- 1 Ekim 2013
- 8.856
- 19.024
- 448
- 35
ayy keşke görmene izin verseydi bari şimdi birdahaki randevun ne zaman canım? 12. haftaya geçirmiş olacaksın sende o zaman benim gibi ayrtınlı ve 3 lüyemi bırakacaksın yada başka doktorda mı yapdırcaksın ikiliyi? gerçi dediğin gibi hepside tatile çıkar bu cumadanHaaa ben de sana tam bunu soracaktım geçen kaçırdık dediğin zaman. Benim doktorum da 12. hafta diye ısrar edip duruyor. Tüm doktorlar erkenden tatile gittiği için, bizim de bayramdan sonraya kaldı.
Arefe gününde kendi doktorum burada olacak diye araya zaman girmesin çok bir bebişi göreyim dedim, gelme dedi.
Benimde yarın dolacak ilk trimester 66.7 ile başlayıp 63.2 ile bitecek sanırım -3.5 kilo.
cordeliac canım seçenek az ise fiyatlar çok uçuk olabilir maalesef. O tarihlerde Ailelerinizin yaşadığı Büyükşehir'de falan olursanız orda da baktıra bilirsin. Burda çok meşhur doktorlar var ayrıntılı ultrason için birisi Prof. De. Aydan Biri koru hastanesinin yönetim kadrosundaymış aynı Zaman'da normal fiyatı 400 liraymış koru hastanesinde olanlara 300 E yapıyormuş. Belki arasam 180-200 E bulurum. Kaçıncı hafta oluyordu bu ultrason
tatlım bende o yüzden çok üstünde durmadım Allah korusun olumsuz bişey dese bebişi aldırabilecekmiydim hayır tabiiki o benim doğan güneşim sunrise ımSunrise82 ben doktora gittiğimde 11 yeni olmuştum saha ama benim iki gün önden gidiyor 11+2 çıktığı için yaptırdı ikiliyi aslında ben yaptırmayacaktım. Her şekilde miniğim benimle olacak zaten. Eşim ısrar etti doktor da çok düşük bi risk grubunda olduğumu falan söyledi. Neyse sonuç olarak verdim kanı yarın 1 hafta olacak daha aramadı doktor. Numarası var yarın ben yazarım whatsapdan artık en körü. En iyi sonuç 11 limhaftada oluyormus öyle dedi. Tarih kaçtıysa yaptırmayın aman çok da lazım değil bence
Canım zaten ayrintiliya var daha. Doktorlar genelde zamanında söyler böyle şeyleri.
800'lerden falan bahsetti kadın ya. Tamam sağlık söz konusu ama insan onu bebeğin ihtiyaçlarına şey ederdim diye düşünüyor.
Ciddi ciddi artık ele kalem alıp hesap yapma zamanı geldi gibi.
Ben 7binlik doğum paketlerine falan pahalı gözüyle bakıyordum. Doğum yapmadan o para gidecek resmen. Çok makulmuş onlar, keşke burada da olsa.
Canım zaten ayrintiliya var daha. Doktorlar genelde zamanında söyler böyle şeyleri.
800'lerden falan bahsetti kadın ya. Tamam sağlık söz konusu ama insan onu bebeğin ihtiyaçlarına şey ederdim diye düşünüyor.
Ciddi ciddi artık ele kalem alıp hesap yapma zamanı geldi gibi.
Ben 7binlik doğum paketlerine falan pahalı gözüyle bakıyordum. Doğum yapmadan o para gidecek resmen. Çok makulmuş onlar, keşke burada da olsa.
Kizlar gunaydinlar:) bugün 5 te randevum var.nolur bana da dua edin.çok huzursuzum zira geçen seneki bebegimi bu hafta kaybettim.inşâAllah hersey yolundadir.
Kızçeler günaydın.
Didisinin didisi bir tanıdık Erzurum'da ayrıntılı usg'ye girmiş özelde. Sgk'yla birlikte 400 tl vermiş. Bir de en ucuzu buydu dedi.
Bu ayrıntılı usg şeysi bu kadar pahalı mı özelde yahu? Daha önce çektiren anneler beni bi' aydınlatsın.
Ben devlette yaptırmayı düşünüyordum bunu ama radyoloji hakkında olumsuz şeyler duymasam da, kadın doğum kısmı hakkında hiç iyi şeyler duymuyorum sağlıkçı arkadaşlardan. (Aklınıza gelebilecek en kötü senaryolar. )
Bi'de Allah korusun salgın gibi verem var burada bu ara. Ketem'de çalışanları hep dış göreve vermişler bu yüzden. 250'ye yakın teşhis koyulmuş 1 haftada. Daha hastane gibi kalabalık yerlere girmem namumkun de.
Böyle giderse doğuma kadar kontroller, muayeneler, testler falan bize 10bine patlayacak herhalde. Bu nedir ya. Durumu olmayan insanlar Allah'a emanet yaşıyor resmen.
Bende onlara pahalı gözüyle bakıyorum.
Doktorum florence' de, acıbadem de doğum yapmak isteyip, doğuma da özel doktor yani kendisini çağırdıklarını söylemişti.
15-20 bin buluyormuş toplam da.
amiiiinnnn :)Guzel ciksin insallah
Özel doktor çağırınca öyle. Hastane kendi doğum ucretinde indirime gitmiyor. Doktor dışında hastanenin tüm personeli ve imkanları kullanıldığı için.
Ben de İzmir'de bunu düşündüm daha makuldu fiyatı ama özel doktor çağırınca, hastaneyi ve personeli tanımadığı için uyum sıkıntısı çıkabiliyormuş. Koordine bi doğum ekibi daha mantıklı bu konuda.
Şimdi doğum paketlerinin içinde tüm tetkik ve tahliller, usg kontrolleri, muayenelerin hepsi ve doğum var. O yüzden o meblağ şu an normal geldi bana. Çünkü ben sgk ile acile gitsem dahi ertesi gün yine kendi doktoruma gidiyorum. Daha şimdiden dört muayene ve erken gebelik tahlillerine epey bir ödedik. E bunun daha taramaları, şeker yüklemesi, ileri düzey doppleri, son haftalarda her hafta nst muayenesi var. Ayvayı yedik.
Selam güzel annecik :)
Ben istanbulda özel balat musavi hastanesine gidiyorum. Muayene 100 tl özel sigortası olmayana, testler tabiiki pahalı ama ayrıntılı ultrason 350 tl ve doğumda 3250 tl. Benim şirketten sigortam var ve ben ayakta muayenenin %30unu ödüyorum yani muayenem 30 tlye denk geliyor. dogum teminatımda 2500 tl ve onu %100 kaşılıyor. yani ben doğumda 750 tl odeyip hastaneden çıkıcam :) tavsiyem eger yakınsanız halicte denize sıfır bir hastane çok temiz zaten özel hastane dedikleri bu olsa gerek. hiç gerek yok yani büyük hastanelerde 15 20 bin dogum parası ödenmesine.
Kanaman ağrın kasılman kramp gibi şeyler var mı cnmKızlar 9+3 günlük hamileyim daha önce boş bir gebelik geçirdiğim için korkularım vardı ama çok şükür bu gebeliğimde kalp atışlarını duyduk bebeğimizi gördük ama 3 gün önce banyoda ayağım kaydı ellerimle kendimi yavaşlatsam da belimin üstüne düştüm ve doktora gitmeye korkuyorum cesaretim yok çok kötüyüm kötü de düşünmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım
İşte sorun orada yakın değilim. Ülkenin öbür ucundayım neredeyse. Yakın olsam canına okurum hastane olayının.
Ayrıntılı usg fiyatları üç aşağı, beş yukarı her yerde aynı demek. Buna sevindim.
Ben bir usg ye girip çıktım şimdiye kadar hiç bir şey istemediler.
Sadece ilk hamileliğimi öğrendiğimde kan, idrar verdim o kadar.
Erken gebelik tahlili falan duymadım hiç?
Canım ilk trimesterda yapılan eliza (hepatit, aids vs.), toksoplazma, brucella, troid, tam kan sayımı, seroloji (allerji testi mi nedir) şu kanda glukoza bakılan ve daha adını sayamadığım bir dünya test ve tam idrar tetkiki var ya, onlar işte. Benden de 8 tüp kan ve çiş aldılar bunlar için. Daha da seroloji sonucu çıkmadı bunun.
Benden mi fazla aldılar yoksa. Bilmiyorum. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?