• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kizlar benim bebegim kolik mi acaba her gün aksamlari 8-9 arasi mutlaka bagira bagira agliyor...her gun denedim karni tok alti temiz uykusu yok...8 e dogru huzursuzlanmaya basliyor yavastan sonra giderek siddeti artiriyor en son hoplata ziplata gezdire gezdire zor sakinlestiriyoruz memeyi de almiyor en son yorulup uyuyor... ne yapmam lazim ne zaman gecer acaba ya?
canım uykusu sıkıştırıyor olabilir mi? keremde uykusu sıkıştırınca bas bas bağırıyor ve sıkıştığı için uykuya zor geçiyor

Bazen de yanlista israrci olan kor cahiller var onlara tahammul edemedigimden ciktim birks yerden.
Biri mesela 50 gunluk mu neydi bebegi, her gun poposunu dereceyle uyararak kaka yaptiriyormus. Alisti baska turlu yapamiyor diyor. Cocugum kaka yapmadi diyen herkese israrla o yontemi tavsiye ediyor cok kolay oluyor diye. O kadinla kavga edecektik nerdeyse.
Bu arada ateşlendi Baris aksam. Cok huzursuz oldu. 37.5 olctum takip ediyorum daha yukselmez insallah. Neyle yatiracagimi bilemedim. Tek citcitli badi giydirdim ama uzun kollu. Duruma gore onu da cikaririm artik.
esracım ilk önce kaka konusunda konuşayım kerem en son pazar günü yapmıştı bıgünde baktım koku geliyo altını açtım temizlemek için ben sildikçe kerem yaptı en son baş edemedim bi baktım nevresimim battı;) bide bugün aşı yaptırdın değil mi aşıdan dolayı kereminde ateşi 37.9 a çıkmıştı 4-5 saat öyle kaldı en son gece saat 2.30 olmuştu bende uyuyacaktım takip edemem diye yarım paranox fitil verdim ertesi gün çıkmadı

Zaten nerdeyse oturacaklar. O ufak pyset zimpirtisi lazim diil bundan sonra. Travel alma bence direk normal bisey al. Uyursa diye arkasi yatsin bi de cift yonlu olsun yeter bence. Simdi yeniden alsam oyle alirim. Hiç gerek yokmus teferruata
Aynen canim normal alacagim zaten gerek yok travel olana...

canım uykusu sıkıştırıyor olabilir mi? keremde uykusu sıkıştırınca bas bas bağırıyor ve sıkıştığı için uykuya zor geçiyor
Valla bilmiyorum canim olabilir dedigin gibi bu durum sonunda genelde uyuyakaliyor ve sadece emmek icin kalkiyor uyanmiyor artik gece uykusuna geciyor yani...sabah da 6-7 gibi tamamen uyaniyor...nihayet düzene girmeye basladi cok şükür

esracım ilk önce kaka konusunda konuşayım kerem en son pazar günü yapmıştı bıgünde baktım koku geliyo altını açtım temizlemek için ben sildikçe kerem yaptı en son baş edemedim bi baktım nevresimim battı:KK66: bide bugün aşı yaptırdın değil mi aşıdan dolayı kereminde ateşi 37.9 a çıkmıştı 4-5 saat öyle kaldı en son gece saat 2.30 olmuştu bende uyuyacaktım takip edemem diye yarım paranox fitil verdim ertesi gün çıkmadı
Kaka konusunda yanlis anlasilma olmasin Aslicim, bahsettigim kisi bebegine günlük olarak bu sekilde kaka yaptiriyormus. Böyle olunca bebek alismis kendi asla kaka yapamiyormus ona ragmen herkese tavsiye ediyordu. Ben ona kizdim. Yoksa hic yapamazsa elbet bir mudahale gerekir.
Asi oldu evet canim, su an olcmedim ama sanki biraz daha sogumus gibi. Yukselmez insallah daha fazla. Yanima yatirdim burdan takip edecegim artik.

ninocin ninocin ne yaptiniz ates huzursuzluk oldu mu?
canim,akilli kocam sayesinde asinin ertesi gunu bursa yollarina dustuk anca bakabildim
dun asida inanilmaz korktu ve cok agladi umut
eve geldigimizde gozunun altinda ve icinde beyazinda kucuk kirmizi nokta gibi kan oturdu
iki dr a msj attim kuvvetli aglamalarda olurmus
aksami aglayarak kucakta geceyi de 37.4 atesle ama huzursuz olarak gecirdi
bugun yoldanmi yoksa hala asidan mi normalden farkli uykusunda tedirgin kisa surede ve aglayarak uyaniyo
neyseki ates dusurucusuz atlattik gibi
ama 6. ay asilari fena 3 asi 1 damla olucakmis :/

Kaka konusunda yanlis anlasilma olmasin Aslicim, bahsettigim kisi bebegine günlük olarak bu sekilde kaka yaptiriyormus. Böyle olunca bebek alismis kendi asla kaka yapamiyormus ona ragmen herkese tavsiye ediyordu. Ben ona kizdim. Yoksa hic yapamazsa elbet bir mudahale gerekir.
Asi oldu evet canim, su an olcmedim ama sanki biraz daha sogumus gibi. Yukselmez insallah daha fazla. Yanima yatirdim burdan takip edecegim artik.
yok hayır yanlış anladın bende sana katılıyorum öyle hemen müdahale edilmemeli.ben kereme müdahale etmedim kendi kendine yaptı zaten ama ben sildikçe poposunu sanırım uyarı gibi oldu yaptıkça yaptı valla:halay:

ninocin ninocin ne durumdasınız canım aşıdan sonra. Asinin birine ağır dedi bana hemşire ama inşaAllah bir sıkıntınız yoktur.
canim anca cevaplayabildim
hakkaten kimsenin gozunu korkutmayayim ama epey guclu agladi
gerci iki dakika sonra guluyodu ama
gece ates yukselmedi fazla ama huzursuz ve kucak istedi
butun gece iki saatte bir aglayarak uyandi :/
ama atesi yukselmedi ya bunlarada sukur

Kızlar son 2 gündür bizimki sürekli agliyo r geceleri , dün 2.5 saat aralıklı aralıklı ağladı. Ne emiyor ne susuyor mamayı birakmistik 2 aydır bıraktırdim:) onu bile verdim yok kesinlikle aç ama almıyor hiç birşey. Red desek onu bir ara yaşadık geçti bitti.

Bu red dönemi tekrarlıyor mu ara ara ?
canim bu canta modeli seklinde emzirmeyi denesene ayakta kucaginda dolastirarak
biraz zorluyo insani ama

kizlar kp den inciler
iki gun onceki dr kontrolunde umut dr un once yuzunu oksadi capkinca
sonra kadin kucaga alinca yaygara koptu
doktor insanlari yabancilamaya baslamis bu norolojik olarak iyi bisey dedi
bugun bi benim kucakta aglamiyinca dr un dedigi de agzimdan cikmis oldu
yani bu aylarda olan biseymis demek istedim aslinda
ama uyuz oldu
verdigi cevap doktor nerden bilicek
bu kadar cocuk daha anneyi tanimaz :oha:
insanlari nasil yabancilasin

kizlar asinin telasindan dun yazamadim
dun 2 mayis benim icin cok ozel bigundu
gecen sene 2 mayista
umut um dondurulmus bi embriyo iken cozulup bana transfer edilmisti
11 mayis ise sonucu ogrendigim gundu
bu ay nerdeyse hepimizin guzel haberi aldigimizin yil donumu
cok sukur artik kucagimizdalar

Bazen de yanlista israrci olan kor cahiller var onlara tahammul edemedigimden ciktim birks yerden.
Biri mesela 50 gunluk mu neydi bebegi, her gun poposunu dereceyle uyararak kaka yaptiriyormus. Alisti baska turlu yapamiyor diyor. Cocugum kaka yapmadi diyen herkese israrla o yontemi tavsiye ediyor cok kolay oluyor diye. O kadinla kavga edecektik nerdeyse.
Bu arada ateşlendi Baris aksam. Cok huzursuz oldu. 37.5 olctum takip ediyorum daha yukselmez insallah. Neyle yatiracagimi bilemedim. Tek citcitli badi giydirdim ama uzun kollu. Duruma gore onu da cikaririm artik.
Sacmalamislar daha dun kadinin biri kizim 3 aylik cici bebe versem bisey olurmu diyordu :))) bazen ne diyecegimi ne dusunecegimi sasiriyorum.
Miray inanilmaz huysuzlandi ama ates olmadi su saate kadar ben yarim kol citcitli altonada ince bir pijamayla yatirdim.

canim,akilli kocam sayesinde asinin ertesi gunu bursa yollarina dustuk anca bakabildim
dun asida inanilmaz korktu ve cok agladi umut
eve geldigimizde gozunun altinda ve icinde beyazinda kucuk kirmizi nokta gibi kan oturdu
iki dr a msj attim kuvvetli aglamalarda olurmus
aksami aglayarak kucakta geceyi de 37.4 atesle ama huzursuz olarak gecirdi
bugun yoldanmi yoksa hala asidan mi normalden farkli uykusunda tedirgin kisa surede ve aglayarak uyaniyo
neyseki ates dusurucusuz atlattik gibi
ama 6. ay asilari fena 3 asi 1 damla olucakmis :/
Birseh olmaz biraz gezmekten adamin gezesi gelmis demekki. Agladigimdan olmustur gozu birseycik olmaz. 4.ay asilari biraz huy suy degistirtiyormus birde ates yapmasada agri yapiyor ondandir hareketleri. Miray cok asiri huysuzdu aglari kucakta ev gezdirdik nobetlese esimle en son uyudu hemen yanina kivrilip yattim cikmadi ates ama arada inliyor kuzum. 6.ay asilarindan korkmuyorum2.ayda 3 asiydi ama atlattik. Hala atesle karsilasmadik birazda gozumuzu korkutuyorlar sanirim o yuzden rahatim.

esracım ilk önce kaka konusunda konuşayım kerem en son pazar günü yapmıştı bıgünde baktım koku geliyo altını açtım temizlemek için ben sildikçe kerem yaptı en son baş edemedim bi baktım nevresimim battı:KK66: bide bugün aşı yaptırdın değil mi aşıdan dolayı kereminde ateşi 37.9 a çıkmıştı 4-5 saat öyle kaldı en son gece saat 2.30 olmuştu bende uyuyacaktım takip edemem diye yarım paranox fitil verdim ertesi gün çıkmadı
Kara cahil cok insan var bu bile basit kaliyor. Dusunsene suan yapamiyorsun diye biri surekli birseyler soksa kicina. Yapiyorlar birde meziyetmis gibi tavsiye veriyirlar ben yaptim birsey olmadi ben verdim birsey olmadi. Birde şu dr u dinleme sen sunu ver bunu ver diyenler varya onlara ayri tilt oluyorum :)

Kara cahil cok insan var bu bile basit kaliyor. Dusunsene suan yapamiyorsun diye biri surekli birseyler soksa kicina. Yapiyorlar birde meziyetmis gibi tavsiye veriyorlar ben yaptim birsey olmadi ben verdim birsey olmadi. Birde şu dr u dinleme sen sunu ver bunu ver diyenler varya onlara ayri tilt oluyorum :)

kizlar kp den inciler
iki gun onceki dr kontrolunde umut dr un once yuzunu oksadi capkinca
sonra kadin kucaga alinca yaygara koptu
doktor insanlari yabancilamaya baslamis bu norolojik olarak iyi bisey dedi
bugun bi benim kucakta aglamiyinca dr un dedigi de agzimdan cikmis oldu
yani bu aylarda olan biseymis demek istedim aslinda
ama uyuz oldu
verdigi cevap doktor nerden bilicek
bu kadar cocuk daha anneyi tanimaz :oha:
insanlari nasil yabancilasin
Tabi canim he yaw he de gec :) demekki Miray a ozgu degil babanne dede hala uyurken seviyor hala yabanciliyor ama onlar kendileri farkinda surekli goremiyoruz cocuk yabanciliyor diyorlar sukur. Zor oluyor oraya gidince bende uzuluyorum insanlar iki doyasiya alip kucaklarina sevemediler yirtiyor kendini resmen :)

kizlar asinin telasindan dun yazamadim
dun 2 mayis benim icin cok ozel bigundu
gecen sene 2 mayista
umut um dondurulmus bi embriyo iken cozulup bana transfer edilmisti
11 mayis ise sonucu ogrendigim gundu
bu ay nerdeyse hepimizin guzel haberi aldigimizin yil donumu
cok sukur artik kucagimizdalar
Benimde 10 mayisti hamile oldugumu ogrenmem. Adete 6 kala cop gibi kokan tavuk durume istinaden yaptigim testle hayal gibi cizgiyi gormemle sabaha kadar o sidikli test cubugu avucumda uyumustum :)) simdiyse kuzumum kokusuyla uyuyorum. Rabbim kimseyi aratmasin evlatla sinamasin isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin insallah.

Bunun moru iste bizimki. Alirken kraft twistle arasinda kalmistim o 360 derece muhabbeti icin. Sonra kraftta servisle ilgili cok sikayet olunca buna karar vermistim.
Tutacak yer, yer degistiriyor bi de on tekerlek 360 derece dönüyor.

Baska da cok araba denemedim ama hatta surusunu stokke la karşılaştırmistim ve o kadar paraya gerek yok demistim.
Sling ya da kanguru kullanamadigimdan belki memnunum arabadan.

Seni bulmuşken sorayim B bugza demir icin ne kullaniyorsun?
Oglana demir baslamadim henuz. 23unde baslariz 4 aylik olucak. Zaten once tahlil yaptiririm galiba. Benim kullandigim gynoferro bugun bitti. Bebege etkisi oluyo mu bilmiyorum. Sutle gecio mudur ki?

Back
X