- 11 Haziran 2016
- 1.950
- 3.066
- 83
- 39
25.26 haftalar tam Zaman'ıkızlar şeker yüklemesi için ne zaman gitmek gerekiyor..dün doktorum ne zaman gelceğimi söylemeyi unuttu bende sormadım..25-26. haftada yapılır mı şeker yüklemesi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
25.26 haftalar tam Zaman'ıkızlar şeker yüklemesi için ne zaman gitmek gerekiyor..dün doktorum ne zaman gelceğimi söylemeyi unuttu bende sormadım..25-26. haftada yapılır mı şeker yüklemesi?
Dennismasal kuzucuk ben bugün kendi dr'uma yeniden o meşhur sorumu sordum. Ben normal doğum yapabilecek miyim diye. Yarım saatlik yatış sonrası nabız ölçümüyle aldığım cevap HAYIR oldu. Kardiyolojiye sevk verdi, o da bu şartlarda izin vermeyecek dedi.
Üstelik kan basincimiz 28. haftadan sonra %60 daha yükselecek. 32. haftada nirvana yapacakmış. Yani suankinin üzerine %60 koy. Özellikle geceleri dinlenirken. Niye parti parti söylüyorlarsa bunları.
İyi kısmı mky olan gebelerin kan basıncı yüksek olduğu için bebekleri ilerleyen haftalarda daha hızlı gelişirmiş kan basincinin daha da artmasından. Herhangi bir direnç oluşmuyormuş bu yüzden şükür.
teşekkürler canım25.26 haftalar tam Zaman'ı
aynen bende hiç sallamadım güzelce girdim oh keşke yine imkan olsada gitsemValla ben bikini de giydim, mayo da. Rahatsiz olan bakmasin, takilmayinbence keyfinize bakin.bi de pentinin yuksek bel bikini altlari var. Gobegi de rahatsiz etmiyor. İstediginde katlayabiliyorsun dusuk bel oluyor. Baktin rahatsiz hissediyosun cek yukari
![]()
çok cici şeyler gelmiş ya bir sürü şey beğendimEvet cenım ben de baktım şimdi ve dayanamayıp aldım bişeyler :)
öylemiymişBenim de kulaklarım minnacık. Ben de bana benzesin istiyorum. Dün usg'de benimle hiç alakası olmadığı halde bana benziyor diye şey ettim. Dr hemen oradan cordi'ciğim bilimsel olarak kanıtlandı ki bebeklerin erkek soyuna fenotip yatkinligi daha fazladır diye bozdu beni. Eşimin totosunu kaldırdı.babası da köfte dudak ama bunun kadar değil ya. Bi'de kepçe/büyük kulak genleri dominanttır o yüzden sanırım biz hayal kuruyoruz. :/
Gözün aydın canım şekerinin çıkmamasına çok sevindim darısı bize inş. Benim de 2 hafta sonra şeker yüklemem olucak, aç mı geliyim dedim doktoruma aç ya da yok farketmez tokta gelebilirsin dedi. Burda kızlar hep aç karnımıza gitmemiz lazım demişti doktor da farketmez dedi kafam karıştı. Sen aç mı gittin tok mu?Kızlar şeker yüklemesi sorulmuş da ben de yaptırdım. Her akşam en az 4-5 dilim şerbetli tatlı yiyen biri oalrak gideyim de günümü göreyim dedim ama hem açlık kan şekeri hem de yükleme sonrası ölçüm gaayet iyi çıktı. Sormadan duramadım tabi doktor bey ben deli gibi tatlı yiyorum sonuçlarda bi yanlışlık olmasın dedimO da tatlı yemekle ilgisi yok bunun, senin genetiğinle ilgili ama o kadar tatlı da yeme tabi, bir ayda 3 kilo almışsın bundan sonra daha da çok alınır dikkat et yediklerine dedi.
Yani demem o ki şeker ve şekerli şeyler yemeseniz de yaptırmamız gerekiyormuş. Ki benim doktorum birçok testi gereksiz bulup yaptırmayan biridir. O nedenle siz de iyice görüşün doktorunuzla, öyle karar verin
ne güzel anlattın ya hemen gelesim geldi yanına :) seviyorum kışı yaa hele böyle karlı bir bölgede olunca daha güzel oluyor:)Sobamiz yok fırında yaparız artık. Ben çok kızmıştım ilk zamanlar doğalgaz olduğu için apartmanlarda baca çıkışı yok diye. Yoksa vallahi soba kurardım. Karda mis gibi. Işığı kapat. Sobanın gölgeleri tavana vursun.
Burada Ruslardan kalma taş binalarda kafeler var, onlar otantik olsun diye soba koyuyorlar ortaya kışın şömine gibi. Sen gel seni de götürürüm. Kar yağdığı zaman o ruslardan kalma sokaklar kartpostal gibi oluyor. Orhan Pamuk kitabında yaşıyor gibi hissediyorsun gezerken.![]()
Gözün aydın canım şekerinin çıkmamasına çok sevindim darısı bize inş. Benim de 2 hafta sonra şeker yüklemem olucak, aç mı geliyim dedim doktoruma aç ya da yok farketmez tokta gelebilirsin dedi. Burda kızlar hep aç karnımıza gitmemiz lazım demişti doktor da farketmez dedi kafam karıştı. Sen aç mı gittin tok mu?
Ben de tek kendim sanıyordum her seferinde korkuyla bakmakAynen kuzum. Sifonu cekmeden once tuvaletin icindeki sanat eserine bakmak konulu karikaturdeki adama donduk yemin ediyorum. Tuvalet kagidinda parmagini gorup kan sanan kac tane gerizekali vardir acaba?![]()
Benım degerım en düşük bu seferkıydı,devam ettı Allah a şükürİnşallah canim![]()
Gözün Aydın canım,napalım böyle stres yapıyoruz hersey yolunda gıtsınde napalım,böyle bırbırımızı sakınleştırırızŞimdi çıktım canım çok şükür herşey yolundaymış :)ninocin in dediği gibi henüz rahmim göbek deliği hizamdaymış dolayısıyla plesanta ayrılıyor olsa bile ağrısını diyafram bölgemde hissetmemin imkanı yokmuş
kadın doğumcum muayene etti bebekle ilgili bir durum yok birde dahiliyeye görün dedi. Dahiliye de muayene etti önemli hiçbir sıkıntın yok karın kaslarını yormuşsun dik oturmaya çalış yorma kendini falan dedi.
2 hafta sonra yani 24.haftamda yine hastaneye gidicem. Tetanoz aşısı, grip aşısı ve şeker yüklemesi yapacaklar.
Teşekkür ederim.insallah cumarteside iyi olurBenım degerım en düşük bu seferkıydı,devam ettı Allah a şükür
Hiç öyle seylere takmasın,hayırlı olsun
Yaa işte esıme bı turlu anlatamadım aylardır,konu benım ağrıya dayanamam degıl zaten gıdınce ılaç mı verıyoki,iyi oldugunu bılıyım agrı çekmeye razıyımDahiliyeci zaten eşime yakınmalar başlarsa hiç evde durmayın direk hanımı alın buraya getirin hatta bir oda bile kiralayabilirsiniz, benim eşim doktor olmasına rağmen 2 çocuk yaptık doğurana kadar kan kusturdu bana diyorama gece siz olmasaydınız ben gerçekten sabahı bekleyemezdim herhalde Allah beni ıslah etsin ne diyim :)))
Merhaba ben yaptırmayı düşünüyorum şimdilik araştırdığım kadarıyla bebeklerde acı hissi de olmuyormuş hem de çok çabuk iyileşiyorlarmış kırkı çıkmadan da yaptırabilirim ama en iyisi en erken olanı diyorlarmerhabalar ben başka bir soru sorup fikrinizi almayı düşünüyorum. Erkek bebek bekleyen anneler sünnet için ilk zamanlarda yaptırmayı düşünen veya bu konuyu araştıran var mı ? bende kararsızım ama yeni doğan sünnetini doktorların tavsiye ettiğini okumuştum ne kadar doğru bilemiyorum ?