2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..
ya benimki de oturmaya calisiyo ne zamandir kafasini kaldiriyo hatta kucagimda yatay oturturken bile dik oturmaya calisiyo ben de yazayim burda diyodum iyi oldu ...ama öne cok egiliyo bi de kafasini tam tutamiyor henuz...yuzu karsiyo donuk olarak kucagimda gezdiriyorum cok hosuna gidiyor...4. Ayda kontrolde sorayim dr a destekli oturtayim mi artik diye...

Oturma konusunu ben de soracaktım.
Ben oturtmuyorum ama kendisi oturur pozisyona gecmeye çalışıyor.
Bu konuyu ilk bebeğimde cocuklarla çalışan bir fizik tedavi uzmani arkadasimla konusmustum.
Cocuk kendi yapabildiği surece engel olmamak gerekir falan demisti. Gelisimini tamamlamasa kendini zorlamazmis zaten.
Ama ben yine de oturtmamaya gayret ediyorum :) 1 ay daha bekleyebilir bence.

Oturma konusunu ben de soracaktım.
Ben oturtmuyorum ama kendisi oturur pozisyona gecmeye çalışıyor.
Bu konuyu ilk bebeğimde cocuklarla çalışan bir fizik tedavi uzmani arkadasimla konusmustum.
Cocuk kendi yapabildiği surece engel olmamak gerekir falan demisti. Gelisimini tamamlamasa kendini zorlamazmis zaten.
Ama ben yine de oturtmamaya gayret ediyorum :) 1 ay daha bekleyebilir bence.
Ayni fikirdeyim bizimkide c seklini aliyor surekli ana kucagindayken, kucaktayken oturmaya calisiyor kasiyor kendini. Biraz daha beklesin dusuncesindeyim cok erken cunku.

kızlar bebeklerinizi yavaştan destekli oturtmaya başladınız mı? birkaç yerde gelişim aşamalarında oturmaya başlar yazıyor ama ben cesaret edip denemedim henüz..bide pişik kremi ne tavsiye edersiniz? bepanthol kullanıyordum pişik oldu yavrum baya..ama aslında bezden mi kremden mi onu da tam anlayamadım..primanın sarı bantlıları çıkıyor 3 numaraya geçtiğimden beri..onun dokusu biraz farklı ya bezden oldu ya krem fayda etmiyor anlamadım..

Ben de o beze geçince pisik oldu ne yazık ki. Bepanthol kullanıyordum ara ara. Ama bu pisikte pek etkili olmadi. Bulgaristan göçmenlerinin getirdiği bir krem var. Zdrave diye biliniyor. Her derde deva görüyorlar neredeyse. Pisik için çok kullanılıyor. onu sürünce pisik gecti. Ama domuz yağı içerme durumu var mı merak ettim onu öğrenmem lazım. Içeriği hakkında net bilgi bulamadım. Ama sanırım sudocreme benzer bir yapıda.

Bizim pişige kremler fayda etmedi zeytinyağıyla kurtulduk şükür, tavsiye ederim

canım 4 ayı bekle destekli oturtmak için

ah ahh fena mı fena bir kayınvalide de bende var kızlar..evleneli beş sene oldu ben ne kadar sınırlarımı çizmeye araya mesafa koymaya çalışsam da bu kadın anlamadı anlamak istemedi..sizinkiler hadi çocuğu bahane edip odanıza giriyor bizimki evlendik evleneli sormadan danışmadan girer..her geldiğinde bu yüzden tartışmamız olur oğlu anne girme eşimin hoşuna gitmiyor der yine kendi bildiğini okur..ben evde yokken evi köşe bucak didik didik eder..kadın resmen laftan sözden anlamıyor ne desek de utanıp kızarmıyor..biz de öyle bir şey yok biz gelinin odasına gireriz diyor yüzsüzce benim kızımın odasına da kendi kayınvalidesi giriyor diyor..ya sizi bizi mi var ben istemiyorum girmeni ötesi mi var..kadın yani sen ne dersen de gircem diyor yüzsüzce..en son geldiğinde de çok kötü kavga ettik..tartışırdık normalde ama bu sefer karşılıklı çok ağır laflar söyledik..yaktın oğlumun başını yaktın diyor..anne benim başımın yandığı felan yok yansa şuan evli olmazdık dedi siz anlaşamıyorsanız o sizin meseleniz deyince kadın öylece kaldı..daha kalacaktı sabahına evine değil kızına gitmiş beni anlatmaya..siniri geçmemiş annemi babamı aramış sizin kızınız böyle böyle yaptı diye..annem ben ordayken seninde onunda neler yaptığını gördüm kim haklı kim haksız iyi biliyorum sana defalarca istemiyorum yapma dediği şeyleri yapıyorsun demiş..annemden babamdan da destek bulamayınca tamamen çıldırmış..anneme telefonda bir sürü beddua etmiş..kadın sinirlenince kendini iyice kaybediyor..eşimi sevmesem bir gün katlanılcak kadın değil..
işin kötü yanı ise benim çocuğuma mecburu sebeplerden dolayı bu kadın bakıcak..eşim öyle istiyor..napcam bilmiyorum..
Canım ben de hiç sevmiyorum anlaşamıyorum kavga etmiyorum ama her halimle belli ediyorm anlaşamadığını. yine de seneye çalışmaya başlarsan ben gelir bakarım diyor bir ay kayınvalidem bir ay görümcem gelirmiş miş miş
Bakıcıya veririm ama yine de evdeki huzurumu bozmamak için onları istemem kesinlikle Allah da muhtaç etmesin diyorm hep
Eşime de söyledim evde huzur istiyorsan ben onları istemiyorum diye
Zaten o da istemiyor anlaşamıyor ama anne abla sonuçta
Sen de ev işini ertele 5 sene olmasın da 6 sene olsun nolur yani yeter ki huzurlu büyütün yavrunuzu
Eşine de anlatırken bence böyle söyle eğer yavrumuzun mutluluğunu istiyorsan böyle olmalı de.
Ben her seferinde mutlu anne = mutlu Bebek diyorm :)) beni mutlu etmezsen oğlun da mutlu olmaz diyorum :))
Ve bi de diyorum ki ben evlenirken aman eşimin ailesiyle kötü olayım diye evlenmedim sonuçta çok isterdim abla kardeş gibi olalım çok adım attım ama olmadı napalım diyorm hak veriyor bana
Erkekler sinirden degil de üzüntünden anlıyorlar genelde üzüldüğünü görünce hak veriyorlar bence.sinirli konuşunca iletişim bozuluyor malesef. Güzellikle halledersin bence sen bu meseleyi üzme kendini bebeğinle doyasıya vakit geçirmiş olursun hem çok güzel olur ilk 2 sene kritik dönemde seninle olur :)

Sağol canim. Senin de mi o sekilde tikaniyor meme ucun? Nasil aciyorsun peki?
Cok geçmiş olsun bu arada. Baris in da kusmasi artti kilo alimi da fark etti kusmadsn sonra.
Gecen hafta genek kontrole diye doktora goturduk oyle bir kustu ki dr bakarken dogridan reflu dedi dr. Ilac verdi, kizima ds kullandim aynı ilaci ama tedavi edici bir sey degil sanırım. Zaten 5 gun kullanılıyor bitti bile, pek bir degisiklik yok.
Valla ağlaya ağlaya emziriyorum birde hemen sıcak su torbasını doldurup resmen yanarak bekliyorum.
2-3 günde zor açılıyor
Benşmki son iki gündür direk memede kusuyor. Kabız olduğumuz için reflü ilacıda kullanamıyoruz. Çamaşır yıkamaktan yoruldum valla

Kusmasina canini sıkma Miray dogdugundan beri kesik kesik ve sut seklinde surekli her emme sonrasi hatta daha emerken kusuyor. Kilo aliminda birsey yoksa onemseme dr da onemsemiyor. Sen beslenme araligini uzatabilirsin. Gece uykusunda kusmuyorsa demekki cok geliyor fazlasini kusuyor. Bizim sadece gunduz ve hic abartmiyorum daha oncede yazdim kustugu ile bir cocuk daha doyar. 2.5 saatten once gunduz emzirmiyorum azaliyor kusmasi.
Önceden az az kusuyordu önemsemedik ama son 4-5 gündür artık emdiği anda kusuyor kustuğu ile ilimizde yıkanıyoruz. 4 günde de 50 gram alınca drumuz takip etmemiz gerekiyor dedi.

Kizlar avent biberon alacagim naturel mi alayim normal mi bilemedim hepsiburada indirimiyle alaym diyrm 125 yeter sanrm demi su vermek ivin de kullanlr mi biberon

Çok geçmiş olsun canım kızım da çok kusuyordu idrar testi yapıldı kültürde üreme çıktı antibiyotik verdi ama kızım yutmadan öğürerek kustu 3 hafta sonra yine verdik atlatmışız şükür kusması için ayrıca gaviscon verdi ama biz vermedik kabızlığa zararı var mı bilmiyorum bizimki baya azaldı inşallah siz de atlatırsınız
İnşallah canım bizim idrar testimizde normal çıktı. Yavrum kusunca ağlıyor birde o bitiriyor işte

Valla ağlaya ağlaya emziriyorum birde hemen sıcak su torbasını doldurup resmen yanarak bekliyorum.
2-3 günde zor açılıyor
Benşmki son iki gündür direk memede kusuyor. Kabız olduğumuz için reflü ilacıda kullanamıyoruz. Çamaşır yıkamaktan yoruldum valla
Memede kusma bizde de oluyor arada.
Emerken dinlenecek gibi bırakıyor fork diye kusup emmeye devam ediyor. Sute kafasi takik bir insan olarak cok canim sıkılıyor benim de bosa gidiyor sutler diye.
Kilo alimini hic bilemiyorum insallah makul olcude aliyordur.

Bende bu gun adeti soracaktim gruba olan var mi diye sizin ne kadar sonra geldi. Ne guzel rahatlamissinizdir Intarnette 18 aya kadar uzayabiliyor diye okudum. Gözüm korktu acikcasi. Birde karninizda bir küçülme oldu mu ben aslinda eski kiloma döndüm ama hala 4 aylik gibi duruyor sanirim sporsuz gecmeyecek.
Ben oldum 2 aylıktı Deniz. Sonra üzerinden bir 20 gün geçti tekrar oldum. Göbeğimde inme olmadı hala şiş :(

Canim peki sen dikkat ediyor musun mwme ucunda beyaz kabarciklar ya da noktalar oluyor mu?
Yok canım sen soyledıgınden berı bakıyorum hıç gormedım ben öyle bışey
Yanı su toplamış gıbı bışey mı oluyo?

Yok artık aradığına şükretsinler ama tek gelinsin cefası kadar da sefası olur:)
Yok canım ne sefası hıııç gormedım
Bıraz önce güzel haberı aldım zaten ctesı 4 günlüğüne kv gıdıcez
Offf bıktım yemınle yaaa

Gerçekten gel de anlat.. izah ediyorum ama kısa bir süre gidiyor :)) kaka yapmayınca da fitil verelim diye tutturuyor nitekim :) acı çekmesin istiyor. Ama kisa vadeli düşündüğüne ikna olmuyor. Herkes birseyimi eleştiriyor bu aralar zaten. Sakınan göze çöp batar muhabbeti yapıyorlar.
Ya nedır bu her yaptıgımızı ırdeleme derdı anlamadım
Bıgun sıze ne lan sıze neeee dıye atlıycam bırının ustune
Gecen mısafır geldı yok bezı nıye dıkkatli baglıyosun
Yok niye sessızlıge alıştırıyosun
Dıkkatlı bağlamazsam çiş sızıyo dıyorum Sabırla sızsın cocuk o dıyo salak onu bende bılıyorum da kaç saat Vücudu ıslak kıyafetlemı yatsın
Guvenlıge gelıcek mısafırlerın adını toptan verıyorum aramasın dıye hem ses olmuyo hemde 40 kere Kapıya gıtmıyorum
Zıl çalsında Alışsınmış sese

Malesef. Zaten iki damlaciksin bi de disari cikmaya nazlaniyosun.
Baslarda cok azdi sutum mama veriyodum. O zaman olmustum ben de mastit. Ateslenmeye götürmedi ama tikandi acidi baya. Sutu cok olanlarin bebe icmeye yetisemediginden oluyo saniyodum bi sevindim salak gibi "aha sut cogaldi yavru icmeye yetisemedi" diye. Megersem az olunca da oluyomus.

Daha eveli aksam olmaya niyetlendi. Hemen emzirdim sonra sagdim sonra yine emzirdim. Baslamadan hallettim şükür.
:KK70:Ilk okudum ıkı damlacıksın dıye bana dıyosun sandım
Sonra sut ıçın oldugunu anladım atak haftasında beynım gıttı
Sorma bende mastıtlı ılk olduğumda çok ağır oldum 3 gun seruma gıttım
Bende sevınıyorum sutum arttı da ıcemıyo dıye
Acı gercegı Dr dan ogrenmıştım:KK57:

Sudokremi onerırım

Kızlar kangurunun yeni doğan aparatını almamıştım .direk normal kanguru aldım bodozlama. Bir deneyeyim dedim çocuğun bacakları 10 metre ayrılıyor daha çok ufak sanırım kanguru için 102 günlük bebek. Kullananlar nasıl kullanıyor yeni doğan aparatı olmadan anlayamadım ?
Siz kullanıyor musunuz yada öneriniz nedir ?

Yok canım sen soyledıgınden berı bakıyorum hıç gormedım ben öyle bışey
Yanı su toplamış gıbı bışey mı oluyo?
Toplu igne ucu kadar beyaz bir nokta oluyor. Bak başı kadar bile degil yani. Sertlesmis minicik bir nokta. Tipa gibi sut kanalini tikiyor uctan. Sut ordan akamayinca memede birikip sisiriyor memeyi. Benimkiler hep o sekilde oldu.

Back
X