2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Hadi ya. One size bir kerede kurtaricim olacak diye çok beğenmiştim. Cihan 'ın bacaklar tontirik ondan mi oldu acaba? Mete o kadar değil. 1 tane denerim belki. Aklıma takılanları soriciğim zaten kaçamazsın :))

cordeliac nasi.bilimsel yazmissin.çoğunu tam bilemedim:) elle muayene ve usg birlikte istiyorlar iki farkli ortopedist ve radyolog baktı 2.aydan beri sag aci 57,cift bez bence de cok fark.ettirmiyor,yatarken bacak arasi acik.kalsin dedi cocuk.doktoru, battaniye koyuyorum artik, sling daha sık kullanayim.diyorum 3derece dert oldu bize vala,sonraki ay da devlet hast ya da tip fakultesine gidicez usg icin

Biberon konusunda benim de kafam.cok karisik,gecen gun 1saat dugune gittik hic durmamis kizim emerek uyumaya alisti uykusu gelmis muhtelemen aglamis hep nasi vicdan yaptim,dugunun sesi,kalabaligi kirliligi var diye goturmemistim,persembe ise baslayacagim 1,5 saat sabah 1,5saat ogleden sonra calisayim diye dusunuyorum ama yone cok aglarsa diye aklima takılıyor, kasikla sut vermiş o gun kv icmis ama sakinlesmemis acaba biberonla icerse daha mi az aglar benim hirkami falan bırakayım diyorum onu ortse ustune 1,5saat az bi sure ama gonlu olmadi mi 10dakkada bozuluyor keyfo bizim kizin

Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum

Pisik kremi sudocrem kullaniyorum. Bez prima 4 5 tane dogdugunda kullanayim dedim pisik yapti hemen molfixe gectim gecen hafta dislerden dolayi ilk defa pisik oldu onun disinda hic pisik yasamadik. Bezi stoklu cok alma en iyi diyecegimiz beze tepki verir pisik olursa bezler elinde kalir kucuk boy al dene hangisini alacaksan ona gore sonra al.
Sampuan sebamed kullaniyorum cok memnunum. Deterjan dalan roxy kullaniyorum cok memnunum. Biraz alerjiye yatkin kuru bir cildi var ama ne deterjanda ne sampuanda sorun yasamadik. Kaka lekelerini deterjanlar cikartmiyor icinde kimyasal olmadigi icin o yuzden onlar icinde kalip el sabunu kullanman lazim. Makinaya atmadan oncesinde ben zeytinyagli sabunla yikiyorum bulasan camasiri oyle atiyorum kirli sepetine kulaginda kalsin lazim olacak :)
Hastane cantanda depend kulot almadiysan al tavsiye ederim ped yada kilotdan daha kullanisli ve tam bir kurtarıcı eger 65 kilo üzerinde olursan buyuk beden al ben 73 ile doguma girdim orta boy sıktı biraz. Daha rahat edersin. Gogus kalkani ilk gunden hastanede yaninda olsun. Gerisi bilindik seyler zaten. Birde sana tavsiyem hastanede dogum sonrasi resim cekileceksen ki cekilirsin muhakkak ozel aldığın gecelik yada pijaman varsa sona sakla sezeryan yada normal dogum sonrasi ilk neyi giyersen cop gibi oluyor 2 saat sonrasinda :) kanguru olaylarindan kullanan arkadaslar sana bilgi verirler ben arkadasimin kangurusuna koymaya calistim ciglik cigliga kaldigi icin hic dusunmedim ama gordugumde imreniyorum :)
Saglikla kuzunu kucagina alirsin insallah.

Öncelikle Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ateşölçer ben braun kulaktan ölçen kullanıyorum gayet memnunum pişik kremi benim eşim göçmen zdrave dedikleri bi krem var onu kullanıyorum hiç pişik olmadık kanguru bir kez denedim hiç rahat edemedik ikimiz de ama ana kucağı mutlaka lazım ben o yüzden travel sistem bebek arabası aldım benim araba biraz büyük onun dışında memnunum sen de travel sistem alırsan mümkün olduğunca küçük seçmeni tavsiye ederim şampuan mustela kullanıyorum çok memnunum deterjan friendly kullanıyorum o da gayet iyi bez prima premium care kullanıyorum kakayı bazen taşırması dışında sıkıntı yaşamadım hastane çantasında depend almadıysan tavsiye ederim ben lohusayken de kullandım çok rahat ettim gecelik ve pijama kişiden kişiye değişir ben kış olduğu için pijamayla rahat ettim ama senin yaz olduğu için gecelik isteyebilirsin bebeği portbebe ile çıkarıyorsun onu da tavsiye ederim anakucağı için çok küçük oluyorlar onu da 40 gün kullandım inşallah sağlıkla rahat bir hamilelik ve doğum olur

seni görünce hamilelik günlerimi özledim..benim de diyeceğim bol bol uyu bu günlerin tadını çıkar:)

1- alından ölçenler daha pratik oluyo. Hasta uyurken rahatsız etmeden zırt pırt ölçersin. Braun var ama gereksizmiş o kadar para vermek medical olanlara bak istersen
2-mustela kullanıorum memnunum ama sudacrem de çok öneriyorlar
3- anakucagında yasıyo diyebilirim. İyikilerimin başında gelio. Tüm odalarda yanımda gezdiriyorum. Fisher price. Kanguru kullanmadım gerek olmadı bende.
4- şampuan kesinlikle mustela konak önleyici hem bitkisel hem konak yapmıo.
Hacı şakir sert yaptı dalan roksi yi beğendim
5- kraft Travel sistem kullanıyorum baya memnunum
6-prima premium care kullanıorum baya memnunum
7-doğum öncesi ayse oneri takip ettim sonrası için kitap aldım ama okucak fırsatım olmadı :)
8- çantada depend hasta kilotları, terlik, makyaj malzemesi(foto için),gecelik, corap ve bebeğe emzik lazım :)
Özel hastanede yaptıgım için götürdüğüm ıslak mendil pecete falan gereksizmiş ama belli de olmaz
Bebeği büyütürken kendine öncelik ver. Stresi ve stres yapanları kapı dışarı et. Bende mutlu olmalıyım de. Zaten kendiliğinden gelişiyor. İnşallah gazsız bi bebek olur. Güzel doğumlarrr

1. Su ana kadar kullanmadik. Insallah da kullanmayiz. Dandik bi cubuk var bizde koltukalti icin. Dogru olcuyo.
2. Earth mama c section krem almistim birinin tavsiyesiyle. Sezaryen yarasini iyilestiriyo hemen diye. Yaram cabuk igilesti krem iki kutu bosa cikti. Onlari pisik kremi olarak kullaniyorum. Hergun de surmiyorum zaten. Su ana kadar pisik olmadi.
3. Kanguru anakucagi ve sling gerekli bence. Sling cok kullandim hala da kullaniyorum. Ozellikle 3 ay onemli. Kanguru da aldim kullaniyorum. Ana kucagi ise yariyor cok.
4. Hergun dusa giriyor oglum ama sampuan 3 4 gunde bir bubchen hassas sampuan kullaniyorum. Deterjan Amway sensitive.
5. Travel sistem ama gobekten donen alma.
Sunny baby millenium var tavsiye etmem.
6. Primayla basladik simdi komiliyle devam ediyoruz. Fark yok ve yari fiyatina.
7. Bebek yapim bakim onarim. Blogspot
8. Hastane cantasi. Gecelikle rahat ettim. Suslu falan diil yazlik elbiseydi siyah. Depend gerekli. Bebege once dandik kiyafet giydirsinler kirlenio. Sonra guzel giydir.
Eger emzirmek istiyosan arkadasim bastan sıkı tut ve emzir. Mamaya bulasma kurtulamazsin. Emzirme sanati kitabini al oku. Mahallenin en mutlu bebegi kitabini oku. Dogmanis bebegin gizli yasamini oku.
Oda falan hazirlama yaninda yaticak uzun sure. Bi plastik sepet kiyafetleri icin yeter.
Dogar digmaz gogsune yatir ve hic birakna. Hastaneye ziyaretci kabul etme. Eve de. Kussun gelmesin millet. Sen bebeye bebe de sana alissin. Ise yaramucaksa ananla kaynanan da gelmesin. Sen yavruna saril yat.
En onemlisi kafan rahat olsun. Stres yaparsan hersey boka sarar. Ne digumun ne bebeginin tadina varamazsin. Cok kilo almasin bebegin sonrasi zor. Bkz 4500 dogan oglum. Insallah saglikla kucakla yavrunu.

1. Su ana kadar kullanmadik. Insallah da kullanmayiz. Dandik bi cubuk var bizde koltukalti icin. Dogru olcuyo.
2. Earth mama c section krem almistim birinin tavsiyesiyle. Sezaryen yarasini iyilestiriyo hemen diye. Yaram cabuk igilesti krem iki kutu bosa cikti. Onlari pisik kremi olarak kullaniyorum. Hergun de surmiyorum zaten. Su ana kadar pisik olmadi.
3. Kanguru anakucagi ve sling gerekli bence. Sling cok kullandim hala da kullaniyorum. Ozellikle 3 ay onemli. Kanguru da aldim kullaniyorum. Ana kucagi ise yariyor cok.
4. Hergun dusa giriyor oglum ama sampuan 3 4 gunde bir bubchen hassas sampuan kullaniyorum. Deterjan Amway sensitive.
5. Travel sistem ama gobekten donen alma.
Sunny baby millenium var tavsiye etmem.
6. Primayla basladik simdi komiliyle devam ediyoruz. Fark yok ve yari fiyatina.
7. Bebek yapim bakim onarim. Blogspot
8. Hastane cantasi. Gecelikle rahat ettim. Suslu falan diil yazlik elbiseydi siyah. Depend gerekli. Bebege once dandik kiyafet giydirsinler kirlenio. Sonra guzel giydir.
Eger emzirmek istiyosan arkadasim bastan sıkı tut ve emzir. Mamaya bulasma kurtulamazsin. Emzirme sanati kitabini al oku. Mahallenin en mutlu bebegi kitabini oku. Dogmanis bebegin gizli yasamini oku.
Oda falan hazirlama yaninda yaticak uzun sure. Bi plastik sepet kiyafetleri icin yeter.
Dogar digmaz gogsune yatir ve hic birakna. Hastaneye ziyaretci kabul etme. Eve de. Kussun gelmesin millet. Sen bebeye bebe de sana alissin. Ise yaramucaksa ananla kaynanan da gelmesin. Sen yavruna saril yat.
En onemlisi kafan rahat olsun. Stres yaparsan hersey boka sarar. Ne digumun ne bebeginin tadina varamazsin. Cok kilo almasin bebegin sonrasi zor. Bkz 4500 dogan oglum. Insallah saglikla kucakla yavrunu.

Evet evet ben de tam onu diyordum. cordeliac .Bi gelsen saçımı çeksen ben de iyice darlasam seni ne iyi olurdu. Direksiyon kilitlendi bende.Ne şanlı anayim bilsen.
E tabi insan evladının herşeyi çok iyi olsun istiyor. . Kaldı ki petsentile baktığımda 25 civarında .De şimdi Cihan in değerleri böyle olsa hiç sıkılmaz mıydı canın :)

Birde böyle sütümün azaldığı zamana denk gelince daha bi sıkıldı canım.

yoğurdu eline verdiğimiz ekmek, havuç, kabak, salatalık vs. bandırarak vereceğiz. süzme yoğurdu avuçlayarak yiyebiliyorlar. pipetle veya bardakla içmeye geçtiklerinde de sulandırılarak veriliyor. blw'de yoğurt çorbalar gibi sonradan geçilen bir yiyecek, pek türk usulü değil yani:))

Merhaba arkadaslar yine tecrubelerinize sigindim. Bebegi biberon almayan var mi? Çözüm olarak hangi yöntemi izlediniz? Kaşık şeklinde biberon kullanan var mi? Bu hafta işe baslayacagim biberonu kabul etmiyor bebegim. Önerilerinize ihtiyacim var. Zaten zayif bir bebek ve aç kalacagini dusundukce vicdan azabi duymaya basladim

Canım benimki de almıyor zorluyorum biraz içiyor ama kalıyor süt mutlaka kaşık biberon sipariş ettim henüz gelmedi inşallah seninki onunla içer kim bakacaksa en kötü ihtimalle kaşıkla içirir olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…