2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bi de sizin tam atak haftanız bu atak uzun sürüyor zaten bizde öyle oldu yani etkisinden çıkamadık :)
Gece boyu memede kalsalar hiç uyanmayacaklar sanırım akıllı bıdıklar
sabah 4 ten sonra yanıma aldım ben artık uyanmalarına dayanamayıp. yanımdayken daha uzun uyudu.
Daha önce atak haftalarında huzirsuzlanmıyordu pek. Oyusden dikkate almamıştım fazla ama bu sefer olmuş olabilir. Tam şimşekli haftaya girmek üzereyiz tabloya göre. Bende sabahları 6 ve sonrasında yanıma alıyorum ama değisiklik olmuyor canımm. Acaba dismi diyede düşünmeye başladım. Parmaklarını emmiyor çiğniyor artık yada önlüğünü vs. Damaklarındada diş gibi beyazlıklar var. Pazartesi kontrolumuz var. Açmı,dişmi,atakmı anlarız artık. Az önce bir yazı okudum. Bebek acıkmasada anne kokusunu almak için emmek ister emdikçede uyanmaya alışır.Gece her uyandığında emzirmeyin, böylece daha az uyanır diyordu. Ben kıyamam ki kuzuma,ya gerçekten acıkmışsa. Memeyi az geciktirince ağlamaya başlıyor. Ağlatamamki kuzumu. Emmeden geri uyuycağnı sanmıyorum çünkü.

Hepimiz ayni surecten geciyoruz belli oldu. Dis huzursuzluklari bunlar ac kaldiklarini dusunup mamaya yada ek gidaya yonlenmeyin kizlar. Bir sure sabredeceksiniz. Mirayin kesinlikle ac olmasi mumkun degil ama oda meme delisi oldu. Gunduz kendi kendine uyuyan gece uykusuna kendiliginden gecen kiz 2 3 gundur memede uyuyor. Daha sık emiyor gun icindede normalde 2.5 saatten once almazdi teklifte etsem simdi saat basi emiyor diyebilirim.
Ben ilk ay az kilo aldığı halde ısrarla meme verdim. Şimdi de gerçekten kanıtlanmış bir açlık olmadığı sürece, kötü düşüncelere kapılıpta ek birşey vermem ;-) bende dişe yoruyorum ama bazende benmi birşeyleri yanlış yapıyorum acaba diyede bi sorguluyorum kendimi

Bizim kız kollarının örtülmesinden hiç hoşlanmıyor. Kolunu çıkartmaya çalışırken uyanıyor :-) emzikte tutmuyor malesef..emmesi, yutkunmaları aynı,gün içinde herhangi bir açlık belirtiside göstermiyor ama sağ göğsümü pek uzun almıyor. Hep solu emmek istiyor solda uyuyor. Sağda emdikten sonra meme yumuşak ama sıkınca fışkırır tarzda süt oluyor herzaman. Böyle giderse sağ memeyi sağmayı düşünüyorum.
Ben ilk üç ay yarım kundak yapmıştım ama sonra bıraktım bugün aklıma geldi denedim tekrar. yeter ki uyuyup uykularını alıp huzurlu olsunlar ya
Benimki de solu tutarken öyle çünkü sol göğsümün ucu küçük o yüzden sağdaki gibi damağına tam yapıştıramıyor sanırım.

Ben ilk ay az kilo aldığı halde ısrarla meme verdim. Şimdi de gerçekten kanıtlanmış bir açlık olmadığı sürece, kötü düşüncelere kapılıpta ek birşey vermem ;-) bende dişe yoruyorum ama bazende benmi birşeyleri yanlış yapıyorum acaba diyede bi sorguluyorum kendimi
Distendir emin ol yanlis yaptigin ne olabilir mirayin sutler agzindan burnundan geliyor hala emmeye calisiyor o derece abandi birde eziyor damaklariyla dogum sonrasi yasamadigim meme yarasini yakindir yasatacak bana bu gidisle :)

Daha önce atak haftalarında huzirsuzlanmıyordu pek. Oyusden dikkate almamıştım fazla ama bu sefer olmuş olabilir. Tam şimşekli haftaya girmek üzereyiz tabloya göre. Bende sabahları 6 ve sonrasında yanıma alıyorum ama değisiklik olmuyor canımm. Acaba dismi diyede düşünmeye başladım. Parmaklarını emmiyor çiğniyor artık yada önlüğünü vs. Damaklarındada diş gibi beyazlıklar var. Pazartesi kontrolumuz var. Açmı,dişmi,atakmı anlarız artık. Az önce bir yazı okudum. Bebek acıkmasada anne kokusunu almak için emmek ister emdikçede uyanmaya alışır.Gece her uyandığında emzirmeyin, böylece daha az uyanır diyordu. Ben kıyamam ki kuzuma,ya gerçekten acıkmışsa. Memeyi az geciktirince ağlamaya başlıyor. Ağlatamamki kuzumu. Emmeden geri uyuycağnı sanmıyorum çünkü.
Aynı şeyleri hissediyoruz canım
Ben mantık düşkünü bi insandım ta ki anne olana kadar :)
Mantıgım "bebegin acıkmadı emerek uyuduğu için uyandı ve tekrar uykuya geçemiyor emmek istiyor o yüzden emzik ver oyala pışpışla uyusun" diyor
Ama
duygularım "yazık ağlıyor ne var yani senin kokunu özlediyse ne vicdansızsın o ağlarken memeni çıkarmak bu kadar zor mu " diyor :)))

Bu arada bu emmeden uyuma işine Ayşe Öner diyor ki 4.aydan sonra artık geceleri bir kez emmeye uyansalar yeter diğer uyanmaları emzikle pışpışla geçiştirin bi süre sonra memenin gelmediğini anlayıp uykularını bölmeyecektir.
Anne yaparken kokusundan dolayı emziği pışpışı kabul etmeyebilir o yüzden babası yada bakıcısı yapsın diyor
Ben denedim ama işte annenin kendini hazırlaması da önemli sanırım dayanamadım bir iki günde vazgeçtim ama 5.ay kontrolümüzü olalım tekrar doktora sorup denemeyi düşünüyorum.

Ben ilk üç ay yarım kundak yapmıştım ama sonra bıraktım bugün aklıma geldi denedim tekrar. yeter ki uyuyup uykularını alıp huzurlu olsunlar ya
Benimki de solu tutarken öyle çünkü sol göğsümün ucu küçük o yüzden sağdaki gibi damağına tam yapıştıramıyor sanırım.
Eskiden ayrım yapmıyordu. Oda son günlerde başladı huysuzluğu gibi

Distendir emin ol yanlis yaptigin ne olabilir mirayin sutler agzindan burnundan geliyor hala emmeye calisiyor o derece abandi birde eziyor damaklariyla dogum sonrasi yasamadigim meme yarasini yakindir yasatacak bana bu gidisle :)
Oyyy yerim ben bu kuzuları, dişleri tez zamanda patlatsalarda rahatlasalar :-)

Mantıgım "bebegin acıkmadı emerek uyuduğu için uyandı ve tekrar uykuya geçemiyor emmek istiyor o yüzden emzik ver oyala pışpışla uyusun" diyor
Ama
duygularım "yazık ağlıyor ne var yani senin kokunu özlediyse ne vicdansızsın o ağlarken memeni çıkarmak bu kadar zor mu " diyor :)))
Büyüdüklerinde bu günleri çok özliycez :-) insan kıyamıyorki

Bu arada bu emmeden uyuma işine Ayşe Öner diyor ki 4.aydan sonra artık geceleri bir kez emmeye uyansalar yeter diğer uyanmaları emzikle pışpışla geçiştirin bi süre sonra memenin gelmediğini anlayıp uykularını bölmeyecektir.
Anne yaparken kokusundan dolayı emziği pışpışı kabul etmeyebilir o yüzden babası yada bakıcısı yapsın diyor
Ben denedim ama işte annenin kendini hazırlaması da önemli sanırım dayanamadım bir iki günde vazgeçtim ama 5.ay kontrolümüzü olalım tekrar doktora sorup denemeyi düşünüyorum.
İste bende okudum öyle bir yazı ama ağlatmakta istemiyorum kuzumu. Biraz büyüyünce düzelir yavaş yavaş diye düşünüyorum. Sabredemiyceksek niye varızki diyorum. Uykusuzluk, yorgunluk çok sorun değil.Biz dayanırızda onlar bebek dayanamazlar. Her ne kadar bazı alışkanlıkları erken edindirmek gereksede ben kurallar ve dayatmalar için küçük olduklarını düşünüyorum. Şuan bize ihtiyaçları var. Ağlatmak,strese sokmak gereksiz bence. Bu benim düşüncem tabi.Kızım aşıda vs ağladığında benimde gözlerim doluyor hemen. Geçen gece korkup feryat figan ağlamıştı. Dakikalarca sakinleştirememiştim.Yataktan fırladım onunla ağladım bende bisey oldu diye. Doktora götürüyordum az daha. Okadar etkilenmiştimki,kalbim çarptı resmen kendime gelemedim bir süre.

İste bende okudum öyle bir yazı ama ağlatmakta istemiyorum kuzumu. Biraz büyüyünce düzelir yavaş yavaş diye düşünüyorum. Sabredemiyceksek niye varızki diyorum. Uykusuzluk, yorgunluk çok sorun değil.Biz dayanırızda onlar bebek dayanamazlar. Her ne kadar bazı alışkanlıkları erken edindirmek gereksede ben kurallar ve dayatmalar için küçük olduklarını düşünüyorum. Şuan bize ihtiyaçları var. Ağlatmak,strese sokmak gereksiz bence. Bu benim düşüncem tabi.Kızım aşıda vs ağladığında benimde gözlerim doluyor hemen. Geçen gece korkup feryat figan ağlamıştı. Dakikalarca sakinleştirememiştim.Yataktan fırladım onunla ağladım bende bisey oldu diye. Doktora götürüyordum az daha. Okadar etkilenmiştimki,kalbim çarptı resmen kendime gelemedim bir süre.
Belki biz olmazsak ağlamazlar ya ben bi de annemle deneyeceğim bu yöntemi ama kendimi hazırlamam lazım bu kez :) ağlamadan alıştırabilirsek süper olur
Aslında bir hafta dayansak bundan sonra kesintisiz gece uykusu uyurlar diye düşünüyorum ve bunu da gene onun için istiyorum yoksa ben bi şekilde katlanırım ama kesintisiz uyusa güzelce uykusunu alsa onun için daha faydalı olur
Bide benim arkadaşlarımın bebekleri var birininki 2 yaşında diğerleri 1er yaşında ve hala 2 saatte bir kalkıp meme istiyorlar çevremde çok örnek var yani bi kaç aya düzelmez kendiliğinden sanmıyorum
Geçen gece korkarak ağladığında ben de çok üzüldüm gözlerim doldu ne yapacağımı bilemedim annelik böyle bi şeymiş.

Ama
Gecen hafta boyle sık sık uyandigi bir yece kalkmakta zorlandim, acikmis olamaz ya belki uyur birazdan falan diyerek kendim dalmisim.
Ruyamda kuzenim almis benim oglani cop cop emziriyor. Hiddetle elinden aliyorum napiyorsun diye, ne bicim annesin emzirmiyorsun cocugu ben de susturmak icin aldim napiyim falan diyor :)) bilincaltima bak :))

Belki biz olmazsak ağlamazlar ya ben bi de annemle deneyeceğim bu yöntemi ama kendimi hazırlamam lazım bu kez :) ağlamadan alıştırabilirsek süper olur
Aslında bir hafta dayansak bundan sonra kesintisiz gece uykusu uyurlar diye düşünüyorum ve bunu da gene onun için istiyorum yoksa ben bi şekilde katlanırım ama kesintisiz uyusa güzelce uykusunu alsa onun için daha faydalı olur
Bide benim arkadaşlarımın bebekleri var birininki 2 yaşında diğerleri 1er yaşında ve hala 2 saatte bir kalkıp meme istiyorlar çevremde çok örnek var yani bi kaç aya düzelmez kendiliğinden sanmıyorum
Geçen gece korkarak ağladığında ben de çok üzüldüm gözlerim doldu ne yapacağımı bilemedim annelik böyle bi şeymiş.
Gündüzleri anneme verdiğimde beni gördüğünde bir çırpınışı,heyecanlanması,atılması gülüşü varki gelde alma :-) bir düzen oturtmak gerekiyor tabi öncelikle kendi iyiliği için ama bana biraz erken geliyor. En azından birkaç hafta daha beklenebilir gibi. Umarım geç olmaz. Ben şuan hala pazartesi aşı olucak canı acıycak,ağlıycak stresindeyim. Bilinçli olarak hiç ağlatamam. Küçük ya bide gözünde yaş damlası görünce içim parçalanıyor resmen. Annelik böyle bir şey miş dediğin gibi :-)

Kizlar ben hic dusunmuyorum gece emzirmesini kesmeyi acikcasi.
2-3 defa uyanip emmesinde sakinca yok benim icin. Bazen psikopat gibi hosuma bile gidiyor.
Ben geceden ziyada su sabah 5-6 civari baslayip yarimsar saatlik uyanmalara zorlaniyorum. Sabah uykusu cok tatli oluyor, yoksa geceyi bir sekilde geciriyorum

Gündüzleri anneme verdiğimde beni gördüğünde bir çırpınışı,heyecanlanması,atılması gülüşü varki gelde alma :-) bir düzen oturtmak gerekiyor tabi öncelikle kendi iyiliği için ama bana biraz erken geliyor. En azından birkaç hafta daha beklenebilir gibi. Umarım geç olmaz. Ben şuan hala pazartesi aşı olucak canı acıycak,ağlıycak stresindeyim. Bilinçli olarak hiç ağlatamam. Küçük ya bide gözünde yaş damlası görünce içim parçalanıyor resmen. Annelik böyle bir şey miş dediğin gibi :-)
Çok ağlamaz umarım aşıyı sorunsuz atlatsın inşallah
Biizmki 9 gün sonra 5 aylık olacak aslında ama ben bile erken mi diye düşnüyrom işte doktora da danışayım bakalım ne diyecek
Bizimki şebek herkese gülüyor ama annem sana farklı gülüyor diyor bilemiyorm inşallah öyledir :))

Kizlar ben hic dusunmuyorum gece emzirmesini kesmeyi acikcasi.
2-3 defa uyanip emmesinde sakinca yok benim icin. Bazen psikopat gibi hosuma bile gidiyor.
Ben geceden ziyada su sabah 5-6 civari baslayip yarimsar saatlik uyanmalara zorlaniyorum. Sabah uykusu cok tatli oluyor, yoksa geceyi bir sekilde geciriyorum
Canım benimki gece 2-3 kez kalksa bırakmayı düşünmem ama saat başı olunca hem ona hem bana kötü oluyor diye düşünüyorum
hatta bu aralar 2 saatte bir olsa razıyım modundayım
En azından 3 saate çıksa emme araları oynaya oynaya kalkar emziririm :)))

Aaa diş pedi çıkmadı mı seninkinden? Neko'ların kutusundan diş pedi de çıkıyor diyorlar. Ben pamuk müslin küçük bezlerden falan doluyorum ya da fular önlük falan. Tek diş pedi de dayanmıyo. Ben bunu yazarken sırtımda hergele. Omzumun üstünden fink fink etrafı seyrediyor. Cino da Mete gibi. Gündüz maksimum 15-20 dakika ama gece uykusu iyidir. Bıraksak bizimle aynı biyolojik ritimde takılacak. :)) Kanguruya çok suç yıkamıyorum bu yüzden ama Mete'ye yaramasına sevindim valla.
Teşekkür ederiz. Umarım çok gerekli anlarda Cihan da kanguruyla bir aşk yaşar da doya doya kullanırsınız. Dis pedi yoktu öyle bir güzellik yapsalar cok cici olurdu. Fakat pratik zeka her zaman bir adım öndedir. Başla şeyler de satılabilir pekala. Süpersin . Bu arada biz alsam üstü avm ye gittik. Oralarda bir türlü uyuyamaz perişan olurdu uyaranlardan bugün kanguru sayesinde dinlenebildi. Ancak belim gerçekten ağrıdi. Sorun bende mi yanlış birşey mi yaptım bakacagim. Çünkü toddler olarak kullananlar bile gayet rahat.

Canım benimki gece 2-3 kez kalksa bırakmayı düşünmem ama saat başı olunca hem ona hem bana kötü oluyor diye düşünüyorum
hatta bu aralar 2 saatte bir olsa razıyım modundayım
En azından 3 saate çıksa emme araları oynaya oynaya kalkar emziririm :)))
Haklisin sen de.
Bizim de dedigim gibi 5-6 ya kadar 2 nadiren 3 kere kalkiyor da ondan sonea bozuluyor ayari. Dun sozde yataktan 9.30 ta ciktik. 6dan sonra her yarim saatte bir uyandi. Yattik mi uyuduk mu hicbir sey anlamadim ben de tabi

Yok ya cidden okudukca agzim acik kaliyor saka gibiler :))
Bitmiyorlar bitmiyorlar vana geçen gün bir tanesi yine ısrarla tv ye alıştır, bak ne rahat edeceksin diyor. Malesef açıklıyorum 0-3 Yaş arası dönemde dikkat etme yetileri oluşuyor diye.. kızlarını örnek gösteriyor bak cin gibiler falan :) hakkaten de öyleler en başarılı okullardalar. En iyisi ben onu dinleyeyim ;)

Su ek gida gruplarini niye söylediniz siz bana ya?:KK47:
Yarim saatte sinir hastasi oldum
Millet kafayi yemis:sinirli:
Nasil hayatta kaliyor bunlar
Aslinda soyle oluyor olarak; bu tiplerin cocuklari zimba gibi oluyor, benimki gibiler de yaz gununde esen yelden hastalaniyorlar:ukala:
Ben kendi derdime yanayim en iyisi:confused:

Back
X