- 25 Mayıs 2016
- 110
- 110
- 18
- 36
Aynen yaa bende çok heycanliyim bu sefer cunki ilk bebegim de eşim ilk 6 ay askerdeydiAynen bizim de el salıyo gibi bişey yaptı doktor dedi bakın bize el sallıyor diye o kadar garip oldum ki anlatamam. İkinci çocuk çok heyecanım olmaz sandım ama kalbim pır pır :)
Tesekkur ederim canım bu bilgi için çok işime yaradiTest mı fıyat konusunda mı net bılgı anlamadım canım,bıldıklerımı yazıyım.ıkılı %85,amnıyos %100,nıfty yada harmonıy %99 sonuç verıyo.amnıyos da 200 de 1 düşük rıskı var,bunda kolundan kan Alıp gonderıyolar 10 günde çıkıyo,senın kanında bebegın hucrelerı oluyormus onu Alıp ıncelıyolar,harmonye göre daha fazla Sayıda kromozom hastalıklarına bakılabılınıyomuş.
10-20 hafta arası yapılıyo ama 12 gıbı tavsıye edıyolar,cokta geç kalınırsa plesanta kalınlastıgında hucrelerın anne kanına gecmesını bloke edıyomuş ılerleyen haftalarda,fıyat degısıyo sanırım heryerde bana Dr 2300 dedı
Kızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.
Bu olaydan biraz öncede eşim aradı. Eşimin tarafından ailecek görüştüğümüz bir çift var. Hanım biraz dandundur ama severdim önceden, ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hali hazırda hamile olan bu arkadaşa Whatsapp'tan gebelik testimi göstermiştim fikir almak için, silik çizgiydi. Bana yazdığı tek şey, " Değilsindir kesin. Bence siz korunun. C' abinin rahatsızlığı tekrar nuksedebilir. Allah göstermesin, babasız çocuk büyütme. " (Şunu yazarken bile gözlerim doluyor hâlen. Eşim kanser tedavisi gördüğü için yazdı bunu.) Yardımı için teşekkür edip kapadım ve daha sonra bir daha hamile olup olmadığımı sormasına rağmen bir şey yazmadım.
Eşim bugün bir sünnet düğününde onlarla karşılaşmış. "Cordelia bizimle konuşmuyor. Neden onu getirmedin? " falan demiş arkadaşının hanımı eşime. Eşim de "Whatsapp'tan o söylediklerini herhangi birine sarfetsen. Seninle konuşmayı bırak aynı toprağa ayak basmazdi. Sebebini bildiğin şeyi niye bana soruyorsun?" diyerek bozmuş. Bu konuşmaya kadar eşimin onları okuduğundan, böyle bilendiğinden haberim bile yoktu yemin ediyorum. Eşimin öyle bir şeyleri kurcalama huyu yoktur. O mesajları silmediğime, her şeyi eşine yetiştiriyor pozisyonuna düştüğüme utanıyorum. O kızın orada öyle yerin dibine sokuldugunu düşündükçe vicdanım sızlıyor.
Öte yandan bu insanlar niye böyle acımasız? Niye hiç kimseye zararı olmayan insanların kapanmış yaralarını oyup açmaya çalışıyorlar? Çok doldum ben ya. Özür dilerim. Bu kötülüğü idrak edemiyorum sadece.
evet Can'ım ben ilk hamileliğimde çok fazla kusmuştum.bende de öyle olmuştu.korkma.çok zor Allah yardımcın olsun canım
İnşallah canım inş hepimiz sağ sağlık kucağımiza alalım bebislerimizi gerçekten Rabbimin mucizesini taşıyoruz suan şükürler olsun herseyeEvet arkadas kendiside aciklama yapmisti canim. Bende su an sanirim esinin ruh halindeyim. Saglik cidden herseyden daha önemli. Yani o yumurtanin ve o spermin beraber gelmesi zaten neredeyse mücize birsey, sonrada mercimek kadar olup, tam bebek kadar büyümesi... O kadar evreleri var ki, yalnis gidebilcek seyler....
Ah ah en büyük istegim bu konuda hepimizzin sag salim bebislerimize kavusmamiz canim.
Can'ım bence senin vicdan azabı çekmene gerek yok.herkes haddini bilmeli.sen kırıcak birşey Nil'e söylememişsin neden vicdan azabı çekeceksin ki?onların vicdan azabı çekmesi gerek.komşun sana sormadan emin olmadan senin arkandan konuşuyorsa o onun hadsizliği.sen yine de kırmamışsın kibarca içeri almamışsın çok ta haklısın içeri alsan gider ayak yine senin moralini bozacaktı.diğer bayan ise o mu karar veriyor kimin yaşayıp kimin yaşamayacağını.ayrıca her insan kendi kaderini yaşar.senin de o minik yavrun kaderinde ne varsa onu yaşayacak.sen kafana takma ayrıca kocana da anlatabilirdin bu çok normal değil mi? canını sıkan bi durumu eşinle paylaşman
davranışın dogru olmus uzak dur insanlar açık yaraya tuz basmaya bayılır git ikisinden de helallik al ve ver diyecegim ama bosuna kötü kötudur ve benim hayatımda yeri yoktur yasattiklarini yaşamadan ölmesinler insallah ben kötü diye halami amcami dayımi silmişim hic müdanam yok boşver biri tasınip gitdin biri seni bi daha aynı ortamda goremesin ohhh canın sağolsun canım
pisman olacagını düşünüyorsan tercih senin tabiki canımBen de politik olamıyorum. Içimden nasıl geçiyorsa öyle davranıp sonra üzülüyorum ama, içim değişmiyor işte. Ben yine mesaj attım komşuya. Sabah giderken görüşelim, vedalaşalım diye. Yola gidecek neticede. Hatırladıkça pişman olmak istemem.
Can'ım sen hiç takma.üzülen sen vicdan azabı çeken yine sen.sence de bi gariplik yok mu bu işte?? sen hamileliğinin tadını çıkar.boşver başkalarını.Ben gerçekten insanların kendi kaderini/yaşayacaklarını tayin edemediği durumların insanların ağzında çok basit, sarfedilmesi çok kolay bir hâle eğlence durumuna gelmesine katlanamıyorum.
Nasıl ki birinin bir patlamada ölmesi, bir kazaya kurban gitmesi onun elinde değilse,
bizim yaşadığımız şeyler de bizim elimizde değildir ki. Isyan etmek yerine tevekkül ettik hep. Hiç olmamış gibi yaşıyoruz ama biri muhakkak bir yerde karşımıza çıkartıyor işte temcit pilavı gibi.
Aslında hep gecistirmekten, cirkinlesmemek için üzerini örtüp ilisigini kesmekten oluyor bunlar. Ben artık buna inanıyorum.
Ben artık başkalarının yaptıklarına karşılık olarak verdiğim tepkilerden utanmaktan usandım gerçekten. Insanı zorla kötü olmaya itiyorlar.
Kiyamam duygusal hamis .. Kendini hic üzme canim. Senin esinle yasadiklarini hissettiklerini paylasman gayet doğal. Densiz insanlar dedikleri şeyleri tartmadan konuşuyorlar. Sonra yine üzülen hak etmeyen taraf oluyor. Bence koy bi cay bak keyfine. O komşuna da istersen bi SMS at helalles. Rahatsizim dersin. İçin rahat edecekse.
cordeliac canım bence hiç üzülme lütfen ve sakin vicdan yapma hayatında seni negatiflige iticek ve seni üzecek insanları uzak tut ve mesafeni koy sonuçta sen kimseye bsy yapmamissin herkes sana yapmış yani hiç gerek yok kendini ezdirmeye bence nacizene fikrim canim
Can'ım sen hiç takma.üzülen sen vicdan azabı çeken yine sen.sence de bi gariplik yok mu bu işte?? sen hamileliğinin tadını çıkar.boşver başkalarını.
Ben hamılelıkten önce mıdemı bozduğumda olmuştu ama çok kan gelmıştı.dr un ılk sorduğu baştan ıtıbaren mı kan kustun,kusmanın sonundamı geldi dıye,benım sonunda gelmeye başlamıştı.endoskopıde de yoğun mıde asıdınden yemek borusunda yanma Kaynaklı çıkmıştıBugün iki kez kustum ikisinde de bir miktar kan geldi . muhtemelen bogazim tahriş oldu diye düşünüyorum kusmaktan ama inşallah başka bi şey yoktur. Böyle olan oldu mu hiç
İnsanlar karşısındaknın yaralarını kanattıkça,kendı yaralarını ıyıleştırıyolar sankı,bende üst üste tedavı ve düşük Yaşadığım ıcın en yakınım dedıklerımın bıle öyle laflarına Şahit oldumkı,suan hamıle olduğumu kımse bılmıyor hala,kırmalarına ızın vermıyorum,kıranları hayatımdan uzaklaştırıyorum kım oldukları umrumda bıle degıl,boşver sen suan kımseyı dert etmeKızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.
Bu olaydan biraz öncede eşim aradı. Eşimin tarafından ailecek görüştüğümüz bir çift var. Hanım biraz dandundur ama severdim önceden, ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hali hazırda hamile olan bu arkadaşa Whatsapp'tan gebelik testimi göstermiştim fikir almak için, silik çizgiydi. Bana yazdığı tek şey, " Değilsindir kesin. Bence siz korunun. C' abinin rahatsızlığı tekrar nuksedebilir. Allah göstermesin, babasız çocuk büyütme. " (Şunu yazarken bile gözlerim doluyor hâlen. Eşim kanser tedavisi gördüğü için yazdı bunu.) Yardımı için teşekkür edip kapadım ve daha sonra bir daha hamile olup olmadığımı sormasına rağmen bir şey yazmadım.
Eşim bugün bir sünnet düğününde onlarla karşılaşmış. "Cordelia bizimle konuşmuyor. Neden onu getirmedin? " falan demiş arkadaşının hanımı eşime. Eşim de "Whatsapp'tan o söylediklerini herhangi birine sarfetsen. Seninle konuşmayı bırak aynı toprağa ayak basmazdi. Sebebini bildiğin şeyi niye bana soruyorsun?" diyerek bozmuş. Bu konuşmaya kadar eşimin onları okuduğundan, böyle bilendiğinden haberim bile yoktu yemin ediyorum. Eşimin öyle bir şeyleri kurcalama huyu yoktur. O mesajları silmediğime, her şeyi eşine yetiştiriyor pozisyonuna düştüğüme utanıyorum. O kızın orada öyle yerin dibine sokuldugunu düşündükçe vicdanım sızlıyor.
Öte yandan bu insanlar niye böyle acımasız? Niye hiç kimseye zararı olmayan insanların kapanmış yaralarını oyup açmaya çalışıyorlar? Çok doldum ben ya. Özür dilerim. Bu kötülüğü idrak edemiyorum sadece.
İnsanlar karşısındaknın yaralarını kanattıkça,kendı yaralarını ıyıleştırıyolar sankı,bende üst üste tedavı ve düşük Yaşadığım ıcın en yakınım dedıklerımın bıle öyle laflarına Şahit oldumkı,suan hamıle olduğumu kımse bılmıyor hala,kırmalarına ızın vermıyorum,kıranları hayatımdan uzaklaştırıyorum kım oldukları umrumda bıle degıl,boşver sen suan kımseyı dert etme
Kızlar göbeğiniz büyümeye basladi mi? Bende fark edilir şekilde belli de kendi göbeğim mi yoksa artık çıkmaya mi başladı ayrimini yapamadim
Ben hamılelıkten önce mıdemı bozduğumda olmuştu ama çok kan gelmıştı.dr un ılk sorduğu baştan ıtıbaren mı kan kustun,kusmanın sonundamı geldi dıye,benım sonunda gelmeye başlamıştı.endoskopıde de yoğun mıde asıdınden yemek borusunda yanma Kaynaklı çıkmıştı
Hepgurbet ben kaçırmışım sorununu. Kan kustuğun besinle birlikte mi geldi? Yoksa daha sonra ağzını temizlerken mi? Miktarı nasıldı.
Yapabiliyorsan bir kulak çubuğu ile bademciklerini, yutak kısmını, diş etlerine hafifçe bastırarak kontrol et. Kan var mı. Varsa tahriş olmuştur. Ayna karşısında sadece bakarak anlayamazsın. Hamilelikte diş etleri de hasssaslasir, belki o basınçla kanamış olabilirler.
Hiçbiri yoksa ihmal etme Kbb'ye git.
Ateşîn fılan var mı? Yada önceden mıde peoblemın,bu zamana kadar çok kusarak mı gecırdın hamılelıgı öyleyse Telaş yapma deforme olmuştur ama Dr gıt mutlaka.asıtli şeylerdende kaçınYaaa kizlar mide bulandirici kusura bakmayın ama en bastan ilk kusmayla sonuna kadar geldi kan. Hani toplam miktari ne desen pet sise kapagi kadardır ancak. Ama kusma boyunca ara ara geldi.
Pamukla bakmaya calissam kesin yeniden kusarim disimi bile kustuktan sonra ne kadar fircalarsam o . onun dişinda agzima fircayi bile yaklastiramiyorum
Bu saat oldu üçüncü kusmam . hepsi kanli. Sabah buralardaki en yakin hastaneye gidicem inşallah bi şey yoktur
Annemi 4 sene önce kaybettim.
Babacığım ve 2 kardeşim var.
Ha bir de anne yarısı teyzelerim..
Hiç bir şeyi düşünmüyorlar ki.
Diğer çocuklarına ev verirken, bunlar kira veriyor demiyorlar.
Benim çalışamadığım zaman nasıl geçiniyorlar diye merak etmiyorlar.
Çalışamadığım zaman bildiğin sıfırız ki çocuğum olunca çalışamayacağım, bakacak kimse yok.
Gene bunlar ne yapacak demiyorlar.
Onlara torun olsun yeter.
Basın sağolsun canım. Kv ile yazdıklarını okurken sinir oldum seni sessiz buldukça üstüne geliyo galiba yapma ezdirme kendini. Şimdi torun torun der torunu dünyaya gelince bu gelin gidin beklentileri artar hiç dusunmez torununun düzenini vs sen bebek olmadan mesafenin koymaya bakBenim de görümcem gelmişti. Börek yapıyorlar ama inanın 3 kişilik iş yok.
Ki elimden geleni her zaman yaptım. Daha sabah tek başıma kahvaltı hazırlayıp bulaşıkları makineden çıkardım, yıkanacakları koydum. Hava da sıcaktı, sırtımdan ter aktı resmen.
Neyse işte kayın validem hazır yufkayı tepsiye döşüyor, kepçeyle içi koyuyor görümcem etrafa dağıtıyor.
Bana da kaşık almış (kıymetli prensesi gelinler varken oturmuşsa iş başına bizim oturmama lüksümüz yok)
Bana dedi ki; hadi geç, geç otur! Eltime diyemedi ama..
Şok oldum..
Oturdum ama, ayıp olmasın dedim.
Kaynım, eltim falan var.
Bir de diyor ki sonra yaptırdı deme.
Derim! dedim.
Dersen de '' yapacaksın '' dedi.
Ben 2. şok.
Yapacaksın ne demek ya?
Bana kendi anneciğim emretmedi hiç?
Sen kimsin?
Ama bunu desem kesin fenalaşır, bayılır falan..
Al başına belayı sonra..
Canım iki kere okudum nerede vicdan azabı duyulacak bişi yapmışsın diye hiçbişi göremedim ben. Hakkaten kötü kalpli insanlarmış hele hastalık mevzusunu açana ne desem bilemedim kendi garantisi mi varmış yaşayacağına hastalanmayacagina dair? Ben neden yaptıklarına dair şunu söyleyebilirim senin yasantinda kendi hayatında eksik gördükleri çok şey var ki bunu çekemiyorlar saçma sapan yerden eksik varmış gibi gösterip onunla avunuyolar.Kızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?