2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kontrolün ne zaman bir muayeneye git istersen tedirgin olma . Allah yardım etsin kuzum.

acaba 24-25 haftalık dogan bebekler kac gr dogdu?
benım de erken dogum rıskım oldugu ıcın hep stres ıcerısındeyım
450gr doganda var 1 kilo doganda. Gelisiminin ileride geride olmasiyla alakali. 2 yil once arkadasim 24+0 da 26 hafta ile uyumlu 990gr dogum yapti. Uzun bir kuvez macerasi yasandi ama kizi yaninda. Gecenlerde rahim agzi yetmezligi ile alakali uye oldugum grupta ayni hafta 24+2 ve 25+2 iki dogum oldu iki bebekte 600 gr altiydi.

sankı bebegın agırlıgı ıyı olursa sorun olmayacakmıs gıbı hıssedıyorum
yanı 1 kılonıun uzerındeyse tamammısda daha dusukse skntymış gibi
30 ları da görsek hayırlısıyla daha bı rahatlycam ınsallah

pazartesı gıttım canım 2 gun oldu
mevcut durumum dvm ama onun dısında muayene ıyıydı
bebek vs hersey ıyı dedı doktor
Korkma arada olur bak gece uyumussun rahatca demekki sıkıntılı bir durum degil sen beni yururken gor hele kambur neneler gibi geziyorum bir elimde karnımda veled lop diye yere dusecek kadar aşağıda hissediyorum ama dr normal hersey demisti. Biraz agrilarimizdan buraz stresimizden birazda bebelerin pozisyonundan bu agrilar emin ol.

Aslinda alakasi yok bu bahsettigim wrken dogum yapan arkadasimla gecen konuştum bende senin gibi soyledim bana sunu anlanlatti kizinin kuvez arkadaslari varmis ucuz. İkisi 700 gr civari digeri 450gr dogmus o donem. Dr ikisi yasar ama digerine bbaglanmayin demis. Sonuc ne olmus biliyormusun tam tersi. O 450gr olan cikmis eeve sadece malesef. Kotu ornek gibi gelsede kiloya takilmayin diye yazdim. Onemli olan aslinda organ gelisimi. Kilo sadece su anlamda iyi kuvez macerasinda hastane cikisi icin bir cok dr 2 kilo yu bekliyor. Yani gelişimi nefes almasi beslenmesi yolundaysa 2 kiloyu görünce cikartiyorlar eve.

benım ılk kızımda sorun yokken 36+5 de dogdu 2620 gr
ben cok strres oldum kuveze gırer mı dıye
39. haftada dogan gırmıstı benım kızım kuvoze gırmemıstı
soyledıgınde cok haklısın gelısım en önemlısı
2 kılo olayına takılıyorum sanırım ben de
ınsallah hıc bırımıze ıhtıyac olmaz sag salım alır kucagımıza evımıze gelırız

Bilmiyordum ama patlayana kadar yedim şeker olmuş doğuma kadar meyveye töbe eskisi gibi günde bir elmaya dönecem

Peki ne zaman yemek lazim gündüzleri mi ? Ben de yarın şeker yüklemesine gidicdm bu hafta cok kavun karpuz tatlı yedim yüksek cikarirmi bunlar ?

Yani 40. Haftada doganda girebilir eger solunum problemi varsa ama tabi bir premature dogum gibi uzunca sure kalmaz. Oyle boyle geciyor be zaman stres yapma. Benimde endiselerim var ama beni bogmasina musade etmiyorum. Dun aksam saate baktim 11 ohh dedim 1 saat sonra 25+2 olacak bebegim gun saat sayiyorum resmen ee o kadarda olsun

Benim kizimda 37+0 de dogdu inan hic kuvez aklima gelmedi yada olumsuz birsey hatta normalde 10 gün sonra planli sezeryandi ama nişan gelince apar topar oldu zerre endisem olmadi ama ben bunu samimi soyluyorum druma olan guvene bağlıyorum hic bir zaman icime icime korku endise dusurmedi cok pozitif bir adam. Kizim 3160gr dogmustu vaktini beklese tombik olacakti zaten :)

Kizlar ya şimdi benim aklıma bir şey takıldı, ben adet olmadan hamile kaldığım için adet tarıhım baz alınmiyor tahmini doğum tarıhımı hesaplamak için, ve bende ilk untrasonma göre 28 temmuz cıkmişdi (12+5), 2 ci untrasonumda 18+3 diye hesaplanıyor yine ve bu seferki untrasonda 30 temmuz cıkdı, bende kızımdakı gibi 41 de doğururum diye 4-5 ağustosda saydım, şimdi sorum şu ki adet tarıhnizle hesaplanan doğum tarı ve untrasonda cıkan doğum tarıhı sizin aynımı? cok uzun oldu biliyorum umarım bu bozuk türkceyle anlata bilmeyi başarmişimdir.

Canım adet tarihine göre benim 29 agustos ama ultrasondan 4-5 gün küçük çıkıyor hep benim bebis en başından beri. Yani benim de eylülü bulabilir.Bu yuzden aynı değil benim ki de

kızımı doğururken tam hesaplanan günde doğurdum ama.kendi sancısıyla değil.2.gün önce nişan geldi gününde de dr suyu azalmış almamız lazım dedi.suni sancıyla normal doğurdum

Canım adet tarihine göre benim 29 agustos ama ultrasondan 4-5 gün küçük çıkıyor hep benim bebis en başından beri. Yani benim de eylülü bulabilir.Bu yuzden aynı değil benim ki de
Sanırım adet rahıylede untrasonlada kac haftalık olduğmuz kesın değil.

kızımı doğururken tam hesaplanan günde doğurdum ama.kendi sancısıyla değil.2.gün önce nişan geldi gününde de dr suyu azalmış almamız lazım dedi.suni sancıyla normal doğurdum
Benim hesaplanan tarıhım hep aynı cıkmıyorkı, ya şimdi 30 da gitdiğimde aradan 12 haftada gecdikden sonra, bu seferde vana daha 26-27 haftalıksın dese diye, yada 32-33 haftalıksın demesinden korkuyorum, sadıce 5 hafta arayla cekilmiş bi untrasonda 2-3 gün fark cıkıyorsa 12 haftalık bi aradan sonra nolur acaba.

Sanırım adet rahıylede untrasonlada kac haftalık olduğmuz kesın değil.
Ya bence ultrason bebeğin boyuna kilosuna göre hafta hesabı yapıyor. Hatta çoğu arkadaşın 1-2 hafta önde çıkıyor bebekleri. Ha 1-2 gün sonra ha 2 hafta sonra farketmez ki canım hepimiz hazır olcaz nasılsa değil mi

Canim senin kadar aciliyeti olmasada bende o saatleri cok sayar oldum birde erken dogum belirtileri ne olabilir dra sormayi unuttum ne kadar erken beklesekte hic biri 30. Haftadan once gelmez insallah

Yanlis hesap yapiyorsun 5 haftada 3 gun ondeyse 10 haftada 6 gun one gecmiyor. Asagi yukari ayni kaliyor 1 hafta ileride yada 1 hafta geride cikar en fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…