2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Herkese iyi bayramlar. Alıntı yapamadım. Özet geçeyim :-) ben su vermeye başladım. Arada da yavaştan yavaştan birkaç dakika oturtuyorum. Ek gıdaya başlayanlar varmı, nasıl gidiyor ?
Evet biz başladık bebeğim patatesi çok sever sanıyordum ağzını kitliyor
Sebzeleri degil de meyveleri seviyor :/
Eğlenceli aslında ama extra enerji gerektiriyor :)
Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ilk günler agzına götürmedi ama şimdi fena degil gibi :)
Ama cidden bebeklerin de bi damak tadı varmış onu anladım

Evet biz başladık bebeğim patatesi çok sever sanıyordum ağzını kitliyor
Sebzeleri degil de meyveleri seviyor :/
Eğlenceli aslında ama extra enerji gerektiriyor :)
Sebzeleri haşlayıp eline veriyorum ilk günler agzına götürmedi ama şimdi fena degil gibi :)
Ama cidden bebeklerin de bi damak tadı varmış onu anladım
Oh ohh masallah :-) var tabi olmazmı. Bizim de az kaldı. Blw klasik birliktemi ilerliyorsun cnm

Oh ohh masallah :-) var tabi olmazmı. Bizim de az kaldı. Blw klasik birliktemi ilerliyorsun cnm
Evet öyle sayılır ama şimdiye kadar püre yapıp kaşık kaşık yedirmedim hiç
Genelde elinde oynuyor yerlere atıyor agzına götürüyor sertse çok güzel ağzında tutuyor damaklarını kaşıyor :)
Günde iki kez tadım yapıyorsak birinde sadece eline veriyorum diğerinde hem eline verip hem ezip bir kaşık ona uzatıyorum yada 2.tadımda fileyle veriyorum

Ben blw yapmayı düşünmesem de benim bebiş öyle yemek isterdi sanırm Bebekler kendi seçimini yapabiliyor
çünkü kaşıkla uzatırken bile kaşığı kendisi tutmak istiyor elimden alıp agzına sokuyor tüm oyuncaklarına yaptığı gibi :)

Herkese iyi bayramlar. Alıntı yapamadım. Özet geçeyim :-) ben su vermeye başladım. Arada da yavaştan yavaştan birkaç dakika oturtuyorum. Ek gıdaya başlayanlar varmı, nasıl gidiyor ?

Su vermeye ben de başladım. Kaynatıp soğuttuğum suyu biberona koydum arada teklif ediyorum bazen emiyor bazen emmiyor. Ek gıda olarak da sadece meyvelerden veriyorum eline kendi kendine yalayıp emiyor, çok hoşuna gidiyor. Kaşıkla beslemeyi düşünmüyorum zaten kızım da çatalla uzattığım meyveyi çataldan çıkarıp kendi tutmak istiyor :)))

Evet öyle sayılır ama şimdiye kadar püre yapıp kaşık kaşık yedirmedim hiç
Genelde elinde oynuyor yerlere atıyor agzına götürüyor sertse çok güzel ağzında tutuyor damaklarını kaşıyor :)
Günde iki kez tadım yapıyorsak birinde sadece eline veriyorum diğerinde hem eline verip hem ezip bir kaşık ona uzatıyorum yada 2.tadımda fileyle veriyorum
Püreyi tavsiye etmiyorlar zaten. Çatalla ezilip pütürlü vermek gerekiyor klasiktede.Aynı gün sadece tek bir sebzeyi tattırıyorsun dimi. Ben daha ek gıdaya geçmedim ama su verdiğimde kaşığa yapışıyor benim kızımda:-) BLW için destekli veya desteksiz dik oturması gerekiyormuş. Oturuyormu senin kuzu
Ben blw yapmayı düşünmesem de benim bebiş öyle yemek isterdi sanırm Bebekler kendi seçimini yapabiliyor
çünkü kaşıkla uzatırken bile kaşığı kendisi tutmak istiyor elimden alıp agzına sokuyor tüm oyuncaklarına yaptığı gibi :)
Aynen canım benim kızımda su verirken kaşığa yapışıyor. Blw düşünmesen bile arada elinede vermelisin bence.
Su vermeye ben de başladım. Kaynatıp soğuttuğum suyu biberona koydum arada teklif ediyorum bazen emiyor bazen emmiyor. Ek gıda olarak da sadece meyvelerden veriyorum eline kendi kendine yalayıp emiyor, çok hoşuna gidiyor. Kaşıkla beslemeyi düşünmüyorum zaten kızım da çatalla uzattığım meyveyi çataldan çıkarıp kendi tutmak istiyor :)))
Biz ek gıdaya geçmedik henüz. Kaşıkla veriyorum ben suyu. Severek içiyor kızım. Kaşığa yapışıyor. Ağzına götürmek istiyor. Ek gıdaya başladığımda da alıştırma bardağı ile vereceğim

Püreyi tavsiye etmiyorlar zaten. Çatalla ezilip pütürlü vermek gerekiyor klasiktede.Aynı gün sadece tek bir sebzeyi tattırıyorsun dimi. Ben daha ek gıdaya geçmedim ama su verdiğimde kaşığa yapışıyor benim kızımda:-) BLW için destekli veya desteksiz dik oturması gerekiyormuş. Oturuyormu senin kuzu

Aynen canım benim kızımda su verirken kaşığa yapışıyor. Blw düşünmesen bile arada elinede vermelisin bence.

Biz ek gıdaya geçmedik henüz. Kaşıkla veriyorum ben suyu. Severek içiyor kızım. Kaşığa yapışıyor. Ağzına götürmek istiyor. Ek gıdaya başladığımda da alıştırma bardağı ile vereceğim

Biz de geçemdik ek gıdaya, sadece arada sırada tadına baksın diye veriyorum şimdilik ama çok ilgili. Biz yemek yerken de ağız şapırdatıyor uzun süredir. Suyu biberonla özellikle veriyorum çünkü kızım biberona alışkın değil, bu besileyle alıştırmaya çalışıyorum ki ben işe dönünce biberonla anne sütü vermekte zorlanmayalım. Sadece uykuda verebiliyordum biberonu suyla birlikte gündüz de ara sıra şans vermeye başladı :))

Merhaba.
Aktif bebeğin hem emiciliği hem inceliği çok güzel ama şu kimyasal gibi olan kokusu çok rahatsız ediyor ya. Bazı bezlerde de çiş kokusu direkt geliyor.
Kalite olarak çok memnunum ama kokusu yüzünden değişmeme az kaldı.
Siz de var mı bu bahsettiğim koku?
O kimyasal koku ilk eşim farketti sonra ben
Ayrıca aynı çiz kokusu da var ben de hep prima primamium care kulandım bir kere molfix aldım o da çişi dışına çıkardı hep

Bir de mama konusunda benimki de altı aylık oldu ben de ek mamaya başlıysam inşallah
Önce kabak haşlayıp vericek doktorum püre yapma çatalla ezerek ver dedi.iki gün kuralına uyarak ..sonra içine patates havuç ekleyerek devam edeceğim ndev yoğurdu yapmam gerekiyor.dün biraz karpuz emdi çok hoşuna gitti.inşallah sıkıntı olmaz hayırlısıyla
Birde ben ilkbaşlarda Türk kahvesi içmiyordum ama şimdi sık sık içiyorum sizde içiyor mısınız

Bir de mama konusunda benimki de altı aylık oldu ben de ek mamaya başlıysam inşallah
Önce kabak haşlayıp vericek doktorum püre yapma çatalla ezerek ver dedi.iki gün kuralına uyarak ..sonra içine patates havuç ekleyerek devam edeceğim ndev yoğurdu yapmam gerekiyor.dün biraz karpuz emdi çok hoşuna gitti.inşallah sıkıntı olmaz hayırlısıyla
Birde ben ilkbaşlarda Türk kahvesi içmiyordum ama şimdi sık sık içiyorum sizde içiyor mısınız
Bir de yediklerimize çok iştahlı bakıyor
Kızlar birde mama sandalyesi aldınız mı ben bir türlü karar veremiyorum alanlar oldu mu hangi marka

Gecmis bayraminizi kutluyorum arkadaslar.
Ek gidaya biz de haftaya gececegiz artik yavaştan. Ben de BLW yapmak istiyorum ama kafam cok karisik. Bu sebzeleri haslama miktarını nasil ayarlayacagim bilemiyorum. Oglumun 2 disi var ust 2 dis de gorunuyor fazla surmez gelmesi. Nasil yiyecek eline verilen seyi aklim kesmiyor. Ya az haslarsam da hatir hutur koparirsa diye korkuyorum.

Türk kahvesi hep ictim ben gunde bir fincan sorun olmuyot diye biliyorum,bir sorun yasamadim,mama sandalyesi ikea aldik

Ek gidaya biz de haftaya gececegiz artik yavaştan. Ben de BLW yapmak istiyorum ama kafam cok karisik. Bu sebzeleri haslama miktarını nasil ayarlayacagim bilemiyorum. Oglumun 2 disi var ust 2 dis de gorunuyor fazla surmez gelmesi. Nasil yiyecek eline verilen seyi aklim kesmiyor. Ya az haslarsam da hatir hutur koparirsa diye korkuyorum.
Blw videolari,bebeklerin fotolarini gordukce imreniyorum ama ben de dediğin gibi kaygılardan once eline vermecegim muhtemeln puturlu ezip kasikla vercem ya da ezip onune koycam mincirsin=)

Türk kahvesi hep ictim ben gunde bir fincan sorun olmuyot diye biliyorum,bir sorun yasamadim,mama sandalyesi ikea aldik

Blw videolari,bebeklerin fotolarini gordukce imreniyorum ama ben de dediğin gibi kaygılardan once eline vermecegim muhtemeln puturlu ezip kasikla vercem ya da ezip onune koycam mincirsin=)
Aysel bizi bu konuda biraz aydinlatsa iyi olur:) ne kadar haslanmali kismini pek kestiremiyorum. Hem eline alacak kadar sert, hem agzina aldiginda ezilecek kadar yumusak...havuz problemi gibi :)))
Benim buharda pişirme aparatim, cam rendem vs hicbir seyim yok henuz. Bugunlerde cikip ufak bir alisveris yapsam iyi olacak mrs_aysel mrs_aysel

5 aylık kontrölünde doktorumuz destekli dik oturt artık demişti Zaten benimki aylardır kendini öne doğru atıyordu
Eger bebegin yatarken doğrulmaya çalışıyorsa göğsünü kaldırıyorsa oturmak istiyordur
Kucağında destekli oturtabilirsin bence artık
Her gün yüzüstü biraz yatırmaya çalış debelensin öyle oturma becerileri gelişiyor

Yüz üstü debelenmek yerine benimki 2 dk kafa kalkık etrafa bakıyor sonra yerleri yaliyor :-)
Göğsünü geçen ay kaldırmaya çalışıyordu. Şuan bıraktı tembel tembel takılıyor beyfendi elinden tutup kaldırmaya çalışıyorum kendini kaldırmaya tenezzül dahi etmiyor. Zerre umurunda değil çok isterse binde bir kaldırıyor kendini ama ayaklarının üstünde tutunca MaşaAllah zımba gibi dimdik duruyor. Kucağımda otururken kendini öne atıyor oturmak istiyor gibi,oturtmuyorum kafam allak bullak oldu :KK43:

Evet canım 3 gün boyunca tek sebze tattırıyorum
Destekli dik oturuyor evet
Su için alıştırma bardağı kullanıyorum şimdilik ama normal bardakla da deniyorum

Ek gıdaya geçerken ilk yardım videolarını izlemek lazım zaten sen öncekinden de tecrübelisindir Esra püre bile versek yutma yetenekleri daha gelişmediği için illa öğürecekler
İnsan bi heyecan yapıyor diliyle döndürüp öğürünce ama beceriyor onlar

Aysel bizi bu konuda biraz aydinlatsa iyi olur:) ne kadar haslanmali kismini pek kestiremiyorum. Hem eline alacak kadar sert, hem agzina aldiginda ezilecek kadar yumusak...havuz problemi gibi :)))
Benim buharda pişirme aparatim, cam rendem vs hicbir seyim yok henuz. Bugunlerde cikip ufak bir alisveris yapsam iyi olacak mrs_aysel mrs_aysel
:)))
Ben de nasıl olacak ki kıvam ayarlamak zordur diyordum ama çok kolaymış
Biraz haşlanınca eline al dene. elde tutulabilecek ama parmağınla bastırdığında ezilecek. Damağıyla bastırınca nasıl ezilir diye kontrol edeceksin yani parmaklarınla. Bir iki günde kavrarsınız zaten ya ben ilk gün kabak vermiştim mesela kabakları çok haşlamışım videosu bile var :)) tutamıyor elinde Zaten kaygan bi sebze :)) o yüzden ilk gün kabakla pek ilgilenmedi ama patatesi tam kıvamında yapmışım çok güzel aldı götürdü agzına bi de zamanla öğreniyorlar ağza götürmeyi
Çok fena benimki ya sebzelere ağzını kitledi ama meyvelere ağız açıyor heyecanlanıyor
Bu arada buharda pişirme aparatı sana gösterdiğimi almıştım sonra Karaca'da renklisini gördüm çok tatlı ona da bakabilirsin
Süzgeç bile kullansan olur çok kısa sürede haşlanıyor

Yüz üstü debelenmek yerine benimki 2 dk kafa kalkık etrafa bakıyor sonra yerleri yaliyor :-)
Göğsünü geçen ay kaldırmaya çalışıyordu. Şuan bıraktı tembel tembel takılıyor beyfendi elinden tutup kaldırmaya çalışıyorum kendini kaldırmaya tenezzül dahi etmiyor. Zerre umurunda değil çok isterse binde bir kaldırıyor kendini ama ayaklarının üstünde tutunca MaşaAllah zımba gibi dimdik duruyor. Kucağımda otururken kendini öne atıyor oturmak istiyor gibi,oturtmuyorum kafam allak bullak oldu :KK43:
Kucağında oturtmayı denesene bak tepkilerine nasıl tepki verecek. bence seninki artık oturmak istiyormuş doktorlar da bebegi takip etmek gerektiğini 3 aylıkken bile oturmak istediklerini söylüyor
Yurt dışında bir aylık bebekleri oturtuyorlar biz çok korkuyoruz ama

Ek gıdaya geçerken ilk yardım videolarını izlemek lazım zaten sen öncekinden de tecrübelisindir Esra püre bile versek yutma yetenekleri daha gelişmediği için illa öğürecekler
İnsan bi heyecan yapıyor diliyle döndürüp öğürünce ama beceriyor onlar
Ilkinde klasik usul gecmistik ek gidaya, meyve suyu, yogurt vs gibi. Ogurme kisminda paniklemem de diş olunca sert verirsem ve koparirsa korkusu var uzerimde. Ama yapacak bir sey yok dedigin gibi deneye deneye alisacagiz mecburen.
Geçenlerde tepkisini merak ettigimden karpuz uzattim agzina hart diye kopariverdi. Bir de sevdi ki esek cirpiniyor vereyim diye :))
Benim aklimda havuc ardindan kabakla baslamak var ama dur bakalim nasil yaparız. Pazara falan mi gitsem ne yapsam heyecanlandim:)))

Back
X