2017 ocak-şubat anneleri

seieda canım bu arada hoşgeldin bebeğinle birlikte nasıl gidiyor hamişlik en önde giden aramıZda sensin galiba ayrıntılı ultrasonu yaptırdın mı tetanoz oldun mu sorayım seni bulmuşken :)

@ankanas bukonuda sana kariliyorum sonuna kadar .. Allahin verdigi cani sona erdirme karari cok ciddi bir karar ve benim inanclarima ters acikcasi.. Dowv sendromu dedigimiz sey aslinda biraz arastirilirsa cok basarilar elde etmis cocuklar var. Evlat sonucta bu kadar cabalamisken bir daha olacaginon garantisi yokken cok ciddi bir karar yani.. allah yardimcisi olsun o arkadasinin

Ayrica bu testlerdeki yaniltici olabilme ihtimalide var emin olmqk icin harmony diye bir test var amerikaya gonderiliyormus ondan yaptirilabilir

H Hulya90 canım zaten bu konuda senin de benim gibi düşündüğünü biliyorum bu konuyu da konuşmuştuk önceden ki ne kadar çok dua ettik bu yavrular için başına gelmeyen o hasreti bilmez bilmiyor da aman allah da evlat hasreti vermesin zaten yaptırdıkları test de %99.9 doğruymuş ben bilmiyorum testin adını ama rahimden parça alındı orada bebeğin genleri de oluyormuş ona bakılmış
İnşallah pişman olmaz verdiği karardan kaç gündür benim aklımdan çıkmıyor bi de sizin kafanızı ağrıttım ne iyi ettim dimi töbe töbe :)(

Ayrica bu testlerdeki yaniltici olabilme ihtimalide var emin olmqk icin harmony diye bir test var amerikaya gonderiliyormus ondan yaptirilabilir
Bana bugün o testi söyledi doktor amniyosentez düşük yapabilirmiş Amerika'ya gönderilen kan testini söyledi yani sonuç ne olursa olsun kararım değişmicek boşuna niye yaptırayım rabbimden hep sağlıklı hayırlısını diledim inşallah

canım çok haklısın. Bu tartışılır bi konu ki dr lar da görüş birliğinde değiller ve kararı anneye bırakıyorlar sonuçta. Hamileliğim boyunca hep dua ettim; Rabbim ne beni ne başka bir anne adayını böyle bir kararı vermekle sınamasın inşallah. Bu çocukların bakımı gerçekten çok zor ve özürlü çocuğu olan bir çok aile gördüm, inan o çocuklara verdikleri sevgi başkalarınınkinden hiç eksik değil. Öyle bir çocuğa gelecek sunmak, yaşatmak gerçekten çok riskli ve herkesin harcı değil ancak onların yaşamları hakkında bu kadar söz sahibi olmalımıyız hiçbir zaman net cevabı bulamamışımdır. Bu yüzden Allahım kararını veremeyeceğimz, üstesinden gelemeyeceğimiz yüklerle imtihan etmesin inşallah bizi. Çünkü bu testler de hiçbir zaman %100 değil ve down denilip normal olanı da gördüm cidden. Allah hepimize Sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah

Tabiki söz hakkımız yok ama pat diye de hemen aldırsın diyorlar inanamıyorum çok zor bir imtihan belki de en zoru sadece çok kolaymışcasına aman aldırsın deyivermeleri de bana normal gelmiyor bi de bu kdar yakınımda şahit olunca çok etkilendim kendi hamileliğimi unuttum inanki

Amniyosentez riskliymis canim evet.. Bir tanidigimda boyle bir durum olmustu amniyosentez yaptirdi bebegini kaybetti sonra. Bir kac hafta sonra test sonuclari geldiginde turn sendromu diye biraey cikmis. Bu rahatsizligi olan bebek kisir oluyomus bir de boyu kisa oluyomus cok pismqn oldum demisgi sonra yasayabilcek durumdaydi sonucta diye.. İyi dusun iyi karar ver canim rabbim yardimcin olsun kaldiramiyacagin bir yuk yuklemesin insallah dualarim seninle

Amin cümlemize inşallah sağlıklı evlatlar nasip etsin. Ayrıntılıda belli olmaz mı acaba çünkü ense kalınlığı iyiydi ? ne desem ne yapsam boş içimdeki bu kuşku doğuma kadar devam edecek

Ee kızlar biraz üzdüm sizi de kendimi de ama gelelim mevzuya neler yiyip içiyorsunuz bakalım ben süt çok içemiyorum hazımsızlık yapıyor onun yerine yoğurt peynir en çok ayran tüketiyorum mevsim meyveleri çeşitli alıyorum sırayla hepsinden aynı anda yemiyorum çiğ kuruyemiş yemeye çalışıyorum her gün olmasa da bir de yumurta günde bir bazen iki tane. Balık çok severim ama sezon açılmadığı için çok yiyemedim on günde bir ancak bundan sonra her hafta yemeye çalışırım sanırım bi de kafeinli şeyler için ne düşünüyorsunuz bazen kahve istiyor canım ama içmiyorum çay içiyorum çok açık limonlu çayı daha çok özlüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pastörize günlük süt içiyorum taze köy sütlerde bakteri olma olasılığı varmış. Hergün yumurta yiyemiyorum haftada 2 kere anca yiyebiliyorum hergün bir bardak doğal mineralli su içiyorum Uludağ premium mavi cam şişede olanlardan.. Şeftali çok sevdiğim için ara öğünlerde hep yiyorum bebeğin tüylü olacak diyolar :) napim çok seviyorum sağlıklı olsunda tüyüde olsun erkek Ada'm tüylü olur :)) şeftali idrar yolları içinde çok faydalı mevsimi geçmeden bol bol yiyin çay içmiyorum sıcak su içiyorum kahveyi şimdilik sadece kokluyorum :))

Merhaba canım,
Allah arkadaşına sabır versin. Parça alınma işlemi cvc deniyor ve kesin sonuç veren bir işlem aynı amniyosentez gibi. Dışardan hepimize atıp tutmak çok kolay, nihayetinde ateş düştüğü yeri yakar. Kararları ne olursa olsun saygı duymak lazım. Lakin eğer bebeğini dünyaya getirmek isterse öncelikle down sendromlu bebekleri iyi araştırmalı. Çünkü down sendromlu bebek sadece zeka geriliği olan bebek değil. Vicudu ve siistemi normal olmadığı için daha çocuk yaşta çok fazla hastalığa yakalanıyorlar ve bir çok ameliyay geçirmek zorunda kalıyor. Yani bu melekler zeka olarak geri de kaldığı gibi bir de daha bebek yaşta büyük ameliyatlar ve hastalıklarla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Kanser gibi kalp yetmezliği gibi ve maalesef evet istisnası var ama bir çoğu çocuk yaşta hayata gözlerini yumuyorlar. Bütün bunlara göğüs gerecek mücadele edecek parası, zamanı, sabrı ve herşeyden öte sonsuz sevgisi varsa doğurmalı elbet ama bir tanesi bile eksikse işte o zaman o meleği doğurmak bencillik olur. Doğru olan kararı verir umarım. Çok zor bir sınav.

İki gundur kasiklarim agriyor benm ozellikle geceleri dun gece uyuyamadim sagima soluma donemiyorum yaa Ciddi birsey yoktur insallah var mi boyle agrilari olan

seieda canım bu arada hoşgeldin bebeğinle birlikte nasıl gidiyor hamişlik en önde giden aramıZda sensin galiba ayrıntılı ultrasonu yaptırdın mı tetanoz oldun mu sorayım seni bulmuşken :)
cnm ayrntılı yaptrdım temz çk şükr önümz hafta vuruncam aşımı ben clexan kullanıyrm hergn cnm dozunu arttrdı dr o y6uzden sıkntılym tereddütlerm var başka dr görşcem bide

kalsiyum al cnm sende fay6dası var diolar

İki gundur kasiklarim agriyor benm ozellikle geceleri dun gece uyuyamadim sagima soluma donemiyorum yaa Ciddi birsey yoktur insallah var mi boyle agrilari olan
Benim gün içinde oluyo Ağrı'larım ama geçiyo sorun yok bence rahim büyüyo yani kanama olmadığı sürece ben rahim büyümesine yoruyorum artık bu Ağrı'ları

cnm ayrntılı yaptrdım temz çk şükr önümz hafta vuruncam aşımı ben clexan kullanıyrm hergn cnm dozunu arttrdı dr o y6uzden sıkntılym tereddütlerm var başka dr görşcem bide
Sendede mi pohtilasma var canm bende hibor kullaniyorum ilerleyen aylarda dozu artiriyolarmis diye biliyom bende

Benim gün içinde oluyo Ağrı'larım ama geçiyo sorun yok bence rahim büyüyo yani kanama olmadığı sürece ben rahim büyümesine yoruyorum artık bu Ağrı'ları
Bende hep o sekolde yoruyorum canim ama gece rahatsiz olumca hic dinlenemiyon fln yorucu oluyor sonrasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…