• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
yok hayır yanlış anladın bende sana katılıyorum öyle hemen müdahale edilmemeli.ben kereme müdahale etmedim kendi kendine yaptı zaten ama ben sildikçe poposunu sanırım uyarı gibi oldu yaptıkça yaptı valla:halay:
Bugun oglanin cisli bezini degistirirken bi sagini solunu sileyim sicakta demistim. O sirada uyarildi galiba essek. Bez de yoktu altinda. Alt degistirme ortusune bi guzel s.cti. hem de yuzume gulucukler ata ata :))

kizlar kp den inciler
iki gun onceki dr kontrolunde umut dr un once yuzunu oksadi capkinca
sonra kadin kucaga alinca yaygara koptu
doktor insanlari yabancilamaya baslamis bu norolojik olarak iyi bisey dedi
bugun bi benim kucakta aglamiyinca dr un dedigi de agzimdan cikmis oldu
yani bu aylarda olan biseymis demek istedim aslinda
ama uyuz oldu
verdigi cevap doktor nerden bilicek
bu kadar cocuk daha anneyi tanimaz :oha:
insanlari nasil yabancilasin
Haha amann doktor da kimmiş :-)

kizlar asinin telasindan dun yazamadim
dun 2 mayis benim icin cok ozel bigundu
gecen sene 2 mayista
umut um dondurulmus bi embriyo iken cozulup bana transfer edilmisti
11 mayis ise sonucu ogrendigim gundu
bu ay nerdeyse hepimizin guzel haberi aldigimizin yil donumu
cok sukur artik kucagimizdalar
27 mayısta öğrendim bende çok planlı diildi Duru olursa olur diyoduk :) testi yapınca ellerim titreye titreye eşimin yanına gelip hmileyim demiştim :) ne güzel heyecanlardı. Bebişler bize çok güzel yaşatmaya devam edecekler inşallah

kizlar asinin telasindan dun yazamadim
dun 2 mayis benim icin cok ozel bigundu
gecen sene 2 mayista
umut um dondurulmus bi embriyo iken cozulup bana transfer edilmisti
11 mayis ise sonucu ogrendigim gundu
bu ay nerdeyse hepimizin guzel haberi aldigimizin yil donumu
cok sukur artik kucagimizdalar
Ben de 11 mayısta öğrenmiştim dışardaydık eşimle birden hadi gidelim kan testi yaptıralım dedim daha 1 gün geçmişti sadece çok heyecanlı zamanlardı Allah isteyen herkese nasip etsin

Birseh olmaz biraz gezmekten adamin gezesi gelmis demekki. Agladigimdan olmustur gozu birseycik olmaz. 4.ay asilari biraz huy suy degistirtiyormus birde ates yapmasada agri yapiyor ondandir hareketleri. Miray cok asiri huysuzdu aglari kucakta ev gezdirdik nobetlese esimle en son uyudu hemen yanina kivrilip yattim cikmadi ates ama arada inliyor kuzum. 6.ay asilarindan korkmuyorum2.ayda 3 asiydi ama atlattik. Hala atesle karsilasmadik birazda gozumuzu korkutuyorlar sanirim o yuzden rahatim.
gercekten cok huzurluk yapti ama ates oyle korktugum gibi olmadi
hepsinde ayri etki de yapiyo tabi
umut a rota bile ates yapmisti dusun
yani bazi seylerin genetik oldugunu dusununce ben hastaliktan bitsem atesim hayatimda 3-4 kez cikmistir
esim 43 yasinda adam bi usutsun hem 38-39 oluyodu atesi
bu yuzden 4-5 sene once bademciklerini filan aldirdik
ates huyu ona cekmesin bari

Birseh olmaz biraz gezmekten adamin gezesi gelmis demekki. Agladigimdan olmustur gozu birseycik olmaz. 4.ay asilari biraz huy suy degistirtiyormus birde ates yapmasada agri yapiyor ondandir hareketleri. Miray cok asiri huysuzdu aglari kucakta ev gezdirdik nobetlese esimle en son uyudu hemen yanina kivrilip yattim cikmadi ates ama arada inliyor kuzum. 6.ay asilarindan korkmuyorum2.ayda 3 asiydi ama atlattik. Hala atesle karsilasmadik birazda gozumuzu korkutuyorlar sanirim o yuzden rahatim.
insallah gecenin devamida uyanmadan gecmistir canim

4.ay asisini yaptirdik biz de. 550 gr almis bu ay. Boyu da 3-4 cm kadar uzamis sanirim tam olcemedi ebe. O ara baska bir bebek asi oluyordu. Aglayinca bizimki korkup kipirdandi olcturmedi boyunu :)
550 gr a iyi yeterli dedi mi dr? Biz,de o civarda aldık bu ay. Bana az görünüyo tabi : )

550 gr a iyi yeterli dedi mi dr? Biz,de o civarda aldık bu ay. Bana az görünüyo tabi : )
Annelik bu iste 2 de alsa az geliyor ama 4.ay itibariyle benim dusuncem zayiflamadiysa bile gayet iyi. Eskisi gibi emzirip yada mama verip biraktiginda yattigi yerde durmuyorlar surekli bir hareket aksiyon yakiyorlar. Birde gece uykularida uzadi. Cok guzel almis hic kafana takma o yuzden.

Esra Esra Sabirsiz61 Sabirsiz61 kizlar asi sonrasi ne durumdasiniz ?
KokunHuzur KokunHuzur canimcim asinin ustune bursada buldum kendimi kafam kazan oldu sizin asi ne zaman ?
37.5 oldu bizim atesi, gece 3 e kadar falan da o civarda seyretti ama ustunu inceltmek disinda mudahale etmedim. Düştü cok şükür. Su an iyi.
Ha bir de mizmizdi tabi surekli emdi.

37.5 oldu bizim atesi, gece 3 e kadar falan da o civarda seyretti ama ustunu inceltmek disinda mudahale etmedim. Düştü cok şükür. Su an iyi.
Ha bir de mizmizdi tabi surekli emdi.
Ben hic olcmedim alnina dudagimi degdiriyorum eski usul oyle bir degisiklik hissetsem var ates olcer ama stres yapmamak surekli kac oldu diye kafaya takmamak adina uzak duruyorum :) ates dusurucu vermeden atlatinca zafer kazanmis komutan edasiyla tum gun gezinecegim bugun evde :)

Saglik ocaginda bakildi ordaki dr herhangi bir yorum yapmadi.
Ebe kiloyu soyleyince ben aaa cok sukur iyi kilo almis dedim kadin hihi evet falan dedi :)))
Normal sartlarda alt sinir kabul ediliyor ama bence normal. Seninkini bilmem de benimki tam kuduruk. Sallanmayan besigi sallayabiliyor cirpinarak:) bir de surekli kusuyor. Bu sartlar altinda bence ideal bir kilo.
Bir de bebeklerin dogum kilosunu ikiye katlamasi gerekiyor 4-6 ay arasinda. Mantiken dusununce her ay 1 kg almalari bu sınırı coktan geciyor.
Yani bence isler yolunda:)

Ben hic olcmedim alnina dudagimi degdiriyorum eski usul oyle bir degisiklik hissetsem var ates olcer ama stres yapmamak surekli kac oldu diye kafaya takmamak adina uzak duruyorum :) ates dusurucu vermeden atlatinca zafer kazanmis komutan edasiyla tum gun gezinecegim bugun evde :)
Canim benim dudaklar fena olcer atesi :)) kizim cok ateslenen bir cocuk, nokta atisi bile yapabiliyorum o sekilde.
1 defa olctum ben de cok mizirdaninca, sonrasini dudakla takip ettim.
37.5 ta cok huzursuzdu mesela. Ama uzerini cikarttigim gibi nesesi yerine geldi.oysa ates hala ayniydi. Biraz da cocugun durumuna gore mudahale etmek gerekiyor. Soymama ragmen huzursuz olsaydi nemli bez falan koyabilirdim ama baktim hali iyi, hic bulasmadim kendi atlatti şükür.

Annelik bu iste 2 de alsa az geliyor ama 4.ay itibariyle benim dusuncem zayiflamadiysa bile gayet iyi. Eskisi gibi emzirip yada mama verip biraktiginda yattigi yerde durmuyorlar surekli bir hareket aksiyon yakiyorlar. Birde gece uykularida uzadi. Cok guzel almis hic kafana takma o yuzden.
Bir yazi okumustum. Bebegin 1, 5 kilo almasi da normal sinirlarin disinda ama fazla alinca hicbir anne paniklemez, asagi düşünce korkar oysa ikisi de ayni tarzinda yorumlamislardi. Cok mantikli.
Ama bu aylarda kilo almamis denince dogrudan doymamis diye soylendigi icin ister istemeslz huzursuz oluyoruz.
Bir de bildigim kadariyla ilk 3 ay bu sekilde yorumlaniyor, doydu doymadi diye. Sonrasinda kilo kaybetmedikce cok problem olmuyor.

Bir yazi okumustum. Bebegin 1, 5 kilo almasi da normal sinirlarin disinda ama fazla alinca hicbir anne paniklemez, asagi düşünce korkar oysa ikisi de ayni tarzinda yorumlamislardi. Cok mantikli.
Ama bu aylarda kilo almamis denince dogrudan doymamis diye soylendigi icin ister istemeslz huzursuz oluyoruz.
Bir de bildigim kadariyla ilk 3 ay bu sekilde yorumlaniyor, doydu doymadi diye. Sonrasinda kilo kaybetmedikce cok problem olmuyor.
Bunun en guzel ornegi benim canim ama ben panikledim:) 40 gun muayenesinde Mirayida cocuk dr una goturdugumuzde tam 2 kilo ! Almisti. Yazdim hatta dr emzirme araligini uzat emzik ver dedi alistir dedi diye mumkun mertebe oyaladim emmesin diye. Evet anne sutu alan bebek obez olmaz ama yazik gunah o mide bagirsaklar bu tempoyu kaldiramazki. Esasen kriterin aglayan, mizildayan, hasta olmayan bir bebekse kilo alimina cok takilmamak olmali. Ac bebek durmaz, keyifli olmaz gelisimi geri kalir bir problem yoksa keyif kacirmamaliyiz.

Kızlar oğluma 3 aydır günlük 3 biberon kadar mama veriyordum. İlk ay yoğun doktor kontrolleri ve ameliyat stresinden dolayı sütüm doyurmuyordu.3 hafta önce dr kilo alımını fazla bulduğu için mamayı artık bırakın dedi ve biz 1 haftadır mamayı bıraktık artık ama bazen aç mı tok mu diye endişeleniyorum.
Kilo alımı için hem geçen hafta hem bu hafta sağlık ocağına götürdük ama tartı bozukmuş :KK62:
Kendi doktorumuza da 3 hafta sonra gideceğiz. Yer yakın olsa gidip tarttırırım ama merkeze inmek zor oluyor.
Emzirme konusunda tecrübeliler belki yardımcı olur bana.
Şöyle ki benim oğlan 1.5 saatte bir tek meme emiyor ve uyuya kalıyor. Uyumadığı zaman ise diğer memeyi verince diliyle geri itiyor. Sırıtıp oyun oynuyor memeyle :KK48:
Uyuyunca 45 dk - 1 saat uyuyor.
Uyanık olunca keyfi yerinde oluyor. Gülücükler agular...
Buraya kadar her şey yolunda ama bezde ki çiş miktarı çok az geliyor bana .
Yani 3 saatte bi değiştiğimde çok hafif.
Sanki sadece 2-3 kere çiş yapmış gibi.
Kaka sayısı günlük 4 kere filan.
Yani beni düşündüren konu bezin hafifliği.
Genel olarak keyifli bir bebek olduğu için sesi de çıkmıyor..
Aç kalmıyordur umarım :110:

canim anca cevaplayabildim
hakkaten kimsenin gozunu korkutmayayim ama epey guclu agladi
gerci iki dakika sonra guluyodu ama
gece ates yukselmedi fazla ama huzursuz ve kucak istedi
butun gece iki saatte bir aglayarak uyandi :/
ama atesi yukselmedi ya bunlarada sukur

Eyvah eyvah 2. Ay aşısında öldürdü beni. Bu aşıyı düşünemiyorum Allah yardımcın olsun canım benim. Hemşire söyledi zaten ağır diye ayin 22sinin telaşı şimdiden sardi beni

canim bu canta modeli seklinde emzirmeyi denesene ayakta kucaginda dolastirarak
biraz zorluyo insani ama

2 gündür felç oldum yerimden kalkamıyorum zaten. Denedim emmedi dahada bağırdı. Büyüdükçe degisiyor gerçekten çok zorlanmaya başladım :( eşim yorgun geliyor işten ilgilenemiyor herşey bende :(

Back
X