- 22 Mayıs 2012
- 2.277
- 2.056
- 333
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #35.841
Kızlar benim şu annem bir tuhaf kadın canımı sıktı yine. Geçen hafta bana demişti ki; kendisi ayrı şehşrde bu arada, doğumdan sonra sen kendini toparlayınca 15 gün sonra falan beraber yazlığa gideriz orada kalırız bir süre deedi. 4 saat mesafede bu arada orası. Babası kalacak burada sonuçta işi var. Bende yok anne olmaz dedim babasından hemen ayıramam evi burası dedim. Gitmiş dün eşimede aynısını demiş eşimde bişi diyememiş. İlla o dönerken bizide alıp götürecek oranın havası güzel iyi gelir diyor. Yok desem gücenecek. Yanlış düşünmüyorum değil mi ben?
Bende Türkiye’de olucam mecbur 15 20 gün kalıcam annemde benim eşim oduncuk olduğu için evde yardımcı olmaz Doğum yaptığımda birkaçgün kalır annemlerde benle sonra gider bizde 15 20 dolunca gelir alır bizi diye plan yaptık ama bakalımCanım ben kimsesizim burda ama doğuma annemlere gitmedim ki, gidersem orası epey bir kalabalık aile, yemeğimi bile yatağıma getirir annem, yengemler, canım ne çekse hamileye ,loğusaya bir şey yapmak sevaptır diye yarış gibi anında yapılır. Ama gitmiyorum. Eşimin yanında bebeğimi beraber büyütecez, zor yada kolay. Çok haklısın.
Bir de işin şu tarafı var, yenidoğana hava değişikliği çok ta iyi gelmez, daha ona dünyaya geldiği ortam yeni. Alışması zaman alır, huysuzlanır, emmez, ağlar, uğraşması elbette anneye kalır.
Elbette annen sizi almak bakmak istiyordur kendi yanında, kötü bir şey yok ama sadece kendi açısından bakıyor, doğal olarak kızını ve torununu yanında ağırlamak istiyor. bizim kendi ailemiz olduğunu unutuyorlar bazen
Ben de şuanda dağ gibi duruyorum yaparım ederim, en fazla eşim yemek yapar, ben bebeğe bakarım ki ev dolu insan olsa zaten bebeğe ben bakmalıyım annesi benim. Ama çok kişi söylüyor ki, ikinci sezaryen daha çok çok zor geçiyor o zaman içimden yaprak gibi titremiyor değilim. Sen duydunmu böyle bir şey canım?Dogum seklim sezeryandi ve bir hafta annem yanimdaydi sonrasidna yalnizdim hee bir hafta boyunca da 2. Gunden itibaren ayakta isimi yemegimi yapiyordum. Gozunde buyutme evinde kal gelebiliyorsa 3-4 gun bile gelse yeter sana. Babalik dogumla basliyor ogreniliyor annelik gibi degil o bagi kurmalarina engel olmamak adina en guzel karari verirsin.
Benimki babalık izin alıcak ya. Yetmezse senelik izninden de kullanır. Sadece yemek yapar ki güzel de yapar, tertemiz çalışır. Banyoda da o yardım eder bana. Ne kaldı ki?! Benim yerime emzirecek değil bir tek. Yani annem de olsa neyi farklı yapacak sonuçta. Biz başbaşa bebekle uyur, kalkınca kalkarız.Bende Türkiye’de olucam mecbur 15 20 gün kalıcam annemde benim eşim oduncuk olduğu için evde yardımcı olmaz Doğum yaptığımda birkaçgün kalır annemlerde benle sonra gider bizde 15 20 dolunca gelir alır bizi diye plan yaptık ama bakalım
Olabilir canm bilemiyorumBu gun bende seker olcumu yaptirdim kadin git karnini doyur gel tuzlu bir seylerle dedi bende gittim doyurdum sonra glikozu ictim bir saat sonra iki tup kan aldi gidebilirsin dedi. Anlamadim.herkes farklimi yapiyor
Duydum ama umrumda değil :) neden titriyorsunki en fazla temizlik yapmayiverirsin. Ne kadar kotu gecerse gecsin bebege sen bakacaksin. Ayrica bunu soyleyenler ilki icinde zor demisti ama şükür hersey iyi gecti. Bence psikoloji cok onemli kafana koyarsan yapamayacagin sey yok. Rahat ol.Ben de şuanda dağ gibi duruyorum yaparım ederim, en fazla eşim yemek yapar, ben bebeğe bakarım ki ev dolu insan olsa zaten bebeğe ben bakmalıyım annesi benim. Ama çok kişi söylüyor ki, ikinci sezaryen daha çok çok zor geçiyor o zaman içimden yaprak gibi titremiyor değilim. Sen duydunmu böyle bir şey canım?
Eee neden korkuyorsun varsin evi pok gotursun ne kadar zor olabilir en fazla iki gun daha gec ayaklanirsin yemegin onunde olacak sutunde memende rahat ol sen kendine guven.Benimki babalık izin alıcak ya. Yetmezse senelik izninden de kullanır. Sadece yemek yapar ki güzel de yapar, tertemiz çalışır. Banyoda da o yardım eder bana. Ne kaldı ki?! Benim yerime emzirecek değil bir tek. Yani annem de olsa neyi farklı yapacak sonuçta. Biz başbaşa bebekle uyur, kalkınca kalkarız.
rofleli_kedi e yani adam 40 sene beklemiş evladını onda da daha doyamadan al götür. Bende evine alişssın babasına alişssın istiyorum. Birbirimize alişsalım diyorum. Annemimkisi de bencillik biraz. Sorma konusu geçince direk kestirip atarım. Yok 2 3 aylık olsa 1 hafta kalırız ama daha çok yeni olacak
rofleli_kedi bubarada son kanımı 1 de vereceğim inş iyi çıkar. Ysrında Emre beyde randevumuz var. Biz onunla devam edeceğiz heralde. Hatta az evvel bizzat aradı randevu saati değişikliği için sabah saatine alsak olur mu dedi. Bende olur dedim. Toplantı varmış bir kez asistanı aradı ıkı gün evvel yarım saat erteledik. Sanırım baya uzayacaktı bu seferde kendisi aradı ayıp olmasın hastasına diye. Sen hala onunla devam ediyorsun değil mi?
yok canım sağlık ocagı yapmıyor dıye duymustum 3 saatte hastanede beklemeyeyım dıye iş yerıme yakın oldugu ıcın selenayda yaptırdım.kan verdım işe geldim bir saat sonra tekrar gıttım vs sonuclar bugun 4 gbı cıkcakmıs..bende kararsızdım şeker yüklemesi için fakat baba tarafında ırsi bizim babam gunde ıkı kere ınsülin vuruluyor..bende buyuk cocuk oldugum ıcın cıkma rıskı herzaman yuksek o yuzden yaptırdım.bakalım beklıyorum :)
valla yeterkı bebişler alsında bız ne kadar az alırsak o kadar ıyıı :) bende toplam 3,5 kilo aldım afşin bey tebrık ede ede bıtıremedıinşallah benımde hedefim en cok 10 kıloyla bıtırmek
Ben de öyle güven veriyorum kendime. Ne zamandır ev işinin çoğunu eşim yapıyor. Evdeki diğer insanları istemeyeceğim sadece, kp, üvey kızım gibi. Bakamam. Benim kızım da tatile gidecek babam götürüyor yazın onu, şimdiden gün sayıyor. Doğum öncesi halılar yıkamaya gidecek, eşim yerleri camları yıkayıp silecek, o iş zaten hep garibimin boynunda. Olmadı bir günlük yardımçı alırız halleder. Bebek yürümüyor etmiyor. İki kişi bir bebekle baş edemeyeceksek artık...Eee neden korkuyorsun varsin evi pok gotursun ne kadar zor olabilir en fazla iki gun daha gec ayaklanirsin yemegin onunde olacak sutunde memende rahat ol sen kendine guven.
Duydum ama umrumda değil :) neden titriyorsunki en fazla temizlik yapmayiverirsin. Ne kadar kotu gecerse gecsin bebege sen bakacaksin. Ayrica bunu soyleyenler ilki icinde zor demisti ama şükür hersey iyi gecti. Bence psikoloji cok onemli kafana koyarsan yapamayacagin sey yok. Rahat ol.
Allah kolaylik versin canim diyet zorBenimde bugun şeker testim vardı parmaktan ve koldan kan aldı 1 kere ve sonuç sınırın üstünde çıktı dün meyva tabagını yuttugumdan galibadiyetisyene yönlendirildim
bende tombiş oldugum ıcın cok almadım hatta 6 ay bıttı ama pek bellı bıle olmuyor dıkkatlı bakmayınca :) yok canım şekerım oldugunu düşünmüyorum ama tedbir almakta fayda var afşin bey dedıkı örn 160 şeker sana hıcbıse yapmaz anlamazsın bıle ama cocugun akciğer gelişimini etkıler dedı bende tırstım bırde benım kızkardesım var oda hamıle aramızda hatta bı hafta vartabii büyüse gidersiniz seneye telafi edersiniz :) tatil olur miss gibi
hem bebek oranın havasına alışırsa eve dönünce zorlanırsın boşver
Umarım memnun kalırsın sen de
bende devam ediyorum inşallah sonuna kadar da gidicez
senin şansına aksilik olmuş ama iyi bari aramış kendisi daha iyi olmuş
sonuçları alınca yaz mutlaka inşallah iyi çıkar
benimde o risk var ananem babannem babam şeker hastası :) ama yaptırmayalım dedi belki şeker ölçümde yüksek çıkarsa ister bakalım
sonuçlarını yazarsın bakalım nasıl çıkacak
hiç şekerin varmış gibi hissediyor musun
bende 2 yoktu en son gittiğimde ama bu sefer şiştim hissediyorum
her tartıda farklı çıkıyor diye doktorunkinde tartılcam gittiğimde bakalım ne görcez
bir de ben bayağı kilolu olduğum için
Sana yardımcı olması çok iyi cnaım benim de öyle olsa bende hemen dönerim ama yapmaz eşim hem beceremez hemde işleri yoğun oluyor vakit ayıramaz senin gitmemen en doğrusu olur bu şartlardaBenimki babalık izin alıcak ya. Yetmezse senelik izninden de kullanır. Sadece yemek yapar ki güzel de yapar, tertemiz çalışır. Banyoda da o yardım eder bana. Ne kaldı ki?! Benim yerime emzirecek değil bir tek. Yani annem de olsa neyi farklı yapacak sonuçta. Biz başbaşa bebekle uyur, kalkınca kalkarız.
yok canım yok hani 11 yıllık kv sonuçtaBelkide endişe etti sana size bişi olursa diye kontrol amaçlıda olabilir. Korkuyordur belkide kadın.
Ayyy ealla aklına gelmedi o gelse bi yoklar beniKalkmasan da uyanık dur yaniyattığın yerden fasulye falan da ayıklaya bilirsin aslında
göbeği düşünce yıkıcam canımevet o tabaka icin bir de cocuk vucut isisini koruyamiyor ya banyo yapinca usumesi artmazmi
Sağol canımOogeçmiş olsun canım.
Canim beyaz ekmek kizartma hamur isi tali meyve gúnde bir ara ògùnde bir tane elma muz yada armut kavun karpuz ûzûm incir yasak meyveden sonra sút úrûnú yogurt sút ayran yiyeceksin bana diyetisyenim bunlari dediKızlar sonucum bu çıktı. Diyete başla dedi doktor. Diyetisyen önerdi. Panik bir durum yok diyor diyetisyen arkadasını öneriyor. İlla diyetisyen şartmı arkadaslar. Birde ona gitmek istemiyorum. Yememem gereken ne var dedim bugün serbest dedi. Siz neleri kestiniz meyve çok yiyorum ben arada çikolata da hamur işi beyaz ekmek yerim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?