2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kemirmeye başladı evet dis petleri gerçekten gerekliymiş. Canım biz yürüyüşe çıkmıştık güneş gelince bir iki dk kadar mık mık etti gölgeye geçince uyudu içinde simdi. Ben ki bu çocuğu gündüz uyutamiyordum gündüz uykuları 20 ser dakikadan 3 kez falan oluyordu. Kumaşın sarmalamasi burada önemli bir faktör bence. Sırtıma yardım alarak bir deneyeyim bakalim sevecek mi. Sırtta iken evde de daha rahat işimi gucumu yaparım.

Gruba uyeyim goruyorum ama sanki bana baska dil konusuyorlar o kadar uzagim :)
Bunu simd kullanabilir mi peki? Yoksa yine 70 cm beklenecek mi
Sana attıktan üç dakika sonra satılmış bile. Yamyam grup. Evet onda da 65 cm'i beklemek gerekiyor + çocuğun bacak açma isteği. Boba'nın panelin alt kısım bacak aralığı 34 cm mesela, neko'nun 36-38 arası bişey olması lazımdı bebek bedenin. Bizim hergelenin boyu yetip arttığı halde bazen kasıp diretiyor halen. Zorlamıyorum ben de. Kanguruda oturur gibi pozisyona getirip iki dizinin arasındaki mesafeyi ölçebilirsin. Dizden dize 30-33 cm arası kumaş payıyla falan rahat yenidoğan zımbırtıları olmadan neko ve benzeri kanguruları kullanabiliyorlar. Hazır indirimdeyken esneği de dene bence yine de.

Aaa diş pedi çıkmadı mı seninkinden? Neko'ların kutusundan diş pedi de çıkıyor diyorlar. Ben pamuk müslin küçük bezlerden falan doluyorum ya da fular önlük falan. Tek diş pedi de dayanmıyo. Ben bunu yazarken sırtımda hergele. Omzumun üstünden fink fink etrafı seyrediyor. Cino da Mete gibi. Gündüz maksimum 15-20 dakika ama gece uykusu iyidir. Bıraksak bizimle aynı biyolojik ritimde takılacak. :)) Kanguruya çok suç yıkamıyorum bu yüzden ama Mete'ye yaramasına sevindim valla.

kizlar merhaba dr dan geliyorum...kizim cok huysuz ve uyurken inliyor burda da yazmistim tek tek sordum dr a...dişleri şişmiş 15-20 güne cikar dedi ki cocugun salyalari şelale gibi heryeri kemiriyor huysuzlugu uyumamasi inlemesi ondan dedi dislerin agrisi kafaya vuruyormus bu arada, kulaklari da bu yuzden cekistiriyormus...kulaklarina bogazina cigerlerine bakti biseyi yok dedi...gazimiz hala devam ediyor dedim 2-4. aylar maksimum daha sonra cocuk hareketlendikce azalarak bitecek dedi....dönmüyor dedim gayet hareketli dedi güldü bu kiloyla biraz zor döner hem her cocugun gelisimi farkli dedi...velhasil diş haricinde problem yok onlar da patlarsa rahatlayacagiz insallah...tabi bir de atak haftalarindan kurtulursak

Gruba uyeyim goruyorum ama sanki bana baska dil konusuyorlar o kadar uzagim :)
Bunu simd kullanabilir mi peki? Yoksa yine 70 cm beklenecek mi

Yaa omcoc şimdi aklıma geldi. Mersin'in neresindesin? Yakınsan Mezitli'de kanguru butik var. Gidip orada bi çok model deneyebilirsin aslında. Grupta paylaşıyorlardı epey önceden. İsmi direkt "kanguru butik" Gitme şansın varsa deneyerek almak daha iyi olur bence.

Tam siparis veriyodum hem dling hem kanguru. Bugun ilk kez dersim yok boşum hemen gidip bakıyorum. Burdan da haberin var ya pessss
Masallah

Bugun bizimki de cok huzursuz. Hastalıktan mi bilmiyorum burnu cok tikaniyor.
Surekli ikinir gibi sesler cikariyor, aglamakli

Bugün ben haftalar sonra tekrardan kundak yaptım öyle uyudu
Uykusu geldiğini anladığımda hemen kundak yapıp emziğini verdim ve rahatlatıcı bir müzik açtım gözlerini de mendille kapattım. gözlerini kapattığında aldım mendili.
Normalde gündüz uykuları 10 dakika kadar kısa sürmeye başlamıştı malesef
Muhtemelen ellerini sallayıp aniden irkilip kendini uyandırmamış oldu
Korkarak uyanmadı bugün inşallah tamamen geçer
Sizlerden duyunca belki dönemsel bi şeydir diye düşündüm 4. Ay sendromu diye bi yazı okudum dün

Facebook'ta ek gıdaya geçiş sayfasına üye oldum kızlar Sabirsiz61 senin söylediklerini çok iyi anlıyorum açıkcası okudukça yorum yapasım geliyor ama bakıyorum ki benden önce doğruları yazanları taşlamışlar hiç karışmıyorum :))
Şeker katma mamasına zehir demişler mesela millet saldırmış hemen :)))

Canım malum havalar ısınıyor artık. Büyük oğlan her gün camdan bakıp "anneaa hava çok güzeeell ,lütfen dışarı çıkalım diyor "..
Bebek arabasını bozuk kaldırımlarda veya çakıllı parklarda sürmek zor oluyor. Birde benim oğlan illa peşinde gezdirir beni. Yok merdiveniydi yok salıncağıydı. İki çocukla olunca küçüğü kanguruya alıştırıp büyükle ilgilenebilirim diye düşündüm.
Öyle boy boy olsun ,aşk olsun meşk olsun'a gerek yok :))
Anlık ihtiyacımı görsün yeter düşüncesindeyim :))

Yok ya cidden okudukca agzim acik kaliyor saka gibiler :))

Bizde 4. ayımızı bugün bitirdik. Genelde ataklı haftaları olmuyordu. Gündüzleri uyumazdı ama gece uyurdu. Biraz kucakçı,memeciydi biraz ama aglayan bir bebek değildi.En ataklısı son 2 hafta. Özellikle de son 2 gün. Yine ağlayan bir bebek değil ama uyuyamıyor,uyuduğunda da uyanıyor sürekli. Dinlenemiyor,uykusu geldikçede huysuzlaşıyor. Ben kendi uykusuzlugumu gectim. Yavrum dinlenemiyor. Bir de memede uyumaya iyice alışcakta yatağına gitmiycek diye endişeliyim canım. İnş geçici bir durumdur.

Amin canım inşallah. Gaz problemimiz yok çok şükür. Ama dediğin gibi uyuyamıyor. Uyuyamadıkça huysuzlanıyor. Uyudumuda gündüz yerine koyar koymaz yada 15 dakikada,gece 45 dakikada bir uyanıyor. Saatlerce emiyor. Memede uyumak istiyor.

canim tam olarak doymuyo olabilir mi?sadece meme veriyosan sagdigin sutu filan ver istersen

canim tam olarak doymuyo olabilir mi?sadece meme veriyosan sagdigin sutu filan ver istersen
Doymuyormu diye düşünüyorum bende ama emmesinde bir farklılık yok gibi, pazartesi kontrolumuz var. Bakalım kilo durumundan belli olur. Ona göre o ihtimalide degerlendiririm artık canım

Doymuyormu diye düşünüyorum bende ama emmesinde bir farklılık yok gibi, pazartesi kontrolumuz var. Bakalım kilo durumundan belli olur. Ona göre o ihtimalide degerlendiririm artık canım
Benim bebeğim de öyle canım uyumadıkça huzursuzlanıyor. arada sırada bana da doymadı mı düşüncesi geliyor ama hemen gönderiyorum :))
Çünkü kilo alımı iyi çok şükür
Bide emerken anlarsın süt var mı çekiyor mu diye
Sen de dene istersen kundaklamayı. 15 dakika içinde uyanırsa yerinden kaldırmadan emzik verip pışpışla gene ağlarsa kucağında pışpışla

Bi de sizin tam atak haftanız bu atak uzun sürüyor zaten bizde öyle oldu yani etkisinden çıkamadık :)
Gece boyu memede kalsalar hiç uyanmayacaklar sanırım akıllı bıdıklar
sabah 4 ten sonra yanıma aldım ben artık uyanmalarına dayanamayıp. yanımdayken daha uzun uyudu.

Bizim kız kollarının örtülmesinden hiç hoşlanmıyor. Kolunu çıkartmaya çalışırken uyanıyor emzikte tutmuyor malesef..emmesi, yutkunmaları aynı,gün içinde herhangi bir açlık belirtiside göstermiyor ama sağ göğsümü pek uzun almıyor. Hep solu emmek istiyor solda uyuyor. Sağda emdikten sonra meme yumuşak ama sıkınca fışkırır tarzda süt oluyor herzaman. Böyle giderse sağ memeyi sağmayı düşünüyorum.

Hepimiz ayni surecten geciyoruz belli oldu. Dis huzursuzluklari bunlar ac kaldiklarini dusunup mamaya yada ek gidaya yonlenmeyin kizlar. Bir sure sabredeceksiniz. Mirayin kesinlikle ac olmasi mumkun degil ama oda meme delisi oldu. Gunduz kendi kendine uyuyan gece uykusuna kendiliginden gecen kiz 2 3 gundur memede uyuyor. Daha sık emiyor gun icindede normalde 2.5 saatten once almazdi teklifte etsem simdi saat basi emiyor diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…