Bugün doktoruyla sorun yaşayanlara ben de eklendim.

Üniversite'ye gittim ikili randevusu için. Hoca ameliyata gitmiş. Bekleyin 1 saate gelir denince. Geri döndüm.
Hazır boşken aile hekimine gideyim kayıt yaptırayım dedim. Bu konuda size sorularım var kızlar.
Sağlık ocağına girdiğim andan itibaren hangi doktora gittiysem, biz kayıt almıyoruz, kotamiz dolu diyerek ötekine yönlendirdi. 4. Doktorda yaptırdım kaydımı. O da yeni gelmiş, sistemi açılmamış diye kağıda yazdı. Sonra sisteme geçiririm dedi. Açıkçası ben doktoru pek beğenmedim.
Hemen yan odasındaki bir doktor bebeğe bakıyordu. 10 dakika falan izledim. Çok güzel ilgilendi. Ebesi de çok şirin bir hanımdı. Sağlık ocağı işlerinden pek anlamam. Aile hekimliklerinde de doktor seçme hakkımız var mı ya da farklı bir sağlık ocağı?
Arkadaşım toplum sağlığı merkezinde bakılıyor. Orada usg'de var. Ücretsiz. Ebeler rutin kontrol haricinde usg kullanmayı da biliyorlar. Arkadaşım da pimpirik biri neredeyse her hafta gitmiş, hiçbir şey dememişler ama orası da oturduğumuz bölge dışında diye kabul etmediler.
Kafam çok karıştı bu konuda. Bana yardımcı olur musunuz?