2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Ben de aynıyım canım. Geçen gün kaynımlara gittik onların da 6 aylık bebekleri var, diğer kaynım geldi yeğenini öyle paldır küldür aldı kucağına ellerini öpüyor yanaklarını sıkıyor falan bağıracaktım nerdeyse o daha bebek diye! Ya bi de bebeklerin ellerini öpüyorlar ya ben orda kopuyorum, bebekler zaten sürkli ellerini ağızlarına götürüyorlar. E sen gelip o eli öpünce o pis pis sigara içtiğin ağzındaki tüm mikroplar hoop o masum bebişte.
O an benim bebeğimi alsa uçardım herhalde ona. Ya doğuma yakın bi bahane bulup herkesle küssem nasıl olur ki? Bi de bizde kayın görümce yeğen o kadar çok ki Biz iki kardeşiz ki ailem bize çok uzak bi şehirde. Ama kayınvalidemler sülalecek burda ve çook kalabalıklar. bir de çocuğu olmayan tek ben olduğum için göze de batarım biliyorum. Sanki biz hiç çocuk büyütmedik triplerine de girerler. Ama hiiç umrumda değil, kış ortasında herkesin mikroplarına maruz kalmak zorunda değil benim kızım.
Ayy yaramı deştin cordi :'(

Kızlar hepiniz 4 lu testi yaptırdınız mi?
Doktor bana 2li ile aynı gerek görmüyorum ben dedi. Yaptırmadım öyle dediği için sizlerde durum nedir ?

Ayrıntılı ultrason girmen gerekli vs vs dedi, hastanelere göre fiyat çok oynuyor biri 380 derken diğeri 200 diyor 214 vs vs sizler ne kadara yaptırdınız veya bu fiyatlar normal midir ilk bebeğim. Netten bakıyorum 2014 un fiyatları var 150 yazmışlar hep sonuçta eski onlar sizler ne kadara yaptirdiniz

merhaba kızlarrr daha çok erken ama bebişinizi görmeye gelen misafirleriniz için hediyelik ne vermeyi düşünüyosunuz varmı bir fikrinizzz
Normalde benim testesteron hormonu zaten sınırda erkek gibi beynim var, eşim doğulu olmasına rağmen ne kına ne düğün yaptırdım gelemem öyle sıkıntılara diye :) kuru bir nikah ve sonrası yakın akrabalara verilen bir yemek davetiyle gün sonlandı.

Şimdiyse zor kavuştum diye midir nedir acayip görmemiş bi anne adayıyım :) organizasyon şirketiyle anlaşıp hastane odamı süsletmeyi düşünüyorum. Hiç yaratıcılık yok bende kendim uğraşıyım desem beceremem elimden de pek gelmez öyle şeyler. Benim instagramım da yok arkadaşlarım çok güzel şeyler olduğunu söyledi. Senin varsa bi bak istersen güzel fikir verebilecek modeller varmış.

Kızlar hepiniz 4 lu testi yaptırdınız mi?
Doktor bana 2li ile aynı gerek görmüyorum ben dedi. Yatırmadım öyle dediği için sizlerde durum nedir ?
Benim doktorum da gerek görmedi, hyepsi ihtimal veriyor bize dedi. 2li temizse artık hastalık aramak gibi olur 3lü 4lü testler dedi. Ben de yaptırmadım

Kizim dogudugunds 10.gunden itibaren delirmis gibi misafir geldi bana. Kirkim cikmadan esimin gelmeyen akrabasi kalmadi nerdeyse. Dabah biri oglen biri aksam biri geliyordu. Kayinvalidem topladi topladi getirdi hepsini, kem kum edince de misafir sevmiyorsun sen gibi laflar soktu.
Oysa ki cok tehlikeli bir dogum atlattim ben olumden döndüm. Dr bunlari anlatirken yanimdaydi kendi bile.
Ne olacagimin tekrar hastaneye yatip yatmayacagimin belli olmadigi günlerde bile misafir vardi evde. Anlatirken bile aglayasim geliyor cok geriliyorum.
Simdi akillandim. Kimseyi istemeyeceğim.
Zaten dogum sonrası riskimden oturu haftada2 kere kontrole gidecegim simdiden belli yani bazi seyler.
Kayinvalidem de kusura bakmasin. Kendi ne zaman isterse gelsin ama akrabalari dursun kenarda. 40 cikinca bir kuran okuttururum,o zaman toplasin gelsin kimi getiriyorsa.
Ayyyy anlatirken icim şişti.

ben ikilide yaptırdım dörtlüde. ikiliden sonra hiç dörtlü yaptıracağımı düşünmemiştim. doktorum dörtlü test yapalım bugün dedi. öyle diyince yaptıralım bari dedim. sonucuda ben okudum herşey normal diyordu doktora sonra gösterdim. detaylıyı bugün yaptırdım. 234 tl ödedim.

Selam kızlar nasılsınız,
Hep soru sorarak giriş yapıyorum konulara ama napim bir paylaşım gorunce aklımdaki nir soru işareti pörtliyiveriyorr şimdiki sorum hamile kıyafeti alırken bedenini normal bedeninize göremi seçiyosunuz,daha kuçuğunu yada daha buyugunumu. Bol kesim oldukları için. Daha önce hiç denemedim. İnternetten almak istiyorum birkaç bişey ama bedeni nasıl seçeceğimi bilemiyorumm. Biraz cahilim bu konuda. Alanlar yardımcı olabilirse sevinirimm.

Anladım çok sağol canım benim anlaşılan ücretler aşağı yukarı aynı, 380 lik uçmuş anlaşılan bizim burada :))

Anladım çok sağol canım benim anlaşılan ücretler aşağı yukarı aynı, 380 lik uçmuş anlaşılan bizim burada :))
Bence ortalama bir yere yaptırın. eğer yaptırdığınız uzman bir şeyden süphelenirse daha profesyonel bir doktora belki bir prof'a gidersiniz. Hastaneler biraz tutturdukları fiyata yaptırıyorlar

5 kilo almışım 19+4 te normal mi :)) Dün doktorda tartıya çıktım dedimmm 69....kusur geldi 70 e azzıııcıııık kalmis
Şimdiden 5 fazla degilmi 19+4 te 5 kilo 30+larda 85. 90la bitişi yaparım sanirim

Ben 2 li ve 3 lü testleri yaptırdım canım. 2 lide trizomi 21 (down sendromu) ve trizomi 18 (Edwards sendromu) var mı diye bakılıyor. 3 lü testte ise bunlara ek olarak nöral tüp defekti araştırılıyor. Yani 2 liyi yaptırınca nöral tüp defekti hakkında bir bilgin henüz olmuyor. Bu yüzden de ben 3 lü testinde yapılmasından yanayım. Mesela benim doktorum nasılsa 2 lide trizomilere baktık bi sorun yok, 3 lüde sadece AFP yani nöral tüp defektine bakıcaz dedi.

Ayrıntılı ultrason fiyatlarına gelince benim özel sağlık sigortam olduğu için çok cüzii rakamlar ödüyorum. Ayrıntılı usg+fetal eko çektirdim, benim hastanede normalde fiyatı 2.000 TL ben sadece 103 TL ödedim :) ama burda arkadaşların yazdıklarına göre de rakamlar 250 lerden başlayıp 500 lere kadar çıkabiliyor.

Bence ortalama bir yere yaptırın. eğer yaptırdığınız uzman bir şeyden süphelenirse daha profesyonel bir doktora belki bir prof'a gidersiniz. Hastaneler biraz tutturdukları fiyata yaptırıyorlar

Farklı hastanede yaptırıp sonra kendi doktoruna götürdüğünde kabul ediyorlar mi ayrıntılı sonucunu , yoksa illaki gittiğin hastanede mi yaptırmak gerekiyor

5 kilo almışım 19+4 te normal mi :)) Dün doktorda tartıya çıktım dedimmm 69....kusur geldi 70 e azzıııcıııık kalmis
Şimdiden 5 fazla degilmi 19+4 te 5 kilo 30+larda 85. 90la bitişi yaparım sanirim

Ben de 5 kg aldim cnm. 50 den 55 olmusum. Doktoruma cok hizli gitmiyor muyum dedim. Yetmise kadar yolun var dedi.

Anladım canım benim çok sağol ,yapılmasında fayda varmış bunu anladim.
Aynen fiyatlar çok oynuyor 200 380 450 500 vs vs ayrıntılı bu kadar ise doğumda kaç bin ödeyeceğiz hic tahmin bile edemiyorumm :)))

Doktor niye gözünü korkuttu ay ne dedi ki. Ya benim çok pis boğazım var Cidden yediklerimi duysanız bu kız Nasıl 150 kilo olmuyor dersiniz
ay ne guzel ya benımde canım hıc bısey ıstemıyor bebek tekmelemese unutucam hamıle oldugumu tavuk hamılelıkten sonra yıyemedım yumurtada yıyemıyorm sımdı ette kokuo=(((( ısallah bebısım beslenebılıodur

Cnm ben bindan aldim cok rahat emzirirken bile kullanabilirim fikir olsun :)

Eklentiler

• Screenshot_20160831-133107.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 60
ben de sivilce derdinden muzdaribim, yanaklarım kırmızı kırmızı! ki ben ergenliğimi sivilcesiz geçirmiş bir insandım. ama açıkçası takmıyorum. bir kaç arkadaşım daha bahsetti, erkek çocuğa hamileyken sivilcelendiklerinden. doğumdan sonra hormonlar düzene girince geçiyormuş. çok rahatsız olursam fondoten sürüyorum.

Ben de 5 kg aldim cnm. 50 den 55 olmusum. Doktoruma cok hizli gitmiyor muyum dedim. Yetmise kadar yolun var dedi.

Eyvahh, 64 ile hamile kaldım 69. Kusurum canım benim sende 70 e kadar yolu varsa bende 85 o vururum gibi Allahtan çok uzun olmasamda boyum 1.75 belki aşırı sırıtmaz umarım inşaAllah

yalnız değilsin ama bu gayet normal bir duyguymuş, bütün hamile kadınlar böyle hissedermiş, bende bir başkasının kucağına alıp kızım diyip sevdiğini düşünemiyorum, senin değil benim kızım o diye çığlık atarım sanıyorum. bir süre sonra başka çocuklar sana pek sevimli gelmemeye başlayacak, hep analık içgüdüsünün hain oyunları bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…