- 7 Aralık 2017
- 765
- 985
- 18
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #32.521
He canim ayni ben seker kaynaakli su fazlaligi olabilir suyum fazlaymis gerci sekerden mi degil mi cuma anliycaz su cok oldugu icin hissetmiyosundur dediMerhaba annisler herşey yolundadir umarim herkesin.bir sorum var bu bebisi vajina ve makata tekme atan annişler benim bebiste oyle idi ara ara...epeydir yoklamiyordu ama oralari. 2 gundur karnimda ve göbek hizamda yanlarimda herhangi bi yerimde hissetmiyorum tekme tokat vs. Ama arada bir nadiren de olsa vajina ve makata birseyler indiriyor..dun kontrolum vardi gerçi kisa da olsa doktorum bakti..fakat dun aksamdan beri yine bebiste tık yok.acaba ayaklar asagida oldugu icin mi hissetmiyorum ben bugün..var mi ayni veya benzer durumu yasayan annisler.
Amin canım. Allah hepsine güzel kaderler yazsın inşallahAda isminidé çok severim bencede çok doğru karar, ismiyle doğsun büyüsün çook uzun yaşasın inş cnm
Yine unibaby nin yumusaticisi vardi onu aldim. Kokusu agir degil. Ama camasirlar ciddi farketti. Bebek icin ozel olunca içeriğine bakmadim ama buyuk ihtimal paraben falan yoktur diye düşünüyorumHiç kullanmadım ama bu seferde yumusatici kaliyor mantiken. Birde kokusu sahsen bana rahatsiz edici geliyor. O bebegin kendine has kokusu camasirlari arasinda kaybolup gidiyor. İceriginde zararli kimyasala paraben su bu olmayan birsey bulduysan ve yumusatisiz icine sinmiyorsa kullan tabiki ama ben kullanmadim ne bileyim:)
Bana da d vitamini verdi hemşire doktora sorup öyle kullanmayı düşünüyorum bana da yaptığı açıklama yetersiz geldiSaglik ocagi doktorlari bence kaprisli oluyorlar. Ben dun D vitamini bakabilir miyiz dedim. Bakmaya gerek yok kesin eksik cikar git ampul kullan dedi. Bu kadar bilincsiz cahilce bir davranis olur mu. Ulan kerkenez ben doktor degilim ama yine de 300.000 lik ampullerin cok onerilmedigini hele hele hamilelikte oyle ezbere kullanamayacagimi bilirim. Burda bir arkadas hamile kalmadan once ampul kullanmisti. D vitamini hala yuksekti doktor gunese cikmak yasak demis. O derece yani. Herseyin fazlasi zarar. Ezbere git ampul kullan diyor bana. Biz bilincli olmazsak bunlarin lafiyla basimiza neler neler gelir. Ben zerre kadar guvenmiyorum onlara. Bana cok kaprisli ve kompleksli geliyorlar. Gercekten tip kazanip okumus olmalarina hayret ediyorum.
Simdi ben de derslere gidiyorum. Mühendislikte mesela bazi ogrenciler gozune baka baka ders dinliyor bazilari telefonla ugrasiyor bazilari kafayi koyup yatiyor. Ama hepsinin diplomasinda muhendis yazacak. Bu tipler sinifta en basarisiz olan suanda bile calismayi sevmeyen bilgilerini tazelemeyen arastirmayan tipler.. ben de benimkine uyuzum bakalim nolacak
Onunda caresi var endise etme benim suan kasilma ve agri kesici icin kullandigim ilac amniyotik sivi fazlaliginda bir kac gun kullaniliyor ve su normal seviyeye cekiliyormus bunuda bugun bir yerde denk gelip ogrendim. İcini ferah tut.He canim ayni ben seker kaynaakli su fazlaligi olabilir suyum fazlaymis gerci sekerden mi degil mi cuma anliycaz su cok oldugu icin hissetmiyosundur dedi
Canim ben kizimi epidural sezeryan la doğurdum ilk iğnede uyusmadim 2. Ciyi tekrar vurdular uyustum çok bişey hissetmedim acı fln, bebeğimi görmek muhtesemdi mutluluktan aglamanin ne demek olduğunu o an anladım. Sonrasına gelince odaya çıkınca belimden boynuma başımın tepesine kadar ağrılar başladı 20 gün çektim bu ağrıyı acile gotrduler serum fln hiçbi ise yaramadı boynumu oynatamiodum kizimi eziyetle emzirdim 20 gün sonra gecti. O yüzden göze alamıyorum korkuorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye ama bi başkasının belki başına gelmez her bünye farklı ama benim hikayem böyle oldu.Benim doktorum kesinlikle epidural olacak diyor. Bende panik atak oldugum için aşırı heyevanlı bir tipim. İstemiyorum açıkcası. Neden diyorum: uyanması zor oluyor diyor. 3 kez anestezi aldım 3 ünde de cin gibi kalktım. Bir tamesinde hatta uyandım hemşireye kolumdaki damar yolu kanlanmış temizlermisin dedim geri uyudum. Birde bebeğini en son sen görüyorsun dedi. Ne önemi var dedim yeterki sağlıklı olsun kucagıma gelsinde en son ben görmüş olayım. Biraz ticari bu işler bence. Çünkü epidural içinde doktorların anlaşması oluyormuş şirketlerle
Ben medikal urun satan yerlerden hasta bezi aldim. Kulot seklinde ped dusun.Lohusa bezini ilk kez duydum canım nasıl oluyor ki ?
Unibaby bende aldım paraben yok kokusu hafif doğuncada rahatlıkla kullanırım diye düşünüyorum ben :)Yine unibaby nin yumusaticisi vardi onu aldim. Kokusu agir degil. Ama camasirlar ciddi farketti. Bebek icin ozel olunca içeriğine bakmadim ama buyuk ihtimal paraben falan yoktur diye düşünüyorum
Sivi tuketimin ve kafein alimin nasildi bunun icin uyardilarmi seni. Bana anestezi uzmani daha igneyi yaparken bunlari anlatti ve uyardi. Muhakkak agrin olduysa dogrudur her bunyede bir degil ama bunun etkiside cok diye biliyorum.Canim ben kizimi epidural sezeryan la doğurdum ilk iğnede uyusmadim 2. Ciyi tekrar vurdular uyustum çok bişey hissetmedim acı fln, bebeğimi görmek muhtesemdi mutluluktan aglamanin ne demek olduğunu o an anladım. Sonrasına gelince odaya çıkınca belimden boynuma başımın tepesine kadar ağrılar başladı 20 gün çektim bu ağrıyı acile gotrduler serum fln hiçbi ise yaramadı boynumu oynatamiodum kizimi eziyetle emzirdim 20 gün sonra gecti. O yüzden göze alamıyorum korkuorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye ama bi başkasının belki başına gelmez her bünye farklı ama benim hikayem böyle oldu.
Wvet bende duydum canim ilk ayaga kalkma abi cok zormus sonra daha kolaymis insallah cok agri sizi hissetmeyizBir kez zorlugu var ilk ayaga kaldirildiginda bir anda organlar yerine yerlesiyor ama oda korkulacak bir agri sanci degil ne kadar erken kalkip dolasirsan cabuk atlatiyorsun. En zor kismida o ilk ayaga kalkma ani. İlk kalkistan sonra hic oturmadim gezdim koridorlarda zorlanmadan desteksiz.
Hem doktorlara soruyorum hem de kendim araştırıyorum walla. Ne de olsa en kotu senaryolar nette var. Daha beter ne olabilir diye bazen okuyorum. Ozellikle hemsire ebe ya da aile hekimi gibi isin uzmani olmayanlar yetersiz aciklama yaptiklarinda neyin ne oldugunu az cok bilmek ise yariyorBana da d vitamini verdi hemşire doktora sorup öyle kullanmayı düşünüyorum bana da yaptığı açıklama yetersiz geldi
İlk doğumumda hiç duymamıştım ped kullandım aslında rahat olur yaBen medikal urun satan yerlerden hasta bezi aldim. Kulot seklinde ped dusun.
Lohusa bezi bundan farkli degildir zannedersem
Sağol galiba öyle görünüyor doğumdan sonra operasyonla kurtuluruz sağlıkla doğsunlarda kuzularGeçmiş olsun. Demek ki yaygın bir sorun bu.
E o kadarda olsun sezeryanin kolayligi yaninda buda nazarlik. Normal-dogal dogumda dogum oncesi sikinti bundada sonrasi :)Wvet bende duydum canim ilk ayaga kalkma abi cok zormus sonra daha kolaymis insallah cok agri sizi hissetmeyiz
Ohh rahatladimmm cok sukurKızlar benim kedi eve döndü, çok şükür hiçbirşeyi yok sadece tırnakları parçalanmış biraz. Bizi görünce çok sevindi üstümüze atlayacaktı nerdeyse bizde onu çok özlemiştik. Sabaha kadar patileriyle masaj yaptı şımardı tepemizden inmedi çok mutluyuzz
Tabiki canim olacak okadar aslinda ben defa ameyliyat oldum ama rpiduralda heyecanlanirmiyim diye korkuyorum.elimi baglama isini hic sevmiyoum ondan karat vermedimE o kadarda olsun sezeryanin kolayligi yaninda buda nazarlik. Normal-dogal dogumda dogum oncesi sikinti bundada sonrasi :)
Bana sut yogurt peynir serbest dediAma süt diyet listesinde yer alıyor ??
Canim sen ic dis paraziti yenile hemen bikac gun disarda kaldi ne yedi icti bilmiyoruz sen hassas dobemdesin su an disardan yapilan damla ic parazitlerr var bu arada ben onu kullamiyirum ic paraziti yutturamadigim icinAyyy olabilirmiki kız korkutma beni banyoyada atamıyorum bu yaramazı eve güçsüz geldi keşke ozaman direk banyoya atsaydım şimdi atamam artık topladı gücünü :). Kaşınmaya başladım
O heyecanla hic elimi baglamalarindan rahatsiz olmadim birde ameliyathane ortami soguk olunca tirtir titremekle mesguldum. Kizim doguncada sadece ona odaklandim onu temizlemelerini ilk muayenelerini izledim bir süre. Hic o sirada asagida ne oluyor umrumda olmadi ama ne zaman onu cikarttilar disariya o zaman kalan 5-10dk lik surecte ellerimi sokup atasim geldi sanki saatler suruyordu kizim yokkenki sure :)Tabiki canim olacak okadar aslinda ben defa ameyliyat oldum ama rpiduralda heyecanlanirmiyim diye korkuyorum.elimi baglama isini hic sevmiyoum ondan karat vermedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?