2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Sabah eşim kahvaltı hazırlamış öğürmekten eşlik edemedim.Sanırım cordinin dediği gibi salgın var ve ben virüsü kaptım bulantım karın ağrısı ishale çevirdi bugün :KK43: az az yiyorum canım iyice düşmemek için ama zorla
çok geçmiş olsun patates haşla canım iyi gelir ishale birde havuc ye cokca

yanına yedek aldınmı tatlım sen_ değiştirdinmi her sudan çıkışında

Bir bikini bir mayo aldım canım yanıma. Sudan çıktıkça değiştirdim çünkü doktor mutlaka kuru tut çıkınca üstünü değiştir demişti.Sana da öyle yapmanı tavsiye ederim. Bir kere girdim her gün zaten çıktığım gibi kurulanıp üstümü değiştirdim.

Çok ıslak kalmaması gerekmiş.

Patateste midemi bulandırıyor :KK43: ama mecbur artık. Teşekkür ederim canım. Dikkat et sende cidden su içmiyorum çeşmeden ama yine de oluyor sanırım.

Hastanede olmazsa herhangi bir doktora gideceğim bekledikçe fena etti :/

İşin kötü yanı su içsem midem bulanıyor. Önceden 4 litre içiyordum bir buçuk zor içtim dün :KK43:

Bende duygusalım her şeye ağlamasam da.Ama oğluma söylerken ağlayasım geliyor :KK43:

Sağol canım,zaten midem itiyor her şeyi :KK43:

cok gecmis olsun canim, doktora git biran once, ihmal etme.. belki serumla ilacla fln bulantini keserler..
bayrama daha 3 gun var, toparlarsin insallah..

Bir bikini bir mayo aldım canım yanıma. Sudan çıktıkça değiştirdim çünkü doktor mutlaka kuru tut çıkınca üstünü değiştir demişti.Sana da öyle yapmanı tavsiye ederim. Bir kere girdim her gün zaten çıktığım gibi kurulanıp üstümü değiştirdim.

Çok ıslak kalmaması gerekmiş.
tamam canım bende öyle yaparım o zaman teşekkürler :)

Merhaba bizim dün detaylımız vardı. Çok şükür bir problem yok. Organları gelişimi vs. iyi. 295 gram. 21 cm. Plesenta ön duvar yerleşimliymiş. Anterior yazıyor raporda. Önemli olan aşağıda olmamasıymış. Plesenta ön duvara yerleşince hafif yastıkımsı bir görev gördüğü için geç hissetmeye sebep olurmuş bebeği. Ben de hissedemiyorum diye üzülüyordum. Daha bir iki haftan var rahat ol dedi. Serviks kapalı, uzunluk 3.3. Bunlar normal değerlermiş hep. 24. haftadan önce serviks 2.5 cm'in altında olursa erken doğum riski çoğalır dedi. İşinize yarar diye paylaşmak istedim.

cok gecmis olsun canim, doktora git biran once, ihmal etme.. belki serumla ilacla fln bulantini keserler..
bayrama daha 3 gun var, toparlarsin insallah..

İnşallah canım bulantı ishal yataklık edecek yoksa :( yola çıkmadan halledeyim gidicem birazdan doktora

Merhaba bizim dün detaylımız vardı. Çok şükür bir problem yok. Organları gelişimi vs. iyi. 295 gram. 21 cm. Plesenta ön duvar yerleşimliymiş. Anterior yazıyor raporda. Önemli olan aşağıda olmamasıymış. Plesenta ön duvara yerleşince hafif yastıkımsı bir görev gördüğü için geç hissetmeye sebep olurmuş bebeği. Ben de hissedemiyorum diye üzülüyordum. Daha bir iki haftan var rahat ol dedi. Serviks kapalı, uzunluk 3.3. Bunlar normal değerlermiş hep. 24. haftadan önce serviks 2.5 cm'in altında olursa erken doğum riski çoğalır dedi. İşinize yarar diye paylaşmak istedim.

Gözün aydın,daim olsun bu güzel degerler

Selamlar kızlar. Geçmişi oku oku bitiremedim iki gündür bende sonunda bıraktım İnşallah hepiniz iyisinizdir.:KK48: Bizde şimdi doktordan geldik herşey yolunda şükür. Bu arada sonunda istediğim gibi bir doktor buldum sanırım çok memnun kaldık yeni doktorumuzdan. Kızım 21 cm 380 gr olmuş. Yeni doktorumuz kilo konusunda baya hassas anladığım kadarıyla şimdiye kadar hiç bir doktor kiloyla ilgili çok dikkatli değildi. Artık daha dikkatli beslenecegiz mecburen :olamaz:

hadiii yaa ne cabuk soğudu birdenn
kar yağsın öyle çağır beni sobanız varmı kestane yapalim sıcak çikolata kar yağışını izler göbişleri iyice büyütürüz ohhh mis :)

Sobamiz yok fırında yaparız artık. Ben çok kızmıştım ilk zamanlar doğalgaz olduğu için apartmanlarda baca çıkışı yok diye. Yoksa vallahi soba kurardım. Karda mis gibi. Işığı kapat. Sobanın gölgeleri tavana vursun. :KK53:

Burada Ruslardan kalma taş binalarda kafeler var, onlar otantik olsun diye soba koyuyorlar ortaya kışın şömine gibi. Sen gel seni de götürürüm. Kar yağdığı zaman o ruslardan kalma sokaklar kartpostal gibi oluyor. Orhan Pamuk kitabında yaşıyor gibi hissediyorsun gezerken. :KK53:

Selamlar kızlar. Geçmişi oku oku bitiremedim iki gündür bende sonunda bıraktım İnşallah hepiniz iyisinizdir.:KK48: Bizde şimdi doktordan geldik herşey yolunda şükür. Bu arada sonunda istediğim gibi bir doktor buldum sanırım çok memnun kaldık yeni doktorumuzdan. Kızım 21 cm 380 gr olmuş. Yeni doktorumuz kilo konusunda baya hassas anladığım kadarıyla şimdiye kadar hiç bir doktor kiloyla ilgili çok dikkatli değildi. Artık daha dikkatli beslenecegiz mecburen :olamaz:
Hahaha ne dedi Kilo için :) benim doktor bilmiyorum takıntılı mı kiloya daha bi artış olmadığından önümüzde ki aylarda görücez :))

Ohh maşallah kuzucuğa büyümüş kocaman olmuş valla benimde eşiminde dudakları kalın kalın dudaklı bir bebişte bende var. inşallah kulakları bana benzer:KK66:

Benim de kulaklarım minnacık. Ben de bana benzesin istiyorum. Dün usg'de benimle hiç alakası olmadığı halde bana benziyor diye şey ettim. Dr hemen oradan cordi'ciğim bilimsel olarak kanıtlandı ki bebeklerin erkek soyuna fenotip yatkinligi daha fazladır diye bozdu beni. Eşimin totosunu kaldırdı. :olamaz: babası da köfte dudak ama bunun kadar değil ya. Bi'de kepçe/büyük kulak genleri dominanttır o yüzden sanırım biz hayal kuruyoruz. :/

bizim mutfak dolabi duvardan kopup kardesimin ustune dusmustu..
Allah korudu mucize eseri hicbisey olmadi bos olan dolaba girmisti kafasi..
ben de cok korkarim boyle seylerden, bizim duvarlarda tablo bile yok suan..
bi tanidigimin kardesinin omzuna da duvardaki dolap dusmustu, o kolu gitti cocugun, fizik tedavi fln gordu aylarca ama, eskisi gibi olmadi dedi ablasi.. sen vazgec o uniteden bence canim

Ben tabloyu çok severim. Eşim duvarda asılı her şeyden nefret eder. Bizim de yok. Yeni almıştım tablolar, çocuk koltukların tepesine çıkar üzerine devirir diye kurmadim bile. Sen bunları yazınca okurken yüreğim çıktı. Kesin düşündüm ya bu da devrilir kesin. Apartmanın altında dairelerin depoları var. Olmadı üst modülü oraya postalayayim ben. Tv'yi duvardan söker, masaya sabitlerim. Oyuncak falan vurup onu da patlatmaz inşallah. :/
Bizimde mutfak dolabımız düşmüştü 2 sene filan önce ama Allahtan evde değildik bayramdı birde bir sürü iş çıkmıştı gece eve bir geldik eşim girdi sakın gelme dedi çok korktum ne var ki diye bir baktım manzara feci.
Ama canım tv duvara monte etmek mantıklı olan sehpa üzerinde daha tehlikeli . Bizim tv sehpası alçak gelen çocuklar ekrana dokunmaya bayilıyorlar kardeşimin kızı hep ekrandakilere dokunmaya çalışıyor onlarda duvara monte etti tv yi.
Diger secenekler nedir :)

Inotyol olabilir mi cnm
Bizde gökçe amine ağır basan isim şuan ama Miray, Zeynep, hüma, açelya, nilüfer. .. hoşuma giden isimler eşimde sağolsun genelde beğendiğim isimleri beğeniyor.

Canim ben neko wrap sling ve boba 4g almistim. Facede de grubu var babywearingturkiye diye oradan da uzun zaman arastirmistim. Boba 4g yenidogandan itibaren 4 yasa kadar kullanilabiliyo ben onu 1.5 yasinda oglum oldugi icin de tercih ettim arada kullaniyoruz buyuk kolaylik sagliyo cok rahat gercekten. Slingi de boba her ne kadar yenidogandan itibaren kullanilsa da kangurudan ziyade slingin yenidoganlara kullanilmasinin uygun oldugu icin tercih ettim
Bende Neko wrap sling ve boba 4g kanguru aldım canım sling ben kanguru eşim kullanır diye düşündük.
Epiduralde alabiliyormuş doktorlar ama onun harici çoğu hastane almıyor anladığım kadarıyla. Baya bakındım da eşi doğuma girenler olmuş mu diye.

Sezeryan anca Epiduralde alırlar büyük ihtimalle normalde bile almak istemeyen hastaneler var.Sormak gerek aslında.
Bende eşimde girsin doğuma istiyorum eşimde istiyor sana destek olurum diyor ama her hastane almıyor eşleri bi sormak lazım.

Cikssss ben sutum oldugu surece kendi emsin isterim anne ile bebek arasindaki bagi guclendiriyor ayrica en huzurlu olup en guzel uyuduklari yer orasi biraz kolayciliga kacmak gibi sag ver uyusun genelde gozlemledigim eger gazi yoksa gece uyanan emen cocuk uykusuna devam ediyor bilemedim: )

Çevremde gördüğüm ve olmasını istemediğim çocuğun emerek uyumayı alışkanlık haline getirmesi anneyi inanılmaz zorluyor yeğenime yapıyor bunu baya sıkıntı oluyor uzun süre rehin alıyor annesini.

Aynen benim plan da bu şekilde. Odayı hemen yapmayacağım. Sonra montessoriye uygun dizayn etmek istiyorum. Sadece bir beşik aldık o da istenildiğinde montessoriye uygun hale geliyor. Bir de tiny love tarzı bir ana kucağı düşünüyorum.
Bende montessoriye uygun bir oda yapmak istiyorum ama çok seçenek yok mobilya olarak sanırım nette baktığım kadarıyla. Bende kendim bir şeyler tasarlayacağım sanırım tasarlarsam eğer yaptırırım diye düşunüyorum

Ben de geldim detaylıdan herşeyimiz çok iyi çok şükür boyumuz 24 cm kilomuz 428 gr. yalnız elleri pozisyondan dolayı (kafasının altına koymuş hanfendi) göremediği için 3 hafta sonra bir daha bakacak dr...
gözün aydın tatlım.keyifçi desene benim oğlanda eller ensede keyif yapıyordu.:KK71:

Back
X