canım benim oğlumda 2 haftadır böyle..bir hafta var 4. ayımızın bitmesine..baktım ama tam anlamadım bu aralar atak haftaları galiba..4-5 haftayı da peş peşe atak haftası göstermiş eğer öyle olursa ayvayı yedik valla..uykusuzluğu geçtim belim sırtım boynum çok kötü ağrıyor..doktora gittik MR istedi..hastaneyi yıktığı için bizimki bekleyip çektiremeden geri geldik..hayırlısı ile bi düzelseydiler..haftasonu da yatılı misafirim var..bu halde misafir üstüne misafir bideeKızlar benim kuzuşun ayarı iyice bozuldu. Nasıl düzelticem bir fikri olan varmı. 2 gündür uyumuyorum. Misal dün gündüz parça parça toplasan 1,5 saat uyudu. Gece 12de zor uyutup yerine koydum. 1:30ta kalktı gerisi hep 45 dakikada bir. Yarım saat bir saat emiyor. Koyuyorum yarım saat 45 dakika sonra uyanıyor. 5:30 tan beride memede. Uyuyor yanıma indiriyorum bu sefer. 5 dakika sonra kalkıyor. Memede uyumak istiyor sanırım. Napıcam bilmiyorum. İdilde bende uykususluktan ölücez böyle giderse
İdilin ( benim kız ) hep 36 ile 36,5 arasında. Üzerine hiç çıkmadı. 35.9 u bile görmüştüm bir kere. Sizinkileri görünce acaba benim kuzuş mu üşüyor ;-)
Benimii kızda yegenim var oda 2 aylık filandı keçiörende bi yerde sünnet ettirdiler istersen yerin tam adını öğrenebilirim onlarda memnun kaldı. Ortadoģuda fena hastane degil bize yakın hamileyken filan gidiyordum hangisini istersen tercih edebilirsin.Teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için biz de istanbulda oturuyoruz anneannemizi dedemizi ziyarete geldik ankaraya hazır gelmişken de yaptırmak istiyorum.dedemiz oluşum zayıf diye pek taraftar değil bu işe ama büyüyünce daha zor olur diye sırtımda bir yük oldu bu sünnet işi
Allah yardimcın olsun atak haftanızda olabilirsiniz geri düzelecektir ama zor tabi benim kızda bugün 3. Gün oda huy değistirdi gündüz ii aksam üstü gazlaniyor huysuzlaniyor uykusu geliyor uyuyamıyor bu sabahta uykusu geldi uyuyamadı 1 saate yakin uyuyarak emdi emmesi bitince geri uyandi ama gözü aćılmıyor şimdide uyuyor ama ikide bir uyaniyor. Allah hepimize sabır versin inşallah.Kızlar benim kuzuşun ayarı iyice bozuldu. Nasıl düzelticem bir fikri olan varmı. 2 gündür uyumuyorum. Misal dün gündüz parça parça toplasan 1,5 saat uyudu. Gece 12de zor uyutup yerine koydum. 1:30ta kalktı gerisi hep 45 dakikada bir. Yarım saat bir saat emiyor. Koyuyorum yarım saat 45 dakika sonra uyanıyor. 5:30 tan beride memede. Uyuyor yanıma indiriyorum bu sefer. 5 dakika sonra kalkıyor. Memede uyumak istiyor sanırım. Napıcam bilmiyorum. İdilde bende uykususluktan ölücez böyle giderse
Aynen valla belim sırtım ayaklarımın altı ağriyor. O uzun atak haftalarinı görunce bende dedim ayvayi yedik inşallah hepsi ağır gećmez arada hafifler atak etkisi umut iştecanım benim oğlumda 2 haftadır böyle..bir hafta var 4. ayımızın bitmesine..baktım ama tam anlamadım bu aralar atak haftaları galiba..4-5 haftayı da peş peşe atak haftası göstermiş eğer öyle olursa ayvayı yedik valla..uykusuzluğu geçtim belim sırtım boynum çok kötü ağrıyor..doktora gittik MR istedi..hastaneyi yıktığı için bizimki bekleyip çektiremeden geri geldik..hayırlısı ile bi düzelseydiler..haftasonu da yatılı misafirim var..bu halde misafir üstüne misafir bideeben diş sıkıntısına bağlıyorum birazda her gördüğünü yalayıp emmek istiyor..
kızlar az önce keremi emzirirken yüzümü sevdi hemde emmesi bitene kadar.çok garip hissettim bi mutlu oldum yaww
Onu bizim oğlan da yapıyor canım. Öksürük, hapşırık, birden yüksek bir ses vb korkuyla atlamasına neden oluyor. Ama sabah mışıl mışıl uyurken hicbir mızmızlanma dönme vs olmadan anı bir ağlama başlıyor. Gaz sancısı olsa kıvranır da herhalde. Başka bir yeri mi acıyor nedir anlamadim. Bu arada niz artik yastiklara gömüyoruz kafamızı hapşırma gelince sesi bayağı absorbe ediyor.Bu durum bizde de oluyor ama bizimki gaz sancısı malesef. Bide bizimki mesela uyuyordu odanin kapısı gıcirdadı korktu ağlamaya basladı veya ben yada eşim hapşurinca korkup ağlıyor bizde bunlar sebep oluyor. Rahat bi hapsiramaz olduk tutuyoruz yada uzaklasip hapsuruyoruz :)
Kizlar merhaba
Sling ya da kanguru kullananlar yardımcı olabilir mi? Konu beni aştı
cordeliac sen bunu da epey arastirmistin sanirim.
Kızım 4 ay 1 haftalik oldu. 5700 gr 60 cm. Daha once biri kullanmayıp vermişti chicco kanguru vardi denedik ama çığlıklarla istemedi kizim. Simdi ergonomik alayim diyorum. Daha once bahsi gecmisti. Ne alayim ne tavsiye edersiniz?
Neko baby uygun mudur?
Fiyatlari farkli ama tek neden desen mi onun da farkliliklari var mi? Arastirayim dedim kafam almadi artik
Kızlar ben solomombaby kanguru siparişi verdim fakat bi neko veya ergo baby ile aradaki fark nedir anlamadım. Çok da fazla araştırma yapamadım işin aslı. Sadece bütçeme uyduğu için solomom tercih ettim ama yaz dönemi sık kullanacağım için rahat da olsun istiyorum. Yani sizce solomom işimi görür mü yoksa neko tarzı bir kanguru mu almalı ?
Cordicim retromu aldım ben sevdim de. Dün buralarda hava serin sayılırdı dışarda 15 dk turladik terlemedi ama evde biraz uyudu içinde birazcık terledik ikimiz de. Çok sıcaklarda nasıl olur bilemiyorum. Yine de rahat. Belim hep ağrıdığı için kanguruyla ilişki kuramadım henuz.Edit: Chicco ergonomik değil dolayısıyla çocuğu kalçasının üzerinde değil üreme sisteminin üzerinde taşıyor. Senin minik zeki kızmış. :)
Neko şu an uygun değil senin miniğe omcoc'cum. 65 cm'den başlıyor Neko Baby Size'lar hatta bacak uzunluğu yetmeyince 70'e kadar yolu var. Evde yatırmaya kanguru almanın hiç mantığı yok. Bağlamaktan sıkılmam dersen esnek sling alıp fwcc stili bağlayabilirsin kendine bi' süre daha. Kumaş katları çok rahatsız etmiyor o stilde bi' de bebek sıkılmıyor. Mei Tai de kullanabilirsin. Hiçbiri elden çıkartırken çok zarar ettirmiyor. Neko'daki farklar kimi modellerin üretimden kalkmak üzere olmasından, kimisinin dokumasının, kiminin de materyalinden kaynaklanıyor. Mesela kimisi %100 pamuk, kimisi bambu-pamuk karışımı. Ne fark var dersen hissiyat farkı var sadece. Bambu daha ipeksi fakat ben bambu müslinler kullanıyorum oğlana şöyle bi' dezavantajı mevcut bambu muazzam su tutan bi' malzeme o yüzden pamuktan daha geç kuruyor ve geç kuruma yani ıslaklığın uzun sürmesi bakteri üretimine zemin hazırlıyor. Yıkamayla değil de terlediği zaman problem olabilir. Müslin falan koyarım dersen problem yok. Aksinde %100 pamuk tavsiye ederim.
Boba'dan hiç memnun kalmadım ben. Oğlan da hiç sevmedi, çok kısa mesafede kullanabiliyoruz ancak ya da evde sırtımda uzun uzun takılıyo keyfi yerindeyse. Şaka gibi ama kullandığımızı bilmeden bi' aile dostumuz da hediye etti. Ben birine lanet okurken 2 oldular. Neko'nun pamuklusunu deneyebildim bu arada şansa. Boba mı, Neko mu dersen kesinlikle Neko derim. Boba bacaklarında facia iz yapıyor bizim hergelenin bi de, Kars'ta 10 derece sıcaklıkta tek kat giydirdiğim halde sırılsıklam oluyoruz bebeyle. Bi' süre evden uzaktayım bu ara yoksa çoktan satmıştım boba'yı bu kadar dezavantajla. Bi' iki model daha deneyeceğim yakın zamanda sonra dokumalardan birini alacağım ben de.
İkinci elden ş'aaapmam dersen facebook'ta babywearing turkey grubu var. deneme/kiralama amaçlı da yardımcı olurlar aksinde hazır Tuniko'da indirim varken esnek sling+ bi' neko baby size at çantaya. Çok uzattım. Açık bıraktığım bi' yer olursa sorabilirsin. Sevgiler. :)
Edit: Chicco ergonomik değil dolayısıyla çocuğu kalçasının üzerinde değil üreme sisteminin üzerinde taşıyor. Senin minik zeki kızmış. :)
Neko şu an uygun değil senin miniğe omcoc'cum. 65 cm'den başlıyor Neko Baby Size'lar hatta bacak uzunluğu yetmeyince 70'e kadar yolu var. Evde yatırmaya kanguru almanın hiç mantığı yok. Bağlamaktan sıkılmam dersen esnek sling alıp fwcc stili bağlayabilirsin kendine bi' süre daha. Kumaş katları çok rahatsız etmiyor o stilde bi' de bebek sıkılmıyor. Mei Tai de kullanabilirsin. Hiçbiri elden çıkartırken çok zarar ettirmiyor. Neko'daki farklar kimi modellerin üretimden kalkmak üzere olmasından, kimisinin dokumasının, kiminin de materyalinden kaynaklanıyor. Mesela kimisi %100 pamuk, kimisi bambu-pamuk karışımı. Ne fark var dersen hissiyat farkı var sadece. Bambu daha ipeksi fakat ben bambu müslinler kullanıyorum oğlana şöyle bi' dezavantajı mevcut bambu muazzam su tutan bi' malzeme o yüzden pamuktan daha geç kuruyor ve geç kuruma yani ıslaklığın uzun sürmesi bakteri üretimine zemin hazırlıyor. Yıkamayla değil de terlediği zaman problem olabilir. Müslin falan koyarım dersen problem yok. Aksinde %100 pamuk tavsiye ederim.
Boba'dan hiç memnun kalmadım ben. Oğlan da hiç sevmedi, çok kısa mesafede kullanabiliyoruz ancak ya da evde sırtımda uzun uzun takılıyo keyfi yerindeyse. Şaka gibi ama kullandığımızı bilmeden bi' aile dostumuz da hediye etti. Ben birine lanet okurken 2 oldular. Neko'nun pamuklusunu deneyebildim bu arada şansa. Boba mı, Neko mu dersen kesinlikle Neko derim. Boba bacaklarında facia iz yapıyor bizim hergelenin bi de, Kars'ta 10 derece sıcaklıkta tek kat giydirdiğim halde sırılsıklam oluyoruz bebeyle. Bi' süre evden uzaktayım bu ara yoksa çoktan satmıştım boba'yı bu kadar dezavantajla. Bi' iki model daha deneyeceğim yakın zamanda sonra dokumalardan birini alacağım ben de.
İkinci elden ş'aaapmam dersen facebook'ta babywearing turkey grubu var. deneme/kiralama amaçlı da yardımcı olurlar aksinde hazır Tuniko'da indirim varken esnek sling+ bi' neko baby size at çantaya. Çok uzattım. Açık bıraktığım bi' yer olursa sorabilirsin. Sevgiler. :)
Cordicim retromu aldım ben sevdim de. Dün buralarda hava serin sayılırdı dışarda 15 dk turladik terlemedi ama evde biraz uyudu içinde birazcık terledik ikimiz de. Çok sıcaklarda nasıl olur bilemiyorum. Yine de rahat. Belim hep ağrıdığı için kanguruyla ilişki kuramadım henuz.
Cordicim retromu aldım ben sevdim de. Dün buralarda hava serin sayılırdı dışarda 15 dk turladik terlemedi ama evde biraz uyudu içinde birazcık terledik ikimiz de. Çok sıcaklarda nasıl olur bilemiyorum. Yine de rahat. Belim hep ağrıdığı için kanguruyla ilişki kuramadım henuz.
Diger inceleyen de sizdiniz evet :) hayirli olsun retronuz. Hemen sorayım neden retro?
:)
Bak simdi zaten bi de sling gazi aldim senden, masraflari çoğaltma lutfenÇünkü deseni çoook güzel. Ben de atladım hemen. :)
Kızlar sabah sabah sinirlendim bizim kız bu sabah 5-6 kere kustu sağlık ocağındaki doktorumuz kusması artarsa getir damla veririm demişti gittik ama izindeymiş başka bi doktora yönlendirdiler baktı boğazı kırmızı biraz dedi kusma da var antibiyotik veriyorum dedi ben şok çocuk iyi hiçbirşeyi yok sadece birkaç defa kustu diye antibiyotik mi verilir ya
Bak simdi zaten bi de sling gazi aldim senden, masraflari çoğaltma lutfen
Neden esnek dedin dokuma daha iyi degil mi hemen onu da sorayim. Soyledigin teknigi de inceledim odevimi yaptim :)
Sanirim indirimden faydalanmak icin bi kanguru bi sling alacagim
Gecmis olsun
Dokumayı da bebeklikten itibaren kullananlar var ama dokumayla bağlamak için bebeğin gözünün biraz daha açılmış olması daha makul. Daha fingirdek, keşifçi, itaatkar bi' büyüklük lazım yani. Dokumada kucağında küçük bi' bebek varken kumaşı germek zorlar biraz. Bi' de esnek başka diyorlar hep sahiden esnek bambaşka. Giyip de içinde uyuyunca anlarsın.
Ya aslında ilgilenir misin bilmiyorum omcoc. Şu an Babywearing Türkiye grubunda şöyle bi'şey var. Sahibine yapma, etme, satma o fiyataağ dedim ama dinlemedi. Aynı konseptteki ithal dokumalar iki üç katı falan. Ben yine paylaşayım da. Fikir olsun.
Canim ben kullaniyorum solomombaby.Kızlar ben solomombaby kanguru siparişi verdim fakat bi neko veya ergo baby ile aradaki fark nedir anlamadım. Çok da fazla araştırma yapamadım işin aslı. Sadece bütçeme uyduğu için solomom tercih ettim ama yaz dönemi sık kullanacağım için rahat da olsun istiyorum. Yani sizce solomom işimi görür mü yoksa neko tarzı bir kanguru mu almalı ?
Teşekkür ederim. Cordeliac in da dediği gibi diğer desenler arasında biraz daha renkli ve spor gibi. Kişinin zevki kısaca. %100 pamuk retro. Lokumlar var onlar pamuk bambu karışımı. Daha yumuşak. Bağlama gereken slinglerde daha kullanışlı bir özellik olur.Diger inceleyen de sizdiniz evet :) hayirli olsun retronuz. Hemen sorayım neden retro?
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?