- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Bunlar ne ki fincan keke varincaya kadar denedim. Blw de herseyi halılar yiyor. Meyve sevmiyor muhallebiye asla agzini acmiyor. Yogurt yemiyor. Hergun istisnasız sadece 1 kahve fincani kefir icirebiliyorum. Eriste ve makarna makarnalutfen sitesinden siparis vermistim 3 4 taneden oteye gidemiyoruz. Ne olacak gorecegiz. Emdigi icin suan sorun olmazda yeme aliskanligi kazanamiyor olmasina canim sıkılıyor.Canim keremin arasi ena sayilmaz ek gida ile.ayni zamanda benide emiyor.sen miraya meyveli muhallaebi dene.kerem cok severek yiyor.eger miray kendi yemeyi seviyorsa yani blw tarzinda seviyorsa pankek yapip verebilirsin doyurucu oluyor.mesela instagramda makarnavitma var oradan eriste siparis edip iyice haslayip tereyagi ile yedirebilirsin
7 8 kasik zooor:) 2 kasiga raziyim ben :) meyve yogurt tatli seyler sevmiyor limon vereyim eline aksama kadar cilkini cikartir. Pankek mucver tarzi seyleri isirip isirip atiyor yerlere basedemiyorum:) gecen pipetle icirdim corbasini cerez kasesi ile icti ama icti. Sonra denedim icmedi ne yapicaz bilmem :) yiyen bebklere masallah bu arada.Benim kız bana hala düşkün olsa da yemesi de fena değil çok şükür yoğurt ve meyvede sıkıntı yok genelde çorbada sıkıntı oluyo onu da ne yerse kar gözüyle bakıyorum 7-8 kaşık zor yiyo kahvaltı bazen iyi bazen o da zorla bide pekmezi ayrı veriyorum kan damlası vermediğim için ben yokken kayınvalidem veriyo onu da seviyor çok şükür
Yemeyen bebek cok zor Allah yardimcin olsun.benim buyuk kizim oyleydi takla atardim yesin diye guldurup agzini actirip kasik sokardim agzina.7 8 kasik zooor:) 2 kasiga raziyim ben :) meyve yogurt tatli seyler sevmiyor limon vereyim eline aksama kadar cilkini cikartir. Pankek mucver tarzi seyleri isirip isirip atiyor yerlere basedemiyorum:) gecen pipetle icirdim corbasini cerez kasesi ile icti ama icti. Sonra denedim icmedi ne yapicaz bilmem :) yiyen bebklere masallah bu arada.
Saol canım defne bana çekse kesin miray gibi olurdu çok şükür babasına çekti ne bulsa yiyo7 8 kasik zooor:) 2 kasiga raziyim ben :) meyve yogurt tatli seyler sevmiyor limon vereyim eline aksama kadar cilkini cikartir. Pankek mucver tarzi seyleri isirip isirip atiyor yerlere basedemiyorum:) gecen pipetle icirdim corbasini cerez kasesi ile icti ama icti. Sonra denedim icmedi ne yapicaz bilmem :) yiyen bebklere masallah bu arada.
Hey masallah:)Saol canım defne bana çekse kesin miray gibi olurdu çok şükür babasına çekti ne bulsa yiyo
Masallah gayet guzel yiyor. Kizimin disi 15 gun oldu cikali 10+2 gunluk. Kofte patates makarna hatta lahmacun pide kavurma ne versem dissiz agziyla cokta guzel yedi yedigi donemde. Dise ihtiyaci yok vermek istedigin herseyi verebilirsin.Merhaba kızlar ek gıda işi benim de kafamı karıştırıyor bu ara. Kızım 10. Aya yeni girdi. Günlük yeme içme durumu şöyle :
7.00 da bir tane hurma
8.00 emiyor
10.30 kahvaltı (yarım yumurta sarısı, ceviz, badem, bebek ekmeği, pekmez, labne peyniri, ilk adım sütü karıştırıp muhallebi gibi yiyor bir çay bardağı kadar )
12.30 emiyor
15.00 bir küçük kase çorba yada sulu Kıymalı yada tavuklu sebze yemeği
18.00 meyve
Aksam 8 de uyuyor ve sabaha kadar 5 6 kez hatta huysuzsa 8 kez emiyor. Ama henüz diş cikmadigi için ben öyle pankek köfte falan veremiyorum, büyük koparıp yiyemiyor, eline bişey veremiyorum bütün olarak, sürekli rendelenmiş yada pure haline gelmiş şeyler yada çorba turu veriyorum. Yaşına gelmeden daha katı beslenmesi mi gerekir, pilav köfte falan gibi, yoksa böyle dişi çıkana devam edebilir mi, geçen bebek menüsü ne bakiyim dedim bi siteden Yoğurtlu kabak la pirinç pilavı yazmışlar öğüne ben öyle o kadar katı yediremiyorum.
Canim deniyorum ama çok çok minik verince alıyor öyle lokma verince geri çıkarıyor, ilk bebeğim dolayısıyla biraz bende de tecrubesizlik varMasallah gayet guzel yiyor. Kizimin disi 15 gun oldu cikali 10+2 gunluk. Kofte patates makarna hatta lahmacun pide kavurma ne versem dissiz agziyla cokta guzel yedi yedigi donemde. Dise ihtiyaci yok vermek istedigin herseyi verebilirsin.
Canım zaten çok minik ver bizim doktorumuz alttaki iki diş çıktığında da onlar süs sadece damağıyla ezer bebekler demişti gerçekten o öndekileri şimdi üsttekiler de çıkınca kullanmaya başladı öncesinde ben de çok minik direk yutabileceği gibi verdim sorun olmadı zaten biraz büyük verince çıkarıyorlar hemen bide benim dikkatimi çekti yoğurt vermiyor musun ben sabah kahvaltıdan sonra meyve veriyorum akşam üstü yoğurt veriyorum o da tok tutar ve uykusunu getirir belki daha iyi uyur öyleCanim deniyorum ama çok çok minik verince alıyor öyle lokma verince geri çıkarıyor, ilk bebeğim dolayısıyla biraz bende de tecrubesizlik var
Merhaba.bebeginizde göbek fıtığı varmış gecti mi acaba?benim bebegimde de çıktı merak edyrm
Herkese merhaba, ne guzel şenlenmiş buralar. Artik vakit bulup yazmak daha da zor oldu tabi. Goz bebeklerimiz meraklı, hareketli.. Biz cok kotu bir olay yaşadık. Oglumun bogazinda pet sise kapağı kaldi. Acilde cikardilar. Cocuklu misafir vardi aksam , elindeki su şişesinin kapagi oyuncak sepetimize karismis, düşmüş konulmuş artik nasıl olmuş bilmiyorum. Ertesi sabah oyuncak sepetinin onune oturmasıyla bir oldu olay. Tek tek döküp incelemeden bir daha birsey vermeyeceğim inşallah. Bıraktığımız gibi olmayabiliyormus. Hic aklima gelmezdi boyle birsey yasayacagimiz. Herseye o kadar dikkat ederken...... Rabbim yavrumu yeniden verdi bana. Allah kimseye yasatmasin.
Dişe gerek yok ki.Damaklarıyla inanılmaz güzel çiğniyorlar.Yutamayacaksa zaten çıkarıyor kendi öğürerek.Benim kızım 8 aylık olacak haftaya hiç dişi yok ama pilav köfte maşallah hepsini yiyebiliyor.Ben hiç püre vermedim çatalla ezdirip verdim her şeyi ilk etapta.Pütürlüyle çiğnemeye alıştı biraz daha katılara geçtim.Şimdi köfteyi ekmeği eline alıp kemirerek yer kendi.Biraz cesaret :)) ilk etapta çatalla ezerek verin sonrasında yavaş yavaş katılaştırın.Birkaç öğürür ama korkmayın zamanla hem öğürme azalıyor hem de çiğnemeye alışıyorlar.Size de kolaylık olur.Bir de hiç bulamaç vermedim ya.Yani pekmezi yumurtayı peyniri ekmeği vs karıştırıp bana verseler kesinlikle yiyemem kendim yiyemeyeceğim şeyi de bebeğe yedirmeye çalışmak hiç doğru gelmiyor.Hepsini ayrı ayrı veriyorum.Merhaba kızlar ek gıda işi benim de kafamı karıştırıyor bu ara. Kızım 10. Aya yeni girdi. Günlük yeme içme durumu şöyle :
7.00 da bir tane hurma
8.00 emiyor
10.30 kahvaltı (yarım yumurta sarısı, ceviz, badem, bebek ekmeği, pekmez, labne peyniri, ilk adım sütü karıştırıp muhallebi gibi yiyor bir çay bardağı kadar )
12.30 emiyor
15.00 bir küçük kase çorba yada sulu Kıymalı yada tavuklu sebze yemeği
18.00 meyve
Aksam 8 de uyuyor ve sabaha kadar 5 6 kez hatta huysuzsa 8 kez emiyor. Ama henüz diş cikmadigi için ben öyle pankek köfte falan veremiyorum, büyük koparıp yiyemiyor, eline bişey veremiyorum bütün olarak, sürekli rendelenmiş yada pure haline gelmiş şeyler yada çorba turu veriyorum. Yaşına gelmeden daha katı beslenmesi mi gerekir, pilav köfte falan gibi, yoksa böyle dişi çıkana devam edebilir mi, geçen bebek menüsü ne bakiyim dedim bi siteden Yoğurtlu kabak la pirinç pilavı yazmışlar öğüne ben öyle o kadar katı yediremiyorum.
Geçmiş olsun çok üzüldüm.Çabuçak düzelir inşallah.Tüm doktorlar yürüteç kullanmayın diyor zaten bu tür tehlikeler ve bebeğin normal motor gelişimine sekte vurduğu için , keşke kullanmasanız.Selam kızlar mert hareketlenmeye başladığıdan beri hep başına bişeyler getiriyor bugün yürüteçten düştü yani yürüteci halıya takıldı ve devrildi nasıl içli içli ağladı tahmin edebilirsiniz dudağı patladı kanadı burnu kanadı ve üst dişetleri çok şiş duruyordu diş çıkarmak üzereydi o şiş olan ön dişeti patlamış dişin ucu görünüyor tabi dişeti de kanadı sonra da morardı çok üzülüyorum içim yanıyor ya zaten diş çıkarma dönemi mahfediyor bebekleri bir de bu geldi başına yavrumun
Çok geçmiş olsun kötü olmus ama duruyorlar ne yaparsak yapalım o yüzden üzme kendiniSelam kızlar mert hareketlenmeye başladığıdan beri hep başına bişeyler getiriyor bugün yürüteçten düştü yani yürüteci halıya takıldı ve devrildi nasıl içli içli ağladı tahmin edebilirsiniz dudağı patladı kanadı burnu kanadı ve üst dişetleri çok şiş duruyordu diş çıkarmak üzereydi o şiş olan ön dişeti patlamış dişin ucu görünüyor tabi dişeti de kanadı sonra da morardı çok üzülüyorum içim yanıyor ya zaten diş çıkarma dönemi mahfediyor bebekleri bir de bu geldi başına yavrumun
İnşallah inşallah Miray fırsat verirse olacakSabirsiz61 abla senden güzel bi bomba bekliyorum yakında inşallah
kimya87 canım geçmiş olsun Allah bi daha göstermesin canım
Arkadaşlar çocuklarınıza aldıgınız kitaplar varmı aldıysanız nerelerden aldınız yazarmısınızmrs_aysel canım sen ögretmenlik olarak benden daha tecrübelisin seninde fikirlerini almak isterim neler yapıyosun bebeginle etkinlik olarak
Buraların canlanması benimde çok hoşuma gitti böyle devam edelim inşallah
İnşallah abla sat ne zaman =)İnşallah inşallah Miray fırsat verirse olacak
yogurdu son iki gündür yiyor, o da babaannesi sagolsun yedirebildi ben verince almadı hiç, ama şimdi gündüz 4-5 kaşık yogurt yiyor. artık akşam bana geldiğinde tok geliyor bütün gün babaannede ve sagolsun o da cocugun agzını hiç boş bırakmıyorCanım zaten çok minik ver bizim doktorumuz alttaki iki diş çıktığında da onlar süs sadece damağıyla ezer bebekler demişti gerçekten o öndekileri şimdi üsttekiler de çıkınca kullanmaya başladı öncesinde ben de çok minik direk yutabileceği gibi verdim sorun olmadı zaten biraz büyük verince çıkarıyorlar hemen bide benim dikkatimi çekti yoğurt vermiyor musun ben sabah kahvaltıdan sonra meyve veriyorum akşam üstü yoğurt veriyorum o da tok tutar ve uykusunu getirir belki daha iyi uyur öyle
ay ne güzel eline bişey alıp yemesi, ama dediğin gibi cesaret istiyor biraz bebeğin eline ekmek köfte vermek, sanırım o kadar yapmaya cesaret edemiyorum ama en kısa zamanda denemeye çalışacağım. sabah bulamacı evet aklı eren kimsenin yemek istemeyeceği bişey ama çok besleyici olduğu için vazgeçemiyorumDişe gerek yok ki.Damaklarıyla inanılmaz güzel çiğniyorlar.Yutamayacaksa zaten çıkarıyor kendi öğürerek.Benim kızım 8 aylık olacak haftaya hiç dişi yok ama pilav köfte maşallah hepsini yiyebiliyor.Ben hiç püre vermedim çatalla ezdirip verdim her şeyi ilk etapta.Pütürlüyle çiğnemeye alıştı biraz daha katılara geçtim.Şimdi köfteyi ekmeği eline alıp kemirerek yer kendi.Biraz cesaret :)) ilk etapta çatalla ezerek verin sonrasında yavaş yavaş katılaştırın.Birkaç öğürür ama korkmayın zamanla hem öğürme azalıyor hem de çiğnemeye alışıyorlar.Size de kolaylık olur.Bir de hiç bulamaç vermedim ya.Yani pekmezi yumurtayı peyniri ekmeği vs karıştırıp bana verseler kesinlikle yiyemem kendim yiyemeyeceğim şeyi de bebeğe yedirmeye çalışmak hiç doğru gelmiyor.Hepsini ayrı ayrı veriyorum.
çoook çoook geçmiş olsun canım, Allah korusun bütün bebekleri. bebekler böyle şeyleri çabuk atlatıyorlar çok üzme kendini. yürüteç için bizim doktorumuz günde yarım saat kullanabilirsin sakıncası olmaz demişti bende kullanıyorum, özellikle akşamları onu yürütece koyup kovalamaca oynuyoruz, çok eğleniyor ama dikkat etmek lazım demek ki. benim kız 9.5 aylık ve hala diş yokSelam kızlar mert hareketlenmeye başladığıdan beri hep başına bişeyler getiriyor bugün yürüteçten düştü yani yürüteci halıya takıldı ve devrildi nasıl içli içli ağladı tahmin edebilirsiniz dudağı patladı kanadı burnu kanadı ve üst dişetleri çok şiş duruyordu diş çıkarmak üzereydi o şiş olan ön dişeti patlamış dişin ucu görünüyor tabi dişeti de kanadı sonra da morardı çok üzülüyorum içim yanıyor ya zaten diş çıkarma dönemi mahfediyor bebekleri bir de bu geldi başına yavrumun
Canim yogurt yemiyor demissin.ozel yogurt mayalari var büyüyo diye bir markanin yogurttaki probiyotikleri 1 milyara cikariyor ve yogurduda biraz tatli oluyor kullanmani oneririm.birde kucuk kavanozlarda yap minnakin yogurdunuyogurdu son iki gündür yiyor, o da babaannesi sagolsun yedirebildi ben verince almadı hiç, ama şimdi gündüz 4-5 kaşık yogurt yiyor. artık akşam bana geldiğinde tok geliyor bütün gün babaannede ve sagolsun o da cocugun agzını hiç boş bırakmıyorartık yediğimiz her şeyi çatalla ezip veriyorum, şimdilik çoğu şeyi kabul ediyor inşallah hep böyle olur.
ay ne güzel eline bişey alıp yemesi, ama dediğin gibi cesaret istiyor biraz bebeğin eline ekmek köfte vermek, sanırım o kadar yapmaya cesaret edemiyorum ama en kısa zamanda denemeye çalışacağım. sabah bulamacı evet aklı eren kimsenin yemek istemeyeceği bişey ama çok besleyici olduğu için vazgeçemiyorumama bazen o bizimle normal peynir zeytin domatesli kahvaltı yapmak istiyor artık, bazen öyle yapıyorum.
çoook çoook geçmiş olsun canım, Allah korusun bütün bebekleri. bebekler böyle şeyleri çabuk atlatıyorlar çok üzme kendini. yürüteç için bizim doktorumuz günde yarım saat kullanabilirsin sakıncası olmaz demişti bende kullanıyorum, özellikle akşamları onu yürütece koyup kovalamaca oynuyoruz, çok eğleniyor ama dikkat etmek lazım demek ki. benim kız 9.5 aylık ve hala diş yokokula gidene kadar çıkarır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?