ötesi mi var..kadın yani sen ne dersen de gircem diyor yüzsüzce..en son geldiğinde de çok kötü kavga ettik..tartışırdık normalde ama bu sefer karşılıklı çok ağır laflar söyledik..yaktın oğlumun başını yaktın diyor..anne benim başımın yandığı felan yok yansa şuan evli olmazdık dedi siz anlaşamıyorsanız o sizin meseleniz deyince kadın öylece kaldı..daha kalacaktı sabahına evine değil kızına gitmiş beni anlatmaya..siniri geçmemiş annemi babamı aramış sizin kızınız böyle böyle yaptı diye..annem ben ordayken seninde onunda neler yaptığını gördüm kim haklı kim haksız iyi biliyorum sana defalarca istemiyorum yapma dediği şeyleri yapıyorsun demiş..annemden babamdan da destek bulamayınca tamamen çıldırmış..anneme telefonda bir sürü beddua etmiş..kadın sinirlenince kendini iyice kaybediyor..eşimi sevmesem bir gün katlanılcak kadın değil..
işin kötü yanı ise benim çocuğuma mecburu sebeplerden dolayı bu kadın bakıcak..eşim öyle istiyor..napcam bilmiyorum..
Valla ağlaya ağlaya emziriyorum birde hemen sıcak su torbasını doldurup resmen yanarak bekliyorum.Sağol canim. Senin de mi o sekilde tikaniyor meme ucun? Nasil aciyorsun peki?
Cok geçmiş olsun bu arada. Baris in da kusmasi artti kilo alimi da fark etti kusmadsn sonra.
Gecen hafta genek kontrole diye doktora goturduk oyle bir kustu ki dr bakarken dogridan reflu dedi dr. Ilac verdi, kizima ds kullandim aynı ilaci ama tedavi edici bir sey degil sanırım. Zaten 5 gun kullanılıyor bitti bile, pek bir degisiklik yok.
Önceden az az kusuyordu önemsemedik ama son 4-5 gündür artık emdiği anda kusuyor kustuğu ile ilimizde yıkanıyoruz. 4 günde de 50 gram alınca drumuz takip etmemiz gerekiyor dedi.Kusmasina canini sıkma Miray dogdugundan beri kesik kesik ve sut seklinde surekli her emme sonrasi hatta daha emerken kusuyor. Kilo aliminda birsey yoksa onemseme dr da onemsemiyor. Sen beslenme araligini uzatabilirsin. Gece uykusunda kusmuyorsa demekki cok geliyor fazlasini kusuyor. Bizim sadece gunduz ve hic abartmiyorum daha oncede yazdim kustugu ile bir cocuk daha doyar. 2.5 saatten once gunduz emzirmiyorum azaliyor kusmasi.
İnşallah canım bizim idrar testimizde normal çıktı. Yavrum kusunca ağlıyor birde o bitiriyor işteÇok geçmiş olsun canım kızım da çok kusuyordu idrar testi yapıldı kültürde üreme çıktı antibiyotik verdi ama kızım yutmadan öğürerek kustu 3 hafta sonra yine verdik atlatmışız şükür kusması için ayrıca gaviscon verdi ama biz vermedik kabızlığa zararı var mı bilmiyorum bizimki baya azaldı inşallah siz de atlatırsınız
Canım valla Allah yardımcın olsun laftan anlamayan insanla çok zor...sağolasın canım..Allah kimseye vermesin böyle kayınvalide
Memede kusma bizde de oluyor arada.Valla ağlaya ağlaya emziriyorum birde hemen sıcak su torbasını doldurup resmen yanarak bekliyorum.
2-3 günde zor açılıyor
Benşmki son iki gündür direk memede kusuyor. Kabız olduğumuz için reflü ilacıda kullanamıyoruz. Çamaşır yıkamaktan yoruldum valla
Ben oldum 2 aylıktı Deniz. Sonra üzerinden bir 20 gün geçti tekrar oldum. Göbeğimde inme olmadı hala şişBende bu gun adeti soracaktim gruba olan var mi diye sizin ne kadar sonra geldi. Ne guzel rahatlamissinizdir Intarnette 18 aya kadar uzayabiliyor diye okudum. Gözüm korktu acikcasi. Birde karninizda bir küçülme oldu mu ben aslinda eski kiloma döndüm ama hala 4 aylik gibi duruyor sanirim sporsuz gecmeyecek.
Yok canım sen soyledıgınden berı bakıyorum hıç gormedım ben öyle bışeyCanim peki sen dikkat ediyor musun mwme ucunda beyaz kabarciklar ya da noktalar oluyor mu?
Yok canım ne sefası hıııç gormedımYok artık aradığına şükretsinler ama tek gelinsin cefası kadar da sefası olur:)
Ya nedır bu her yaptıgımızı ırdeleme derdı anlamadımGerçekten gel de anlat.. izah ediyorum ama kısa bir süre gidiyor :)) kaka yapmayınca da fitil verelim diye tutturuyor nitekim :) acı çekmesin istiyor. Ama kisa vadeli düşündüğüne ikna olmuyor. Herkes birseyimi eleştiriyor bu aralar zaten. Sakınan göze çöp batar muhabbeti yapıyorlar.
Malesef. Zaten iki damlaciksin bi de disari cikmaya nazlaniyosun.
Baslarda cok azdi sutum mama veriyodum. O zaman olmustum ben de mastit. Ateslenmeye götürmedi ama tikandi acidi baya. Sutu cok olanlarin bebe icmeye yetisemediginden oluyo saniyodum bi sevindim salak gibi "aha sut cogaldi yavru icmeye yetisemedi" diye. Megersem az olunca da oluyomus.
Daha eveli aksam olmaya niyetlendi. Hemen emzirdim sonra sagdim sonra yine emzirdim. Baslamadan hallettim şükür.
Sudokremi onerırımkızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
Toplu igne ucu kadar beyaz bir nokta oluyor. Bak başı kadar bile degil yani. Sertlesmis minicik bir nokta. Tipa gibi sut kanalini tikiyor uctan. Sut ordan akamayinca memede birikip sisiriyor memeyi. Benimkiler hep o sekilde oldu.Yok canım sen soyledıgınden berı bakıyorum hıç gormedım ben öyle bışey
Yanı su toplamış gıbı bışey mı oluyo?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?