• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
istersen 2-3 hafta önce "benimkinin hareketlerini hiç hissetmiyorum, minik minik vuruyor" entrylerimi gönderebilirim , ki bir tane değil kaç kere yazdım. hatta takılmayacağım, günde bir kere vursun, bileyim orda olduğunu yeter diye de kaç kere yazdım, en fazla 2-3 hafta önce yani 25-26. haftalarımın içerisinde. aramızda hafta farkı var canım. normal böyle olması.

geçen hafta da yarım günden fazla hiç hissetmedim hareketlerini, mnicik bi kıpırdama bile yoktu. sırtıma doğru dönmüş, ondan hissetmiyormuşum. sabit durmuyorlar ki.

eğer bu kadar takılıyorsan da doktora gittiğinde sormaya çekime, açıklama yapmasını beklemeden kendi sor . 10 gün arayla 450-500 gr kadar kilo alarak büyüyorlar. dolayısı ile zaman ilerledikçe hareketlerini daha çok hissediyorsun.

İşte doktor bana da böyle söylese pozisyonunu falan içim daha çok rahat edecek bi bilgi vermedi bende sormadım.

Aynı bende böyleyim minik bi pit etse en azından onu duydum diye sevinir oldum ama yine de çok kuvvetli değil diye üzüldüm.

Ben de şeker yüklemesi yapıldı da şimdi kanda açlık tokluk istedi.bizimde ailede yokda işte gebelikde çıkabilir diye bakıcam bende yükleme öncesi pekde dikkat etmemiştim

Tamam işte kuzum şeker yüklemesinde bakılıyor açlık toklugun. Daha once yaptirdigini muhtemelen 75 gramla yeniden tekrar edecekler. Onun sonucuna gore muhakkak bir tedavi duzenler yeniden doktorun. Bizim de yarin sabah yapilacagi icin herzamanki yeme duzeniyle gitmis olacagim.

canım öncelikle çok geçmiş olsun. Hangi hastaneye gidiodun. Bende de öyle durum var doktor hastaneyi bırakıyor onun gideceği hastanaye gitcektim ama maleesef daha pahalı. Nerdeyse sonuna yaklaştık. Bİlmiorum nasıl olacak şimdi başka doktora güvenebilecekmiyim.
Canım koruya gidiyorum ben. Doktorda çok güzel anlattı anlaşamama sebeplerini bişey diyemedim kadın da haklı. Anlaşmalı olduğum hastanelerden birine giderse giderim bende ama diğer türlü de orda ki diğer kadın doktoru da çok fazla övüyorlar internette o yüzden ona da gitsem sıkıntı yaşamam sanırım. Zaten sezeryan ameliyatı olacak kesin o yüzden doktor çok çok suratsız kötü biri olmadığı sürece doğumu çok etkilemez sanırım. Bidakine randevu tarihi 18 kasım verdi sen randevunu almadan önce mutlaka whatsapp dan yazışalım ben seni burda iyi bi doktora da yönlendiririm seni hiç mağdur etmem sesi sağolsın. Yine de tabi anlaşıp kalmasını çok çok daha yercih ederim Çünkü hastane değiştirmek istemiyorum çok fazla memnunum hastaneden

Tamam işte kuzum şeker yüklemesinde bakılıyor açlık toklugun. Daha once yaptirdigini muhtemelen 75 gramla yeniden tekrar edecekler. Onun sonucuna gore muhakkak bir tedavi duzenler yeniden doktorun. Bizim de yarin sabah yapilacagi icin herzamanki yeme duzeniyle gitmis olacagim.
Yok canım bende dedim tekrar mı şeker yüklemesi yapılacak diye hayır dedi
Sabahleyin aç karnına kanda bakılacak birde öğlen yemeğinden bir saat sonra tok karnına baktır kanda dedi.

olsun yaparsiniz canim ya, stres yapma, bizim duvar kagidi da hep kalkti birlesme yerlerinden..
usta tekrar gelecek, tekrar kagit alinacak buyuk ihtimalle, esyalar cekilip, bu kazinip bi daha yapilacak..
perde bile takilmisti simdi bastan bissuru is :KK43:

daha vakit var, sen sakin ol..
1 haftalik is max.
Ayy neden kalktı ikiz:((( Dun gıttıgımız yerdeki Satıcı Detaylı anlattı
Su bazlı tutkal ıle yapıştırıyoruz eğer altındakı boya saten yada Yağlı boya ise ara astar cekılmezse yada zımpara olmazsa zamanla kalkar dedı
Sızın alttakı boyamı öyle acaba?

Yok canım bende dedim tekrar mı şeker yüklemesi yapılacak diye hayır dedi
Sabahleyin aç karnına kanda bakılacak birde öğlen yemeğinden bir saat sonra tok karnına baktır kanda dedi.

Ha okey o zaman normal glukoz duzeyine bakacaklar. Benim de normal tokluga her gidisimde bakiyorlar. E evde olcumle de yaparsin onun aynisini ki. Cihazin gelsin. Parmaginin ucunu delip stripe damlatacaksin, bitti gitti. Cihazin olsaydi onceden direkt evde olcumlerin takibini verirdin, hic gerek kalmazdi. Cihazla olctugunu de hep kaydet. Hatta bir sure ayni saatte yemek ye ve hep ayni saatte olc.

Canım koruya gidiyorum ben. Doktorda çok güzel anlattı anlaşamama sebeplerini bişey diyemedim kadın da haklı. Anlaşmalı olduğum hastanelerden birine giderse giderim bende ama diğer türlü de orda ki diğer kadın doktoru da çok fazla övüyorlar internette o yüzden ona da gitsem sıkıntı yaşamam sanırım. Zaten sezeryan ameliyatı olacak kesin o yüzden doktor çok çok suratsız kötü biri olmadığı sürece doğumu çok etkilemez sanırım. Bidakine randevu tarihi 18 kasım verdi sen randevunu almadan önce mutlaka whatsapp dan yazışalım ben seni burda iyi bi doktora da yönlendiririm seni hiç mağdur etmem sesi sağolsın. Yine de tabi anlaşıp kalmasını çok çok daha yercih ederim Çünkü hastane değiştirmek istemiyorum çok fazla memnunum hastaneden
benim ilk gebeliğim henüz ne olacağını bilmiyorum.doktorlarda haklı ama bizde haklıyız . Yani en azından takipli hastalarını devam ettirebilir. Hayırlısı olsun artık ne deyim . Belki farklı bi doktor daha iyi olur.

Ama benimki de bayağı ilerledi artık düzene girer diye düşünüyordum artacağına azalıyo. Oturdum ağlıyorum dünden beri : ( foruma bi süre girmemeyi bile düşündüm cidden çünkü çok üzülüyorum benimki niye böyle diye : (

Canım bu durum seni üzmesin lütfen.
Benden 4-5 gün öndesin evet ben 15-16 lardan itibaren ara ara hissederken 21 den itibaren çok güçlü hissediyorum. Ama bu çocuğun duruşuyla ve hareketli olmasıyla alakalı gerçekten.
Doktor bile çok hareketli gördü bizimkini,ve gerçekten çok yer değiştiriyor ağrıdan iki büklüm kaldığım oluyor.

Sende diyorsun suyu fazlaysa veya pozisyonu müsait değilse çok hissetmiyoruz zaten,o yüzden canını sıkma lütfen.
Doktorun seni rahatlatamıyorsa açıkça sor benim çok hissetmeme nedenim niye duruşuyla mı alakalı diye

Ama bu can sıkacak bir durum değil
Uslu bir bebeğin var belkide ne güzel :KK37:

Ayy neden kalktı ikiz:KK43:(( Dun gıttıgımız yerdeki Satıcı Detaylı anlattı
Su bazlı tutkal ıle yapıştırıyoruz eğer altındakı boya saten yada Yağlı boya ise ara astar cekılmezse yada zımpara olmazsa zamanla kalkar dedı
Sızın alttakı boyamı öyle acaba?

yok ya, bu kagitlar cok inceymis, hava alsin diye..
nemli bezle sildim hep ayrildi birlesme yeri :(
dogal diye dandik kagit yapiolar, dunyanin da parasi..
alttaki boya kazindi ve alta astar cekildi, ama olmadi :(

Minigim17 Minigim17 doktora plesentanın yerini sorsana. benim kardeşim 20. haftada ama şu ana kadar hiç hissetmemiş bebeği. doktor plesentasının göbeğinin ön kısmına yapışık olduğunu söylemiş ve bundan dolayı hissedemeyeceğini söylemiş. belki senin de öyledir. ben bir de plesentanın göbeğin ön kısmına yapışmasının çocuğu iyi beslediğini okumuştum snaırım bu forumda.

Çok teşekkür ederim canım. Doktor da bi ara aynısını söyledi göbeğin var biraz ondan da olur dedi ama önceden güzel bi şekilde hissediyordum sonradan artar diye ümit ettim azaldı. Ondan böyle üzüldüm. İnşallah benimkinin de bi sorunu yoktur. Sadece evhamdir. Sağlıklı bir şekilde bi dogursaydık.
Can'ım çok takıyorsun kafaya.daha 26.haftadasın.bundan sonra kilo alışı da hızlanacak hareketleri de.ben 26 haftalık gittiğim de 785 gr dedi doktor bugün gittim tam 1 ay sonra 1560 dedi en hızlı kilo aldığı döneme giriyorsun ona göre de hareketleri artacak

Sağolun kızlar ,maşallah bebişlere, birde şunu soracağım son bir ayda çok hızlı kilo aldım insülin direncinden şüphelenmeye başladım ,gerçi t4 hormonumda biraz düşük ilaç kullanıyorum,glikoz testi yaptırdınızmı bu arada,insülin direnci 24-28 hafta arası inanılmaz yükseliyormuş,ben yaptırmayı gereksiz görüyordum ama yaptırıcam bu durumda
Ben insülin direncinden şüphelendiğim için yaptırdım çıkmadı canım aklına takılacağına yaptır bi bence ben hızlı kilo almadım Bebek de hep sınırlarda oldu ama sen şüpheleniyorsan ona göre dikkat edersin bundan sonra

Back
X