2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende son ana kadar cok istedim ama kucuk hanim donmedi malesef 37.haftada nisanim gelip dogum baslamasina ragmen sezeryana alindim. Ilk zamanlar uzuldum ama hayirlisi böyleymiş onlar iyi olsunlarda sorun degil. Ama diger kizlarda durum ne bilmiyorum sezeryan yerim hic iyilesmedi hala kabarik ve kirmizi duruyor daha erkenmi bilmiyorum ama anlayamadim.

Senle Doğum hikayemiz benziyor bende 37 haftada suyum geldiği halde seZeryana alındım 2 Ocak'ta. İşin ilginç yanı,suyum az olduğu için o gün saat 10 a sezeryan tarihi vermişti doktorum ,ama sabah 5 buçukta suyum gelince 7 de girdim sezeryane sancılarım bile başlamıştı. Normal Doğum ile sezeryan günüm tam denk geldi.

Sezeryan yerimin üzeri hala uyuşuk, birde pantolon falan giyerken nedense özel özel bölge ( ne yazacağımı bilemedim :oops:) ağrım oluyor

Beklenen dogum tarihine gore hesap yapip bebek iri diyorlar sonra erken alininca gayet normal hatta ufak olculerde bebekler doguyor.
Benim de en cok sinir oldugum sey bu. Iri sen bunu doguramazsin deyip deyip 3300 kg bebek veriliyor annelerin kucagina sezeryanla. ( 3300 u kucumsemiyorum tabiki ama iri değil sonucta normal :)
Ben de sinir oluyorum ya bi çok arkadaşım sırf o yüzden sezeryan oldular sonrası malum :)
Zaten şüpheci bi insanım bana doktor suyun çok az diyip sezeryan önerdiğinde ha yoksa bi bahane mi bu da demiştim :))) ameliyattan çıkar çıkmaz da suyumu sormuştum gerçekten az mıydı o kadar diye :))

hiç çabucak gidecek gibi durmuyor.kızı kıbrısta üni okuyor buradaki evi boşaltıp kıbrısa gitmişti 10 gündür kız kardeşindeydi şimdi bize geçiyor kafadan rahat iki hafta bende yeminle kabus yaaaa.bide ikidebir pis elleriyle keremi kucaklayıp ağzını burnunu sıkacak oğlumun
Ikı hafta sonra bızımde Kıbrıs'a gıtme ıhtımalımız var aynı uçakta denk gelırmişiz
Kıstırırım artık :halay:

Senle Doğum hikayemiz benziyor bende 37 haftada suyum geldiği halde seZeryana alındım 2 Ocak'ta. İşin ilginç yanı,suyum az olduğu için o gün saat 10 a sezeryan tarihi vermişti doktorum ,ama sabah 5 buçukta suyum gelince 7 de girdim sezeryane sancılarım bile başlamıştı. Normal Doğum ile sezeryan günüm tam denk geldi.

Sezeryan yerimin üzeri hala uyuşuk, birde pantolon falan giyerken nedense özel özel bölge ( ne yazacağımı bilemedim :oops:) ağrım oluyor
Uyuşukluğun gecmesı 6 Ay'ı bulur hatta geçermiş

Iyi almis masallah. Boyu da guzel uzamis. Serpilmis kuzu :)
Su bebeklerin kilo aliminin aclikla olculdugu donemi bir atlatsaydik ben de rahatlayacaktim:)
Barisin kilosu gayet iyi zaten masallah. Fazlasinda degilim de iste makul rakami duymayinca ac mi birakmisim endisesi olusuyor ya insanda o cok rahatsiz edici.
Çok şükür korktuğum gibi olmadı ama hala boyu ve kilosuna bakarsak minyon bi bebek :))
Geçen aydan sonra en büyük korkum açıkcası sütüm yetersiz geliyorsa olmuştu.çok iyi anlıyorum seni.
hele bi de gece uykuları 1-2 saatte bir uyanmalı olunca çevreden gelen tepkiler de korkutmuştu beni
Yoksa ben Zaten çok tombul iri bi Bebek olsun diye beklemiyorum güzelce beslensin doysunlar inş
Barış da doyuyordur bence doymasalar durmaz bunlar :)) bu ay kilo alımı azalmış olabilir Zaten eskisi gibi olmayabilir daha hareketliler daha çok görüyorlar dikkat ediyorlar emmeleri hep yarım yarım oluyor

Kızlar tuhaf bir soru olacak ama bebek bezinin küçüldüğüne neye göre karar veriyosunuz. Popo kısmımı,belimi,uzunluğumu. Ben kiloya göre değiştiriyorum. 5 kilo oluna 3 e geçtim mesela,7 kilo oluncada 4e geçmeyi düşünüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz.
Ben de bu konuyu çok merak ediyorum molfix kullanıyorum bezden mi kaynaklanıyo yoksa kızım biraz basenli mi anlamadım bel kısmı bol bacaklar hep lastik izi. , bağlamayı mı beceremiyorum acaba diyorum , biz de 5 kilo olunca 3 e geçtik

Herkes kV görümceden şikayetçi ben de hiç gelmiyolar insan hiç mi merak etmez vs. Diye şikayet ediyorum ama yorumları görünce böyle iyiymişiz meğer:KK48:
ama. boşver işte en güzeli 3 aydır kıbrıstaydı kafam rahattı.geldi yine türkiyeye.bide geceleri kerem ağlayınca pat diye giriyor odaya.la havle vela kuvvete.bu sefer tedbirli olacam yatak odamın kapısını kilitliyecem :KK53: girsin bakalım nasıl girecek :halay:

ama. boşver işte en güzeli 3 aydır kıbrıstaydı kafam rahattı.geldi yine türkiyeye.bide geceleri kerem ağlayınca pat diye giriyor odaya.la havle vela kuvvete.bu sefer tedbirli olacam yatak odamın kapısını kilitliyecem :KK53: girsin bakalım nasıl girecek :halay:
Benim kv hergün geliyor bana 3 yada 4 saat bende sıkıldım artık ima ettim fenalık geçirdi böyle devam yapacak bişi yok

Öyle sık sık gelseler ben de sıkılırım huyumu biliyorum:KK48: senin kv bu defa da kapıyı tıklatıp " Gelin aç kapıyı giremiyorum " diyomuş :KK70:

Gerçekten iri mi dogdu ya genelde öyle diyorlar sonra gayet normal doğuyor bebekler ?

4160 dogdu. 38. Haftada sezaryen oldum kordon dolanmış . boynuna değil nasıl becermişse kordonun içinden geçmiş kordonu düğümlemişti. Kordonun düğümlenen yeri mosmor. Son 2 gün hareketleri azalmıştı . doktor beslenememiş bi kaç gün yoksa 40 haftada dogsaydi 4500 u geçerdi dedi. Yani dediği gibi iri oldu sadece tombulluk olarak değil baş ve omuzları da iriydi zaten gördükten sonra dedim iyiki normal doğurmamışım hertarafi keserlerdi kesin (:

Artik kilo icin son aylardayiz insallah ekgidaya baslayinca kaygimiz.azalir ben takip.etmiyorum gerci gak deyince guk deyince meme verme tekniği guzek oldu bize saat bakmadan.emziriyorum ama gece uyandirmiyrm enfazla5saate kendisi uyaniyor 800~900gr aliyor iki aydir.şükür
Bebek.bezi hepsi ayni saniyorum yazan.kilo ile bebek uymuyor, 5kiloda3numaraya gectik biz de,bacaktan sıkıyordu
Maşallah canım benimki de bugün ilk kez bu kadar bilinçli şekilde kumaş hikaye kitabı vardı onu tutup agzına götürdü suratımdaki aptal gülümsemeyi görmeniz lazım :)))
Kumas hikaye kitabi almakbistiyorum ben de ya uygun fiyatli bisey bulamadm civilde vardi bi ara bitmis sanrm.sen.nerden aldin

20170425_112005.webp kizim tarafindan yakalanip yarim saat boyunca hunharca isirilan serce parmagim :rolleyes:

Uykusuz yorgun halsiz bas ağrısı ve saç dökülmesi ile birlikte iyiyim yıkılmadım ayaktayım :-)
Sen nasılsın canim:KK68:
Aynen bende öyleyim
Kızım dün akşam üstü sitenin bahçesine inmişti oyuncağını kaybetmiş akşamdan beri onu aratıyor bize üstüne birde ağlaması

Back
X