- 26 Nisan 2016
- 363
- 448
- 18
Arkadaşlar ya bu yenidoğan çocuğuna birinin dokunduğunu düşününce deliren sadece ben miyim ya? Lütfen yalnız değilsin deyin.
Misal burada doğumdan sonra misafirlere verilecekler konusu konuşulmuş. Hop benim çocuğumun kucaktan kucağa gezdiği geliyor gözümün önüne. Delleniyorum.
Geçen eşimin bi' arkadaşıyla eşi geldi oturmaya. Çokta samimi değilim. O doğunca ben onu kucaklar bize, babamlara götürürüm diye sevimlilik yaptı aklınca. Öyle bir ters baktım ki, ortam bumbuz oldu.
Hâlâ düşündükçe sinirleniyorum, sen kimin çocuğunu kucaklayıp nereye götürüyorsun diye. Hayır, valla normal olmadığının farkındayım ama önünü alamıyorum.
@bugza'ya da katılıyorum. Ben de yakın tüm akrabalara başından hastanede ve doğumda kimseyi istemiyorum dedim.
Bebek zaten sadece ebeveynlerine gereksinim duyan bir varlık. Yardımcı görünümlü ruh emicilere gerek yok bence de.
Normalde benim testesteron hormonu zaten sınırda erkek gibi beynim var, eşim doğulu olmasına rağmen ne kına ne düğün yaptırdım gelemem öyle sıkıntılara diye :) kuru bir nikah ve sonrası yakın akrabalara verilen bir yemek davetiyle gün sonlandı.merhaba kızlarrr daha çok erken ama bebişinizi görmeye gelen misafirleriniz için hediyelik ne vermeyi düşünüyosunuz varmı bir fikrinizzz
Benim doktorum da gerek görmedi, hyepsi ihtimal veriyor bize dedi. 2li temizse artık hastalık aramak gibi olur 3lü 4lü testler dedi. Ben de yaptırmadımKızlar hepiniz 4 lu testi yaptırdınız mi?
Doktor bana 2li ile aynı gerek görmüyorum ben dedi. Yatırmadım öyle dediği için sizlerde durum nedir ?
ben ikilide yaptırdım dörtlüde. ikiliden sonra hiç dörtlü yaptıracağımı düşünmemiştim. doktorum dörtlü test yapalım bugün dedi. öyle diyince yaptıralım bari dedim. sonucuda ben okudum herşey normal diyordu doktora sonra gösterdim. detaylıyı bugün yaptırdım. 234 tl ödedim.Kızlar hepiniz 4 lu testi yaptırdınız mi?
Doktor bana 2li ile aynı gerek görmüyorum ben dedi. Yaptırmadım öyle dediği için sizlerde durum nedir ?
Ayrıntılı ultrason girmen gerekli vs vs dedi, hastanelere göre fiyat çok oynuyor biri 380 derken diğeri 200 diyor 214 vs vs sizler ne kadara yaptırdınız veya bu fiyatlar normal midir ilk bebeğim. Netten bakıyorum 2014 un fiyatları var 150 yazmışlar hep sonuçta eski onlar sizler ne kadara yaptirdiniz
Benim doktorum da gerek görmedi, hyepsi ihtimal veriyor bize dedi. 2li temizse artık hastalık aramak gibi olur 3lü 4lü testler dedi. Ben de yaptırmadım
ben ikilide yaptırdım dörtlüde. ikiliden sonra hiç dörtlü yaptıracağımı düşünmemiştim. doktorum dörtlü test yapalım bugün dedi. öyle diyince yaptıralım bari dedim. sonucuda ben okudum herşey normal diyordu doktora sonra gösterdim. detaylıyı bugün yaptırdım. 234 tl ödedim.
Bence ortalama bir yere yaptırın. eğer yaptırdığınız uzman bir şeyden süphelenirse daha profesyonel bir doktora belki bir prof'a gidersiniz. Hastaneler biraz tutturdukları fiyata yaptırıyorlarAnladım çok sağol canım benim anlaşılan ücretler aşağı yukarı aynı, 380 lik uçmuş anlaşılan bizim burada :))
Ben 2 li ve 3 lü testleri yaptırdım canım. 2 lide trizomi 21 (down sendromu) ve trizomi 18 (Edwards sendromu) var mı diye bakılıyor. 3 lü testte ise bunlara ek olarak nöral tüp defekti araştırılıyor. Yani 2 liyi yaptırınca nöral tüp defekti hakkında bir bilgin henüz olmuyor. Bu yüzden de ben 3 lü testinde yapılmasından yanayım. Mesela benim doktorum nasılsa 2 lide trizomilere baktık bi sorun yok, 3 lüde sadece AFP yani nöral tüp defektine bakıcaz dedi.Kızlar hepiniz 4 lu testi yaptırdınız mi?
Doktor bana 2li ile aynı gerek görmüyorum ben dedi. Yaptırmadım öyle dediği için sizlerde durum nedir ?
Ayrıntılı ultrason girmen gerekli vs vs dedi, hastanelere göre fiyat çok oynuyor biri 380 derken diğeri 200 diyor 214 vs vs sizler ne kadara yaptırdınız veya bu fiyatlar normal midir ilk bebeğim. Netten bakıyorum 2014 un fiyatları var 150 yazmışlar hep sonuçta eski onlar sizler ne kadara yaptirdiniz
Bence ortalama bir yere yaptırın. eğer yaptırdığınız uzman bir şeyden süphelenirse daha profesyonel bir doktora belki bir prof'a gidersiniz. Hastaneler biraz tutturdukları fiyata yaptırıyorlar
5 kilo almışım 19+4 te normal mi :)) Dün doktorda tartıya çıktımdedimmm 69....kusur geldi 70 e azzıııcıııık kalmis
Şimdiden 5 fazla degilmi 19+4 te 5 kilo 30+larda 85. 90la bitişi yaparım sanirim
Ben 2 li ve 3 lü testleri yaptırdım canım. 2 lide trizomi 21 (down sendromu) ve trizomi 18 (Edwards sendromu) var mı diye bakılıyor. 3 lü testte ise bunlara ek olarak nöral tüp defekti araştırılıyor. Yani 2 liyi yaptırınca nöral tüp defekti hakkında bir bilgin henüz olmuyor. Bu yüzden de ben 3 lü testinde yapılmasından yanayım. Mesela benim doktorum nasılsa 2 lide trizomilere baktık bi sorun yok, 3 lüde sadece AFP yani nöral tüp defektine bakıcaz dedi.
Ayrıntılı ultrason fiyatlarına gelince benim özel sağlık sigortam olduğu için çok cüzii rakamlar ödüyorum. Ayrıntılı usg+fetal eko çektirdim, benim hastanede normalde fiyatı 2.000 TL ben sadece 103 TL ödedim :) ama burda arkadaşların yazdıklarına göre de rakamlar 250 lerden başlayıp 500 lere kadar çıkabiliyor.
ay ne guzel ya benımde canım hıc bısey ıstemıyor bebek tekmelemese unutucam hamıle oldugumu tavuk hamılelıkten sonra yıyemedım yumurtada yıyemıyorm sımdı ette kokuo=(((( ısallah bebısım beslenebılıodurDoktor niye gözünü korkuttu ay ne dedi ki. Ya benim çok pis boğazım var Cidden yediklerimi duysanız bu kız Nasıl 150 kilo olmuyor dersiniz
Bacak arama yastık almadan yatamaz oldum. Bir heves internetten Mycey in yarım ay şeklindeki pembe yastığını sipariş ettim. Eve bi geldi ürün kocaman birşey. Öyle denedim böyle denedim yok olmuyor bir türlü rahat yatış pozisyonu bulamadım. Sözde diğer çoğu üründen daha ufak diye almıştım. Bu yastık bile yatağın yarısını kapladı diğer ürünleri düşünemiyorum bile. Onu iade edip karın destek yastığı aldım. göbek altını ve sırtını desteklemede kullanabiliyorsun, bacak arasına da fena değil. Ben bacak arasında biraz daha yükseklik sevdiğim için normal yastık kullanmaya devam ediyorum. Bunu da göbek ya da sırtta kullanıyorum. Ekte fotosunu gönderiyorum canım
ben de sivilce derdinden muzdaribim, yanaklarım kırmızı kırmızı! ki ben ergenliğimi sivilcesiz geçirmiş bir insandım. ama açıkçası takmıyorum. bir kaç arkadaşım daha bahsetti, erkek çocuğa hamileyken sivilcelendiklerinden. doğumdan sonra hormonlar düzene girince geçiyormuş. çok rahatsız olursam fondoten sürüyorum.Hanımlar sivilce problemi yaşayan var mı aranızda? Hadi kız bebek için güzelliği alır derler de erkek bebeğe noluyor ki
Ben bayadır yüzümde çekiyorum. İsilik gibi. Bir iki tane de irice mevcut. Cildiye doktoruna gittim ben. İmex sabun ve aknilox verdi. Yatıştırsa da geçirdi diyemem. Var mı aynı dertten muzdarip ve çözebilmiş olan?
Ben de 5 kg aldim cnm. 50 den 55 olmusum. Doktoruma cok hizli gitmiyor muyum dedim. Yetmise kadar yolun var dedi.
yalnız değilsinArkadaşlar ya bu yenidoğan çocuğuna birinin dokunduğunu düşününce deliren sadece ben miyim ya? Lütfen yalnız değilsin deyin.
Misal burada doğumdan sonra misafirlere verilecekler konusu konuşulmuş. Hop benim çocuğumun kucaktan kucağa gezdiği geliyor gözümün önüne. Delleniyorum.
Geçen eşimin bi' arkadaşıyla eşi geldi oturmaya. Çokta samimi değilim. O doğunca ben onu kucaklar bize, babamlara götürürüm diye sevimlilik yaptı aklınca. Öyle bir ters baktım ki, ortam bumbuz oldu.
Hâlâ düşündükçe sinirleniyorum, sen kimin çocuğunu kucaklayıp nereye götürüyorsun diye. Hayır, valla normal olmadığının farkındayım ama önünü alamıyorum.
@bugza'ya da katılıyorum. Ben de yakın tüm akrabalara başından hastanede ve doğumda kimseyi istemiyorum dedim.
Bebek zaten sadece ebeveynlerine gereksinim duyan bir varlık. Yardımcı görünümlü ruh emicilere gerek yok bence de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?