Evet evet ben de tam onu diyordum.cordeliac .Bi gelsen saçımı çeksen ben de iyice darlasam seni ne iyi olurdu. Direksiyon kilitlendi bende.Ne şanlı anayim bilsen.
E tabi insan evladının herşeyi çok iyi olsun istiyor. . Kaldı ki petsentile baktığımda 25 civarında .De şimdi Cihan in değerleri böyle olsa hiç sıkılmaz mıydı canın :)
Birde böyle sütümün azaldığı zamana denk gelince daha bi sıkıldı canım.
Sabirsiz61 i bende gördüm hemde tesadüfen. Cocuga süt verilir mi alerjen diye milleti azarlıodu :))
Hahahaaaaahaahaha bende buldumSabirsiz61 seni.bende tesadüfen buldum bende bulduğumda kadının birini kalaylıyordu kaç aylık olmuş bebeği niye gece uyandırıp duruyorsun seni ikidebir uyandırsalar olurmu hiç diye
Sen bu konuda alemin en tecrubeli annesi sayılırsın. Bu arada meme sorunu yaşayanlar kulübüne bende katıldım.Beni bulmak cok kolay ben bile internette yasadigim sorunlar uzerine araştırma yaparken kendi mesajlarimla karsilasiyorum :)))))
neee 3. mü 4. mü Allah sana kolaylik versin bacım ya
Allah yardımcın olsun eminim elinden geleni yapıyorsundur ama vazgeçme sık emzirmeye ve sağmaya devam et belki artacak sütün pes etme. Hangi şehirdesin belki bi süt anneyle de çözülebilir tabi istersen.Kızlar ben buraya ancak sorunlarımla geliyorum maalesef olumlu birşey yazamadım henüz bebeğimin kilo alımının çok az olduğunu yazmıştım bir de gün içinde yarım saatde bir saatde bir emmek istiyo ama aç olduğu için emmek istediğinden eminim artık ve sütümü arttırmak için burda sizden öğrendiklerimin hepsini denedim nerdeyse olmuyor galiba. Artık dün akşam mama vermeye karar verdim maalesef bebeğim istemedi mamayı ne yaptıysam almadı ama doğduğu ay bir ay vermiştim mamayı hiç sorun yoktu emiyodu şimdi noldu anlamadım artık kabullendim ben bebeğime bakamıyorum galiba bir de yalnızım burda kimsem yok yanımda birşeyleri eksip yaptığımı düşünüyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun yazdım
Kızlar benım oğlan Altını açtığımda gobegını öpmek için egıldıgımde yüzüme işedibu bıle ınsanın hoşuna gıdermı
Canim yerli bezleride deneyebilirsin babyneo fena degil ben beğendim. Birde megbaby denemeyi düşünüyorum. Her markadan 2ser. Alıyorum denemek için. Babyneo, alvababy, little bloom şu an elinde olanlar ben çıtcıtlı yerinede cırtlıyı pıratik buldum fikir olur diye yazayım dedim.Oooo gruplar gruplar :) bez alamadım. Hem içinden çıkamadım hem de yurt dışından almak işi sekteye uğrattı . Aliexpress'den hiç alis veriş yapmadım. Yurt dışında Almanya ve Amerika da tanıdık var. Onlardan bir şansımı mi denesem? Grubu inceleyeyim bi. Turkiyedekiler çok mu kötü?
Demek Cihan alıştı Bobasina :) aslında dışarıda daha çok sevmesi gerekmez mi? Etrafa bakınırken alisir. Tarzı bu demek ki :))
güneşte yüzü binbir sekle giriyor.bahsettiğin şapkalar çok iyi olur.
Bende ağzımla sesler filan cikartıp dikkatini çekiyordum öyle temizliyordum burnunu.Deniycem canım yarın hemen :)
Bende o şişeli olanlardan kullanıyorum ama bitirmiyordum. Daha cok damlatayım o zman. Şişeleri doldurmakta mantıklı geldi teşekkür ederim :) kolları tutuncada kafayı sallıyor ufaklık eşim başını tuttu ole temizledik ama ağladı üzüldüm baya
Bu bez işi gerçekten kisiden kisiye bebekten bebeğe çok değisiyor anladıgim 20 aylık yeğenimde babyme kullaniyor annesi ve çok memnunlar.Canım senin için söylemiyorum yanlış anlamazsın umarım ama görmüşken yazmadan geçmek istemedim
Ben çok bez denedim
Ama baby&me kadar kötüsünü görmedim o derece fena olduğunu düşünüyorum :) fiyat kalite performansı zaten kötü ama gündüz 3 saat bağlı kalsa hemen zıbını nemleniyor ve ne zaman kaka yapsa sırtı komple kaka oldu artık gündüzleri 2 saatte bir takıp bitirip ondan kurtulmayı hedefledim ama kaka yapmasına denk gelirse çok fena oluyor direk banyoya sokmak zorunda kaldım
Nasıl bu kadar farklı oldu ikimizin kullanımı bilmiyorm ama şikayet olarak da her yerden yazdım hatta dönüş yapmadılar gerçi ama olsun :)
Ooo beybi
Benim kızimda da var aynı durum bende atesi var sandim ama yoktu arada oluyor.Kızlar idilin son zamanlarda arada kafası çok sıcak oluyor. Ateşi var sanıyorum ölçüyorum yok.Su anda sıcak mesela. Ben dişe yordum ama varmı sizde de aynı sıkıntı. Dünden beride uyumakta zorluk çekiyor uyuyamayıncada ağlama krizine giriyor ara ara. Pek ağlamaz normalde. Doktorumuza sordum. Diş yapar devam ederse calpol verin dedi.
Bize doktor süt alerjisi olunca kakada kan görülebiliyor demişti bi doktora sor bencedeKızlar kanlı kaka neden olur. Balık kılçığı gibi 2 tel kanlıydı . 1 kere oldu birdaha olmadı .
Tamamen katılıyorum :)) benim bebiş 4ay dolduğunda 6kilo civarı olacak büyük ihtimalle ole gidiyoruz. Amanın milletin bebeğine baksan benimki izafiyet geciriyorİnanmayacaksın belki ama üzülmezdim. Niye üzüleyim ki. Çok değil 2 sene sonra şimdi ay çok zayıf ya da çok kısa diyen insanlar tam tersi için kilolu bu çocuk bilmemne diye şikayet edecek. Yanılmıyorsam şu an 7 kg olmuş muhtemelen 62 cm civarı bir bebeğin var ve vki'si bir hayli yüksek ve yine sen üzülüyorsun? Hangi persentil o Rus persentili falan mı? Doğum ölçülerini baz al.
Bu kadar ideal ölçülerde bir bebeğe zayıf ya da kısa diye üzülünmesine şaşıyorum ben asıl. Senin için söylemiyorum çok denk geliyorum öyle. Her ay kilonun yüzde 10'ununu aldığını düşünsene, 5-6 kilo yapar ve rahatsız olursun. Empati kur. Eğer aşırı bir gerilik söz konusu değilse (ki değil) şu an 2 cm kısa olmasının ya da 5 cm uzun olmasının bi' önemi yok. Hepsi yatıyor henüz daha bildiğim kadarıyla. Yani kalkıp içlerinden basketbol takımı seçmelerine ya da kolluk kuvvetleri mülâkatına katılacak olan yok henüz. Ee daha ne?
Daha önce de söyledim sanırım yine tekrar edeyim. İçeriği bebeğe özel olsa da her annenin sütü aşağı yukarı aynı kaloridedir. Bunu değerlendirecek olan bebeğinin yapısı yani. O yüzden stres yapma. Bebeler stres emici gibi cidden. Sen üzülüp, canını sıktıkça huysuzluk olarak sana geri dönecek. Yani artık bu bebeleri persentili düşük, huysuz, yaramaz vs vs. diye geri iade etmek şansımız yok. O yüzden kafaya takmayacaksın, etrafa kulaklarını kapatacaksın ve atak dönemindeki bebenin yeni kazandığı becerileri izlemeyi kaçırmayacaksın.
Konuyla alakam olmayinca hic anlayamiyorum dediginizi
Hadi ya. One size bir kerede kurtaricim olacak diye çok beğenmiştim. Cihan 'ın bacaklar tontirik ondan mi oldu acaba? Mete o kadar değil. 1 tane denerim belki. Aklıma takılanları soriciğim zaten kaçamazsın:))
Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Bu kaşık biberonlardan hangisini tercih ettiniz? Konu hakkinda cok fazla bilgi sahibi degilim ve baktigimda cok farkli fiyat araliklarinda türleri var. Tavsiye edebileceginiz var mi?Canım benimki de almıyor zorluyorum biraz içiyor ama kalıyor süt mutlaka kaşık biberon sipariş ettim henüz gelmedi inşallah seninki onunla içer kim bakacaksa en kötü ihtimalle kaşıkla içirir olmazsa
bizimki biberonla alıo sütümü onda sıkıntı yok şükür ama uyuması problem . Bende emzirerek uyuyodu. Artık biberonla popsuna piş piş yaparak uyutmayı deniyorlar. ama çok zor oluo tabiki. Artık kendi bayılıo diye düşüyorum. Napmak lazım onuda bilmiorum.Biberon konusunda benim de kafam.cok karisik,gecen gun 1saat dugune gittik hic durmamis kizim emerek uyumaya alisti uykusu gelmis muhtelemen aglamis hep nasi vicdan yaptim,dugunun sesi,kalabaligi kirliligi var diye goturmemistim,persembe ise baslayacagim 1,5 saat sabah 1,5saat ogleden sonra calisayim diye dusunuyorum ama yone cok aglarsa diye aklima takılıyor, kasikla sut vermiş o gun kv icmis ama sakinlesmemis acaba biberonla icerse daha mi az aglar benim hirkami falan bırakayım diyorum onu ortse ustune 1,5saat az bi sure ama gonlu olmadi mi 10dakkada bozuluyor keyfo bizim kizin
tesekkur ederim canim. istanbuldayim ama ben yabanci oldugum icin burda tanidigim kimse yok sut anne olucakHahahaaaagüldürdünüz beniii... Sabirsiz61 alemsin.
Sen bu konuda alemin en tecrubeli annesi sayılırsın. Bu arada meme sorunu yaşayanlar kulübüne bende katıldım.
Anammmm.. ben 2. Diyene saldırıyorum birincide bitti pilim bu gaz bizi bitirdi.
Allah yardımcın olsun eminim elinden geleni yapıyorsundur ama vazgeçme sık emzirmeye ve sağmaya devam et belki artacak sütün pes etme. Hangi şehirdesin belki bi süt anneyle de çözülebilir tabi istersen.
hahahaaa...
Canim yerli bezleride deneyebilirsin babyneo fena degil ben beğendim. Birde megbaby denemeyi düşünüyorum. Her markadan 2ser. Alıyorum denemek için. Babyneo, alvababy, little bloom şu an elinde olanlar ben çıtcıtlı yerinede cırtlıyı pıratik buldum fikir olur diye yazayım dedim.
Bende ağzımla sesler filan cikartıp dikkatini çekiyordum öyle temizliyordum burnunu.
Bu bez işi gerçekten kisiden kisiye bebekten bebeğe çok değisiyor anladıgim 20 aylık yeğenimde babyme kullaniyor annesi ve çok memnunlar.
Benim kızimda da var aynı durum bende atesi var sandim ama yoktu arada oluyor.
Bize doktor süt alerjisi olunca kakada kan görülebiliyor demişti bi doktora sor bencede
oncelikle merhaba sizin yazilarinizi en basindan beri takip ediyorum cok aciklayici cevaplar yaziyosunuz acikcasi bana cok faydaniz dokundu ama su kilo konusunda ben de cok takintiliyim benimki galiba buranin en zayif bebegi persentil konusunu anlayamadigim icin bebegimin kilosunun ayina gore normal olup olmadigindan emin degilim ama sizin yazinizi okuyunca biraz rahatlamis gibi oldum cunki cok uzuluyorum bebegim zayif diyeİnanmayacaksın belki ama üzülmezdim. Niye üzüleyim ki. Çok değil 2 sene sonra şimdi ay çok zayıf ya da çok kısa diyen insanlar tam tersi için kilolu bu çocuk bilmemne diye şikayet edecek. Yanılmıyorsam şu an 7 kg olmuş muhtemelen 62 cm civarı bir bebeğin var ve vki'si bir hayli yüksek ve yine sen üzülüyorsun? Hangi persentil o Rus persentili falan mı? Doğum ölçülerini baz al.
Bu kadar ideal ölçülerde bir bebeğe zayıf ya da kısa diye üzülünmesine şaşıyorum ben asıl. Senin için söylemiyorum çok denk geliyorum öyle. Her ay kilonun yüzde 10'ununu aldığını düşünsene, 5-6 kilo yapar ve rahatsız olursun. Empati kur. Eğer aşırı bir gerilik söz konusu değilse (ki değil) şu an 2 cm kısa olmasının ya da 5 cm uzun olmasının bi' önemi yok. Hepsi yatıyor henüz daha bildiğim kadarıyla. Yani kalkıp içlerinden basketbol takımı seçmelerine ya da kolluk kuvvetleri mülâkatına katılacak olan yok henüz. Ee daha ne?
Daha önce de söyledim sanırım yine tekrar edeyim. İçeriği bebeğe özel olsa da her annenin sütü aşağı yukarı aynı kaloridedir. Bunu değerlendirecek olan bebeğinin yapısı yani. O yüzden stres yapma. Bebeler stres emici gibi cidden. Sen üzülüp, canını sıktıkça huysuzluk olarak sana geri dönecek. Yani artık bu bebeleri persentili düşük, huysuz, yaramaz vs vs. diye geri iade etmek şansımız yok. O yüzden kafaya takmayacaksın, etrafa kulaklarını kapatacaksın ve atak dönemindeki bebenin yeni kazandığı becerileri izlemeyi kaçırmayacaksın.
canım bebeğin erkek mi kızmıoncelikle merhaba sizin yazilarinizi en basindan beri takip ediyorum cok aciklayici cevaplar yaziyosunuz acikcasi bana cok faydaniz dokundu ama su kilo konusunda ben de cok takintiliyim benimki galiba buranin en zayif bebegi persentil konusunu anlayamadigim icin bebegimin kilosunun ayina gore normal olup olmadigindan emin degilim ama sizin yazinizi okuyunca biraz rahatlamis gibi oldum cunki cok uzuluyorum bebegim zayif diye
erkekcanım bebeğin erkek mi kızmı
Anaaam tv duşmanı nino yakayı ele verdıFacebookta bebişine tv izleten kadını azarlayan biri vardıı. Tabiki burdan biriydiininocin sendin ooo
Hehe tamam begeniyim ama keşfetmek daha eğlenceliiAnaaam tv duşmanı nino yakayı ele verdı
DunEsra yı buldum Sabirsiz61 la mıllete ek gıdaya kebap ve işkembe Çorbası onerıyolardı
Senı nerden bulucambari gonderımı beğende işim kolaylaşsın
Bebeğinizin doğum kilosu ne kadar şu anki kilosu kaç acaba. Kaçıncı ayında bakalım tabloya :) ama ben anne abartmasıdır diye düşünüyorum :)oncelikle merhaba sizin yazilarinizi en basindan beri takip ediyorum cok aciklayici cevaplar yaziyosunuz acikcasi bana cok faydaniz dokundu ama su kilo konusunda ben de cok takintiliyim benimki galiba buranin en zayif bebegi persentil konusunu anlayamadigim icin bebegimin kilosunun ayina gore normal olup olmadigindan emin degilim ama sizin yazinizi okuyunca biraz rahatlamis gibi oldum cunki cok uzuluyorum bebegim zayif diye
Bende megbaby den emin olamadım ama yinede deneyeceğim babyneodan daha fazla olumlu yorum okudum ben. Ben bir tane çıtcıtlı tek beden bir tanede cırtlı yeni nesil almıştım yeni nesilin iç bezi dış bezine çıtcıtlanıyor ve cırtlı ben onu daha çok begendim. Ama bu beğeni olayı kişiden kisiye deģisiyor ben onu anladım.masmaviyim ilk tercihim yerli ürünlerden yana. Ama bebek ürünlerinde çekimser kalıyorum. Babyneo hakkında olumsuz dönütler okumustum. Megbaby ı merak ediyorum. Diğerlerini bilmiyorum. Bu veled bana hiçbirşey yaptirmiyor. Bakalım nasıl yetiştireceğim. Bu arada kaç aylık oldu senin kuzu? Mete'nin 4.ayda bitti gaz sikayeti. 5 AYLIK olmak üzere ve artık rahat rahat pirt pirt gidiyor Bir ara hiç bitmeyecek sanmistim. Rahatladı kuzucumm. Siz de kolayca pirtladigini görürsünüz yakindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?