• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben de evde dogurmak istiyorum da kine soykesem sacmalama hangi cagdasin diyo.
Avrupa'da Amerika'da cok kisi evde doğurabilio hala. Ebe gelio yaptirio dogumu. Eskiden bizde de öyleydi ama şimdi teknolojiyi bahane edip dogaldan uzaklastik cok yazik.
Kocam da acil durunda müdahele icin tabi ki hastane diyor. Inşallah hastanede ama cok kisinin rahatsiz etmedigi bir ortamda doğurabilir olalim bari.
Hayır ya ne sacmaligi avrupa da artık evde doğum ,kundaklama tavsiye edilir oldu biz de tam tersi.çünkü drlar bu işi medical olarak görüyor. Çok az Dr bu işin doğal bir süreç olduğunu kabul ediyor.hem evdeki Mikroplara bebek dirençli. Bakalım nasıl gelişecek surec:)

Benim bir arkadasim ilk dogumunu pek bilememis. Yatarken hafif sizlamalar vardi ama yatip uyuyabildim diyor. Gece siddetli sanciyla uyaniyor ve cantasini alip cikana kadar koridorda doguyor bebegi:KK49:
Esi ebeligini yapmis hatta
Sonra ambulans cagirmislar onlar gerekeni yapmış ama bana etmediklerini birakmadilar diyor. Hastaneye gittiklerinde de her goren azarlamis, bilerek evde dogurdu sanmislar. Ya bir şey olsaydi hangi devirde kaldin sen vs vs
Halbuki sapasaglam doğmuş iste bebek. Otesi olmamali yani bunun, surekli anneyi azarlamak da neyse.
Cok eski de degil 7 yasinda cocugu su an.:halay:

Ay ne güzel. Allah hepimize öyle kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.

Ben de benzeri bir şekilde anam restorantta eğlenirken doğmuşum. :KK70::KK70:

Ya soyledim bin kere yine yaziyorum
Burda şuanda sezeryan ve normal dogumu konusmak icin cok erken son aylara gire ne olacgimiz belli degil olumlu olumsuz...
Sadece normal yapmak isteyen annelerimiz lutfen kurslara gitsinler turkiyede varmi bilmiyorum ama hastanenin ucretsiz kurslari oluyor onlara kayıt olsunlar
Zaten sayfamızda yeterince pimpirikli anneler var ilk bebisleri onlara destek olalim sonra burda cinsiyet mujdeleri verelim sonra nasil hareketler hissetigimizi kac kere tekme yaptigini soyleyelim sonrada dogum muhabbetine gecebiliriz :)

Türkiye'de de var canım ancak o kadar yaygın değil. Benim yaşadığım yerde olması imkansız gibi neredeyse. Özel hastaneler açıyor genellikle doğum öncesi hazırlık kurslarını. Yeterli sayıda başvuru olursa bazı devlet ve üniversite hastaneleri de açabiliyor. Eğitim veren personel ne derece kalifiye oluyor orası muamma tabiî. Avrupa bu konuda çok şanslı ve bilinçli gerçekten. Hem doğum öncesi hem sonrası konusunda.

Burada doula edinmek bile bir moda akımı gibi oldu âdeta. Normalde bu görevi anneler, kayinvalideler daha önce doğum yapmış eltiler ve görümceler yapıyor. :KK70::KK70::KK70:
Işin şakası bir yana elbette yanımızda olmalılar fakat ben yanımda süreci bilen, beni buna motive eden birinin olmasını yeğlerdim ki zaten Avrupa'daki tüm bu süreçte tam olarak bundan var. Anne ve babanın doğumundan itibaren tek başına bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır durumda olmaları için.

İnşallah hepimiz kısa zamanda cinsiyetleri öğrenir, tekmeleri hissederiz de tüm bunlar teferruat olarak kalır. :anneadayı:

Kızlar 30una 14.20ye randevu aldım 2li test için. Çok mu geç olmuş? Ultrasona ve kan aldırmaya yetişebilir miyim? Daha erkene kalmamış randevu.

1 temmuzda kac hafta kac gun 11 temmuzda kac hafta kac gunluksun

1 temmuzda 11+4, 11 temmuzda 13+0 ama bu benim doktorumun usg ölçümüne göre.
Sat'ıma göre bugün 10+3 mesela, usg'ye göre 9+5. Ikili için gideceğim hastanenin usg ölçüsünde farklı çıkabilir. Ondan endişeleniyorum. Ikili ile aynı gün ense ölçümü de olacak. Ondan. Doktorumun verdiği gün tam 12+0, o gün de arefe. :(

1 temmuzda 11+4, 11 temmuzda 13+0 ama bu benim doktorumun usg ölçümüne göre.
Sat'ıma göre bugün 10+3 mesela, usg'ye göre 9+5. Ikili için gideceğim hastanenin usg ölçüsünde farklı çıkabilir. Ondan endişeleniyorum. Ikili ile aynı gün ense ölçümü de olacak. Ondan. Doktorumun verdiği gün tam 12+0, o gün de arefe. :KK43:
Satına göre git usgde bebeğin açısına göre kısa çıkabiliyor. Bence 1 temmuzda git randevu bulamazsan 11 temmuzda da gec kalmis olmazsin

Satına göre git usgde bebeğin açısına göre kısa çıkabiliyor. Bence 1 temmuzda git randevu bulamazsan 11 temmuzda da gec kalmis olmazsin

Işte sat'ıma göre 11 temmuzda tam sınırda olacağım. O yüzden riske etmek istemedim. Gerçi yarın ön randevu için gideceğim muhtemelen bayram öncesine gün verir diye düşünüyorum.

Kızlar bir de rahminizin büyüdüğünü hissediyor musunuz?

Ben her sabah uyandığımda ya da dümdüz uzanırken tam göbeğimin altında bir sertlik hissediyorum top gibi. Hep aynı yerde o yüzden gaz değildir artık diye düşünüyorum.

Bazen böyle saliselik zıplatan batmalar ve kasık ağrısı oluyor. "Oh, büyü annecim.. Kendine yer aç. " diye seviniyorum salak salak. :anne:

Kızlar bir de rahminizin büyüdüğünü hissediyor musunuz?

Ben her sabah uyandığımda ya da dümdüz uzanırken tam göbeğimin altında bir sertlik hissediyorum top gibi. Hep aynı yerde o yüzden gaz değildir artık diye düşünüyorum.

Bazen böyle saliselik zıplatan batmalar ve kasık ağrısı oluyor. "Oh, büyü annecim.. Kendine yer aç. " diye seviniyorum salak salak. :anne:
Adet sancısı gibi sancım olduğunda ve öncesinde sezeryanlı olduğumdan dikislerim acımaya başlayınca hissediyorum. Ara ara yokluyo bunlar beni

benim bugün de kahve lekem gelmiş kızlar 1-2 damla kadar akıntı olmuş iç çamaşırına cumayı beklemeden pazartesi gideceğim dr a inşallah bir sorun yoktur...internette rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanır diyor ama bilemedim insan emin olamıyor ne stresliymiş yaw ilk hamileliğimi mumla arıyorum vallahi:KK43:

benim bugün de kahve lekem gelmiş kızlar 1-2 damla kadar akıntı olmuş iç çamaşırına cumayı beklemeden pazartesi gideceğim dr a inşallah bir sorun yoktur...internette rahimdeki kılcal damarlardan kaynaklanır diyor ama bilemedim insan emin olamıyor ne stresliymiş yaw ilk hamileliğimi mumla arıyorum vallahi:KK43:

İlk kez mi geliyor canim? Eger icin rahat edecekse, acile git. Acillerde de usg oluyor genelde.

Back
X