benim anne tarafım borçkalı ve gürcü aslında ben hopa da doğup büyüdüm. tüm çocukluğum orada geçti sonra üni sebebiyle ankaraya geldim. çoooook özlüyorum.
yok gitmedim bu sene gidecektik ama fazlasıyla gebeyim seneye inşallahhiç gittiniz mi peki
esimin amca ogullari almis ona sorup yaziyorum bendeBen İzmir'de doğdum büyüdüm ama yazları elimizden geldiğince gidip geldik. Benim annem de lise okurken dedem Hopa'ya götürmüş. Sonra İzmir'e gelmiş üni için. Rahmetli babamla da burada tanışmış ama babam da oradaydı.
Bir de bir şey soracağım, bu 93 harbi göçmenlerine Gürcistan vatandasliklarini geri veriyordu 2-3 sene önce falan sizin büyüklerden alan oldu mu?
alan kimseyi duymadım ama hala veriliyor diye biliyorum. bir konsolosluğa gidip başvurmamız yetiyormuş.Ben İzmir'de doğdum büyüdüm ama yazları elimizden geldiğince gidip geldik. Benim annem de lise okurken dedem Hopa'ya götürmüş. Sonra İzmir'e gelmiş üni için. Rahmetli babamla da burada tanışmış ama babam da oradaydı.
Bir de bir şey soracağım, bu 93 harbi göçmenlerine Gürcistan vatandasliklarini geri veriyordu 2-3 sene önce falan sizin büyüklerden alan oldu mu?
seneye gidersiniz inşallah. çok özel bir yer artvin. gitmişken sakın batuma geçmeyi ihmal etmeyinyok gitmedim bu sene gidecektik ama fazlasıyla gebeyim seneye inşallah
72 kuzeni var esimin onlari ziyaretten vakit bulursak geceriz zaten benim amacim batum benim icin uzulme diye bi dizi vardi orada görüp bayilmistim Batumaalan kimseyi duymadım ama hala veriliyor diye biliyorum. bir konsolosluğa gidip başvurmamız yetiyormuş.
seneye gidersiniz inşallah. çok özel bir yer artvin. gitmişken sakın batuma geçmeyi ihmal etmeyin
alan kimseyi duymadım ama hala veriliyor diye biliyorum. bir konsolosluğa gidip başvurmamız yetiyormuş.
esimin amca ogullari almis ona sorup yaziyorum bende
Dogumdan 15 gun sonra gittigimde hheyyt bee hastama bak 17 yas kizinin karnindan guzel sporcu gibi demistiDoktor, doktor değil tam bir moral bükücü.
Ben olsam parası neyse vereyim, Ebru Şallı gibi olacaksın. Gören senden doğum belgesi isteyecek, inanmayacak anne olduğuna de, motive et beni, derdim.
eşim bende alicam ben alinca sende almış olacaksin diyo iyi dedim ne diyim ben batumdaki free shopu talan etmeyi planliyorum hahahaDidisinin didisi misali. Annem üşenmeyip alsaydı, ben de almayı düşünüyordum.
Hattâ bizim bebeğimiz 2 yıla yakın zaman sonra geldi. Gelmeyeydi, tüp bebeği orada yapacaktım. (Ay gideyim, orada doğurup geleyim diye düşünmüyor değilim.) Kıbrıs standardında klinikleri var.
eşim bende alicam ben alinca sende almış olacaksin diyo iyi dedim ne diyim ben batumdaki free shopu talan etmeyi planliyorum hahaha
kalırız sıkıntı olmaz artık o çılgınlık seneye kismetse...Canım talan etmek için 2 gece 3 gün minimum kalma şartı istiyorlar. Bizim yerel halk oraya hücum ettiği için ama bikaç karton sigara, bikaç şişe içki ve parfüme bir şey demiyorlar tabiî Sarp dışındaki kapılar daha esnek. Girerken Batum'dan girin, Tiflis tarafından çıkın. Hem gezmiş olursunuz, hem kapı kuyruğu yok. Free Shop olayını da sallamiyorlar zaten. Free Shoplarinda da ahım şahım bir şey pek yok zaten.
Dogumdan 15 gun sonra gittigimde hheyyt bee hastama bak 17 yas kizinin karnindan guzel sporcu gibi demisti
Biraz kafadan kirik kendisi ama seviyorum yine de
Çok üzüldüm ne diyeceğini bilemedim. En kısa zamanda atlatmanın diliyorumMerhaba hanımlar. Dün güle oymaya gittiğimiz rutin kontrolümde bebeğin kalbinin durduğunu öğrendim. Halbuki bulantılarım hafiflemiş olsada devam ediyordu. Tamda bu sebepten geçen perşembe yakın bir hastanede bebeği kontrole gitmiştim ve kalbi atıyordu. Bu yüzden dün çok rahattım. Maalesef bugün kürtaj oldum. Yedi ay arayla ikinci kürtajım. Psikolojim artık kaldırmayacağından hamilelik fikrine artık sıcak bakamıyorum. İlerde ne düşünürüm bilemem.
Sizler sağlıklı sıhhatli bir hamilelik geçirip, sağlıcakla bebeklerinizi kucağınıza alın inşallah.
@iyotsuztuz beni listeden çıkar arkadaşım. Sevgiler.
Semizotu da folik asit var ve faydalı köyü yeşil yapraklilarArkadaşlar gebelikte semiz otu tuketiminin bir zarari var mi? Daha once bilmeden naneye yuklendim yine oyle olsun istemiyorum.
Internetten bakindim ama sadece bir yorumda yenmemesi gerektigi yazıyordu.
Bir an önce atlatırsın inşallah canım. Söylenebilecek bisey yok...Bebegimi meger 6 haftalikken kaybetmisim. Beni acil masaya yatirmak istediler kabul etmedim kendimi toparlayip kurtaj olucam.. Allah bebeginizi size bagislasin insallah saglikli dogum saglikli bebekleriniz olur canlarim cok guzeldi sizlerle vakit gecirmek opuyorum hepinizi
İkili test sonucunu yüksek beklicem ben de 38 olduğum için. Harmony testi araştırılan ya da amniyosentez sıvı yoluna başvuracağım.Ben de yaptırmayı düşünmüyordum ama yaşımın 30'a yaklaştığını fark edince vazgeçtim. Yaptıracağım. Yaş ilerledikçe risk artiyor o yüzden.
Gözün aydın canımHellooo!
Toksoplazma testini vermeden doktorumuz kıyak geçti de ultrasona aldı.
3 cm olmuşuz!
Oda yapicaz. Kışın birkaç ay beşikte yanımda durur sonra odasına çalışırsa orda uyusun isterim. BakalımKızlar oda yapacak mısınız bebişlere?
Ben yapacağım ama birçok kaynak, 2 yaşında yapılmasını öneriyor. Arada kaldım. 2 yaşına kadar da uyku düzeni için anne yanında olması uygun gelmiyor bana bilemedim. Gerçi doğduktan sonra bu konudaki fikrim de değişebilir. Doğum yapan arkadaşlarım da 20. haftadan sonra başla, sonra çok agirlasiyorsun ve çok zor oluyor diyor. Dün de konusu açıldı, komşum bizden önce oturanlar için iki tane beşik almışlardı, neymiş çocuk birinde yatıp, diğerinde zaman gecirecekmis gibisinden dalga geçiyordu.Aslında ben de öyle düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, 6 aya kadar anne yanı, sabit beşik ve gün içerisinde uyanık zamanlarını geçirmek için anakucagi. Kucak bağımlısı olsun istemiyorum, çocuk doğduğu zaman çok fazla gelen olacak ve şimdiden kucaktan kucağa gezmesi fikri bile sinirimi bozuyor.
Ya babanda hep öyle geliyordu ztn çok itici ama nasip olunca çok gulmustum ben kendimepek bir değişim yok genelde kurudur zaten farketmemiş olabilirim.
şuanlık almak niyetim yok açıkçası ahşap karyola alacağım. bana sağlıklı gelimiyor gerçekten. ön yargıdan değil ama dokununca sizede itici gelmiyodu. önceden kamp yapardık onlar gibi kokuyor hissettiriyor.
hayırlı olsun. sağlıklı sıhatlı kucağınıza alın inşallah. henuz belli değil mi ikiz olup olmadığı
Yok değil canım benim mi eminim ben ya çok erken ama hissediyorumBende birseyler hissediyorum ama bagursak hareketleride olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?