2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlaaar günaydın ay ne güzel bir salı tatil tatil dün öğleden sonra gittik ayrıntılıya, her şey olması gerektiği gibi dedi dr. Çok şükür. Yalnız toksoplazmayı nasıl yaptırmazsın diye şaşırdı, bebekte zeka geriliği veya körlük olabilir madem o kadar zaman kedi beslemişsin yaptır bir an önce dedi :/ kendi doktoruma kedimi söylediğimde sen iyiysen bebek de iyidir diyip test falan yaptırmamıştı. Buna takıldım şimdi, bu hafta içi hem o testi hem de tetanozu yaptırıcam. Benden bu kadr umarım herkesin keyfi yerindedir vee bebişler hoplayıp zıplayıp anneleri sevinçten uçuruyodur

Merhaba güzel anneler,
Kargodan oğluşumun ilk cicileri geldi ne heyecan,içim gitti
Hayırlı olsun güle güle giydin inşallah
Nerden aldın Can'ım
Gülmekten koptum ya hahaaaa:))))

Canım geçmiş olsun herşey iyi olacak inşallah kendine dikkat et
Çok sağol Can'ım inşallah ama yatmak çoook zor tabiki herşeye değer bebiş için

Benim doktorum gereksiz ilacı falan geçtim ayrıntılıya bile gerek görmeyen biri. Ama şeker yüklemesi yapılacak dedi. Ben de ilaca, fazladan tetkiklere karşı olan adam gerekli diyorsa gerçekten gerekli demek dedim. Haftaya yaptıracağım

Yok Can'ım aynı normal ultrason gibi sadece saha gelişmiş bi cihaz. Bana dün doktor tok gel Bebek hareket etmesi için dedi

Senyapsensat.com dan aldım bir sürü değişik modeller var.

Detaylı ultrasona gittiğim dr . yattıgımdan itibaren süre 40-45 dkka aralıksız bakılması gerekli her yerine bakıp söylü olarak söyledi ama soru sormaya fırsat vermedi . süre sonunda da cd yi verdi. hiç bir problem olmadıgını
sonucların gayet iyi oldugunu sonucları dr uma göturmem için acele edecek bi durum olmadıgını soyledi

normal muayenedeki gibi kafa tası, karın , bacak kollar , sonra beyin lobları , beyincik , ayaklar ayaklarda içe dönme var mı ? parmakları saydı , kaburgalara baktı , omurilik , detaylı kalp , kalbin bölümleri , böbreklerine , benim böbreklerime de baktı , barsaklarına baktı , kalpteki kan akışına , plesantanin kan akışına , kordondaki kan akışına göz yuvalarına kulaklarına , burun kemiği ölçümü (down send. için)
ailede kronik hastalık var mı ? genetik hastalık var mı ? down sendromlu var mı ? akraba evliliği var mı ? tümör, kanser vss..vsss. gibi sorular sordu.

Evet dr'um bunu da söylemişti. Şeker riskinde 28. haftadan itibaren ciğer geliştirici iğneye de başlıyorlar önlem için ama benim 12. haftadan beri kasılmalarım var ve bebeğin plasentası önde. Bu ikinci durumda da bebeğin gelişimi hızlı olabiliyormuş. Genetik faktörler ne kadar etkilidir bilmiyorum. Ben, eşim ve ikimizin de birinci dereceden tüm akrabaları iri doğum. Anamın net hatırlamıyorum ama 4.900 civarı en zayıf çocuğu benim. Bi'de erken doğum olduğum halde. Kardeşlerim hep 5'in üzeri. Benim de en büyük korkularımdan biriydi bu. Artık 4'un üzerine pek normal doğum yaptirmiyorlar diye. :/ Benim zaten erken doğum yapma riskim devam ederse, 28'den ciğer geliştirme iğnesine başlarız demişti doktorum. Bi' tansiyon ilacı var nidilat diye şu an piyasada yok. Muadilleri var. Kasılmalar ve erken doğum riskinde kullanılıyormus prospektus dışında. Dr'um başlayalım demişti. Gittiğim başka bir doktor, erken daha plasenta yukarı çıkabilir kasılmalar için magnezyumla devam edelim demişti. Ikiz gebelik, şeker vb. durumlarda da önlem amaçlı kullanılıyormus. Dr. reçete edince araştırmıştım.

Ben zaten tatlı, ekmek ve turevlerini sevmem. Bi' gebeliğin başında asermelerle kaçırdım biraz. O zaman bile deli gibi şekerli tatlı yiyip ölçüme gittiğimde 90'dı. Gördüğüm en üst sınır diyebilirim. Hep 70-75.

Bir de ben kalp hastalığından ötürü gizli şeker gelişebilir diye çoook eskiden yaptırmıştım şeker yüklemesi. Gebelerde de aynı mı oluyor bilmiyorum. O iğrenç sıvıyı aç karnına içtikten sonra yanılmıyorsam 1-3 saat arası iki kez kan veriyorsun. Öncesinde de 3 gün belli bir oranda karbonhidrat tüketmen gerekiyor sonuç yanılması olmasın diye. Onu yaptırmadan önce dr'un anlatır muhtemelen. Benim o zaman 70 çıkmıştı.

Su zaten 2.5 altına düşmemeli. Ben yaz kış 5 litre içiyorum resmen. Meyve dahi yoğurt ya da lifli besinlerle tüketilmeli ki şeker kana geç karışsın.

Dün gece rüyamda kocam benden gizli gizli Nurella'nın doğum gününe gidiyordu. Ben de takip edip basıyordum. Düğün salonu gibi bir yerde herkes bebek mavisi giymiş, kocam lacivert takımla Nurella'ya tutunmuş penguen dansı yapıyor.

Ben de adama herkes mavi giymiş sen lacivert bana söyleseydin seni daha şık giydirirdim deyip beni aldatıyorsun diye kızıyordum bir yandan.

Uyandım, rüyanın siniri üzerimde adamı yumruklayasım geldi yemin ediyorum.

Şu gebelik bir sagsalim bitseydi. Iyiydi. :/

Can'ım diyeceğim detaylı ultrasonu yapacak kişi in bir Perinatolog olmadı gerek
Birde eslem isminin anlamı ne acaba

bende onu araştırdım Perinoloji uzmanı evet bu ayrıntılı ult için uzman kişi ama genelde riskli gebelerin mutlaka gitmelerin söylüyorlar fakat onun dışında uzman bir radyolog da oluıyormuş.İnşallah 5 eylülde benimde randevum iyi haberler alanlar gibi bende mutlu olup çıkarım.4 boyutlu bir inceleme ,rapor ve cd verilecek.Fiyat için 200 tl sancaktepede özel bir klinikle anlaştım.

Eslem isiminin aslı Eslim arapça olan oda Allah'a teslimiyet anlamına geliyor. Eslem İsimide anlamı buna benzer ve bir çok kadın sahabe isimi.

cevap için teşekkürler :) ooo ne güzzel tam benim istediğim bir şey bu ayrıntılı ult. Bende devamlı detay duymak isteyen bir gebe olup çıktım down sendromu için ikili üçlü testlerim çok iyi çıktı şükürler olsun. Genetik olarak Akdeniz anemisi taşıyıcı annem ablam ve abim ama bende taşıyıcılık riskini gösteren brşey çıkmadı tahlileerde. Birde annemde sonradan olan guatar troid ve bende de kronik troid hastalığı var ölene kadar kullanmam gerekne bir ilaç şimdide kullanıyorum

kızlar selam, benim bugün sonuçlarımı biraz daha inceleme fırsatım oldu.
benim bebeğe giden atardamarlardaki sonuçlarım ya sınırda ya da sınırın biraz üstünde çıkmış (sol pl 1,07, sol rl, 0,60, sağ pl 1,03 sağ rl, 0,59) doktorum bunun çocuğun gelişim haftaları olduğu için çok normal olduğunu söyledi ve telaşlanacak birşey olmadığını söyledi ki bende interneette okuduğumda özellikle bu haftalarda bu rakamların bir indikatör olmadığını özellikle 26. haftadan sonra birşey ifade edeceğini yazıyor. buraya kadar hersey okay ama ben genel olarak bu atardamarlardaki yüksek sınırın neyin göstergesi olduğunu anlamadım. çocuğa çok mu kan gidiyor, az mı yiyecek gidiyor, tansiyon sorununa mı dalalet? internette araştırmaya devam ediyorum ama kısa bir bilgi şahane olur! (bu arada doktor bana eğer sonuçlar onu telaşlandıracak gibi olsa aspirin almamı tavsiye edebileceğini ama buna gerek duymadığını söyledi )

XL şekerim aldığım. 160 boy 73 kiloyum ben. Kollarm ve sirtim geniştir benim. Bi de rahat olsun göbek büyüyor diye xl aldım.

Sen m giyiyosan ve kolların falan normalse L alsan olur bence. Ya da hem M hem L al birini yolların kargo parası yok nasılsa :))

Can'ım normal karından ultrason.sadece uzun sürüyor

Canim bende oyleyim.istahim ayni gidiyor. Faydalı beslenmeye calisiyorum.19 haftalik 1 kilo aldim.
Bide cok hareketliyim.kizin pesinde kosturmaktan. Oda etkili sanırım.
İştah açık ve+1 kilo tebrikler şekerim.

Kilo meselesi yapı meselesi galiba. Ben yesem dünyayı yerim ama dün yazdığım gibi kontrollü gidiyorum yuruyorum vs +3 anca tutabiliyorum yoksa ohoooooo

Sağol canım pek girmiyorum.bandan sonra bi gıcık oldum sen nasılsın,okunmamış bir sürü mesaj var çoğunu okuyamadım.asi sonrası oldu mu agrin
Yok kız ne ağrısı :) hayvan bünyesi olduğu içi ne iğneyi ne sonrasındakilerihissetmedim. Ebeye sağa vur da agrirsa sola yatmak zor olmasın dedim. Evet evet çok ayrılabilir ateş yapabilir vs dediydi. Ama benim sipirmin kolların bunu da hissetmedi. Amniyosentezde de balicaniz mi bugün dediydim de kalk bitti dedilerdi :)))
Kendime bir maşallah. İnşallah oğlan da bana çeker de vizildamaz habire.

Su iyidir su candır. Bebeğin suyu için ve odem çok olmasin diye su çok içelim. Bi de karın catlaklarina da iyi geliyor nemli nemli göbek ohhhhhh

Sırt ağrısı yok bende. Tok karna hatta ufak bi çikolata ye de girmeden bebek kipirdasin seyret :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…