- 30 Aralık 2015
- 1.343
- 1.331
- 53
- 34
Aynen ben de canım herseyden kısarım belki de kıyafetlerde kaliteli ve belli markalar dısında hicbiseye sıcak bakamıyorum minigimin tenine deycek yaa bu olmaz o olmaz derken en cok orda harcıyorum :)Evet canim hepimiz oyle istiyoruz aslinda ama herkes durumuma gore alicak tabi :) ben kiyafetine fln daha cok onem veriyorum acikcasi kaliteli seyler alayim istiyorum bebek arabasinda oyle 3 4 binlik urunler bana gereksiz geliyor kendi capimda binliralik butce ayirdim araba isine o dogrultuda bakiyorum
Aynen anneme de gosterdim o hic goze batmaz dedi ben biraz takintılıym o konuda ondan oyle dusundum galiba :) bence cok mantiklı ve uygun bi secim yapmissın canım :)Ben şöyle düşündüm benim aldığım şifonyer takımdan ayrı ama sonradan çocuk büyüyünce yetmicek o şifonyer bende şifonyeri mutfağa koyarım çocuğa yeni büyük alırım diye düşündüm o yüzden böyle aldım bilmem ki çok kötüde durmaz ya ikea konseptleri hep takım takım değil ki uydururuz gibi geliyo
Canım belki haklısın bunu bilemem ama ben öyle dusunmuyorum mesela evlenirken her sey a kalite olsun dedim bi suru borca girdik iki maas ve belli bi ortalama ustu kazanan insanlar olsak bile uc senelik evliyiz onumuzdeki mart bitiyor borclar gerci bu esnada araba da aldık luks olmasa da. Sonra fark ettimki gerek var mı esyaya bu kdr para harcamaya. Simdi bebegime oda yapmak icin bi koltuk takimimi gozden cikcam mesela. Yani esya gercekten cok da para dokulcek sey deilmis ki gereksiz esyam yok denecek kadar az. Ben cok sukur ilk denemede pozitifi gordum dogal yoldan da olsaydi evlenirkenki aldigim esyalar ve uc bucuk yillik odemeden sonra boyle davranirdim.ne biliyim esya ile savurganlik yapıp baska seyden mesela tatil gbi ödun vermek sacma geliyo...ornegin araba var zaten bebek arabasinda en fazla ne kadar gezdircez gittigimiz yerde bagajdan cikarip onda dolandrcaz en fazla :)Kızlar bişey farkettim biz tüp bebek anneleri hep herşeyin uygununu arıyoruz bişeylerden kısmaya çalışıyoruz tedaviler okadar belimizi bükmüş ki...diğer topiclerde herkes herşeyin en iyisine bakıyor.. bizim ettiğimiz masrafları etmedikleri için
Cok haklısın kuzum yaaaBunlar hic onemli degilkii kizlar evladimizin kokusunu icimize cekicez ya kucagimiza alicaz ya insallah varsin yatagi bile olmasin annesi babasiyla yatsin yeterki olsunlar saglikla dunyaya gelsinler:)) asil kiymet bilmek budur bence bunlari bizim gibi cefakar anneler anlar ancak :))
İkeanin besiklerinde okula baslayana kadar zor yatar canim :) ben ikea da bir bayanla karsilastim 3 yasinda kizi sigmiyomus artik besige yatak bakiyorlardi.. Sigmiyorum ben bu yataga diyormus :))Cok haklısın kuzum yaaa
Aa ben 4 yas dolana kadar yatıyo diye duydum hep bunu bi arastrmak lazim iyce tesekkurler canım boyle fikir alisverisi vok guzel oluyor :)İkeanin besiklerinde okula baslayana kadar zor yatar canim :) ben ikea da bir bayanla karsilastim 3 yasinda kizi sigmiyomus artik besige yatak bakiyorlardi.. Sigmiyorum ben bu yataga diyormus :))
Evet canm o sekilde oluyor bebekler bir zaman sonra anne babalariyla yatmaya alisiyorlar cevremdeki cocuklu aileler hep boyle :)) besiklerdede 2 yasina kadar yatiyor anvak sonra odayida ayirmak gerekiyor zaten o zaman yeni bir sey alinirAa ben 4 yas dolana kadar yatıyo diye duydum hep bunu bi arastrmak lazim iyce tesekkurler canım boyle fikir alisverisi vok guzel oluyor :)
Aslında beşiğin yanında ikeada Hemnes divan var hem alttarafı çekmeceli hemde çift kişilik yatak bile oluyo çok kullanışlı büyüyünce onu kullanabilir di onuda alırdım odam müsait de benim eve gelip kalmak isteyen çok olur diye almıyorum :) farklı sebeplerim var hemen ne kötüymüşsün sen demeyin :))Evet canm o sekilde oluyor bebekler bir zaman sonra anne babalariyla yatmaya alisiyorlar cevremdeki cocuklu aileler hep boyle :)) besiklerdede 2 yasina kadar yatiyor anvak sonra odayida ayirmak gerekiyor zaten o zaman yeni bir sey alinir
Aynen epeydir yok buralardaedakara ismi dogru mu sectim bilmiyorum ama eda arkadasimiz nerelerde acaba :)
Bu konu cesitli yerlerden arastrmak istedigim bir konu..ama genel olarak duşuncem 2 yasına kadar bile aynı odada yatılmaması..ilk 6 ay bile ben bi de yatak odasi icin sepet tarzi olan besiklerden kesin alcam ozel vakitlerimiz vs. ufacıkken bile olsa kendi odasindaki besiginde yatar o sırada diye düsunuyorumEvet canm o sekilde oluyor bebekler bir zaman sonra anne babalariyla yatmaya alisiyorlar cevremdeki cocuklu aileler hep boyle :)) besiklerdede 2 yasina kadar yatiyor anvak sonra odayida ayirmak gerekiyor zaten o zaman yeni bir sey alinir
Evet canm bencede arastirilmasi lazim.. Ben bazi yerlerden anne kokusuyla buyuyen bebegin daha guvenli bir yetiskin oldugunu okumustum. herkesin bir fikri var bu konuda ama sahsi fikrim iki yasindan once ayirmam odasini bebegimin.Bu konu cesitli yerlerden arastrmak istedigim bir konu..ama genel olarak duşuncem 2 yasına kadar bile aynı odada yatılmaması..ilk 6 ay bile ben bi de yatak odasi icin sepet tarzi olan besiklerden kesin alcam ozel vakitlerimiz vs. ufacıkken bile olsa kendi odasindaki besiginde yatar o sırada diye düsunuyorum
Hülyacım altına imzamı atarım kuzum ne güzel söylemişsinBunlar hic onemli degilkii kizlar evladimizin kokusunu icimize cekicez ya kucagimiza alicaz ya insallah varsin yatagi bile olmasin annesi babasiyla yatsin yeterki olsunlar saglikla dunyaya gelsinler:)) asil kiymet bilmek budur bence bunlari bizim gibi cefakar anneler anlar ancak :))
Bebegin sagligi icin cok onemli canim..yapilmasi kesinlikle gerekliKızlar eşimle bi konu yüzünden fikir ayrılığına düştük sizede sorayım dedim Bebek doğduktan sonra belli periyotlarda yapılan aşıları varya ben o aşılarım hepsini değil ama araştırıp çok önemlilerini yaptırcam eşim kesinlikle aşı yaptırmıcaz içine ne koyuyolar belki genetiğimizi bozuyolar diyo aile büyüklerimiz ve başka tanıdıklar aşısız o Zaman'lar aşımı varmış ama sağlamlar onları örnek veriyo .. Daha çocuk doğmadan kafamı karıştırdı siz ne yapcaksınız aşı konusunda fikriniz nedir ?
Canim oncelikle eski zamanla kiyaslamak bence cok dogru degil.. onceden yaygin olmayan hastaliklar su anda yaygin. Onceden menenjitten mesela bebek olumleri cok oluyormus simdilerde bildigim kadariyla menenjit zorunlu asilar arasina alindi. Rota virusu asisi mesela su donemde cok yaygin. Bulundugun ortama gore degerlendirilmesi lazim onceden boyleydi diye bir dusunce yanlis bence. Dunya eskisi kadar dogal degil yedigimiz ictigimiz seyler eskiye gore sknti tedbir almakta her zaman fayda var bence. Ben hepsini yaptiracagim acikcasiKızlar eşimle bi konu yüzünden fikir ayrılığına düştük sizede sorayım dedim Bebek doğduktan sonra belli periyotlarda yapılan aşıları varya ben o aşılarım hepsini değil ama araştırıp çok önemlilerini yaptırcam eşim kesinlikle aşı yaptırmıcaz içine ne koyuyolar belki genetiğimizi bozuyolar diyo aile büyüklerimiz ve başka tanıdıklar aşısız o Zaman'lar aşımı varmış ama sağlamlar onları örnek veriyo .. Daha çocuk doğmadan kafamı karıştırdı siz ne yapcaksınız aşı konusunda fikriniz nedir ?
Canim cocugunla ilgili kararlari esinle beraber ver bu kadar karistirma bence yoksa cok skinti yasarsin lohusalik doneminde fln cok bunaltirlar seniBende hepsini yaptırcam kendi annemde tabiki yaptırcaksın diyo ama eşim ve ailesi çok bilmiş olduğu için aşı çok iyi değil diyolar Allah korusun çocuğuma aşı olmadığı için bişe olsa benim ciğerim yanacak kimseye bişe olmaz off şimdiden öyle çok konuşuyolar ki valla beni doğum sonrası depresyona sokacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?