Yanlis anlayacak bir tarafi yok canim :) Ben de Malatyayi cok eski buluyorum ve ozellikle yeni kavsak duzenlemelerinin cok karisik ve goz yorucu oldugunu dusunuyorum. Hele su ortadaki kayisi yok mu. Hakkaten sehir duzenleyicinin evini merak ettirdi bana.
Benim icin Elazig, tarihi M.Ö 3000 yillarina uzanan tarihi eyalet kenti Harput olsun, Turkiye nin derinlik olarak en derin tektonik gölü olan Hazar gölü olsun ki bizim icin sayfiye yeridir göl kenarinda tesisler yazliklar var, yine Turkiyenin bir zamanlar en buyuk hidroelektirik santrali simdi ise 2. Buyuk santrali olan Keban Baraji ve gölü olsun ki Alabalik ihracatinda cok onemli paya sahiptir, bir gun yolun duserse sana çırçır şelalesi uzerinde Alabalik guvec Alabalik adana falan yedirebilirim, yine sayfiye yeri olan Cip baraj gölü ki oda ayri bir göldür, bu kadar göl olunca maalesef iklim yumusadi tabi ama kar yagdigi zaman göl manzarali kayak yapabileceginiz bir de hazarbaba kayak tesisi var gibi gibi.. bizim icin sehir merkezinin eski olmasi ki bu cok normal, ya da kavsakli kopru sayisinin az olmasi onemli degil yani. Haftasonu diledigimiz gibi gezebilecegimiz misafirimiz geldiginde tarihi guzelliklerinden doğal guzelliklerine kadar gezdirebilecegimiz, efendim aksamina çedene kahvesi esliginde musikisini dinletebilecegimiz cok renkli ve cok zengin bir sehir... yani biz cok seviyoruz. Sadece pahali birazcik